Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Krokodylica wrote:Ja po wizycie, Łucja waży 3kg, główkę ma bardzo nisko ale szyjka trzyma. Także może się zacząć w każdej chwili ale nie musi. (Z Zuzią miałam tak samo i przenosiłam).
Obawiam się że jak donoszę do terminu to znowu będzie mały klocuszek.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Eklerka pisz do Morwy na priv.
Dziewczyny trzymam kciuki z te w szpitalach. Jesteście super dzielne!
Mama Ali ja to nawet nie wiem co Ci napisać. Ja narzekam, że wszystko mnie boli, ledwo się toczę itd. a co Ty masz powiedzieć?
Co do ruchów to ja od dwóch dni też czuję, że są takie jakby delikatniejsze i w ogóle. Ale u mnie to już końcówka więc może mała ma niewiele miejsca i to dlatego. W czwartek idę na ktg i usg i zobaczymy co tam u niej słychać.
Kroko tak sobie ostatnio myślałam o Twojej Zuzi i mimo, że dziś zaczął ją dopadać jakiś wirus to jednak częstotliwość jej chorób chyba się zmniejszyła? Miejmy nadzieję, że teraz będziecie miały już z górki[/url]
-
nick nieaktualny
-
Didi gratulacje !! Ale Ci zazdroszczę zdrowego synka u boku i tego, że masz już to za sobą.
Krokodylica - to ubranka od razu na 62 cm miała? Czy pochodziła trochę w tych na rozm. 56?
Co do prasowania - teraz wyprasowalam wszystko, ale potem już prasować nie będę. Ciuszki piorę w płynie Jelp w 60 stopniach, czasem 40 jak są delikatne i to by było na tyle.
Ruchy odczuwam już tylko jako przeciągania od kilku tyg. już. Ale podobno teraz właśnie dziecko wcale nie śpi tak dużo ale rzeczywiście te ruchy to takie uczucie rozciągania bardziej, a nie jakieś kopniaki. Położna powiedziała, że jak poczuje ruch to się najlepiej położyć i sprawdzić czy przez 30 min ruszy się tak ze 4 razy - jeśli tak to jest ok.
Ja jestem dziś po wizycie - Mała waży uwaga 3,5 kg !! No przegięcie ... 2 tyg. temu ważyła 2660 g.
Jak tak dalej pójdzie to skończy na 4,5 - olbrzymale jeszcze przed usg podczas badania na fotelu ginekolog nacisnął na macice i z drugiej strony badał szyjkę to już wtedy powiedział, że jest duża ...
Ustaliliśmy termin cc na 04.01 - 16 dni !! Jeju, żeby dotrzymać do tego czasu. 03.01 o 8:00 mam się już stawić do szpitala.
Lepiej, żeby nie chciała wyjść wcześniej, bo podobno 01.01 i 02.01. w szpitalu tylko lekarz dyżurny - ordynator zarządził wolne dla wszystkich, więc personelu będzie malo
No i zrobiłam d-dimery - przez dwa tyg bardzo wzrosły ;( miałam 1266 teraz mam 1885 i dostałam zastrzyki Clexane 0,4 , czy któraś z Was je robi ? Ja dostałam 15 zastrzyków - właśnie zrobiłam pierwszy - ręka mi się trzęsła.. samo podanie ok, ale potem piecze i boli przez 5-7 minut. Obawiam się trochę, bo przed podaniem znieczulenia powinno minąć 24 h od podania leku, wiec teoretycznie jak zacznie mi się akcja wcześniej to na bank minie mniej tego czasu, a to może skutkować krwotokiem podczas cc ;(
New Baby
Julia -
Kasha ja biorę clexane, mnie też piecze pare minut po zastrzyku. Pamiętaj żeby robić raz w jedna stronę brzucha raz w druga, nie caly czas w jedna stronę bo zrobią Ci się zrosty. Można też dawać sobie w ramię, albo niech Ci facet robi. Tu w szpitalu zachowują tylko 12h odstępu przed porodem/cesarkaJagna
24.01.2018
-
Kasha to moja chyba podobno mala bedzie miala podobna wage bo tydzien temu 3200 wychodzilo na usg. Tylko wiesz one maja dlugie nogi wiec waga moze byc rozna bo ten wymiar ciagnie do obliczania.
Ale syn mial 4120 z tym ze urodzony 41+3Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 21:21
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Szmaragdowa wrote:Kasha ja biorę clexane, mnie też piecze pare minut po zastrzyku. Pamiętaj żeby robić raz w jedna stronę brzucha raz w druga, nie caly czas w jedna stronę bo zrobią Ci się zrosty. Można też dawać sobie w ramię, albo niech Ci facet robi. Tu w szpitalu zachowują tylko 12h odstępu przed porodem/cesarka
mam nadzieje, że to nie skutek uboczny
i będziesz brała te zastrzyki do dnia porodu?
Krokodylica wrote:Ubranek 56 w ogóle nie użyłyśmy, na szczęście miałam ich mało.
U Ciebie to dopiero klocuszek będzie. Tyle że cc, ja bym chciała sn
Na zastrzykach się nie znam.
Idę spróbować zasnąć póki Zuzia śpi, bo przewiduję hardcorową noc...
New Baby
Julia -
Polaj wrote:Kasha to moja chyba podobno mala bedzie miala podobna wage bo tydzien temu 3200 wychodzilo na usg. Tylko wiesz one maja dlugie nogi wiec waga moze byc rozna bo ten wymiar ciagnie do obliczania.
Ale syn mial 4120 z tym ze urodzony 41+3
No właśnie moja ma długie nogi i stąd ta waga - czyli myślisz, że będzie miała mniejszą, a po prostu długie nogi ?;p
Kurczaki to pajacyki na rozm. 56 ze stopkami teżbędą małe ;p
New Baby
Julia -
nick nieaktualnyJestem po wizycie. Dzidzia wazy ok 2400 to jest 35tc 4d. Przez 3 tyg przytyla tylko 500g
. Z wymiarow ciaża mlodsza o tydzien
Najbardziej martwi mnie obwod brzuszka 2 tg do tku. Na ostatnim usg 3 tyg temu brzuszek byl tydzien do tylu. Gin mowil ze wszystk ok ale zmartwiko mnie to bardzo -
Kasha ja robię zastrzyki z clexane od początku ciąży.Mi też lekarz mówił żebym 24 godziny przed porodem odstawiła
Marna szansa na trafienie,chyba że bóle zaczną się po południu albo rano,bo zastrzyki robię wieczorem przed spaniem.Ale 0,4 to mała dawka więc nawet jak coś to problemu dużego nie będzie.
Ja je robiłam w obie strony brzucha,trzeba znaleźć swoje miejsce że tak powiem.Potem przerzuciłam się na uda i robię tam najczęściej - w wewnętrzną stronę uda.Wazne żeby było podskórnie czyli żeby złapać fałd skóry i tam się wbić.Na tych udach mnie najmniej boli.Po zrobieniu niestety pieczeni pali właśnie przez parę minut.Mi mąż zrobił raptem parę razy w ramie,ale tak się bałam że wolę jednak sama się kłuć.Zmieniaj tylko miejsca żeby w te z siniakami nie robić.bedzie dobrze,mało ich masz.
Sylwia,mój synek też ma brzuszek mniejszy o 2 tygodnie,za to głowę większą o 2Pytałam lekarza,mówi że pomiary są w normie i nie ma coś się stresować bo dzieci różnie rosną.Powiedzial też żeby o wagę się tak nie bać bo dzieci rosną do pewnego momentu a potem już waga się zatrzymuje.tzn bardzo minimalnie idzie w górę.Tez się boje ze będzie klocek,a ja raczej szczupła jestem.Corka ważyła 3500g i mega ciężki poród miałam.Jak syn będzie większy to się nie przeciśnie
Ale trzymam się nadziei że będzie podobnie i drugi poród będzie łatwiejszy więc jakoś wyjdzie
-
Krokodylica, a ile po terminie urodziłaś pierwszą córkę i z jakiego powodu? Też przenosilam, też było cc, też chce sn. Zaśmiałam się troszkę, bo nawet wagę pierwszych córek miałyśmy identycznąMaj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
kasha86 wrote:No właśnie moja ma długie nogi i stąd ta waga - czyli myślisz, że będzie miała mniejszą, a po prostu długie nogi ?;p
Kurczaki to pajacyki na rozm. 56 ze stopkami teżbędą małe ;p
Synowi dzien przez porodem wychodzilo jakies 200g wiecej wiec moze te nozki w 98 centylu zrobily swoje
Teraz postawilam na rozmiar 62 na start a pozniej polspioszki i spodenki chociaz uwielbiam pajaceCórcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012