Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Polaj, wiesz, ja mogę chcieć, a co będzie to będzie
Mała była wywoływana 9 dni po terminie przez balonik i oksy, a szyjka stanęła na 1cm i po 10 godz nie było żadnych zmian. W sumie to nie wierzę, że teraz będzie inaczej, ale może się zaskoczę
na pewno nie poddam się bez walki.
Ps moja mała była z kolei krótka (52 cm) i rozmiar 62 był dobry dopiero po 2-3 miesiącach.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualnyMuska wrote:Kasha ja robię zastrzyki z clexane od początku ciąży.Mi też lekarz mówił żebym 24 godziny przed porodem odstawiła
Marna szansa na trafienie,chyba że bóle zaczną się po południu albo rano,bo zastrzyki robię wieczorem przed spaniem.Ale 0,4 to mała dawka więc nawet jak coś to problemu dużego nie będzie.
Ja je robiłam w obie strony brzucha,trzeba znaleźć swoje miejsce że tak powiem.Potem przerzuciłam się na uda i robię tam najczęściej - w wewnętrzną stronę uda.Wazne żeby było podskórnie czyli żeby złapać fałd skóry i tam się wbić.Na tych udach mnie najmniej boli.Po zrobieniu niestety pieczeni pali właśnie przez parę minut.Mi mąż zrobił raptem parę razy w ramie,ale tak się bałam że wolę jednak sama się kłuć.Zmieniaj tylko miejsca żeby w te z siniakami nie robić.bedzie dobrze,mało ich masz.
Sylwia,mój synek też ma brzuszek mniejszy o 2 tygodnie,za to głowę większą o 2Pytałam lekarza,mówi że pomiary są w normie i nie ma coś się stresować bo dzieci różnie rosną.Powiedzial też żeby o wagę się tak nie bać bo dzieci rosną do pewnego momentu a potem już waga się zatrzymuje.tzn bardzo minimalnie idzie w górę.Tez się boje ze będzie klocek,a ja raczej szczupła jestem.Corka ważyła 3500g i mega ciężki poród miałam.Jak syn będzie większy to się nie przeciśnie
Ale trzymam się nadziei że będzie podobnie i drugi poród będzie łatwiejszy więc jakoś wyjdzie
no niby tak, ale zmartwiło mnie to bo jak porównuje usg to brzuszek rosnie najwolnie i jest coraz bardziej do tyłu -
Dziewczyny to ja się zaczynam obawiać jak czytam Wasze pomiary, u nas dopiero 34 tydzień a wczoraj na USG mały wychodził na 3 kg. To za 6 tygodni to on może już ponad 4 ważyć.
Ja nie wiem co robić z porodem. Wprawdzie dostałam skierowanie na cc, ale sama się jeszcze zastanawiam. Nie jestem do końca przekonana. Najgorsze jest to, że gin też nie jest w stanie mi jednoznacznie powiedzieć bo mówi, że wszystko zależy od fazy parcia i wagi maluszka, a nie jest w stanie tego na tą chwilę określić
W każdym razie rozwarcie się już robi na opuszek, szyjka zmiękczona więc powiedziała, że do terminu to raczej nie dotrzymam
Także ja mam dylemat i myślę, co robić. Są tu dziewczyny które rodziły i sn i cc? -
Paula, no możliwe. Nie mówię, że nie, a i rozmiar, rozmiarowi nierówny, tylko w szpitalu to niefajnie wyglądało jak jej zwisały nogawki po parę centymetrów. Teraz jednak wolę się zaopatrzyć w większą ilość 56
No i faktycznie mały duży. Moja młoda miała w 34+1 2300. Osobiście polecam grupę "Naturalnie po cesarce", można wiele historii poczytać. No i pamiętaj, że w każdej chwili możesz odmówić dalszej próby sn, nie mogą Cię do niczego zmusić.
Paula_29 lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A u mnie szykuje sie chyba nieprzespana, niespokojna noc. Poszłam do wc a tam plamka krwi i lekko podbarwiony śluz. Póki co żadnych boli ani nic,ale juz stresa złapałam , aż mi sie jakieś drżenie ciała włączyło
.czekam na rozwój sytuacji i jakby plamienie wróciło albo pojawiły sie skurcze to wtedy szpital. Aaaaaa, boje sie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 01:39
Morwa, ana167, helagazela, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Eklerka13579 wrote:Hej Laski, rozpoczelam wczoraj 35 tydz, a wraz z nim okropny hemoroid znow dal o sobie znac. Swedzi i jest coraz wiekszy, cos strasznego;(
Mam juz +16 kg, po bieliznie jak i spodniach nie czuje wzrostu wagi, ale moj kregoslup jak dlugo postoje, daje o sobie niemilosiernie znac. Wszyscy mowia ze mam duzy brzuch, dzidzia 2 tyg temu wazyla 2500kg i jestem przekonana ze juz przypakowala na mase od tamtego czasu sporo, bo podobnie jak Wy, czuje rozpychanie. Malo tego moj zoladek jest tak wysoko, ze po sniadaniu (wcale nie duzym, buleczka oblozona +herbata) jak napilam sie kawy, to odbilo mi sie tak, ze mi nosem kawa wrocila z powrotem:D dobrze ze bulka zostala na miejscu...
Jutro wizyta, ale bez USG... czuje, ze dziecko ma centralnie glowke nad spojeniem lonowym (poznalam po czkawce i po tych pilnych falszywych alarmach parcia na mocz...), mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadeczku, bo czekaja mnie 3 blachy ciasta do upieczenia, 2 rodzaje sledzikow i salatka do zrobienia na swieta:>
Jak moglabym sie do Was dodac na grupie fb?
Didi jak ja Ci zazdroszcze ze masz juz malenstwo na swiecie!!! Wszystkiego dobrego dla Was!!!w wiadomości prywatnej wyślę Ci namiar na swojego facebooka, dodasz mnie do znajomych a ja Ciebie dodam do naszej grupy
-
Mama-Ali wrote:A u mnie szykuje sie chyba nieprzespana, niespokojna noc. Poszłam do wc a tam plamka krwi i lekko podbarwiony śluz. Póki co żadnych boli ani nic,ale juz stresa złapałam , aż mi sie jakieś drżenie ciała włączyło
.czekam na rozwój sytuacji i jakby plamienie wróciło albo pojawiły sie skurcze to wtedy szpital. Aaaaaa, boje sie!
mam nadzieję ,że sama nie zacznę rodzić... bo mam jeszcze kilka spraw do załatwienia w tym tygodniu
Mama-Ali lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Poczekam sobie tutaj z Tobą na dalszy rozwój wydarzeń
mam nadzieję ,że sama nie zacznę rodzić... bo mam jeszcze kilka spraw do załatwienia w tym tygodniu
Dzięki
Ja jeszcze jutro muszę popakiwqc prezenty i ostatnie badania zrobić! Córę wyprawić do przedszkola bo maja wigilie i pare innych rzeczy. Czuje ze jak do czwartku nic nie drgnie to juz po tej wizycie na pewno mnie zostawia.
-
Ja też mam zamiar spróbować siłami natury teraz. Wcześniej miałam cc po 17h porodu naturalnego. Córka przenoszona 10 dni, oxy, brak postepu porodu - czyli klasyka. Miała 3400, teraz już syn ma 3500
szyjka twarda, 2 cm, zero rozwarcia na razie. Też biorę clexane ale o tych 12-24h nie słyszałam nic...
-
Paula_29 wrote:Dziewczyny to ja się zaczynam obawiać jak czytam Wasze pomiary, u nas dopiero 34 tydzień a wczoraj na USG mały wychodził na 3 kg. To za 6 tygodni to on może już ponad 4 ważyć.
U mnie w 35+0 tc wyszlo 2940 gramow Dziecia.... i tez sie boje, bo wychodzi mi, ze przy porodzie bedzie Ok 4 kg.... Zobaczymy, co lekarka powie na wizycie 28 grudnia....Paula_29 lubi tę wiadomość
-
.aś. wrote:Krokodylica, a ile po terminie urodziłaś pierwszą córkę i z jakiego powodu? Też przenosilam, też było cc, też chce sn. Zaśmiałam się troszkę, bo nawet wagę pierwszych córek miałyśmy identyczną
Ja rodzilam córkę sn. Z takiego ppwodu po terminie że nie chciała wyłazić.chyba ze 3 dni po terminie wzięli mnie do szpitala, podali oxy i poooszłoooo.
Kasha na wszelki wypadek przygotuj sobie na wyjście drugi komplet na 62.kasha86 lubi tę wiadomość