WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no ale chyba po coś te położne i szkoły rodzenia są, po to się tam chodzi właśnie by wiedzieć jak się zachować kiedy poród się zacznie. Nawet jeśli skurcze są słabo odczuwalne to są.Nikt nie mówi, żeby nie jechać jak skurcze są słabe. Ważne że regularne. A takie sytuacje że w ogóle się skurcze nie czują to są chyba jedna na tysiące przypadków

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po ostatniej wizycie u swojej lekarki. Pozamykana jestem na 4 spusty. Na ktg zero skurczy, wyniki ok. Mam spokojnie spędzić święta jeść i co tylko chce i mówiła że na spokojnie dotrwam do terminu cc. Dzieć ładny duży, pomiary ok a nawet gratisowo przełączyła na chwile na 3d. Więc idę zjeść coś dobrego i napić się sprite bo tak mi się chceeeee
    Mama Ali ale super już tak blisko :)

Vilu, Paula_29, Krokodylica, BlackCatNorL, Polaj, helagazela, kate88:), Morwa, Szmaragdowa, kasha86, Muska lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Sylwia no ale chyba po coś te położne i szkoły rodzenia są, po to się tam chodzi właśnie by wiedzieć jak się zachować kiedy poród się zacznie. Nawet jeśli skurcze są słabo odczuwalne to są.Nikt nie mówi, żeby nie jechać jak skurcze są słabe. Ważne że regularne. A takie sytuacje że w ogóle się skurcze nie czują to są chyba jedna na tysiące przypadków

Mnie o 23 odeszły wody bez zadnych skurczy. Skurcze pojawiły się po 24. I to nie silne ale częste. Jak dojechałam na IP to miałam rozwarcie 6cm. Wiec liczę ze w ciagu jakiś 0,5 h zrobiło się rozwarcie.

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mama Ali ale piszesz ze skurcze miałaś częste. Więc dlatego piszę ze wszystko zależy od tego czy skurcze się pojawia i co ile. Bo jedna bedzie miec co 15 min, inna co 5 a jeszcze u innej się nie pojawią tylko będzie trzeba podać oxy. Samo odejście wód nie powoduje rozwarcia

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też po wizycie. Szyjka trzyma, rozwarcia nie ma. Plamienia moga być z tego ze jest dość miękka i młody dupką w nią wali. Poza tym wszystko ksiażkowo, wiec moze nawet dotrwam do tego 28.12 :)

Synek waży prawie 3500, wiec już waga słuszna. Lekarka w związku z tym pieprzonym półpaścem posprawdzała jeszcze wszystko i powiedziała ze infekcja nie miała wpływu na malucha, ktg się ładnie pisało, wszystkie przepływy ok i łożysko też w dobrym stanie jak na ten etap.

teraz juz bez żadnych wizyt, tylko ta najważniejsza, 28.12 spotkanie z nowym członkiem rodziny :)

Żabulka30, Krokodylica, annaki, BlackCatNorL, Polaj, helagazela, kate88:), Szmaragdowa, Muska lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Tak Mama Ali ale piszesz ze skurcze miałaś częste. Więc dlatego piszę ze wszystko zależy od tego czy skurcze się pojawia i co ile. Bo jedna bedzie miec co 15 min, inna co 5 a jeszcze u innej się nie pojawią tylko będzie trzeba podać oxy. Samo odejście wód nie powoduje rozwarcia

No u mnie faktycznie było tak ze jeden sie konczył, drugi zaczynał ;)
    Aż żartowałam z mężem ze moze w samochodzie urodze ;)

Paula_29 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą jak ktoś chce spędzić 10 lub 15 h w szpitalu to jego sprawa. Ja wolałabym być w domu jak najdłużej

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    No u mnie faktycznie było tak ze jeden sie konczył, drugi zaczynał ;)
    Aż żartowałam z mężem ze moze w samochodzie urodze ;)
    No to dlatego tak szybko poszło. U mnie jak było co 7 min to dopiero pojechałam a i tak jeszcze do porodu minęło 9 h.spokojnie moglam ze 2 jeszcze w domu zaczekać:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi chodzi o to że nigdy nie wiesz jak sie rozwinie akcja. Oczywiscie jeski wody odeszly i nie sa zielonecani nie ma gbsa i skurczow to mozesz poczekac. Tylko w mkmencie odchodzenia wod nie wiesz jakie jest rozwarcie i nie wiesz co spowoduja skurcze. Ja poczatkowe mialam prawie nieodczuwalne a pisaly sie na 80%. Szkoly rodzenia pokazuja ksiazkowe przypadki

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy oczuwoscie decyduje o sobie ale ja osobiscie wolalabym byc wczesniej pod kontrola

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ale co to są książkowe przypadki? Położne chyba opisują ze swoich doświadczen a nie z książki. Przynajmniej u mnie takie były.
    A to co Ty mówisz że nie wiadomo jak się akcja rozwinie to rownie dobrze bys musiała przed porodem jechać. Bo jednak większość porodów zaczyna się skurczów nie od odejścia wód. I musisz zobaczyć najpierw czy są regularne a potem decydujesz czy jedziesz bo inaczej to może być fałszywy alarm. Tak samo jest z wodami. OdesZły wody i czekasz az się pojawiają skurcze i co ile są. Bo inaczej to tak jakbyś po pierwszym skurczu jechała do szpitala bo też nie wiesz co ile będą

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kilku moich znajomych porod rozpoczal sie od odejscia wod. I od odejscia wod minelo 2h i dziecko bylo na swiecie

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda tej dyskusji Sylwia. Tych kiloro Twoich znajomych nie miało skurczy po odejściu wód rozumiem. Bo jeśli były to nie wiem po co ta rozmowa. Już Mama Ali napisała że u niej po odejściu wód skurcze były non stop
    Zresztą przecież każdy może sobie jechać kiedy chce, nawet przed porodem

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, za to moja położna mówi, by po odejściu wód do 3h być w szpitalu, bo jak poród zaczyna się od odejścia wód, to trzeba często pomóc rozkręcić się porodowo, bo idzie wolno, a jest zasada, że do 24 h dziecko musi się urodzić. Wychodzi na to, że szkoły są różne. Ja bym pojechała od razu po odejściu wód, bo jestem panikara - w szpitalu czuję się bezpiecznie, a w domu szalałabym ze stresu.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie za to zdjęcie, które dodam,ale muszę zapytać. Pod koniec października przy podcieraniu wyleciało mi cos takiego. I czy to może być czop sluzowy? I aż tyle przed porodem? Czy to nie to?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/715909e82746.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 19:36

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie ma sensu. Kazdy robi jak uwaza

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada podobnie

• Aenu Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z was chodziła z 2cm rozwarciem? I jaki czas?

• Vilu Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:

Moja współlokatorka z patologii przez 12 dni chodziła z takim rozwarciem, ale bez skurczy. Pewnie chodziłaby dłużej ale podali jej oxy (rozwarcie nie było wskazaniem do przyjęcia na patologię ani do wywołania porodu, leżała z innym problemem).

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Ja na 100% chodzilam przez 2 tygodnie zanim zrobili cc mi nawet oxy nie pomoglo.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ