WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam w kolejce na wizytę. Trzymajcie kciuki

emi2016, Polaj, helagazela, Szmaragdowa, BlackCatNorL, Muska lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to chyba że, jakoś sobie wyobraziłam że Ci chlusnęły te wody. :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. :)

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mąż już jedzie, wyłączam się z wirtualnego świata, ale oczywiście kciukam za Was wszystkie :)

Kroko, no obudziłam się z uczuciem mokra w majtkach i szybko z łóżka zeskoczyłam coby nowego materaca nie zamoczyć :P a potem jak do ubikacji biegłam kaczym chodem to leciało mi po nogach, od rana 3 podpaskę założyłam bo przemokły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 10:10

emi2016, Bubu93, Muska, ktosiowa lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Dziewczyny, odeszły mi wody, więc i ja się niebawem rozpakuje, a tak chciałam żeby moje dziecię było z początku roku, no nic ważne żeby zdrowa była
    Kciuki zaciskam :* szybkiego, bezproblemowego ja miarę jak najmniej bolesnego porodu :)

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ trzymamy kciuki :)

ale dzień :) co chwila któraś alarm wszczyna :)

ja właśnie kawkę piję i rozkoszuję się ruchami maluszka :) później biorę się za sprzątanie i obiadek :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tluste w odczuciu to na pewno wody. Za duzo nie jedz bo bedzoe 2 przy porodzie. Na pewno wez w termos cos ciepłego. Mi przynajmniej bylo baardzo zimno. Az sie trzeslam

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Myszko. Moim zdaniem jedz, ile chcesz, bo energia bardzo się przyda, a dwójeczka... Zawsze można skorzystać z lewatywy ;)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ kciuki! Kamińskiego ponoć zawalone ale z akcja Cie nie odeślą :) dawaj znać, szkoda ze nie wymieniłysmy się nr telefonów :)

Jagna <3 24.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Kciuki Myszko. Moim zdaniem jedz, ile chcesz, bo energia bardzo się przyda, a dwójeczka... Zawsze można skorzystać z lewatywy ;)
    Może nie być czasu na lewatywe jak bedzie rozwarcie.

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, weszlam do toalety i od wczoraj dalej mam ta biegunkę i na dodatek jak sie podcieralam (siusiu) to miałam trochę krwi na papierze. Jak bralam kolejne kawałki papieru żeby zobaczyć to juz słabej ale jeszcze ta krew była. Co to może być?? Zgłaszać to lekarzowi?

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Dziewczyny, weszlam do toalety i od wczoraj dalej mam ta biegunkę i na dodatek jak sie podcieralam (siusiu) to miałam trochę krwi na papierze. Jak bralam kolejne kawałki papieru żeby zobaczyć to juz słabej ale jeszcze ta krew była. Co to może być?? Zgłaszać to lekarzowi?
    Koniecznie zgłosić.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:

Oczywiście, że zgłaszać :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:

Malineczka, u nas była w szpitalu zasada, że wszystko co nietypowe zgłaszać na obchodzie, a jeśli wystąpiło po obchodzie to zgłaszać położnym. Przyczyny krwawienia czy plamienia mogą być różne, od nieszkodliwych po problemy z łożyskiem. Więc zgłaszać.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła pielęgniarka i przyniosła mi coz o wyglądzie patelni i ze mam tam zrobić grubszą sprawę.. Porażka, nie mogę, Jezu. Ale lekarz chyba nie przyjdzie. Co chwila delikatnie pobolewa mnie brzuch jak na okres, ale skurczy jakoś nie czuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 12:44

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po.
    CC wyznaczone na 28.12, dzien wcześniej mam się zgłosić do szpitala na badania i przygotowania. A jakby wcześniej coś się zaczęło to mam dzwonić bezpośrednio do ordynatora. Także jestem spokojniejsza. Dziś jeszcze mam wizyte u swojej prowadzącej, powiedział ze mam do niej jechac żeby wszystko posprawdzać, przynajmniej będę wiedziała jaki stan podwozia ;)
    Poza tym doktorek powiedział ze ten 39tc czyli skonczony 38 to troche z wczesnie na cc, tym bardziej ze waga dziecka może być niedoszacowana. Wiec sam zaproponował termin miedzy świetami a sylwestrem. No i ten cholerny półpasiec na pewno już mi sie wygoi ;)

Muska, Polaj, BlackCatNorL, ana167, helagazela, Krokodylica, emi2016, makasa, kate88:), Paula_29, Szmaragdowa, annaki, natki89, kasha86 lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ kciuki! Nie czytała wcześniej, teraz się polozylam na chwile i takie akcje się dzieją. Życzę mało bolesnego porodu, szybkiego i szczęśliwego!! Kciuki

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Przyszła pielęgniarka i przyniosła mi coz o wyglądzie patelni i ze mam tam zrobić grubszą sprawę.. Porażka, nie mogę, Jezu. Ale lekarz chyba nie przyjdzie. Co chwila delikatnie pobolewa mnie brzuch jak na okres, ale skurczy jakoś nie czuje
    o wygladzie patelni?:D a moze basen?

l22nkrhm0evewuhw.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaa co tu się dzieje! :)
    Myszko dajesz, dajesz! :):):)
    Mama-Ali no i pięknie! 28.12.2017...piękna data ;)

Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość

• helagazela Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali, dobre wiesci, no to mozesz byc teraz spokojna w Swieta :-)
    A ja wlasnie zamykam komputer i wychodze z pracy... i wroce dopiero we wrzesniu, ale uczucie!!

Mama-Ali, Krokodylica, kate88:), Paula_29, Szmaragdowa, natki89, kasha86 lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela pokłony 4U! 2 dzieci, ciąża, praca i całe to ogarnianie domu i ekipy! Szacun!

helagazela lubi tę wiadomość

‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ