X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Halinova Znajoma

Wysłany: 10 maja 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie o progesteron, u mnie w 5 tygodniu 1 dniu wynosi 57,10ng/ml. Norma jak na II trymestr. Nie wiem czy sie martwić takim poziomem.
    Normy w I trymestrze: 11.0 - 44.3 ng/ml
    II trymestrze: 25,4 - 83,3 ng/ml

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    U mnie dzisiaj jest 6 tyg i 2 dzień było widać piękny zarodek ale serduszka jeszcze brak. Uspokoił mnie i powiedział że jeszcze jest wcześnie i kazał przyjść za dwa tygodnie. Więc idę 23 maja :)
    No to ja jutro na wizycie będę dokładnie w tym samym dniu. Zobaczymy :) ciekawe na kiedy w razie czego mnie doktor znowu zaprosi.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No to ja jutro na wizycie będę dokładnie w tym samym dniu. Zobaczymy :) ciekawe na kiedy w razie czego mnie doktor znowu zaprosi.
    Wydaje mi się że u mnie jeśli dzisiaj nie było widać to już za tydzień powinno być serduszko ale lekarz zaproponował za dwa tygodnie i nie chciałam się już spierać. Jakoś wytrzymam a przynajmniej będzie pewność że napewno serduszko będzie:)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinova wrote:
    Dziewczyny mam pytanie o progesteron, u mnie w 5 tygodniu 1 dniu wynosi 57,10ng/ml. Norma jak na II trymestr. Nie wiem czy sie martwić takim poziomem.
    Normy w I trymestrze: 11.0 - 44.3 ng/ml
    II trymestrze: 25,4 - 83,3 ng/ml

Wysoki progesteron to powód do radości a nie zmartwienia ;)
    Mój wynosi teraz 60 ;), więc tyle ile u Ciebie, stąd tez u mnie podejrzenie że ciąża bliźniacza może być.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Starsi ojcowie są podobno bardziej dojrzali do ojcostwa i więcej się angażują :D
    Tiaaaaa ;)

• Halinova Znajoma

Wysłany: 10 maja 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Mój wynosi teraz 60 ;), więc tyle ile u Ciebie, stąd tez u mnie podejrzenie że ciąża bliźniacza może być.

Ojjj to by było cudownie! Jutro wizyta u lekarza, także może dowiem się czegoś więcej.

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ooo.wysoki progesteron też może świadczyć o ciąży bliźniaczej? Bo ja jeśli mam taki jak zwykle e drugiej fazie cyklu to też będzie ponad 50^^

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi lekarz powiedział, ze progesteron jest jednym z tych badań które mogą sugerować ciąże bliźniacza.:)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinova wrote:
    Ojjj to by było cudownie! Jutro wizyta u lekarza, także może dowiem się czegoś więcej.
    No to razem wizytujemy jutro ;), powodzenia!

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Halinova Znajoma

Wysłany: 10 maja 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    No to razem wizytujemy jutro ;), powodzenia!

Powodzenia! I informuj oczywiście jak po wizycie.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta też już za 6 dni... tzn dopiero za 6 dni :P Już nie mogę się doczekać :)

Wysłany: 10 maja 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi widzę że mamy razem termin na nowy rok :) Ja mam nadzieję że na usg się to zmieni przynajmniej na 2 styczeń :D

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Lovilovi widzę że mamy razem termin na nowy rok :) Ja mam nadzieję że na usg się to zmieni przynajmniej na 2 styczeń :D

Mówię to oczywiście z wielkim przymrużeniem oka ;)
    Zawsze myślałam sobie że najgorzej to chyba rodzić w sylwestra/nowy rok :P ci zawiani lekarze na porodówce... petardy.... ;) ;) ;) ale z drugiej strony - szampan się leje :P :D od razu imprezka ;)

Krokodylica, Inez87 lubią tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:

U mnie chyba się zmieni :D Jest to jeszcze data taka bardziej "przeze mnie wyznaczona i przez kalkulator"- a że cykle różne były.. owulacja też nie wiem kiedy była :P Nawet ostatnio jak byłam na wizycie u doktorki (02.05) to nie pomyślałam o tym żeby spytać o ten termin porodu, doktorka też nic nie wspomniała... tylko tyle,że jest to 4 tydzień. Może to i lepiej, bo nic nie wiem i nie mam powodów do tego żeby się martwić :D Grunt, że ciąża jest, prawidłowy przyrost bety i pęcherzyk w macicy:) Hmmm... pewnie teraz się więcej dowiem :)

Wysłany: 10 maja 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann powiem Ci że mi tylko by było szkoda dzieciaczka żeby obchodził urodziny 1 stycznia, poza tym rodzić w sylwestra bardzo by mi odpowiadało :D pod koniec ciąży raczej i tak nie pójdziemy na imprezę sylwestrową:)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D a ja dla jakiegoś własnego spokoju chyba (bo przecież próbuję walczyć ze sobą i nie robić bet... :P ) se siknęłam na teściora przed chwilą :D
    <3 od razu purpurowa druga krecha wylazła zanim siuśki dopłynęły do kreski testowej :P no i mam taki na pamiątkę <3 najlepszy <3 z dwoma grubaśnymi krechami <3
    Normalnie w ramkę go oprawię.... :D

Marzycielka111192, Krokodylica, be_aduska lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    U mnie chyba się zmieni :D Jest to jeszcze data taka bardziej "przeze mnie wyznaczona i przez kalkulator"- a że cykle różne były.. owulacja też nie wiem kiedy była :P Nawet ostatnio jak byłam na wizycie u doktorki (02.05) to nie pomyślałam o tym żeby spytać o ten termin porodu, doktorka też nic nie wspomniała... tylko tyle,że jest to 4 tydzień. Może to i lepiej, bo nic nie wiem i nie mam powodów do tego żeby się martwić :D Grunt, że ciąża jest, prawidłowy przyrost bety i pęcherzyk w macicy:) Hmmm... pewnie teraz się więcej dowiem :)
    O której masz wizytę? Bo aż sama jestem ciekawa co ci tam wyjdzie:)
    Mój 1 stycznia też tylko z moich wyliczeń, z USG napewno będzie inna data. A właśnie dziewczyny jak to jest jeśli mówicie o ciąży i termin porodu to podajecie ten z OM czy właśnie z USG?

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ruda_ann powiem Ci że mi tylko by było szkoda dzieciaczka żeby obchodził urodziny 1 stycznia, poza tym rodzić w sylwestra bardzo by mi odpowiadało :D pod koniec ciąży raczej i tak nie pójdziemy na imprezę sylwestrową:)
    A powiem Ci że nie mów hop ;) mam koleżankę, która urodziła boską córeczkę w drugiej połowie stycznia (trochę przenosiła bo termin miała w pierwszym tygodniu jakoś) i imprezę sylwestrową zorganizowali z mężem u siebie w domu ;)
    Może nie było jakichś mega szaleństw ale bardzo fajnie wspominam tą imprezkę ;)

Wysłany: 10 maja 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    A powiem Ci że nie mów hop ;) mam koleżankę, która urodziła boską córeczkę w drugiej połowie stycznia (trochę przenosiła bo termin miała w pierwszym tygodniu jakoś) i imprezę sylwestrową zorganizowali z mężem u siebie w domu ;)
    Może nie było jakichś mega szaleństw ale bardzo fajnie wspominam tą imprezkę ;)
    Oj wierzę :) przynajmniej nigdy tego sylwestra się nie zapomni :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    O której masz wizytę? Bo aż sama jestem ciekawa co ci tam wyjdzie:)
    Mój 1 stycznia też tylko z moich wyliczeń, z USG napewno będzie inna data. A właśnie dziewczyny jak to jest jeśli mówicie o ciąży i termin porodu to podajecie ten z OM czy właśnie z USG?
    Generalnie na wizyty wszelakie potrzebny jest tylko dokładny termin OM :)
    Ale póki nikt Ci z USG nie wyznaczy właściwego wg "poziomu rozwoju" Maluszka TP, to tym właściwym przypuszczalnym terminem jest ten z OM :)

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ