Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka111192 wrote:U mnie dzisiaj jest 6 tyg i 2 dzień było widać piękny zarodek ale serduszka jeszcze brak. Uspokoił mnie i powiedział że jeszcze jest wcześnie i kazał przyjść za dwa tygodnie. Więc idę 23 maja
-
pietruszkanatki wrote:No to ja jutro na wizycie będę dokładnie w tym samym dniu. Zobaczymy ciekawe na kiedy w razie czego mnie doktor znowu zaprosi.
pietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
Halinova wrote:Dziewczyny mam pytanie o progesteron, u mnie w 5 tygodniu 1 dniu wynosi 57,10ng/ml. Norma jak na II trymestr. Nie wiem czy sie martwić takim poziomem.
Normy w I trymestrze: 11.0 - 44.3 ng/ml
II trymestrze: 25,4 - 83,3 ng/ml
Wysoki progesteron to powód do radości a nie zmartwienia
Mój wynosi teraz 60 , więc tyle ile u Ciebie, stąd tez u mnie podejrzenie że ciąża bliźniacza może być. -
Mama-Ali wrote:Wysoki progesteron to powód do radości a nie zmartwienia
Mój wynosi teraz 60 , więc tyle ile u Ciebie, stąd tez u mnie podejrzenie że ciąża bliźniacza może być.
Ojjj to by było cudownie! Jutro wizyta u lekarza, także może dowiem się czegoś więcej. -
Mama-Ali wrote:Wysoki progesteron to powód do radości a nie zmartwienia
Mój wynosi teraz 60 , więc tyle ile u Ciebie, stąd tez u mnie podejrzenie że ciąża bliźniacza może być. -
nick nieaktualnyMarzycielka111192 wrote:Lovilovi widzę że mamy razem termin na nowy rok Ja mam nadzieję że na usg się to zmieni przynajmniej na 2 styczeń
Mówię to oczywiście z wielkim przymrużeniem oka
Zawsze myślałam sobie że najgorzej to chyba rodzić w sylwestra/nowy rok ci zawiani lekarze na porodówce... petardy.... ale z drugiej strony - szampan się leje od razu imprezkaKrokodylica, Inez87 lubią tę wiadomość
-
Marzycielka111192 wrote:Lovilovi widzę że mamy razem termin na nowy rok Ja mam nadzieję że na usg się to zmieni przynajmniej na 2 styczeń
U mnie chyba się zmieni Jest to jeszcze data taka bardziej "przeze mnie wyznaczona i przez kalkulator"- a że cykle różne były.. owulacja też nie wiem kiedy była Nawet ostatnio jak byłam na wizycie u doktorki (02.05) to nie pomyślałam o tym żeby spytać o ten termin porodu, doktorka też nic nie wspomniała... tylko tyle,że jest to 4 tydzień. Może to i lepiej, bo nic nie wiem i nie mam powodów do tego żeby się martwić Grunt, że ciąża jest, prawidłowy przyrost bety i pęcherzyk w macicy:) Hmmm... pewnie teraz się więcej dowiem -
nick nieaktualnya ja dla jakiegoś własnego spokoju chyba (bo przecież próbuję walczyć ze sobą i nie robić bet... ) se siknęłam na teściora przed chwilą
od razu purpurowa druga krecha wylazła zanim siuśki dopłynęły do kreski testowej no i mam taki na pamiątkę najlepszy z dwoma grubaśnymi krechami
Normalnie w ramkę go oprawię....Marzycielka111192, Krokodylica, be_aduska lubią tę wiadomość
-
Lovilovi wrote:U mnie chyba się zmieni Jest to jeszcze data taka bardziej "przeze mnie wyznaczona i przez kalkulator"- a że cykle różne były.. owulacja też nie wiem kiedy była Nawet ostatnio jak byłam na wizycie u doktorki (02.05) to nie pomyślałam o tym żeby spytać o ten termin porodu, doktorka też nic nie wspomniała... tylko tyle,że jest to 4 tydzień. Może to i lepiej, bo nic nie wiem i nie mam powodów do tego żeby się martwić Grunt, że ciąża jest, prawidłowy przyrost bety i pęcherzyk w macicy:) Hmmm... pewnie teraz się więcej dowiem
Mój 1 stycznia też tylko z moich wyliczeń, z USG napewno będzie inna data. A właśnie dziewczyny jak to jest jeśli mówicie o ciąży i termin porodu to podajecie ten z OM czy właśnie z USG? -
nick nieaktualnyMarzycielka111192 wrote:Ruda_ann powiem Ci że mi tylko by było szkoda dzieciaczka żeby obchodził urodziny 1 stycznia, poza tym rodzić w sylwestra bardzo by mi odpowiadało pod koniec ciąży raczej i tak nie pójdziemy na imprezę sylwestrową
Może nie było jakichś mega szaleństw ale bardzo fajnie wspominam tą imprezkę -
Ruda_ann wrote:A powiem Ci że nie mów hop mam koleżankę, która urodziła boską córeczkę w drugiej połowie stycznia (trochę przenosiła bo termin miała w pierwszym tygodniu jakoś) i imprezę sylwestrową zorganizowali z mężem u siebie w domu
Może nie było jakichś mega szaleństw ale bardzo fajnie wspominam tą imprezkę -
nick nieaktualnyMarzycielka111192 wrote:O której masz wizytę? Bo aż sama jestem ciekawa co ci tam wyjdzie:)
Mój 1 stycznia też tylko z moich wyliczeń, z USG napewno będzie inna data. A właśnie dziewczyny jak to jest jeśli mówicie o ciąży i termin porodu to podajecie ten z OM czy właśnie z USG?
Ale póki nikt Ci z USG nie wyznaczy właściwego wg "poziomu rozwoju" Maluszka TP, to tym właściwym przypuszczalnym terminem jest ten z OM