X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Halinova Znajoma

Wysłany: 10 maja 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie o progesteron, u mnie w 5 tygodniu 1 dniu wynosi 57,10ng/ml. Norma jak na II trymestr. Nie wiem czy sie martwić takim poziomem.
    Normy w I trymestrze: 11.0 - 44.3 ng/ml
    II trymestrze: 25,4 - 83,3 ng/ml

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    U mnie dzisiaj jest 6 tyg i 2 dzień było widać piękny zarodek ale serduszka jeszcze brak. Uspokoił mnie i powiedział że jeszcze jest wcześnie i kazał przyjść za dwa tygodnie. Więc idę 23 maja :)
    No to ja jutro na wizycie będę dokładnie w tym samym dniu. Zobaczymy :) ciekawe na kiedy w razie czego mnie doktor znowu zaprosi.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No to ja jutro na wizycie będę dokładnie w tym samym dniu. Zobaczymy :) ciekawe na kiedy w razie czego mnie doktor znowu zaprosi.
    Wydaje mi się że u mnie jeśli dzisiaj nie było widać to już za tydzień powinno być serduszko ale lekarz zaproponował za dwa tygodnie i nie chciałam się już spierać. Jakoś wytrzymam a przynajmniej będzie pewność że napewno serduszko będzie:)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinova wrote:
    Dziewczyny mam pytanie o progesteron, u mnie w 5 tygodniu 1 dniu wynosi 57,10ng/ml. Norma jak na II trymestr. Nie wiem czy sie martwić takim poziomem.
    Normy w I trymestrze: 11.0 - 44.3 ng/ml
    II trymestrze: 25,4 - 83,3 ng/ml

Wysoki progesteron to powód do radości a nie zmartwienia ;)
    Mój wynosi teraz 60 ;), więc tyle ile u Ciebie, stąd tez u mnie podejrzenie że ciąża bliźniacza może być.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Starsi ojcowie są podobno bardziej dojrzali do ojcostwa i więcej się angażują :D
    Tiaaaaa ;)

• Halinova Znajoma

Wysłany: 10 maja 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Mój wynosi teraz 60 ;), więc tyle ile u Ciebie, stąd tez u mnie podejrzenie że ciąża bliźniacza może być.

Ojjj to by było cudownie! Jutro wizyta u lekarza, także może dowiem się czegoś więcej.

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ooo.wysoki progesteron też może świadczyć o ciąży bliźniaczej? Bo ja jeśli mam taki jak zwykle e drugiej fazie cyklu to też będzie ponad 50^^

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi lekarz powiedział, ze progesteron jest jednym z tych badań które mogą sugerować ciąże bliźniacza.:)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinova wrote:
    Ojjj to by było cudownie! Jutro wizyta u lekarza, także może dowiem się czegoś więcej.
    No to razem wizytujemy jutro ;), powodzenia!

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Halinova Znajoma

Wysłany: 10 maja 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    No to razem wizytujemy jutro ;), powodzenia!

Powodzenia! I informuj oczywiście jak po wizycie.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta też już za 6 dni... tzn dopiero za 6 dni :P Już nie mogę się doczekać :)

Wysłany: 10 maja 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi widzę że mamy razem termin na nowy rok :) Ja mam nadzieję że na usg się to zmieni przynajmniej na 2 styczeń :D

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Lovilovi widzę że mamy razem termin na nowy rok :) Ja mam nadzieję że na usg się to zmieni przynajmniej na 2 styczeń :D

Mówię to oczywiście z wielkim przymrużeniem oka ;)
    Zawsze myślałam sobie że najgorzej to chyba rodzić w sylwestra/nowy rok :P ci zawiani lekarze na porodówce... petardy.... ;) ;) ;) ale z drugiej strony - szampan się leje :P :D od razu imprezka ;)

Krokodylica, Inez87 lubią tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:

U mnie chyba się zmieni :D Jest to jeszcze data taka bardziej "przeze mnie wyznaczona i przez kalkulator"- a że cykle różne były.. owulacja też nie wiem kiedy była :P Nawet ostatnio jak byłam na wizycie u doktorki (02.05) to nie pomyślałam o tym żeby spytać o ten termin porodu, doktorka też nic nie wspomniała... tylko tyle,że jest to 4 tydzień. Może to i lepiej, bo nic nie wiem i nie mam powodów do tego żeby się martwić :D Grunt, że ciąża jest, prawidłowy przyrost bety i pęcherzyk w macicy:) Hmmm... pewnie teraz się więcej dowiem :)

Wysłany: 10 maja 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann powiem Ci że mi tylko by było szkoda dzieciaczka żeby obchodził urodziny 1 stycznia, poza tym rodzić w sylwestra bardzo by mi odpowiadało :D pod koniec ciąży raczej i tak nie pójdziemy na imprezę sylwestrową:)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D a ja dla jakiegoś własnego spokoju chyba (bo przecież próbuję walczyć ze sobą i nie robić bet... :P ) se siknęłam na teściora przed chwilą :D
    <3 od razu purpurowa druga krecha wylazła zanim siuśki dopłynęły do kreski testowej :P no i mam taki na pamiątkę <3 najlepszy <3 z dwoma grubaśnymi krechami <3
    Normalnie w ramkę go oprawię.... :D

Marzycielka111192, Krokodylica, be_aduska lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    U mnie chyba się zmieni :D Jest to jeszcze data taka bardziej "przeze mnie wyznaczona i przez kalkulator"- a że cykle różne były.. owulacja też nie wiem kiedy była :P Nawet ostatnio jak byłam na wizycie u doktorki (02.05) to nie pomyślałam o tym żeby spytać o ten termin porodu, doktorka też nic nie wspomniała... tylko tyle,że jest to 4 tydzień. Może to i lepiej, bo nic nie wiem i nie mam powodów do tego żeby się martwić :D Grunt, że ciąża jest, prawidłowy przyrost bety i pęcherzyk w macicy:) Hmmm... pewnie teraz się więcej dowiem :)
    O której masz wizytę? Bo aż sama jestem ciekawa co ci tam wyjdzie:)
    Mój 1 stycznia też tylko z moich wyliczeń, z USG napewno będzie inna data. A właśnie dziewczyny jak to jest jeśli mówicie o ciąży i termin porodu to podajecie ten z OM czy właśnie z USG?

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ruda_ann powiem Ci że mi tylko by było szkoda dzieciaczka żeby obchodził urodziny 1 stycznia, poza tym rodzić w sylwestra bardzo by mi odpowiadało :D pod koniec ciąży raczej i tak nie pójdziemy na imprezę sylwestrową:)
    A powiem Ci że nie mów hop ;) mam koleżankę, która urodziła boską córeczkę w drugiej połowie stycznia (trochę przenosiła bo termin miała w pierwszym tygodniu jakoś) i imprezę sylwestrową zorganizowali z mężem u siebie w domu ;)
    Może nie było jakichś mega szaleństw ale bardzo fajnie wspominam tą imprezkę ;)

Wysłany: 10 maja 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    A powiem Ci że nie mów hop ;) mam koleżankę, która urodziła boską córeczkę w drugiej połowie stycznia (trochę przenosiła bo termin miała w pierwszym tygodniu jakoś) i imprezę sylwestrową zorganizowali z mężem u siebie w domu ;)
    Może nie było jakichś mega szaleństw ale bardzo fajnie wspominam tą imprezkę ;)
    Oj wierzę :) przynajmniej nigdy tego sylwestra się nie zapomni :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    O której masz wizytę? Bo aż sama jestem ciekawa co ci tam wyjdzie:)
    Mój 1 stycznia też tylko z moich wyliczeń, z USG napewno będzie inna data. A właśnie dziewczyny jak to jest jeśli mówicie o ciąży i termin porodu to podajecie ten z OM czy właśnie z USG?
    Generalnie na wizyty wszelakie potrzebny jest tylko dokładny termin OM :)
    Ale póki nikt Ci z USG nie wyznaczy właściwego wg "poziomu rozwoju" Maluszka TP, to tym właściwym przypuszczalnym terminem jest ten z OM :)

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ