Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi wyznaczyl lekarz termin cc. Teraz tylko wytrzymac do srody.
A mam giganta w brzuchu bo wychodzi 3980.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 15:08
makasa, Paula_29, ana167, annaki, helagazela, inessa, kate88:), kasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
helagazela wrote:No ja tez gratuluje Kroko!! Widziałam Twój post dzis rano, ale napisałaś to na takim luzie, ze nawet mi do głowy nie przyszło, ze to sie tak ekspresowo skończy! Czekamy na sprawozdanie
czyli od dzis oficjalnie koniec wymiotów?
Ja po wizycie, dzis 39t0d, szyjka podobno trochę otwarta 1-2cm, krótka na 1,5cm, ale lekarz powiedział, ze przy trzeciej ciąży to raczej normalne i nie zwiastuje niczego. Mały w porządku, przepływy i łożysko tez, ale zwolnił bardzo ze wzrostem - dzis wychodziło 2900, a 12 dni temu 2700, wiec bez rewelacji. No jesli tak, to moze bedzie łatwiej Go urodzić?
U nas Ktg dopiero po terminie, wiec mam jedno ustalone na 3 a drugie na 5 stycznia. Idealnie podobałoby mi sie urodzić tego 5-6 stycznia, zobaczymy jak bedzie.
A u Ciebie Helka kawał dziecka, juz 3,5kg!?
No nawet prawie 3,6 kg można by rzec... a moje biodra w obwodzie to az 82cmsprzężnej moja polożna nie mierzy... więc dopiero się dowiem pewnie w szpitalu przy przyjęciu
Moja Mama już panikuje jak dam rade, bo ona dwoje dzieci rodziła po równe 3000g
za to Mąż przy urodzeniu miał 4250... więc córeczka chyba idzie w ślady Taty
helagazela lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Polaj wrote:Mi wyznaczyl lekarz termin cc. Teraz tylko wytrzymac do srody.
A mam giganta w brzuchu bo wychodzi 3980.
Ooo, czyli nie tylko moje dziecię takie wyrośnięteChociaż ja liczę jeszcze na SN.
Polaj, helagazela lubią tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Bardzo Ci dziękuję, fajnie że choć jedna osoba zauważyła mój post.
Urodziłam rano.. Gratuluje!!!!
Daj znać jak poszło jak dojdziesz do siebie!Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Helka891 wrote:Ooo, czyli nie tylko moje dziecię takie wyrośnięte
Chociaż ja liczę jeszcze na SN.
Ja jestem po cieciu z cukrzyca i insulina wlacznie wiec troche wskazan jest.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Polaj wrote:Ano a co to bedzie za tydzien.
Ja jestem po cieciu z cukrzyca i insulina wlacznie wiec troche wskazan jest.
No u mnie to pierwszy poród będziei chciałabym urodzić po Nowym Roku, ale zaczynam się bać
bo każdy dzień, to tak jak mówisz, dodatkowe gramy
-
Kroko, Fresh super, gratuluję
Dopiero pozbyłam się ostatnich poświątecznych gości i nadrabiam internety
I zgadzam się z helągazelą - Kroko napisałaś o tych skurczach w taki sposób jakby to była najzwyklejsza rzecz na świecie i miałabyś takie co noc co najmniej od miesiąca
Mnie też męczą skurcze, na ogół budzą mnie rano i w ciągu dnia są nieregularne. Jutro mam ktg i zobaczymy co tam powiedzą.
Helka891 u mnie córka też duża - w zeszły czwartek na usg ważyła 3700g. I też nadal liczę na sn choć staram się nie nastawiać (szczególnie, że u mnie cukrzyca z insuliną nocną).Krokodylica lubi tę wiadomość
[/url]
-
Ja też już po wizycie. Malutka 3700, ruchy oddechowe i czkawka a jakże, łożysko II stop. daje radę, tętno oki, szyjka nadal 5cm
Torbiel wielkości główki nadal w zatoce a co za tym idzie skierowanie na patologię na 2 stycznia i 3 cięcie. Mam się traktować jak wielmożne jajo
Doktorek stwierdził, że jeśli któryś z lekarzy zakwestionuje jego wskazanie do cc to znaczy, że jest on szalony. No to teraz ròwniutki tydzień i "po zawodach".
Kroko ja też lajtowo potraktowałam Twój wpis, myślałam, że coś tam sobie marudzisz a tu taka sytuacja!
Nadal mam wrażenie, że za chwilę napiszesz: "żartowałam"! Hehe. Miałyśmy zbliżony termin porodu więc już w ogóle przeżywam. Napisz koniecznie co i jakPolaj, helagazela, makasa, Krokodylica, Morwa, Szmaragdowa, Didi_85 lubią tę wiadomość
-
Helka891 wrote:No nawet prawie 3,6 kg można by rzec... a moje biodra w obwodzie to az 82cm
sprzężnej moja polożna nie mierzy... więc dopiero się dowiem pewnie w szpitalu przy przyjęciu
Moja Mama już panikuje jak dam rade, bo ona dwoje dzieci rodziła po równe 3000g
za to Mąż przy urodzeniu miał 4250... więc córeczka chyba idzie w ślady Taty
-
Polaj wrote:Black to teraz musimy sie trzymac ja tez 2 na oddziale mam sie stawic z samego rana o 8. A termin mamy chyba podobny?
Faktycznie będzie ruch w interesie 2-4 stycznia!
Polaj lubi tę wiadomość