X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A CC miałaś na życzenie? W jakim szpitalu rodziłaś i myślisz rodzić?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie bóle brzucha? Jaki jest ten ból, natężenie, kłócie, ćmienie, krótki, długi? Bo nigdy nie mogę określić czy to normalne czy mam się już niepokoić...

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co tydzien jakby kucie, pulsowanie wlasnie przy pecherzyku w podbrzuszu... ale bolu brzucha ogolnie nie mialam. Pobolewanie w podbrzuszu takie okresowe tylko...

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A CC miałaś na życzenie? W jakim szpitalu rodziłaś i myślisz rodzić?
    CC niby ze wskazania, ale mocno naciągane od okulisty :) rodziłam w Trzebnicy i jestem bardzo zadowolona, w tym roku mieli remont, więc mam nadzieję, że w styczniu będzie "przyjemniej" :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś nie jestem w ciąży, zero objawów poza cyckami :D
    A co do snów, dajcie spokój, mi się dziś śniło, że miałam sen (incepcja), w którym miałam plamienie, potem się obudziłam (we śnie) i naprawdę miałam to plamienie. A potem obudziłam się naprawdę i przez 3 godziny dochodziłam do siebie.

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    CC niby ze wskazania, ale mocno naciągane od okulisty :) rodziłam w Trzebnicy i jestem bardzo zadowolona, w tym roku mieli remont, więc mam nadzieję, że w styczniu będzie "przyjemniej" :)

Ja chyba tez bede miala cc... Bo okulistycznie chyba sa wskazania i nie wiem czy ogolnie nie bedzie. Musze sie zapytac bo na ciaze mi sie tak dziwnie macica ulozyla, ze schowal sie jajnik i ciezko ogladac kropeczke.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    A ja dziś nie jestem w ciąży, zero objawów poza cyckami :D
    A co do snów, dajcie spokój, mi się dziś śniło, że miałam sen (incepcja), w którym miałam plamienie, potem się obudziłam (we śnie) i naprawdę miałam to plamienie. A potem obudziłam się naprawdę i przez 3 godziny dochodziłam do siebie.
    Hahah ;D ja dzis tez nawet nawet ;)

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na którą macie w piątek wizytę? Ja mam na 16.30 i już nie mogę się doczekać. Bete robiłam tylko 2 razy i lekarz kazał więcej nie robić, stwierdził że wszystko będzie widać na usg a nie ma co się stresować.

Mnie tak jakby ciągnie z lewej strony brzucha. Ale do przeżycia ;)

No i chyba pójdę spać, bo oczy mi się same zamykają.. :)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, naskrobałyśmy 100 stron! Oby następne były tylko szczęśliwe!

mommytobe, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja tez sie umowilam na prenatalne na 3 lipca u nas zapisuja welug 13 tygodnia no a jesli dobrze pamietam to bardzo wazne jest usg w 12 tygodniu bo wtedy mierza przeziernosc karkowa... losie ja nie pa,ietam to bylo tak dawno wszytsko 14 lat temu. ja piersza ciaze tez mialam cc ze wzgledu na duza wade wzroku a teraz generalnie mam wade usunieta laserowo i zastanawiam sie czy to moze byc podstawa do ciecia cesarskiego

mersiak boli brzuch to dziwne wlasnie uczucie nawet nie mozna nazwac tego bolem tylko wlasnie takie klucie oznacza to dla mnie ze cos sie dzieje w tym brzuchu.bo to nie taki bol jak na miesiaczke. ja np jak sie sporo poschylam wlasnie w ogrdzie to wtedy mnie boli i jak spie na brzuchu. poki co no spy nie bralam.

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    ja tez sie umowilam na prenatalne na 3 lipca u nas zapisuja welug 13 tygodnia no a jesli dobrze pamietam to bardzo wazne jest usg w 12 tygodniu bo wtedy mierza przeziernosc karkowa... losie ja nie pa,ietam to bylo tak dawno wszytsko 14 lat temu. ja piersza ciaze tez mialam cc ze wzgledu na duza wade wzroku a teraz generalnie mam wade usunieta laserowo i zastanawiam sie czy to moze byc podstawa do ciecia cesarskiego

mersiak boli brzuch to dziwne wlasnie uczucie nawet nie mozna nazwac tego bolem tylko wlasnie takie klucie oznacza to dla mnie ze cos sie dzieje w tym brzuchu.bo to nie taki bol jak na miesiaczke. ja np jak sie sporo poschylam wlasnie w ogrdzie to wtedy mnie boli i jak spie na brzuchu. poki co no spy nie bralam.

To właśnie na badaniach prenatalnych sprawdza się miedzy innymi przeziernosc karkowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Dziewczyny, a macie bóle brzucha? Jaki jest ten ból, natężenie, kłócie, ćmienie, krótki, długi? Bo nigdy nie mogę określić czy to normalne czy mam się już niepokoić...

Ja czasami mam takie kłucie po bokach. Czasami taki bol jak przed okresem

• mersiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko po lewej stronie (dzidzia po prawej)... ale codziennie to czuję...

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Ja tylko po lewej stronie (dzidzia po prawej)... ale codziennie to czuję...

Ja w sumie różnie. Raz z jednej, raz z drugiej, czasem z obu

• Zyziaa Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Dziewczyny, na którą macie w piątek wizytę? Ja mam na 16.30 i już nie mogę się doczekać. Bete robiłam tylko 2 razy i lekarz kazał więcej nie robić, stwierdził że wszystko będzie widać na usg a nie ma co się stresować.

Mnie tak jakby ciągnie z lewej strony brzucha. Ale do przeżycia ;)

No i chyba pójdę spać, bo oczy mi się same zamykają.. :)
    Ja mam w piątek na 17. Betę robiłam tylko raz i wyszła 429. W poprzedniej ciąży robiłam z 6 razy i niepotrzebnie się denerwowałam. Też bym się chętnie położyła, bo oczy mi się zamykają, ale niestety w pracy jestem do 22:-(:-(

uwo99n73hzywifeo.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piszecie. Mi czas szybko leci. Ale pracuje po 12-15 h. Wieczorem padam na twarz. Jeszcze troszke musze przetrzymac.
    Wlasnie czekam na mojego dwulatka - dziadkowie wioza go po tygodniowych wakacjach u siebie. Wiec bedzie jeszcze intensywniej. Ale stesknilam sie za nim.

Ja z racji tego ze dzialam na dwa fronty- dwoch lekarzy to bede miec kumulacje wizyt. Teraz bede miec za rowny tydzien. A potem u prowadzacego 4.06 i prenatalne 18.06. W wknd musze w koncu zrobic liste badan.

A ja dzis skonczylam 9 tc.

Ciesze sie ze nas tak duzo.
    Trzymam kciuki za nas wszystkie ale w szczegolnosci za najbardziej zestresowane i z plamieniami.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dużo pracujesz? Dajesz radę?

Mnie dziś mega plecy na wieczór bolą, ogólnie było ok w ciągu dnia ale teraz naparzają mnie... ale lepsze taki wieczorny ból niż całodniowe mdłości czy wymioty ;P

dZhdp1.png

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja choruje na nadciśnienie i mam przepuklinę kresy białej czy ja tez sie nadaje do cesarki?? unikam tego jak ognia bo raz miałam i to straszny ból....ja dochodziłam do siebie jakies 3 miesiace...nie wspominając od razu po cesarce co było....

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny ile Wy piszecie, aż ciężko to nadrobić :) a to mi mąż mówi, że ciągle siedzę na necie. Ja od wczoraj znowu brunatny śluz i dziś po pracy pojechałam na IP (stwierdziłam, że nie będę co tydzień płacić za wizyty u mojego prowadzącego). Z dzidziusiem wszystko ok. 1,67 cm równo 8t0d, serduszko bije. Według lekarza nic niepokojącego nie widać, żadnego krwiaka, nic się nie odkleja. Myślę, że to po weekendzie, bo spędziłam dwa dni po 10h na nogach i już wtedy czułam, że się przeforsowałam.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i czekające na wyniki. Powodzenia !!!

010i3e3k3szwmdsp.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wlasnie skonczylam was nadrabiac po calym dniu :)
    Najbardziej sie rozpisujecie akurat jak ja siedze w pracy :D
    Wizyta juz za dwa dni, ale sie niecierpliwie juz doczekac sie nie moge!!

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: