SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak dużo pracujesz? Dajesz radę?

Mnie dziś mega plecy na wieczór bolą, ogólnie było ok w ciągu dnia ale teraz naparzają mnie... ale lepsze taki wieczorny ból niż całodniowe mdłości czy wymioty ;P

Jakos daje. Mam rytm wiec wcale sie nie zastanawiam - tylko dzialam. Psychicznie i mentalnie czuje sie z tym Ok. Wiec jest dobrze. Ten tydzien byl intensywny ale nie mialam obowiazkow domowych, angazujacego dziecka - nadrobilam zaleglosci. Bo normalnie to musze kombinowac jak to wszystko zgrabnie polaczyc. Od jutra zycie wraca do normy - wiec jazda bez trzymanki. Ale uwielbiam mojego Babelka :-)

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Jakos daje. Mam rytm wiec wcale sie nie zastanawiam - tylko dzialam. Psychicznie i mentalnie czuje sie z tym Ok. Wiec jest dobrze. Ten tydzien byl intensywny ale nie mialam obowiazkow domowych, angazujacego dziecka - nadrobilam zaleglosci. Bo normalnie to musze kombinowac jak to wszystko zgrabnie polaczyc. Od jutra zycie wraca do normy - wiec jazda bez trzymanki. Ale uwielbiam mojego Babelka :-)

Jej, ale pracując tyle godzin mało czasu jest na dziecko... Na dom ogólnie i w ogóle. Podziwiam, że to ogarniasz.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero mam chwilę, żeby napisać. Jest ok! Słyszałam serduszko, wg usg ciąża tydzień młodsza. 6 tydzień. Mam brać acard i następna wizyta 11 czerwca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 19:09

katepr, MonaLiza, Luucy, Sylwunis, Tosia2323, sallvie, wisienka94, Zyziaa, zizia_a, Paulcia28, Sanka, Marciiik, Zośkaaa lubią tę wiadomość

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziewczyny napiszcie mi na priva jak mam zrobic suwaczek moze to zrobie dzis wieczorkiem. wlasnie dopadl mnie bol brzucha jak ten bol jest dziwnie okreslic.

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak dopadł wieczorny paw... ehhh.

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja dzisiaj miałam stresujący dzień. Miałam spotkanie kwalifikacyjne w sprawie nowej pracy. No i dalej przeprowadzka u mnie. Co do badań jeżeli dotrwam do tego terminu to zrobię i test papa i koniecznie amniopunkcje to u mnie jest priorytet.
    Zdecydowałam że 11czerwca jadę do zaprzyjaźnionego gin żeby sprawdził czy wszystko w porządku i czy dzidzia sie w ogóle rozwija. Bo testy mi wychodzą nadal słabe a tu nic nie chca zrobić stwierdzili że jak ciaza ma sie utrzymać to się utrzyma a jak nie to i tak nie ma sensu nic z tym robić.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o bóle brzucha to ja mam jak na @. Jednostajny ból brzucha. Czasem jak wstaję mam większy ból. Czasem boli mniej czasem bardziej. Czasem czuję któryś jajnik, albo dwa naraz.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę, ale brzuch mnie pobolewa i mam wrażenie, ze Zaraz ze mnie poleci coś...

Nowy początek <3
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Dopiero mam chwilę, żeby napisać. Jest ok! Słyszałam serduszko, wg usg ciąża tydzień młodsza. 6 tydzień. Mam brać acard i następna wizyta 11 czerwca :)
    Najważniejsze ze jest serduszko

Nowy początek <3
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff!! Ależ się rozpisały :)
    Ja w piątek wizyta na 12.40. Nie mogę się doczekać <3

Paulcia28, katepr lubią tę wiadomość

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jala dawkę acardu bierzecie? I czy jest ktoś na heparynie?

Nowy początek <3
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Leżę, ale brzuch mnie pobolewa i mam wrażenie, ze Zaraz ze mnie poleci coś...
    Wspołczuję Ci, że ciągle coś :( Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Ja biore Acard 75 i heparyne 0,3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 19:51

uwo99n73lnbybmmo.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Przez to leżenie.. Bo ciągle myślę, cos zaboli już od razu najgorszy scenariusz.. Jakbym pracowała byłoby inaczej...

Nowy początek <3
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:

Ja biore Acard 75 i heparyne 0,3.
    Bo poczytałam, ze czesto krwiaki sie robią po heparynie właśnie :( u mnie po 3 zastrzykach krwotok

Nowy początek <3
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Bo poczytałam, ze czesto krwiaki sie robią po heparynie właśnie :( u mnie po 3 zastrzykach krwotok
    Myślałam, że heparyna ma właśnie za zadanie zmniejszyć ilość krwiaków :/

uwo99n73lnbybmmo.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Myślałam, że heparyna ma właśnie za zadanie zmniejszyć ilość krwiaków :/
    Nic juz nie wiadomo, chyba każdy indywidualna sprawa :)

Nowy początek <3
  • Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Udało się Was nadrobić :)
    Wizyta dopiero w poniedziałek o 16:40. M ma wtedy wolne i mamy zamiar zabrać synka do zoo. Przynajmniej czas szybciej zleci. Muszę wziąć zaświadczenie do pracy, by wypowiedzenie się anulowało i L4 bo miejsca pracy dla mnie nie mają. Jak lekarka nie będzie chciała mi dać pójde do rodzinnego. Akurat mam super gościa,który w pierwszej ciąży chciał mi dawać L4 jakby gin nie chciał.

Mimo sporej wady wzroku i wciąż pogarszającej się miałam rodzić sn. Ale po 10h zrobiono mi cc. Teraz od razu cc.

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś czytałam ze wady wzroku nie są już wskazaniem do cc, chyba ze odkleja się siatkówka. Ale nie wiem ile w tym prawdy

Sanka, Marciiik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się strasznie boje porodu SN i na pewno będę starała się załatwić wskazania do cc. W ostateczności pójdę do psychiatry

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, Ty teraz masz leżące czy normalnie funkcjonujesz?

Nowy początek <3
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ