X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak dużo pracujesz? Dajesz radę?

Mnie dziś mega plecy na wieczór bolą, ogólnie było ok w ciągu dnia ale teraz naparzają mnie... ale lepsze taki wieczorny ból niż całodniowe mdłości czy wymioty ;P

Jakos daje. Mam rytm wiec wcale sie nie zastanawiam - tylko dzialam. Psychicznie i mentalnie czuje sie z tym Ok. Wiec jest dobrze. Ten tydzien byl intensywny ale nie mialam obowiazkow domowych, angazujacego dziecka - nadrobilam zaleglosci. Bo normalnie to musze kombinowac jak to wszystko zgrabnie polaczyc. Od jutra zycie wraca do normy - wiec jazda bez trzymanki. Ale uwielbiam mojego Babelka :-)

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Jakos daje. Mam rytm wiec wcale sie nie zastanawiam - tylko dzialam. Psychicznie i mentalnie czuje sie z tym Ok. Wiec jest dobrze. Ten tydzien byl intensywny ale nie mialam obowiazkow domowych, angazujacego dziecka - nadrobilam zaleglosci. Bo normalnie to musze kombinowac jak to wszystko zgrabnie polaczyc. Od jutra zycie wraca do normy - wiec jazda bez trzymanki. Ale uwielbiam mojego Babelka :-)

Jej, ale pracując tyle godzin mało czasu jest na dziecko... Na dom ogólnie i w ogóle. Podziwiam, że to ogarniasz.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero mam chwilę, żeby napisać. Jest ok! Słyszałam serduszko, wg usg ciąża tydzień młodsza. 6 tydzień. Mam brać acard i następna wizyta 11 czerwca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 19:09

katepr, MonaLiza, Luucy, Sylwunis, Tosia2323, sallvie, wisienka94, Zyziaa, zizia_a, Paulcia28, Sanka, Marciiik, Zośkaaa lubią tę wiadomość

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziewczyny napiszcie mi na priva jak mam zrobic suwaczek moze to zrobie dzis wieczorkiem. wlasnie dopadl mnie bol brzucha jak ten bol jest dziwnie okreslic.

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak dopadł wieczorny paw... ehhh.

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja dzisiaj miałam stresujący dzień. Miałam spotkanie kwalifikacyjne w sprawie nowej pracy. No i dalej przeprowadzka u mnie. Co do badań jeżeli dotrwam do tego terminu to zrobię i test papa i koniecznie amniopunkcje to u mnie jest priorytet.
    Zdecydowałam że 11czerwca jadę do zaprzyjaźnionego gin żeby sprawdził czy wszystko w porządku i czy dzidzia sie w ogóle rozwija. Bo testy mi wychodzą nadal słabe a tu nic nie chca zrobić stwierdzili że jak ciaza ma sie utrzymać to się utrzyma a jak nie to i tak nie ma sensu nic z tym robić.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o bóle brzucha to ja mam jak na @. Jednostajny ból brzucha. Czasem jak wstaję mam większy ból. Czasem boli mniej czasem bardziej. Czasem czuję któryś jajnik, albo dwa naraz.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę, ale brzuch mnie pobolewa i mam wrażenie, ze Zaraz ze mnie poleci coś...

Nowy początek <3
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Dopiero mam chwilę, żeby napisać. Jest ok! Słyszałam serduszko, wg usg ciąża tydzień młodsza. 6 tydzień. Mam brać acard i następna wizyta 11 czerwca :)
    Najważniejsze ze jest serduszko

Nowy początek <3
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff!! Ależ się rozpisały :)
    Ja w piątek wizyta na 12.40. Nie mogę się doczekać <3

Paulcia28, katepr lubią tę wiadomość

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jala dawkę acardu bierzecie? I czy jest ktoś na heparynie?

Nowy początek <3
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Leżę, ale brzuch mnie pobolewa i mam wrażenie, ze Zaraz ze mnie poleci coś...
    Wspołczuję Ci, że ciągle coś :( Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Ja biore Acard 75 i heparyne 0,3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 19:51

uwo99n73lnbybmmo.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Przez to leżenie.. Bo ciągle myślę, cos zaboli już od razu najgorszy scenariusz.. Jakbym pracowała byłoby inaczej...

Nowy początek <3
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:

Ja biore Acard 75 i heparyne 0,3.
    Bo poczytałam, ze czesto krwiaki sie robią po heparynie właśnie :( u mnie po 3 zastrzykach krwotok

Nowy początek <3
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Bo poczytałam, ze czesto krwiaki sie robią po heparynie właśnie :( u mnie po 3 zastrzykach krwotok
    Myślałam, że heparyna ma właśnie za zadanie zmniejszyć ilość krwiaków :/

uwo99n73lnbybmmo.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Myślałam, że heparyna ma właśnie za zadanie zmniejszyć ilość krwiaków :/
    Nic juz nie wiadomo, chyba każdy indywidualna sprawa :)

Nowy początek <3
  • Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Udało się Was nadrobić :)
    Wizyta dopiero w poniedziałek o 16:40. M ma wtedy wolne i mamy zamiar zabrać synka do zoo. Przynajmniej czas szybciej zleci. Muszę wziąć zaświadczenie do pracy, by wypowiedzenie się anulowało i L4 bo miejsca pracy dla mnie nie mają. Jak lekarka nie będzie chciała mi dać pójde do rodzinnego. Akurat mam super gościa,który w pierwszej ciąży chciał mi dawać L4 jakby gin nie chciał.

Mimo sporej wady wzroku i wciąż pogarszającej się miałam rodzić sn. Ale po 10h zrobiono mi cc. Teraz od razu cc.

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś czytałam ze wady wzroku nie są już wskazaniem do cc, chyba ze odkleja się siatkówka. Ale nie wiem ile w tym prawdy

Sanka, Marciiik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się strasznie boje porodu SN i na pewno będę starała się załatwić wskazania do cc. W ostateczności pójdę do psychiatry

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, Ty teraz masz leżące czy normalnie funkcjonujesz?

Nowy początek <3
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ