X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 1 cm człowieka z bijącym sercem ❤️ Jest w prawidłowym miejscu na szczęście. Nadal mam się oszczędzać a plamienia nie wiadomo skad. Mogl być jakoś mały krwiak który się oczyszcza

Rub45, Malamii26, natalaa_aa, olkakarolka, Solane, wisienka94, MonaLiza, Paulcia28, Agnuka, mommytobe, Sanka, Marciiik, Asia8787, Zośkaaa, Sylwunis, katepr lubią tę wiadomość

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamii26 wrote:
    Dziewczyny a jak to u Was z tymi prenatalnymi widzę że sporo Was będzie miała to badanie :) robicie je na swoją rękę prywatnie czy też są jakieś wskazania?

Test papa + usg prenatalne będę miała ma NHS amniopunkcje to jeszcze nie wiem ale jak mi nie będą chcieli zrobić to zrobię w Pl koszt niewspolmierny za mój spokój wewnętrzny i uważam że warto w moim przypadku wydać te pieniądze

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z rana :)

Niby się nie martwilam i wmawiam sobie że to normalne, ale.. To normalne że ciągle mnie boli jakby jajnik po lewej stronie? Czy rano, czy wieczorem.. I szukam potwierdzenia :) w ogole to jak mierzylam ciśnienie, to mam takie bicie serca, że chyba zrobię tsh żeby sprawdzić co tam się dzieje..

Miłego dnia :)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia super! :D

Ja leze i mi sie nie chce wstac ;p

Tosia2323 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Jutro wizyta !!
    Ciesze się jak małe dziecko :)

Kobobo lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Jest 1 cm człowieka z bijącym sercem ❤️ Jest w prawidłowym miejscu na szczęście. Nadal mam się oszczędzać a plamienia nie wiadomo skad. Mogl być jakoś mały krwiak który się oczyszcza
    Ucieszyłas mnie ogromnie!!

Nowy początek <3
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Dzien dobry z rana :)

Niby się nie martwilam i wmawiam sobie że to normalne, ale.. To normalne że ciągle mnie boli jakby jajnik po lewej stronie? Czy rano, czy wieczorem.. I szukam potwierdzenia :) w ogole to jak mierzylam ciśnienie, to mam takie bicie serca, że chyba zrobię tsh żeby sprawdzić co tam się dzieje..

Miłego dnia :)
    Mnie też jeden jajnik boli, ten po drugiej stronie.. I też mam przez to shizy. Ale musi cos boleć skoro macica sie rozciąga.. A jakie to bóle?

Nowy początek <3
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:

HUUURAA gratuluje mamy kropki takiej samej wielkosci.

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Witaj gosia ;)

Toyotarav4 musisz po prostu inna date miesiaczki wpisac ;p a ostatni okres mialas 27.03? Jak ja ;) bo widze, ze w suwaczku to samo ;)

Ja padam, dobranoc.

tak ostatnia mialam 27 marca. zmienilam juz sobie wpisalam pozniejsza date miesiaczki i suwak jest teraz tak jak usg... a u Ciebie wszytsko sie zgadza wedlug i usg i miesiaczki ile ktopek ma ?

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    tak ostatnia mialam 27 marca. zmienilam juz sobie wpisalam pozniejsza date miesiaczki i suwak jest teraz tak jak usg... a u Ciebie wszytsko sie zgadza wedlug i usg i miesiaczki ile ktopek ma ?

Niby nie według innego lekarza :P ale... Z racji, że mam źle ułożoną macice i nie można było zmierzyć kropeczki to teraz czekam na poniedziałek i na to,że lekarz już zmierzy mi tak jak trzeba :) miał w środę tydzień temu niby 5 mm ale widziałam, że w innym ujęciu było go widać więcej, a na usg jest jakby nie pociągnięta ta strzałka do mierzenia :P także nie biorę tego tak mocno do siebie i czekam na usg u prowadzącego :)

toyotarav4 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano biore tyle tabletek naczczo, że e połączeniu z mdłościami dają mi popalić...

Nowy początek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i gratulacje :) dopiero po tym usg odetchnęłam i zaczęłam cieszyć się ciąża. W pierwszej chwili przerażenie bo lekarz coś kręcił tym usg i nie było nic widać, ale za chwile zobaczyłam fasolkę. Nie słuchaliśmy bicia serca ale widziałam na usg jak pulsuje a w karcie mam wpisane 140 uderzeń. Wg usg wyprzedza termin o 3 dni.

Teraz trzymam kciuki za wasze wizyty i czekam na równie dobre wieści :) ja teraz muszę czekać 4 tygodnie

MonaLiza, Paulcia28, Asia8787 lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano tylko euthyrox :)

Mąż poprzytulał :D potem zrobił kawusie to mogę zacząć dzień :) Dziś jakieś minimalne odczucie mdłości, oby tak zostało :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i gratulacje :) dopiero po tym usg odetchnęłam i zaczęłam cieszyć się ciąża. W pierwszej chwili przerażenie bo lekarz coś kręcił tym usg i nie było nic widać, ale za chwile zobaczyłam fasolkę. Nie słuchaliśmy bicia serca ale widziałam na usg jak pulsuje a w karcie mam wpisane 140 uderzeń. Wg usg wyprzedza termin o 3 dni.

Teraz trzymam kciuki za wasze wizyty i czekam na równie dobre wieści :) ja teraz muszę czekać 4 tygodnie

ojjj :D to będą długie 4 tygodnie :) Ja im bliżej do poniedziałku tym ciężej. W sobotę mam wesele to tam trochę się wybawię (mam nadzieję) :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Mnie też jeden jajnik boli, ten po drugiej stronie.. I też mam przez to shizy. Ale musi cos boleć skoro macica sie rozciąga.. A jakie to bóle?

Nie przejmuj sie tak tymi bólami. Wiem ze łatwo się mówi ale postaraj się uspokoić. Ja tez mam różnego rodzaju bole, kłucia i na poczatku tak samo panikowałam ale wszystko jest ok. Głowa do góry :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ojjj :D to będą długie 4 tygodnie :) Ja im bliżej do poniedziałku tym ciężej. W sobotę mam wesele to tam trochę się wybawię (mam nadzieję) :)

Oj na pewno długie. Nie wiem jak tyle wytrzymam.

W którym tygodniu powiedziałyście lub powiecie rodzinie o ciazy?

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Nie przejmuj sie tak tymi bólami. Wiem ze łatwo się mówi ale postaraj się uspokoić. Ja tez mam różnego rodzaju bole, kłucia i na poczatku tak samo panikowałam ale wszystko jest ok. Głowa do góry :*
    Tylko wiesz, po takim krwotoku to wszystko przeraża... Dlatego leżąc zaczynam juz schizowac totalnie, najgorsze ze mam leżeć plackiem i niewiele moge robić.. Partner wrócił z nocki, wiec pol dnia w ciszy muszę być

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy zaraz po pierwszej becie :) rodzicom i ja swoim koleżankom :) nie mam rozległej rodziny ale dziadkowie męża dowiedzieli się jakoś przed usg z serduszkiem, więc u nas praktycznie wszyscy wiedzą :) To nasze pierwsze dziecko, wyczekiwane ogólnie w rodzinie. Mąż jedynak :P ja mam niby młodszego brata ale rodzice nie liczą, że z jego strony zostaną dziadkami :P

dZhdp1.png

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedza moi rodzice i najblizsi przyjaciele. W pracy tez ze względu na l4... Ale mialam nie mówić do 14 tygodnia, ale wyszło jak wyszło...

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy powiedziałam dyrekcji, no i panie w sekretariacie wiedzą po l4 :P ale liczę, że nie rozpowiedzą... choć i tak pewnie domysły są :) a jak wrócę na te dwa tygodnie to pewnie nie będę miała dyżurów na korytarzu to już w ogóle będzie wiadome :P

dZhdp1.png

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ