X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 1 cm człowieka z bijącym sercem ❤️ Jest w prawidłowym miejscu na szczęście. Nadal mam się oszczędzać a plamienia nie wiadomo skad. Mogl być jakoś mały krwiak który się oczyszcza

Rub45, Malamii26, natalaa_aa, olkakarolka, Solane, wisienka94, MonaLiza, Paulcia28, Agnuka, mommytobe, Sanka, Marciiik, Asia8787, Zośkaaa, Sylwunis, katepr lubią tę wiadomość

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamii26 wrote:
    Dziewczyny a jak to u Was z tymi prenatalnymi widzę że sporo Was będzie miała to badanie :) robicie je na swoją rękę prywatnie czy też są jakieś wskazania?

Test papa + usg prenatalne będę miała ma NHS amniopunkcje to jeszcze nie wiem ale jak mi nie będą chcieli zrobić to zrobię w Pl koszt niewspolmierny za mój spokój wewnętrzny i uważam że warto w moim przypadku wydać te pieniądze

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z rana :)

Niby się nie martwilam i wmawiam sobie że to normalne, ale.. To normalne że ciągle mnie boli jakby jajnik po lewej stronie? Czy rano, czy wieczorem.. I szukam potwierdzenia :) w ogole to jak mierzylam ciśnienie, to mam takie bicie serca, że chyba zrobię tsh żeby sprawdzić co tam się dzieje..

Miłego dnia :)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia super! :D

Ja leze i mi sie nie chce wstac ;p

Tosia2323 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Jutro wizyta !!
    Ciesze się jak małe dziecko :)

Kobobo lubi tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Jest 1 cm człowieka z bijącym sercem ❤️ Jest w prawidłowym miejscu na szczęście. Nadal mam się oszczędzać a plamienia nie wiadomo skad. Mogl być jakoś mały krwiak który się oczyszcza
    Ucieszyłas mnie ogromnie!!

Nowy początek <3
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Dzien dobry z rana :)

Niby się nie martwilam i wmawiam sobie że to normalne, ale.. To normalne że ciągle mnie boli jakby jajnik po lewej stronie? Czy rano, czy wieczorem.. I szukam potwierdzenia :) w ogole to jak mierzylam ciśnienie, to mam takie bicie serca, że chyba zrobię tsh żeby sprawdzić co tam się dzieje..

Miłego dnia :)
    Mnie też jeden jajnik boli, ten po drugiej stronie.. I też mam przez to shizy. Ale musi cos boleć skoro macica sie rozciąga.. A jakie to bóle?

Nowy początek <3
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:

HUUURAA gratuluje mamy kropki takiej samej wielkosci.

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Witaj gosia ;)

Toyotarav4 musisz po prostu inna date miesiaczki wpisac ;p a ostatni okres mialas 27.03? Jak ja ;) bo widze, ze w suwaczku to samo ;)

Ja padam, dobranoc.

tak ostatnia mialam 27 marca. zmienilam juz sobie wpisalam pozniejsza date miesiaczki i suwak jest teraz tak jak usg... a u Ciebie wszytsko sie zgadza wedlug i usg i miesiaczki ile ktopek ma ?

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    tak ostatnia mialam 27 marca. zmienilam juz sobie wpisalam pozniejsza date miesiaczki i suwak jest teraz tak jak usg... a u Ciebie wszytsko sie zgadza wedlug i usg i miesiaczki ile ktopek ma ?

Niby nie według innego lekarza :P ale... Z racji, że mam źle ułożoną macice i nie można było zmierzyć kropeczki to teraz czekam na poniedziałek i na to,że lekarz już zmierzy mi tak jak trzeba :) miał w środę tydzień temu niby 5 mm ale widziałam, że w innym ujęciu było go widać więcej, a na usg jest jakby nie pociągnięta ta strzałka do mierzenia :P także nie biorę tego tak mocno do siebie i czekam na usg u prowadzącego :)

toyotarav4 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano biore tyle tabletek naczczo, że e połączeniu z mdłościami dają mi popalić...

Nowy początek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i gratulacje :) dopiero po tym usg odetchnęłam i zaczęłam cieszyć się ciąża. W pierwszej chwili przerażenie bo lekarz coś kręcił tym usg i nie było nic widać, ale za chwile zobaczyłam fasolkę. Nie słuchaliśmy bicia serca ale widziałam na usg jak pulsuje a w karcie mam wpisane 140 uderzeń. Wg usg wyprzedza termin o 3 dni.

Teraz trzymam kciuki za wasze wizyty i czekam na równie dobre wieści :) ja teraz muszę czekać 4 tygodnie

MonaLiza, Paulcia28, Asia8787 lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano tylko euthyrox :)

Mąż poprzytulał :D potem zrobił kawusie to mogę zacząć dzień :) Dziś jakieś minimalne odczucie mdłości, oby tak zostało :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i gratulacje :) dopiero po tym usg odetchnęłam i zaczęłam cieszyć się ciąża. W pierwszej chwili przerażenie bo lekarz coś kręcił tym usg i nie było nic widać, ale za chwile zobaczyłam fasolkę. Nie słuchaliśmy bicia serca ale widziałam na usg jak pulsuje a w karcie mam wpisane 140 uderzeń. Wg usg wyprzedza termin o 3 dni.

Teraz trzymam kciuki za wasze wizyty i czekam na równie dobre wieści :) ja teraz muszę czekać 4 tygodnie

ojjj :D to będą długie 4 tygodnie :) Ja im bliżej do poniedziałku tym ciężej. W sobotę mam wesele to tam trochę się wybawię (mam nadzieję) :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Mnie też jeden jajnik boli, ten po drugiej stronie.. I też mam przez to shizy. Ale musi cos boleć skoro macica sie rozciąga.. A jakie to bóle?

Nie przejmuj sie tak tymi bólami. Wiem ze łatwo się mówi ale postaraj się uspokoić. Ja tez mam różnego rodzaju bole, kłucia i na poczatku tak samo panikowałam ale wszystko jest ok. Głowa do góry :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ojjj :D to będą długie 4 tygodnie :) Ja im bliżej do poniedziałku tym ciężej. W sobotę mam wesele to tam trochę się wybawię (mam nadzieję) :)

Oj na pewno długie. Nie wiem jak tyle wytrzymam.

W którym tygodniu powiedziałyście lub powiecie rodzinie o ciazy?

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Nie przejmuj sie tak tymi bólami. Wiem ze łatwo się mówi ale postaraj się uspokoić. Ja tez mam różnego rodzaju bole, kłucia i na poczatku tak samo panikowałam ale wszystko jest ok. Głowa do góry :*
    Tylko wiesz, po takim krwotoku to wszystko przeraża... Dlatego leżąc zaczynam juz schizowac totalnie, najgorsze ze mam leżeć plackiem i niewiele moge robić.. Partner wrócił z nocki, wiec pol dnia w ciszy muszę być

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy zaraz po pierwszej becie :) rodzicom i ja swoim koleżankom :) nie mam rozległej rodziny ale dziadkowie męża dowiedzieli się jakoś przed usg z serduszkiem, więc u nas praktycznie wszyscy wiedzą :) To nasze pierwsze dziecko, wyczekiwane ogólnie w rodzinie. Mąż jedynak :P ja mam niby młodszego brata ale rodzice nie liczą, że z jego strony zostaną dziadkami :P

dZhdp1.png

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedza moi rodzice i najblizsi przyjaciele. W pracy tez ze względu na l4... Ale mialam nie mówić do 14 tygodnia, ale wyszło jak wyszło...

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy powiedziałam dyrekcji, no i panie w sekretariacie wiedzą po l4 :P ale liczę, że nie rozpowiedzą... choć i tak pewnie domysły są :) a jak wrócę na te dwa tygodnie to pewnie nie będę miała dyżurów na korytarzu to już w ogóle będzie wiadome :P

dZhdp1.png

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ