X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez rodzice, najbliższe koleżanki te które wiedziały od początku o staraniach no i w pracy. Wczoraj już miałam ochotę pochwalić się w rodzinie ale może uda mi się wstrzymać do następnego usg.

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    U mnie wiedzą już wszyscy w rodzinie pp drugiej becie :)
    Koleżanki dowiedzą się dopiero jak same zauważą :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pewnie kuzynostwo się dowie na weselu :) co prawda to wesele bezalkoholowe ale pewne plotki się rozniosą :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Mnie też jeden jajnik boli, ten po drugiej stronie.. I też mam przez to shizy. Ale musi cos boleć skoro macica sie rozciąga.. A jakie to bóle?

Tak jakby mnie ciągnie. Ale to też taki trochę tępy ból..

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już najbliższa rodzina i przyjaciółki wiedzą. ;)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • marcelcia Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja w pracy powiedziałam dyrekcji, no i panie w sekretariacie wiedzą po l4 :P ale liczę, że nie rozpowiedzą... choć i tak pewnie domysły są :) a jak wrócę na te dwa tygodnie to pewnie nie będę miała dyżurów na korytarzu to już w ogóle będzie wiadome :P
    Nauczycielka? :)

Nowy początek <3
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Tak jakby mnie ciągnie. Ale to też taki trochę tępy ból..
    U mnie tak samo, więc to chyba normalne.. Ja sie bardsiej stresuje plamieniem, wolalabym aby juz ten krwiak zniknal i abym sie nie musiala stresować

Nowy początek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Oj na pewno długie. Nie wiem jak tyle wytrzymam.

W którym tygodniu powiedziałyście lub powiecie rodzinie o ciazy?

Ja już tyle razy poroniłam że powiem najwcześniej w 26tyg

toyotarav4 lubi tę wiadomość

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia_tcv wrote:
    Ja już tyle razy poroniłam że powiem najwcześniej w 26tyg
    Moja to 10 ciąża..

gosia_tcv lubi tę wiadomość

Nowy początek <3
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ligotka wrote:
    Nie przejmuj się opryszczką wokół ust, ona nie ma kompletnie wpływu. To był jeden z moich pierwszych objawów ciąży, mi często wyskakuje gdy organizm jest osłabiony, głowa do góry:)

Dzieki. Juz chyba znika.Jutro juz powinno nie byc jak dzis bede smarowc jak wczoraj.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia gratuluje ! ! !

Marcela i gosia tcv strasznie wspolczuje tyle poronien :(

Ja powiedziałam od pozytywnych testów mamie i tesciowej. POtem jak beta rosła powiedziałam najblizszym kolezankom. Jedna mnie wkurzyła, bo powiedziała, że wg niej w mojej sytuacji nie powinnam jeszcze rozpowiadać, żeby nie zapeszać. Jakby to czy mowie czy nie coś zmieniło. Myślałam, że się ucieszy, że się wreszcie udało a nie będzie zakładać najgorsze. Ech.

Jutro moja wizyta. Mam nadzieję, że mój okruszek tam jest i pięknie się rozwija.. Boję się.

gosia_tcv, Tosia2323 lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:

My jeszcze nic nie mówiliśmy, bo sam fakt, że przy takich wynikach badań, jakimś cudem, nam się udało dalej jest dla nas czymś niesamowitym i niedowierzamy :P
    Plan mamy taki: jeżeli dzisiaj na wizycie okaże się, że jest w porządku i usłyszymy serduszko, to powiemy rodzicom w sobotę, w dzień matki, bo wtedy będziemy się widzieć :) zobaczymy

Paulcia28 lubi tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:

Ja mojej mamie od razu po pierwszej becie powiedziałam a reszta rodziny jeszcze nic nie wie, czekam do moich 30-tych urodzin czyli za 3 tyg dowie się reszta. No i w pracy wiedzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 08:20

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 08:18

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nauczycielka :)

MonaLiza miałam podobnie :( koleżanka wiedziała o moich staraniach, sama wpadła w pierwszym cyklu i jak jej powiedziałam to ona " u Ciebie może się wszystko zmienić", albo " jeszcze nie ma się z czego cieszyć" trochę wkurzające i podłamujące... Tak samo jak ona mi powiedziała, że wpadli i "jesteśmy super płodni" a wiedziała, że się staramy i potem, że chcemy procedury adopcyjne wszcząć. Przykre to jest ale teraz już inaczej na to patrzy i ja się nie przejmuję :P

dZhdp1.png

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Tosia gratuluje ! ! !

Marcela i gosia tcv strasznie wspolczuje tyle poronien :(

Ja powiedziałam od pozytywnych testów mamie i tesciowej. POtem jak beta rosła powiedziałam najblizszym kolezankom. Jedna mnie wkurzyła, bo powiedziała, że wg niej w mojej sytuacji nie powinnam jeszcze rozpowiadać, żeby nie zapeszać. Jakby to czy mowie czy nie coś zmieniło. Myślałam, że się ucieszy, że się wreszcie udało a nie będzie zakładać najgorsze. Ech.

Jutro moja wizyta. Mam nadzieję, że mój okruszek tam jest i pięknie się rozwija.. Boję się.
    Ja też mam jutro wizytę - serduszkowa więc mam nadzieję że kropek ładnie rośnie. Wczoraj miałam mega zgage obojętnie co zjadłam i wypilam.

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

MonaLiza miałam podobnie :( koleżanka wiedziała o moich staraniach, sama wpadła w pierwszym cyklu i jak jej powiedziałam to ona " u Ciebie może się wszystko zmienić", albo " jeszcze nie ma się z czego cieszyć" trochę wkurzające i podłamujące... Tak samo jak ona mi powiedziała, że wpadli i "jesteśmy super płodni" a wiedziała, że się staramy i potem, że chcemy procedury adopcyjne wszcząć. Przykre to jest ale teraz już inaczej na to patrzy i ja się nie przejmuję :P
    Ja Też

Nowy początek <3
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzyła któraś sobie temperaturę ciała w ciąży?

Kobobo lubi tę wiadomość

Nowy początek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Moja to 10 ciąża..
    Przykro mi ja tą ciąże zaliczyłam od razu po poronieniu nawet nie minął jeden cykl M się uśmiechnął i powiedział że to znak że tak musi być i że tym razem wszystko będzie ok zobaczymy... A co do ilości ciąż już nie liczę łatwiej jest jak ciąża jest wczesna chyba najgorsze jest jak trzeba pochować dziecko........ No i się rozkręciłam ale trzeba być dobrej myśli i że usłyszę płacz tego maleństwa

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Miałam identyczną sytuację. Moja była najlepsza kumpela też wiedziała ze mamy problem i ciężko będzie zajść w ciążę, naturalnie nie da rady, to mi zaczęła gadać że ona nie rozumie jak to można być nieplodnym, że powinnam pomyśleć czy chce z moim mężem być, bo ona każdego miesiąca taka plodna jest i jej mąż też że w wieku 46 lat musi zacząć pigułki brać bo ostatnio mało co nie wpadli. Dlatego nie utrzymuje z nią kontaktu, bo nienawidzę takich pustych osób.A jak kilka lat temu zaszlam w ciążę(straciłam w 9 tyg) to pierwsze co mi kumpela powiedziała , ale ty zbrzydlas'' i weź tu kumaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 08:27

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ