X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel niestety nie pomogę.
    Ale mam pytanie jak wasze dzieci przeszły 3 skok, była jakaś różnica w zachowaniu?
    I nas pojawił sie problem z jedzeniem, strasznie płaczę przy piersi wieczorami ale wiem że coś leci bo nie raz ulewa moim mlekiem, dopiero jak dostanie mm zje ok 90ml i jest spokój.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Dziewczyny na modyfikowanym ile jedzą wasze maluchy i co ile godzin?

Mój zazwyczaj je ok. 130-140 ml przeważnie co 3h, czasem 3,5 h. A jak ma gorszy dzień to mniej zje.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Ale mam pytanie jak wasze dzieci przeszły 3 skok, była jakaś różnica w zachowaniu?
    I nas pojawił sie problem z jedzeniem, strasznie płaczę przy piersi wieczorami ale wiem że coś leci bo nie raz ulewa moim mlekiem, dopiero jak dostanie mm zje ok 90ml i jest spokój.
    moja tez tak robiła jak jeszcze karmiłam piersią wieczorem była bardzo zmęczona a butla szybciej leci i mniej męczy.

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Mój zazwyczaj je ok. 130-140 ml przeważnie co 3h, czasem 3,5 h. A jak ma gorszy dzień to mniej zje.
    Pytam bo Emila wcześniej jadła 60ml co 2 godziny teraz jak jest w trakcie skoku to się domaga więcej więc wychodzi 90ml mniej więcej co 2,5 godziny czasem co 3 w dzień i co 4 godziny w nocy

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    moja przechodzi teraz jedyny skok jaki zaobserwowaliśmy nauczyła się przekładać z pleców na bok, zaczęła się podnosić i wyginać z pozycji pół leżącej jakby chciała usiąść, na brzuchu podnosi głowę z tułowiem aż do brzucha i trzyma sztywno. więcej gaworzy i coraz wyraźniej,jest bardzie żywotna i kontaktowa, więcej się śmieje jakby chichocze do tego jest dość marudna i drze się o wiele głośniej niż wcześniej zanosi się jak mały dzikus czasem aż kaszel ją bierze, wszystko jej się szybko nudzi, mniej śpi w dzień i strasznie domaga się uwagi najlepiej na rączkach nosić albo gadać i pokazywać wszystko bo jest pobudzona :P. No i musieliśmy zwiększyć dawkę jedzenia z 60 na 90 bo młoda się nie najadała .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 20:35

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 90ml już ponad miesiąc jest. Więcej nie wchodzi jej. Czasem zje nawet jeszcze 60ml.
    U nas był spokój 2 dni i dziś znów darcie, ale może za długo spała w dzień.

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi a dajesz z obu? Co jakis czas dzieci zwiekszaja sobie pokarm i musza powisiec, podenerwowac sie ;)

Dzis ide do gina, zrobic cytologie itp.
    Maz za to idzie z malym na pobranie krwi. Chce zbadac mocz i crp przed szczepionka. Choc mysle, ze jej nie dostanie...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powodzenia Seli i Tobie i mężowi z Gabrysiem.

My dziś na szczepienie,mam nerwa.Bedzie
    coraz gorzej .Synek coraz starszy i coraz bardziej będzie świadomy.

I jeszcze córa mi się rozchorowała...:/ehhh

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel jakbym czytała o Hani :D Tylko ona z pleców na boki już się dawno obraca, a reszta identycznie. I coraz lepiej opanowuje przewracanie z brzuszka na plecki bo bardzo nie lubi leżeć na brzuchu.. boje się, ze przez to ciężko będzie ją zachęcić na obrażacie z pleców na brzuch :/

W ogóle zaczynam się martwić tym jej spaniem. Dzisiaj spała od 20 do 5.30 ciągiem i ją w końcu obudziłam bo to przecież za długa przerwa :O po wybudzeniu była zadowolona, Gaworzyla i się uśmiechała, zjadła i ok 6.30-7 usneła i spała do 8.30-9. Znowu zjadła, pobawiłyśmy się i widzę, ze znowu usypia.

Kciuki za szczepienia :)

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy to kciuki za Olafa :)

My próbujemy złapać mocz.... Masakra.

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki.

A masz ten woreczek ?W aptece się kupuje i przykleja się na siurka i normalnie pampersa zakładasz i czekasz. W szpitalu tak pobierali i jatez zakupiłam sobie kilka do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 11:04

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Spaceangel jakbym czytała o Hani :D Tylko ona z pleców na boki już się dawno obraca, a reszta identycznie. I coraz lepiej opanowuje przewracanie z brzuszka na plecki bo bardzo nie lubi leżeć na brzuchu.. boje się, ze przez to ciężko będzie ją zachęcić na obrażacie z pleców na brzuch :/

W ogóle zaczynam się martwić tym jej spaniem. Dzisiaj spała od 20 do 5.30 ciągiem i ją w końcu obudziłam bo to przecież za długa przerwa :O po wybudzeniu była zadowolona, Gaworzyla i się uśmiechała, zjadła i ok 6.30-7 usneła i spała do 8.30-9. Znowu zjadła, pobawiłyśmy się i widzę, ze znowu usypia.

Kciuki za szczepienia :)
    ja bym chciała żebym moja tak spała :D ja bym nie budziła możliwe że potrzebuje tyle snu generalnie dzieciaczki wiedzą co dla nich dobre jak dobrze przybiera to nie ma co sie martwić

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, mam ale pod pampersem sie odkleil ;p nalozylam nowy i poszlo bez pampersa :D jakos duzo nie siurnal ale chyba wystarczy.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emila dziś znów marudna mata już jej nie odpowiada, bujak nie, na rączkach tak o ile co chwila zmiana pozycji a ja na to czasu nie mam :P ech muszę kupić żel na ząbkowanie, do tego ciągle gazy ją męczą

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy zabkowaniu jak sie nasila jest zatwardzenie i smierdzaco pierdzi. Bez czopka sie nie obchodzi...

Poza tym jakos od 15 tygodnia zaczynaja sie skoki takie ciagiem jakos. U nas tez to widac ale te sa duzo lagodniejsze. Pierwsze trzy byly tragiczne.

dZhdp1.png

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie moje dziecko na brzuchu nie chce, a o obrotach to już w ogóle nie ma mowy.

Dajecie swoim maluchom na mm wodę do picia?

M&M
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    U mnie moje dziecko na brzuchu nie chce, a o obrotach to już w ogóle nie ma mowy.

Dajecie swoim maluchom na mm wodę do picia?
    ostatnio tak się męczyła z gazami że dałam, po 40 ml skapła się że to woda i chyba sąsiedzi ją słyszeli :D Ale i tak zamierzam dopajać myślę o herbatkach koperkowych. Tak ,tak słyszałam że mogą nasilać gazy ale chyba gorzej być nie może a niektórym dzieciom te herbatki pomagają

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinno sie dawac wody ani na mm ani przy kp.

Ja dzis troszke podalam przed pobraniem krwi. Ale strasznie plul ;p

Pobierali z paluszka, nie zaplakal nawet! Moj dzielny :)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    ostatnio tak się męczyła z gazami że dałam, po 40 ml skapła się że to woda i chyba sąsiedzi ją słyszeli :D Ale i tak zamierzam dopajać myślę o herbatkach koperkowych. Tak ,tak słyszałam że mogą nasilać gazy ale chyba gorzej być nie może a niektórym dzieciom te herbatki pomagają

A espumisan?

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel przybiera ok 120g na tydzień wiec bez szału właśnie z tego co czytam...chociaż wszyscy mi mówią, ze taki olinek okraglinek z niej ;P wiec może dlatego nie przybiera teraz dużo żeby wyrównać

U nas jest drama z kupkami.. tzn nie płacze ale puszcza mega śmierdzące bąki :O jak śpi i się wchodzi do pokoju to normalnie hash-komora ;P ostatnie dwie zrobiła przy czopku, wiec mam nadzieje, ze uda się teraz normalnie.. siostra mi zasugerowała, żeby poczekać tydzień.. u nich na oddziale czopka daje się po tygodniu właśnie, wiec spróbuje wytrzymać. Chyba, ze zacznie cierpieć to dam jej od razu, trudno. Narazie mamy 5 dzień

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ