STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Spaceangel niestety nie pomogę.
Ale mam pytanie jak wasze dzieci przeszły 3 skok, była jakaś różnica w zachowaniu?
I nas pojawił sie problem z jedzeniem, strasznie płaczę przy piersi wieczorami ale wiem że coś leci bo nie raz ulewa moim mlekiem, dopiero jak dostanie mm zje ok 90ml i jest spokój. -
moja tez tak robiła jak jeszcze karmiłam piersią wieczorem była bardzo zmęczona a butla szybciej leci i mniej męczy.Rubi27 wrote:Spaceangel niestety nie pomogę.
Ale mam pytanie jak wasze dzieci przeszły 3 skok, była jakaś różnica w zachowaniu?
I nas pojawił sie problem z jedzeniem, strasznie płaczę przy piersi wieczorami ale wiem że coś leci bo nie raz ulewa moim mlekiem, dopiero jak dostanie mm zje ok 90ml i jest spokój.
11.2017 - aniołek 8tc
-
Pytam bo Emila wcześniej jadła 60ml co 2 godziny teraz jak jest w trakcie skoku to się domaga więcej więc wychodzi 90ml mniej więcej co 2,5 godziny czasem co 3 w dzień i co 4 godziny w nocyMagdoczka wrote:Mój zazwyczaj je ok. 130-140 ml przeważnie co 3h, czasem 3,5 h. A jak ma gorszy dzień to mniej zje.

11.2017 - aniołek 8tc
-
moja przechodzi teraz jedyny skok jaki zaobserwowaliśmy nauczyła się przekładać z pleców na bok, zaczęła się podnosić i wyginać z pozycji pół leżącej jakby chciała usiąść, na brzuchu podnosi głowę z tułowiem aż do brzucha i trzyma sztywno. więcej gaworzy i coraz wyraźniej,jest bardzie żywotna i kontaktowa, więcej się śmieje jakby chichocze do tego jest dość marudna i drze się o wiele głośniej niż wcześniej zanosi się jak mały dzikus czasem aż kaszel ją bierze, wszystko jej się szybko nudzi, mniej śpi w dzień i strasznie domaga się uwagi najlepiej na rączkach nosić albo gadać i pokazywać wszystko bo jest pobudzonaRubi27 wrote:Spaceangel niestety nie pomogę.
I nas pojawił sie problem z jedzeniem, strasznie płaczę przy piersi wieczorami ale wiem że coś leci bo nie raz ulewa moim mlekiem, dopiero jak dostanie mm zje ok 90ml i jest spokój.
. No i musieliśmy zwiększyć dawkę jedzenia z 60 na 90 bo młoda się nie najadała .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 20:35

11.2017 - aniołek 8tc
-
Rubi a dajesz z obu? Co jakis czas dzieci zwiekszaja sobie pokarm i musza powisiec, podenerwowac sie

Dzis ide do gina, zrobic cytologie itp.
Maz za to idzie z malym na pobranie krwi. Chce zbadac mocz i crp przed szczepionka. Choc mysle, ze jej nie dostanie... -
Spaceangel jakbym czytała o Hani
Tylko ona z pleców na boki już się dawno obraca, a reszta identycznie. I coraz lepiej opanowuje przewracanie z brzuszka na plecki bo bardzo nie lubi leżeć na brzuchu.. boje się, ze przez to ciężko będzie ją zachęcić na obrażacie z pleców na brzuch 
W ogóle zaczynam się martwić tym jej spaniem. Dzisiaj spała od 20 do 5.30 ciągiem i ją w końcu obudziłam bo to przecież za długa przerwa
po wybudzeniu była zadowolona, Gaworzyla i się uśmiechała, zjadła i ok 6.30-7 usneła i spała do 8.30-9. Znowu zjadła, pobawiłyśmy się i widzę, ze znowu usypia.
Kciuki za szczepienia
Kendy lubi tę wiadomość

-
Kendy to kciuki za Olafa

My próbujemy złapać mocz.... Masakra.
Kendy lubi tę wiadomość
-
Dzięki za kciuki.
A masz ten woreczek ?W aptece się kupuje i przykleja się na siurka i normalnie pampersa zakładasz i czekasz. W szpitalu tak pobierali i jatez zakupiłam sobie kilka do domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 11:04

-
ja bym chciała żebym moja tak spałaLisa24 wrote:Spaceangel jakbym czytała o Hani
Tylko ona z pleców na boki już się dawno obraca, a reszta identycznie. I coraz lepiej opanowuje przewracanie z brzuszka na plecki bo bardzo nie lubi leżeć na brzuchu.. boje się, ze przez to ciężko będzie ją zachęcić na obrażacie z pleców na brzuch 
W ogóle zaczynam się martwić tym jej spaniem. Dzisiaj spała od 20 do 5.30 ciągiem i ją w końcu obudziłam bo to przecież za długa przerwa
po wybudzeniu była zadowolona, Gaworzyla i się uśmiechała, zjadła i ok 6.30-7 usneła i spała do 8.30-9. Znowu zjadła, pobawiłyśmy się i widzę, ze znowu usypia.
Kciuki za szczepienia
ja bym nie budziła możliwe że potrzebuje tyle snu generalnie dzieciaczki wiedzą co dla nich dobre jak dobrze przybiera to nie ma co sie martwić

11.2017 - aniołek 8tc
-
Mam, mam ale pod pampersem sie odkleil ;p nalozylam nowy i poszlo bez pampersa
jakos duzo nie siurnal ale chyba wystarczy.
-
U nas przy zabkowaniu jak sie nasila jest zatwardzenie i smierdzaco pierdzi. Bez czopka sie nie obchodzi...
Poza tym jakos od 15 tygodnia zaczynaja sie skoki takie ciagiem jakos. U nas tez to widac ale te sa duzo lagodniejsze. Pierwsze trzy byly tragiczne. -
ostatnio tak się męczyła z gazami że dałam, po 40 ml skapła się że to woda i chyba sąsiedzi ją słyszeliMartoszka wrote:U mnie moje dziecko na brzuchu nie chce, a o obrotach to już w ogóle nie ma mowy.
Dajecie swoim maluchom na mm wodę do picia?
Ale i tak zamierzam dopajać myślę o herbatkach koperkowych. Tak ,tak słyszałam że mogą nasilać gazy ale chyba gorzej być nie może a niektórym dzieciom te herbatki pomagają

11.2017 - aniołek 8tc
-
Nie powinno sie dawac wody ani na mm ani przy kp.
Ja dzis troszke podalam przed pobraniem krwi. Ale strasznie plul ;p
Pobierali z paluszka, nie zaplakal nawet! Moj dzielny
-
spaceangel wrote:ostatnio tak się męczyła z gazami że dałam, po 40 ml skapła się że to woda i chyba sąsiedzi ją słyszeli
Ale i tak zamierzam dopajać myślę o herbatkach koperkowych. Tak ,tak słyszałam że mogą nasilać gazy ale chyba gorzej być nie może a niektórym dzieciom te herbatki pomagają
A espumisan? -
Spaceangel przybiera ok 120g na tydzień wiec bez szału właśnie z tego co czytam...chociaż wszyscy mi mówią, ze taki olinek okraglinek z niej ;P wiec może dlatego nie przybiera teraz dużo żeby wyrównać
U nas jest drama z kupkami.. tzn nie płacze ale puszcza mega śmierdzące bąki
jak śpi i się wchodzi do pokoju to normalnie hash-komora ;P ostatnie dwie zrobiła przy czopku, wiec mam nadzieje, ze uda się teraz normalnie.. siostra mi zasugerowała, żeby poczekać tydzień.. u nich na oddziale czopka daje się po tygodniu właśnie, wiec spróbuje wytrzymać. Chyba, ze zacznie cierpieć to dam jej od razu, trudno. Narazie mamy 5 dzień