X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od mojej strony Hania jest 9 wnukiem a Marysia 4 tyg młodsza 10tą i są teraz oczkiem w głowie dziadków, no ale są na miejscu, wiec może tez inaczej. Teście tez są Hania zauroczeni, wiadomo, ze drugiego maluszka maja w domu ale i tak :) chociaż raczej nas nie odwiedzają, ale co niedziele mamy zaproszenie na obiad ;P wiec ogólnie nie mogę narzekać

Wczoraj byliśmy na wycieczce, Hania ładnie spała, ale poszła spać jeszvze później przez to przestawienie czasu, no ale wiadomo, skąd ma wiedzieć, ze już jest 23 a nie 22 :D

I od wczoraj męczą ją okropnie gazu :( śmierdzące okropnie. Masujemy ciagle i kropelki idą.. co się uda jej pozbyć to zaraz znowu się nazbiera i tak w kółko

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tak zastanawiam, jak podnosić tego mojego coraz większego szkraba :-) Dotychczas była ręka pod główkę i pod pupę, ale teraz on już jest za duży i główkę sam trzyma :) jak go tak podnoszę, to on mi się wygina straszne, bo ta odległość między główką a pupą jest coraz większa. I chyba mu niewygodnie. Może pod paszki? Ale czytałam, że to niezdrowe.. Więc jak? Macie pomysły?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    A ja się tak zastanawiam, jak podnosić tego mojego coraz większego szkraba :-) Dotychczas była ręka pod główkę i pod pupę, ale teraz on już jest za duży i główkę sam trzyma :) jak go tak podnoszę, to on mi się wygina straszne, bo ta odległość między główką a pupą jest coraz większa. I chyba mu niewygodnie. Może pod paszki? Ale czytałam, że to niezdrowe.. Więc jak? Macie pomysły?
    My spod pach podnosimy od kiedy główkę trzyma. Chyba że z wanny albo krzywo leży to wtedy ręką pod główkę i tyłek

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie tak że dziecko nie może zasnąć macha gwałtownie rękami zaciska w pięści i wygina się jakby chciała usiąść z pozycji pół leżącej? Coś jak kołyske by robiła. Ogólnie jest bardzo niespokojna budzi się co chwilę sama i znów te machanie rękami i kurczenie się jak kołyska do tego złość i płacz . Czasem też śpi z zaciśniętymi piąstkami.w ogóle jakaś niespokojna jest wszystkim się straszy. Mam się martwić napięciem mięśniowym czy to po prostu skok rozwojowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 09:17

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Dziewczyny macie tak że dziecko nie może zasnąć macha gwałtownie rękami zaciska w pięści i wygina się jakby chciała usiąść z pozycji pół leżącej? Coś jak kołyske by robiła. Ogólnie jest bardzo niespokojna budzi się co chwilę sama i znów te machanie rękami i kurczenie się jak kołyska do tego złość i płacz . Czasem też śpi z zaciśniętymi piąstkami.w ogóle jakaś niespokojna jest wszystkim się straszy. Mam się martwić napięciem mięśniowym czy to po prostu skok rozwojowy?

Mój też tak się denerwuje jak nie może zasnąć. Wygina się do tyłu, macha rękami, płacze. Wtedy wkładam go do wózka i bujam. I też się czasem wzdryga i przebudza, jakby się czegoś przestraszył.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Mój raczej tak nie robi. Może problemy z brzuszkiem. Mój za to jak go męczą gazy " tancuje " przy cycku ( jak teraz) łapie,ciągnie,wypuszcza,podkula nóżki i wykopuje i kręci głowo i wierci się puści parę bączków i przechodzi.

A podnoszę ..zależy z jakiej pozycji ale zdarza mi się już podniesc łapiąc pod paszki ,to się da wyczuć ..mój sztywno główkę już trzyma ale jeszcze bardzo pilnuje tego podtrzymywania główki.

Trochę znowu synka wysypało i mnie też. A taka miałam w ciąży cudna cere. A czytałam że na trądzik niemowlęcy super przemyć naparem z tymianku. Zdrowe o bezpieczne także spróbuję o sobie i synkowi.

Zbieramy się core odprowadzić do szkoły i do parku na kawkę sobie pójdę ,bo jeszcze nie piłam dziś..zamontowałem uchwyt na kubek do wózka o będę sobie podczas spacerku kawkę popijać.:)
    I w miarę możliwości porozglądam się za kiecka na chrzciny jak mały pozwoli. Bez spiny jeszcze czas.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel u mnie zwija się w taka kołyskę ale obraca się na boczek i tak leży.. wtedy męczą ją gazy i zazwyczaj za chwile słychać o co chodziło
    Ogólnie wcześniej nie mieliśmy żadnych problemów brzuszkowych a teraz dalej brak kupy :( nie chce znowu dawać jej czopka :( no i te gazy od wczoraj/przedwczoraj męczą a wcześniej tak nie miała :(

A ja dzisiaj wiszę na telefonie bo przyjaciółka na porodówce ;)

My dzisiaj chyba przejedziemy się do teściów i wyciągniemy starszego kuzyna na spacer :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy brzmi super ;) właśnie z przyjaciółka mamy w planach takie spacery z kawką :) już się nie mogę doczekać jak mały troszke podrośnie i będzie mógł wychodzić na dłuższe spacerki ;)
    Powodzenia na zakupach, może uda sie coś upolować :)

Ale się piękny tydzień zapowiada, od jutra od 16 do 19 stopni :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synek dziś mówi do mnie: ma-ma-ma :-D

Seli, Lisa24, OlinkaO lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka <3 doczekałas się jako pierwsza :D <3

Magdoczka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Magdoczka <3 doczekałas się jako pierwsza :D <3

Wcześniej gaworzył tylko: a guu albo mówił: nie. A dziś doszło jeszcze: ma ma ma :-D

Lisa24 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno faceci tylko przeszkadzają na zakupach ...mój mały mężczyzna spisał się świetnie😊..co prawda zakupy na szybko i konkret ale udało się nawet zmierzyć dwie rzeczy. I mam sukienke na chrzciny:) krój taki jak chciałam..co do koloru mam mieszane uczucia i te kwiaty,w sumie podoba mi się ale nie jestem przekonana czy to do końca mój styl...jakoś go zagubiłam trochę w ciąży i po:) .Ale dziś jestem zadowolona z zakupów . Kupiłam sobie jeszcze czarne spodnie i kardigan i buty.
    Wczoraj byłam z moimi dziewczynami na zakupach im udało się coś kupić a sobie nic więc dziś poprawka;)

A po udanych zakupach relaksik w parku
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7ffad1b7c12.jpg
    Cudnie dziś 😍słoneczko świeci,ptaszki śpiewają ..
    Czuć wiosne.☀☀☀⛅

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak sobie dziś pomyślałam ( jak mojemu maluchowi słonko na buźkę świeciło ),że po pierwsze niedługo będzie trzeba zamontować parasolkę a po drugie trzeba już pomyślec o jakimś kremie z filtrem ,bo te typu " na każdą pogodę" to chyba ochrone mają niewielka .
    Co polecacie ?

Magdoczka
    Ale super to musi brzmiec..ma-ma..ja nie mogę się doczekać:)
    U nas dalej " nie" 😁

Lisa
    To kciuki za przyjaciółkę :)my już po zapominałysmy jak to było :)

Udanego dnia wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 13:18

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) tatko wyjechal, fajnie bylo pogadac z nim. Widze, ze moja matka za to problem ma z ta wizyta. Nie ogarniam tego... eh.

U nas slonce i 11 stopni obecnie. Dzis nic nie robilismy... duzo spania :) jutro ma byc bardzo ladnie. Wezme sie za sadzenie kwiatkow na balkonie.

Moj maly tak nie robi. Czasem jest "bojacy" jak ma skok.

Czytajac srokao.pl wybralam krem:
    Dermedic Baby, Sunbrella Krem ochronny Dla Dzieci I Niemowląt Do Twarzy Od 1. Dnia Życia, SPF 50

Nie mam dzis obiadu, checi...

A dzis prima aprilis... i dostalam wyplate. Niestety nie smieszy mnie ona. Jest 100 zl znow mniej nie wiem czemu.

Wezme sie za jakas robote w domu. Woda juz jest a nie bylo dluzej niz zapowiadali.

A i cos mi sie w dolna powieke stalo ;(

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zakupić właśnie jakiś krem ,bo słońce się rozkręca .:)i rolety do auta,bo ostatnio jadąc nad morze ręka mi zdretwiała od zasłaniania małemu słoneczka .

Tatuś się rozszalał kupił zabaweczki synkowi: pada Fischer prise i młoteczek i cymbałki i komplet na lato a jaka radoche ma z tego. 😊Miło popatrzeć :)

Seli wypłata za marzec? Bo jak za luty to krótszy miesiąc.
    A mama twoja niech żałuję...takiego cudnego wnuka ma.

U mnie obiad z wczoraj ,mąż zrobił zupę dziś makaron nasiąkł i jest makaron z sosem 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 16:11

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, za kazdy miesiac mam liczone 30 dni bo jest wyszczegolnione i ja dostaje "z gory". A teraz jest nawet napisane -107 zl. Wiec no... slabo.

Widzielismy tego pada w smyku... :p maz dotknal, zaczelo grac i mowi "nigdy w zyciu!" Hhahaha ;) u nas wygrywa lisek -pozytywka i inne maskotko grzechotki. Lapie w rece, dotyka, bierze do buzi. Takie zabawki jak ten pad to dla starszego malucha.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ale jak dostajesz z góry? Nie czaję ;-) Bo zasiłek macierzyński jest liczony na dni. I tak jak pisze Kendy, luty był krótszy, więc kasa mniejsza. A za marzec powinno być więcej.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Seli, ale jak dostajesz z góry? Nie czaję ;-) Bo zasiłek macierzyński jest liczony na dni. I tak jak pisze Kendy, luty był krótszy, więc kasa mniejsza. A za marzec powinno być więcej.

Nie, mam liczony kazdy miesiac 30 dni. Mam wyszczegolnione wszystko. To kolejny miesiac dostaje mniej... a tym razem mam rozpisane potracenie 107 zl... masakra.

A z gory czyli na poczatku miesiaca. To jest za kwiecie wyplata. Nie za marzec.

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie, mam liczony kazdy miesiac 30 dni. Mam wyszczegolnione wszystko. To kolejny miesiac dostaje mniej... a tym razem mam rozpisane potracenie 107 zl... masakra.

A z gory czyli na poczatku miesiaca. To jest za kwiecie wyplata. Nie za marzec.

To musisz dopytać, za co Ci potrącili.
    A swoją drogą to ciekawe, że dostajesz wypłatę z góry ;-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    To musisz dopytać, za co Ci potrącili.
    A swoją drogą to ciekawe, że dostajesz wypłatę z góry ;-)

nauczyciele dostają z góry :P mieli to zmienić ale nie zmieniają. Ale jak się idzie do pracy np.01.09 to wtedy dostaje się już pensje a nie 01.10 :P

dZhdp1.png

‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ