X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli. Tak daje się obie piersi. Jak sie złości przy jednej to daje drugą, czasami to skutkuje a wczoraj nic. Było darcie już nawet niechciał sutka do buzi. A dałam butle i odrazu zjadł i po dziecko anioł. Ale następne karmienia ok i dzisiaj też. Ma tak wieczorami najczęściej.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Rubi u nas czasem tak bylo. Maz bral bo przy nim sie uspokajal, przysypial na 15-30 min i budzil sie i jadl.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    ostatnio tak się męczyła z gazami że dałam, po 40 ml skapła się że to woda i chyba sąsiedzi ją słyszeli :D Ale i tak zamierzam dopajać myślę o herbatkach koperkowych. Tak ,tak słyszałam że mogą nasilać gazy ale chyba gorzej być nie może a niektórym dzieciom te herbatki pomagają
    No ja właśnie daję co kilka dni 20-40, ale szybko się orientuje i leci po brodzie😂 ale to ze względu na kupy właśnie. Wczoraj aż 3 razy robiła, a już myślałam, że przytyła i nic nie będzie już z brzucha spadać 😔

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po.
    Mój dzielny mężczyzna. Zapłakal chwilę przy wkłuciach,potem mocno przytuliłam i było ok. Bardziej płakał przy ubieraniu niż przy szczepieniu.😊 Już go uspokajam w domku przy piersi.
    I mój synek nie jest żadnym klocuszkiem:) waży 6130g więc z tego co patrze przy 50 cetylu. I ma 64 cm. Pediatra mówi,że pięknie rośnie i poza tym wszystko ok. Zbadał go ,osłuchał,pomierzył .

A u Was jak wagowo ?i wzrostowo?

Następne szczepienie w lipcu ,trochę przerwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 13:09

Martoszka, Lisa24 lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    Niby się nie powinno przepajać dzieci ale myślę że w wyjątkowych sytuacjach można. W przychodni był plakat o kupkach i poczytałam o tych " bobkach" tak z uwagi na Emilke i było napisane by podawać wiecej płynów.A Emilka już na samym mm? Np jak jeszcze przy piersi też to i pierś możesz częściej dawać.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Super ,że Gabryś dzielny .A wyniki już n?masz? A to szczepienie kiedy powinno być?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    My już po.
    Mój dzielny mężczyzna. Zapłakal chwilę przy wkłuciach,potem mocno przytuliłam i było ok. Bardziej płakał przy ubieraniu niż przy szczepieniu.😊 Już go uspokajam w domku przy piersi.
    I mój synek nie jest żadnym klocuszkiem:) waży 6130g więc z tego co patrze przy 50 cetylu. I ma 64 cm. Pediatra mówi,że pięknie rośnie i poza tym wszystko ok. Zbadał go ,osłuchał,pomierzył .

A u Was jak wagowo ?i wzrostowo?

Następne szczepienie w lipcu ,trochę przerwy.
    Ciekawe jak u nas będzie jutro. Nie wiem czy zaszczepimy, bo lekki kaszel ma i kicha trochę. No ale zobaczymy.

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Mój też baki sadzi..dziś prosto w lekarza,śmiał się :)
    Ale u nas dopiero drugi dzień. Poczekamy zobaczymy.

Martoszka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak nie robił kupy przez 5 dni po mm, to przepajałam trochę- tak z 10 ml między karmieniami. Położna tak zalecała.

Mój mały zaczął się przekręcać z brzucha na plecy. Z pleców jeszcze nie daje rady ;-)

Kendy, bardzo ładna waga :) My na szczepienie za 2 tygodnie. Mój pewnie waży też coś koło tego albo i więcej - miesiąc temu ważył 5,5 kg. I już rozmiar 68 robi się na styk.

Kendy lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie te 64 cm wzrostu zdziwiły,bo jesteśmy na rozmiarze 68 na styk adresy to już na 74 ubieram :)ale podobno rozmiar to co innego ..
    Ważna też w tej kwestii jest waga urodzeniowa. Twój synek chyba większy od mojego był jak się urodził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 13:40

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powinnismy miec szczepienie 8.03... wynikow nie mam jeszcze. Jesli jutro nie zaszczepi, a mam obawy bo maly ma katar to nie wiem kiedy kolejne ;p

Bylam u gina. Mam etiopie na szyjce... niby nie wyglada groznie ale zobaczymy co bedzie po wymazie i cytologii. Troche sie wystraszylam...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli chyba ektopie nie Etiopię 😁
    To coś jak nadżerka chyba co?
    I co z tym dalej ?
    To oby się udało małego zaszczepić bo to już prawie miesiąc po terminie pierwotnym ależ drugiej strony..lepiej dobrze sprawdzić czy można i poczekać na właściwy moment .

Synuś śpi na mnie..żal mi go odkładac i budzic .W dupie dziś z porządkami a na obiad pierogi :) z mrożonki raz nie zawsze. Dziś jestem tylko dla dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 14:13

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ektopie tak hahaha :D no na razie nic. Zobaczymy jak cytologia.

Ciesz sie bo moj juz od dawna nie chce spac ze mna...

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    No właśnie mnie te 64 cm wzrostu zdziwiły,bo jesteśmy na rozmiarze 68 na styk adresy to już na 74 ubieram :)ale podobno rozmiar to co innego ..
    Ważna też w tej kwestii jest waga urodzeniowa. Twój synek chyba większy od mojego był jak się urodził.

Mój równe 3 kg się urodził. Twój chyba więcej ;-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Serio. Mój pieszczoch, przy mamie najlepiej się śpi. To twój sam w łóżeczku woli?

Magdoczka
    Tak mój 3380 :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jemu obojetne nasze lozko czy lozeczko ale na mnie sie nie polozy :(

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się pozmieniało Gabrysiowi:)

Dziewczyny piłyscie Warkę Radler 0,0% ciemną cytrynową? Polecam :)pycha ..fajnie orzeźwia
    .a lato się zbliża. ;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy on nigdy nie byl "raczkowy" ;p wolal lezec sam, ale jak byl maly to nam pozwalal na wiecej.

Lubie ciemne piwo ale ta warka dla mnie obrzydliwa ;p ja lubie soak on ice. A jak jest wieczor i wiem, ze bede miec 6h przerwy w kp to pozwalam sobie na 0.5 albo 2 % i porzeczka z limonka dobra :D a 0.0 to moje ukochane soak on ice.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja nie znam tego soak on ice u nas takich nie ma chyba. Mi ta Warka podpasowała i lubię też karmi i Heinekena 0%.

A w ogóle to napiłbym się whisky z cola i lodem 😝albo lampkę czerwonego wina półsłodkiego albo szampana czy cydru ..mmmm😏

Ale to jeeeeszcze trochę narazie dobrze mi z byciem bezalkoholikiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 15:24

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Może to przez inkubator zrobił się taki " samodzielny" albo dorasta chlopak😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 15:26

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ