STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli. Tak daje się obie piersi. Jak sie złości przy jednej to daje drugą, czasami to skutkuje a wczoraj nic. Było darcie już nawet niechciał sutka do buzi. A dałam butle i odrazu zjadł i po dziecko anioł. Ale następne karmienia ok i dzisiaj też. Ma tak wieczorami najczęściej.
-
Hmmm Rubi u nas czasem tak bylo. Maz bral bo przy nim sie uspokajal, przysypial na 15-30 min i budzil sie i jadl.
-
spaceangel wrote:ostatnio tak się męczyła z gazami że dałam, po 40 ml skapła się że to woda i chyba sąsiedzi ją słyszeli Ale i tak zamierzam dopajać myślę o herbatkach koperkowych. Tak ,tak słyszałam że mogą nasilać gazy ale chyba gorzej być nie może a niektórym dzieciom te herbatki pomagająM&M
-
My już po.
Mój dzielny mężczyzna. Zapłakal chwilę przy wkłuciach,potem mocno przytuliłam i było ok. Bardziej płakał przy ubieraniu niż przy szczepieniu.😊 Już go uspokajam w domku przy piersi.
I mój synek nie jest żadnym klocuszkiem:) waży 6130g więc z tego co patrze przy 50 cetylu. I ma 64 cm. Pediatra mówi,że pięknie rośnie i poza tym wszystko ok. Zbadał go ,osłuchał,pomierzył .
A u Was jak wagowo ?i wzrostowo?
Następne szczepienie w lipcu ,trochę przerwy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 13:09
Martoszka, Lisa24 lubią tę wiadomość
-
Spaceangel
Niby się nie powinno przepajać dzieci ale myślę że w wyjątkowych sytuacjach można. W przychodni był plakat o kupkach i poczytałam o tych " bobkach" tak z uwagi na Emilke i było napisane by podawać wiecej płynów.A Emilka już na samym mm? Np jak jeszcze przy piersi też to i pierś możesz częściej dawać. -
Kendy wrote:My już po.
Mój dzielny mężczyzna. Zapłakal chwilę przy wkłuciach,potem mocno przytuliłam i było ok. Bardziej płakał przy ubieraniu niż przy szczepieniu.😊 Już go uspokajam w domku przy piersi.
I mój synek nie jest żadnym klocuszkiem:) waży 6130g więc z tego co patrze przy 50 cetylu. I ma 64 cm. Pediatra mówi,że pięknie rośnie i poza tym wszystko ok. Zbadał go ,osłuchał,pomierzył .
A u Was jak wagowo ?i wzrostowo?
Następne szczepienie w lipcu ,trochę przerwy.M&M -
Mój jak nie robił kupy przez 5 dni po mm, to przepajałam trochę- tak z 10 ml między karmieniami. Położna tak zalecała.
Mój mały zaczął się przekręcać z brzucha na plecy. Z pleców jeszcze nie daje rady
Kendy, bardzo ładna waga My na szczepienie za 2 tygodnie. Mój pewnie waży też coś koło tego albo i więcej - miesiąc temu ważył 5,5 kg. I już rozmiar 68 robi się na styk.
Kendy lubi tę wiadomość
-
No właśnie mnie te 64 cm wzrostu zdziwiły,bo jesteśmy na rozmiarze 68 na styk adresy to już na 74 ubieram :)ale podobno rozmiar to co innego ..
Ważna też w tej kwestii jest waga urodzeniowa. Twój synek chyba większy od mojego był jak się urodził.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 13:40
-
My powinnismy miec szczepienie 8.03... wynikow nie mam jeszcze. Jesli jutro nie zaszczepi, a mam obawy bo maly ma katar to nie wiem kiedy kolejne ;p
Bylam u gina. Mam etiopie na szyjce... niby nie wyglada groznie ale zobaczymy co bedzie po wymazie i cytologii. Troche sie wystraszylam... -
Seli chyba ektopie nie Etiopię 😁
To coś jak nadżerka chyba co?
I co z tym dalej ?
To oby się udało małego zaszczepić bo to już prawie miesiąc po terminie pierwotnym ależ drugiej strony..lepiej dobrze sprawdzić czy można i poczekać na właściwy moment .
Synuś śpi na mnie..żal mi go odkładac i budzic .W dupie dziś z porządkami a na obiad pierogi z mrożonki raz nie zawsze. Dziś jestem tylko dla dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 14:13
-
Ektopie tak hahaha no na razie nic. Zobaczymy jak cytologia.
Ciesz sie bo moj juz od dawna nie chce spac ze mna... -
Kendy wrote:No właśnie mnie te 64 cm wzrostu zdziwiły,bo jesteśmy na rozmiarze 68 na styk adresy to już na 74 ubieram :)ale podobno rozmiar to co innego ..
Ważna też w tej kwestii jest waga urodzeniowa. Twój synek chyba większy od mojego był jak się urodził.
Mój równe 3 kg się urodził. Twój chyba więcej
-
Jemu obojetne nasze lozko czy lozeczko ale na mnie sie nie polozy
-
Kendy on nigdy nie byl "raczkowy" ;p wolal lezec sam, ale jak byl maly to nam pozwalal na wiecej.
Lubie ciemne piwo ale ta warka dla mnie obrzydliwa ;p ja lubie soak on ice. A jak jest wieczor i wiem, ze bede miec 6h przerwy w kp to pozwalam sobie na 0.5 albo 2 % i porzeczka z limonka dobra a 0.0 to moje ukochane soak on ice.
-
No właśnie ja nie znam tego soak on ice u nas takich nie ma chyba. Mi ta Warka podpasowała i lubię też karmi i Heinekena 0%.
A w ogóle to napiłbym się whisky z cola i lodem 😝albo lampkę czerwonego wina półsłodkiego albo szampana czy cydru ..mmmm😏
Ale to jeeeeszcze trochę narazie dobrze mi z byciem bezalkoholikiemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 15:24