X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli. Tak daje się obie piersi. Jak sie złości przy jednej to daje drugą, czasami to skutkuje a wczoraj nic. Było darcie już nawet niechciał sutka do buzi. A dałam butle i odrazu zjadł i po dziecko anioł. Ale następne karmienia ok i dzisiaj też. Ma tak wieczorami najczęściej.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Rubi u nas czasem tak bylo. Maz bral bo przy nim sie uspokajal, przysypial na 15-30 min i budzil sie i jadl.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    ostatnio tak się męczyła z gazami że dałam, po 40 ml skapła się że to woda i chyba sąsiedzi ją słyszeli :D Ale i tak zamierzam dopajać myślę o herbatkach koperkowych. Tak ,tak słyszałam że mogą nasilać gazy ale chyba gorzej być nie może a niektórym dzieciom te herbatki pomagają
    No ja właśnie daję co kilka dni 20-40, ale szybko się orientuje i leci po brodzie😂 ale to ze względu na kupy właśnie. Wczoraj aż 3 razy robiła, a już myślałam, że przytyła i nic nie będzie już z brzucha spadać 😔

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po.
    Mój dzielny mężczyzna. Zapłakal chwilę przy wkłuciach,potem mocno przytuliłam i było ok. Bardziej płakał przy ubieraniu niż przy szczepieniu.😊 Już go uspokajam w domku przy piersi.
    I mój synek nie jest żadnym klocuszkiem:) waży 6130g więc z tego co patrze przy 50 cetylu. I ma 64 cm. Pediatra mówi,że pięknie rośnie i poza tym wszystko ok. Zbadał go ,osłuchał,pomierzył .

A u Was jak wagowo ?i wzrostowo?

Następne szczepienie w lipcu ,trochę przerwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 13:09

Martoszka, Lisa24 lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    Niby się nie powinno przepajać dzieci ale myślę że w wyjątkowych sytuacjach można. W przychodni był plakat o kupkach i poczytałam o tych " bobkach" tak z uwagi na Emilke i było napisane by podawać wiecej płynów.A Emilka już na samym mm? Np jak jeszcze przy piersi też to i pierś możesz częściej dawać.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Super ,że Gabryś dzielny .A wyniki już n?masz? A to szczepienie kiedy powinno być?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    My już po.
    Mój dzielny mężczyzna. Zapłakal chwilę przy wkłuciach,potem mocno przytuliłam i było ok. Bardziej płakał przy ubieraniu niż przy szczepieniu.😊 Już go uspokajam w domku przy piersi.
    I mój synek nie jest żadnym klocuszkiem:) waży 6130g więc z tego co patrze przy 50 cetylu. I ma 64 cm. Pediatra mówi,że pięknie rośnie i poza tym wszystko ok. Zbadał go ,osłuchał,pomierzył .

A u Was jak wagowo ?i wzrostowo?

Następne szczepienie w lipcu ,trochę przerwy.
    Ciekawe jak u nas będzie jutro. Nie wiem czy zaszczepimy, bo lekki kaszel ma i kicha trochę. No ale zobaczymy.

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Mój też baki sadzi..dziś prosto w lekarza,śmiał się :)
    Ale u nas dopiero drugi dzień. Poczekamy zobaczymy.

Martoszka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak nie robił kupy przez 5 dni po mm, to przepajałam trochę- tak z 10 ml między karmieniami. Położna tak zalecała.

Mój mały zaczął się przekręcać z brzucha na plecy. Z pleców jeszcze nie daje rady ;-)

Kendy, bardzo ładna waga :) My na szczepienie za 2 tygodnie. Mój pewnie waży też coś koło tego albo i więcej - miesiąc temu ważył 5,5 kg. I już rozmiar 68 robi się na styk.

Kendy lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie te 64 cm wzrostu zdziwiły,bo jesteśmy na rozmiarze 68 na styk adresy to już na 74 ubieram :)ale podobno rozmiar to co innego ..
    Ważna też w tej kwestii jest waga urodzeniowa. Twój synek chyba większy od mojego był jak się urodził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 13:40

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powinnismy miec szczepienie 8.03... wynikow nie mam jeszcze. Jesli jutro nie zaszczepi, a mam obawy bo maly ma katar to nie wiem kiedy kolejne ;p

Bylam u gina. Mam etiopie na szyjce... niby nie wyglada groznie ale zobaczymy co bedzie po wymazie i cytologii. Troche sie wystraszylam...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli chyba ektopie nie Etiopię 😁
    To coś jak nadżerka chyba co?
    I co z tym dalej ?
    To oby się udało małego zaszczepić bo to już prawie miesiąc po terminie pierwotnym ależ drugiej strony..lepiej dobrze sprawdzić czy można i poczekać na właściwy moment .

Synuś śpi na mnie..żal mi go odkładac i budzic .W dupie dziś z porządkami a na obiad pierogi :) z mrożonki raz nie zawsze. Dziś jestem tylko dla dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 14:13

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ektopie tak hahaha :D no na razie nic. Zobaczymy jak cytologia.

Ciesz sie bo moj juz od dawna nie chce spac ze mna...

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    No właśnie mnie te 64 cm wzrostu zdziwiły,bo jesteśmy na rozmiarze 68 na styk adresy to już na 74 ubieram :)ale podobno rozmiar to co innego ..
    Ważna też w tej kwestii jest waga urodzeniowa. Twój synek chyba większy od mojego był jak się urodził.

Mój równe 3 kg się urodził. Twój chyba więcej ;-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Serio. Mój pieszczoch, przy mamie najlepiej się śpi. To twój sam w łóżeczku woli?

Magdoczka
    Tak mój 3380 :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jemu obojetne nasze lozko czy lozeczko ale na mnie sie nie polozy :(

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się pozmieniało Gabrysiowi:)

Dziewczyny piłyscie Warkę Radler 0,0% ciemną cytrynową? Polecam :)pycha ..fajnie orzeźwia
    .a lato się zbliża. ;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy on nigdy nie byl "raczkowy" ;p wolal lezec sam, ale jak byl maly to nam pozwalal na wiecej.

Lubie ciemne piwo ale ta warka dla mnie obrzydliwa ;p ja lubie soak on ice. A jak jest wieczor i wiem, ze bede miec 6h przerwy w kp to pozwalam sobie na 0.5 albo 2 % i porzeczka z limonka dobra :D a 0.0 to moje ukochane soak on ice.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja nie znam tego soak on ice u nas takich nie ma chyba. Mi ta Warka podpasowała i lubię też karmi i Heinekena 0%.

A w ogóle to napiłbym się whisky z cola i lodem 😝albo lampkę czerwonego wina półsłodkiego albo szampana czy cydru ..mmmm😏

Ale to jeeeeszcze trochę narazie dobrze mi z byciem bezalkoholikiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 15:24

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Może to przez inkubator zrobił się taki " samodzielny" albo dorasta chlopak😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 15:26

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ