STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My po szczepieniu i po spacerku zaszczepilam. Ma dobre wyniki, katar zanika... A potem znow czekac.
I moje podejrzenia co do poruszenia dziasel sie sprawdzily. Ma perly a nie zeby ;p w 3 miejscach. Podobno samo przejdzie.
Wazy 6280 i pani mowi, ze strasznie dlugie dziecko ;p ale nie mierzyla w centymetrach ;p w kazdym razie z pepco to w 80 wchodzimy a w h&m, newbie 74
Jeju ale mi sie spac chce ;p kawy nie pilam dzis ;p o i mleczka nie kupilam!! -
Lisa, na razie na 2 tyg mam odstawić, to jeszcze dam radę... ale na dłuższą metę to nie wiem... dopiero jak się poczyta etykiety to widać że ta soja jest wszędzie, kupić wędlinę bez niej to wyzwanie, serio! A tak to można było głód oszukać jogurcikiem...
Wybieram się do alergologa ze sobą na początku maja, moze da mi jakieś testy dodatkowe, może coś po ciąży się pojawiło.
Kendy, u mnie też taki nadmiar skóry, ona nie wisi jakoś strasznie, ale jak siadam to się robi wałeczek no i odstaje.
My za tydzień mamy pneumokoki i rotawirusy, zarezerowałam sobie w aptece, 500 zł! szok.
Zosia ważyła w poniedziałek 5800, wydaje mi się duża w porównaniu z Waszymi chłopakami? -
Elmuszka, przerąbane masz z tym jedzeniem..
My też wzięliśmy Prevenar 13 i 6w1. Rotawirusa nie braliśmy.
U nas chrzciny za 2,5 tygodnia, nie szukałam żadnego stroju, bo mam nadzieję, że zmieszczę się w którąś z moich sukienek sprzed ciąży A mam ich sporo, bo to mój ulubiony strój Ostatnio się mierzyłam i wszędzie mam jakieś +2 lub +3 cm więcej niż przed ciążą. Ale nadal +5 kg na plusie.
No i nie wiem, jaki rozmiar ubranka dla małego.. 68 jest niemal na styk, a 74 sporo jeszcze za duże.Elmuszka lubi tę wiadomość
-
U mnie ten sam problem. Kilka dni temu mierzyłam ubranko małemu i 68 jest na styk. Ale przez te 2,5 tygodnia jeszcze urośnie więc niewiem. Jakoś ok 15 kwietnia zmierzę jeszcze raz. Jak będzie za małe zdarze coś zorganizować.
A gdzie robicie chrzciny ? Na ile osób?
Moje dziecko dzisiaj " nieswoje" budzi się z płaczem przez sen,ciągle chce się tulić. To się tulimy...pranie powieszone do połowy,kilka pomarańczy do soku obrane,obiad w proszku,pranie do poskładania.,jeszcze nie ogarnęłam.mieszkania. ..latam od jednego dziecka do drugiego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 12:47
-
U nas lepiej niz ostatnio. Mniej placzu.
Ja tez prevenar 13 i rotarix -610 zl placilam juz drugi raz...
A perly epsteina czy jakos tak. Podobno 4 na 5 dzieci to ma :p nie widac tego mocno. To takie troche biale. W 3 miejscach.
Ja musze schudnac z 10 kg, tak sobie ustalilam. Z mezem sie dogaduje i mam isc na silownie... ;p mam blisko ulice dalej. A brakuje mi tego.
Ja sie zdrzemnelam z malym. Musze kawe! -
Seli
Fajny plan z tą siłownia. Powodzenia. Ja minimum 10 kg muszę schudnąć ;)ale na spokojnie. Powoli . Tak by się nie katować i nie stosować jakiś rygorystycznych diet,bo efekt jojo murowany.A i przy karmieniu trzeba się konkretnie odżywiać . Chce jeść zdrowo ale i pozwalać sobie na małe grzeszki bo nie będę się oszukiwać,że nie zjem kiełbasy z grilla czy nie napije się zimnego piwka 0% czy nie zjem gofra nad morzem..sezon się zaczyna 😊ale stawiam na ruch. Długie spacery,zumba i tańce z synkiem
Magdoczka
To fajnie ,razem chrzcimy. Na która macie ?
Mały już lepiej,nawet ładnie się pobawił
..nagdonilam trochę z robota chrzestna go zabawiła chwilę więc i sok ukrecilam..pycha:)
A dziś u nas 18 stopni...a my w domu. Jutro już wychodzimy jak będzie ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 17:15
-
Kendy ja nie wierze w zadne diety a odzywiajac sie zdrowo od czasu do czasu mozna sobie pozwolic na cos.
W tym miesiacu nie stac mnie na karnet :p wydatki mam lekarzowe i lekowe... a do tego chrzest. Moze w maju...
U nas 21 ja bylam po szczepionce na spacerku, potem troche na balkonie bylismy. Jutro tez ma byc tak pieknie.
Dzielnie zniosl szczepienie, lepiej niz ostatnio bo duzo gada i nie spi jakos duzo. Ale i babeczka byla inna, lepiej wkula sie. -
A u nas w końcu Hania zrobiła gigant kupę ;P sama, bez zadnych wspomagaczy. Wróciłyśmy z dluuugiegi spacerku, zjadła i o
A wazy 5300
Kendy mam takie same plany co do schudnięcia narazie poszło 1,5kg.. nie zawiele sle zawsze coś ;P ale ostatnio grzeszę okropnie.. ten tydzień mogę już spisać na straty -
U mnie byłoby mniej ale hormony i waga nagle dobrała 4kg
Nie, my chrzest w maju... Bo się nie wyrobiliśmy ale musze odłożyć już teraz.
Nie gorączkował ale bolały mocno nóżki i dużo spał.... -
Biedne te nasze dzieciaczki po tych szczepieniach ale to dla ich dobra:)
Lisa
Super, cieszę się razem z Tobą hehe .u nas była ale malutka .
To fajnie,że coś leci w dół ,sporo nawet. U mnie narazie stoi w miejscu ale przy tych ostatnich grzeszkach nadmorskich i ogólnie to i tak dobrze ze nie idzie w gore. Ale ruszam się więcej więc moze i miesni przybywa;))no ciało trochę jedrniejsze się robi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 19:38
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Ja czuje się okropnie... Napuchnięta i w ogóle... Ale trzeba przeboleć. Ciąża mi lepiej służyła hahaha
-
My dzisiaj mieliśmy mieć dodatkowe szczepienie na meningokoki, pojechaliśmy, a tu lekarka się zorientowała ze w sumie jak przyjdziemynzantydzien i będziemy mieć 3 miesiące a nie 2, to możemy tylko 3 razy się wkłuć a nie 4. A skuteczność ta sama. Wiec jeszcze raz za tydzień wycieczka. Ale przynajmniej obejrzała, zbadała i zważyła ... zdrowy bystry chłopak 5470g
Odnośnie cen szczepionek : U nas rotawirusy płaciliśmy 300zl (schemat dwie dawki), 5w1 150 zł (od drugiego szczepienia zaczynamy 3 dawki) i meningokoki 350 zł (schemat trzech dawek).
Rozmiar u nas teraz wchodzi 68 - zara, h&m, 51015, reserved, next. Pepco zawsze o rozmiar większe trzeba brać bo duuuzo krótsze wypadają i trochę przekłamują bo 68 wypada jak 62 z tych innych marek. Wiec pepco teraz 74 pewnie będzie powoli pasować.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!