X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka - u nas jak była spora wysypka, to położna mówiła ze jak pójdę do lekarza to powie żeby nabiał odstawić, jak pójdę do drugiego to ze hormony, a trzeci jeszcze powie ze czekolady nie jeść... i się śmiała ze po odstawieniu czegokolwiek na te dwa tygodnie to praktycznie zawsze trochę zejdzie hehe, bo nawet bez odstawiania by zeszlo, bo dzieciaczki tak po prostu mają, z trądzikiem tez tak jest i już. A niby mówi się przysłowiowo ze „skora jak u noworodka”, kiedy to najczęściej niemowlaki nie maja aż tak idealnej skory. Jeśli nie swędzi, nie jest to zaognione, dziecko nie cierpi to najprawdopodobniej to fizjologiczny stan skory, która niestety jeszcze się przystosowuje i dużo czynników może ją podrażniać. Tak mi tłumaczyła moja położna. Do szybkiej regeneracji pomagała jedynie maść z witamina A (1500 bodajże).

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Jednak nawet mm nic nie zmieniło. Fit laska i tyle jest. Całe 4900. Ciężko nadal będzie by spodnie na pupci utrzymać😔 ale dobrze, może będzie fit chociaż do 20 jak mama, a może i dłużej. Oby tylko nt i hashi ją ominęło, choć to mało prawdopodobne.

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka teraz to chyba nikogo nie omija...

U nas w nocy 39 stopni w pupce... odplywal ale po ibum przeszlo i teraz jest wesolutki. Czyli na kazde szczepienie moze reagowac inaczej...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjj biedny Gabolek.
    To sporo .

U nas sytuacja opanowana :) zaczerwienienia zeszły tylko zgrubienia zostaly. Dzis już śmigamy na spacerek .Nie wiem tylko czy przed obiadem czy po. Narazie dobrze nam w wyrku,mały dosypia.
    Ładny weekend się zapowiada. Jutro napewno rodzinny spacerek :) i obiad na mieście.

A ten tymianek to fajny patent . Przemywam od wczoraj i buźkę małego i moja i obydwie gładkie jak pupa niemowlaka 😂nie no przesadzam ale zasuszylo te kosteczki synkowi o moja cera też lepsza więc polecam.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka
    Ale ile miała jak się urodziła?
    Jeśli pediatra nic nie mówił to pewnie jest ok i taka jej uroda, drobna dziewczynka.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo... ale tym razem nie placze, nie bola go nozki bo to widac ale za to ma goraczke. Hmmm... mowili, ze jak pierwsza przejdzie to i kolejne tak samo...
    Teraz tez spi. Ja kawka i sniadanko :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka.
    Pewnie jeśli można zaoszczędzić wkłuć to czemu nie. Fajnie waży mały:)

Seli
    Zrób dla mnie też kawkę .:) Tak mi się chce a mały śpi mi na rękach..ale chyba spróbuję go odłożyc.

OlinkaO lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze spienionym mleczkiem? :D Zapraszam :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma chyba reguły z tymi szczepieniami . Też się nastawiłam że jak po pierwszych było ok to i teraz też. Mój też jakoś nie płakał specjalnie ale widać było już po oczkach że coś go meczy był taki nie swoj . Uśmiechy takie na siłę i wiercił się przez sen i tulic się chciał ciągle .

A ogólnie to taki śmieszek kochany. Jak tylko mnie chwilę nie widzi i podejdę total zaciesza. Można się już z nim powuglupiac ,rechocze w głos. Pięknie chwyta grzechotki i trafia nimi do buźki. Ładnie bawi się miękka kostka,obraca ja ,chwyta.Wierzga radośnie rączkami o nóżkami.;)w ogóle nooo....słodko jest...córa też moja duma. Taka sie zrobila samodzielna i taka mądra:) cudne mam dzieciaki 😁szczęściara że mnie:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Martoszka
    Ale ile miała jak się urodziła?
    Jeśli pediatra nic nie mówił to pewnie jest ok i taka jej uroda, drobna dziewczynka.
    3270. Czyli 1,6kg w 13 tygodni.
    Pierwszym razem gadał, że mało waży i że to pewnie przez moje mleko i mam przez niego dawać mm. Więc terroryzm był ze strony matki i babki, a ten że mm. Teraz tylko się spojrzał.

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ze spienionym mleczkiem? :D Zapraszam :P
    Ofkors ..zawsze!!i łyżeczka cukru choć ostatnio staram się bez ale taka najlepsza

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Pierwszym razem gadał, że mało waży i że to pewnie przez moje mleko i mam przez niego dawać mm. Więc terroryzm był ze strony matki i babki, a ten że mm. Teraz tylko się spojrzał.
    No widzisz czyli na dobrą sprawę.mm nic nie zmieniło mogłaś zostać przy piersi...lekarze..no ale nic chciałaś dobrze. A ile ci je corczka ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cukru nie uzywam, tylko do kawki lyzeczke :D ale zmieniam na ksylitol.

A jednak i ząb... górna jedynka. Pięknie próbuje się przebić. Moze i stad tez goraczka... ale wczoraj nic nie bylo widac.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli mam i ja ...kawę 😁jednak z łyżeczką cukru.

Górna jedynka..fajnie. Koleżanki synek też miał najpierw górne ząbki fajnie wyglądał ;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak krolik bugs? :p
    Ale w szoku jestem :)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Elmuszka - u nas jak była spora wysypka, to położna mówiła ze jak pójdę do lekarza to powie żeby nabiał odstawić, jak pójdę do drugiego to ze hormony, a trzeci jeszcze powie ze czekolady nie jeść... i się śmiała ze po odstawieniu czegokolwiek na te dwa tygodnie to praktycznie zawsze trochę zejdzie hehe, bo nawet bez odstawiania by zeszlo, bo dzieciaczki tak po prostu mają, z trądzikiem tez tak jest i już. A niby mówi się przysłowiowo ze „skora jak u noworodka”, kiedy to najczęściej niemowlaki nie maja aż tak idealnej skory. Jeśli nie swędzi, nie jest to zaognione, dziecko nie cierpi to najprawdopodobniej to fizjologiczny stan skory, która niestety jeszcze się przystosowuje i dużo czynników może ją podrażniać. Tak mi tłumaczyła moja położna. Do szybkiej regeneracji pomagała jedynie maść z witamina A (1500 bodajże).
    No też tak myślę, bo widziało tę wysypkę 3 pediatrów na przestrzeni miesiąca i położna i każdy mówił co innego... no ale cięzko mi olać zalecenia, i za tydzień na szczepieniu udawać głupią, więc próbuję z tym nabiałem... z buzi jej ładnie schodzi, gorzej z resztą, ale zobaczymy

a jak to z tymi meningokokami jest, zastanaiwam się, że skoro jest ileś schematów podawania, to po co dziecko meczyć wcześniej 4 dawkami, jak można trzema? z czego to wynika?

Martoszka, a jak u Ciebie w domu? coś lepiej?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:

Martoszka, trochę mało przybiera. Dziecko powinno przybierać miesiecznie między 800 g a 1200 g - przez pierwsze 3 miesiące życia.
    A ile ml mleka pije i jak często?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, Seli, trochę mnie zestresowalyście tymi szczepieniami :-( My mamy za 1,5 tygodnia drugą dawkę 6w1 i może też pneunokoki. Chociaż ostatnio pneumokoki nam rozdzieliła. Pierwsze szczepienia były bez żadnych skutków ubocznych, oby drugie też..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Martoszka, trochę mało przybiera. Dziecko powinno przybierać miesiecznie między 800 g a 1200 g - przez pierwsze 3 miesiące życia.
    A ile ml mleka pije i jak często?

Pierwsze 3 miesiące na kp przybiera za to odwrótnie jest na mm ;) Więc nie wiem czy to reguła... A poza tym różne są dzieci. Trzeba patrzeć też po rodzicach, jeśli są szczupli, drobni to nie oczekujmy, że dziecko nagle będzie pyzą :P ja miałam wiecznie niedowagę :P i wyniki były w normie. Jeśli wyniki są dobre, nie ma braków to ja bym się nie przejmowała. I patrzyła też którym centylem idzie :P bo jak np. jest na 50 i spada do 10 to raczej nie dobrze.

U nas pierwsze szczepienie też było super... Teraz nie ma gorączki, jest ok. Gada, śmieje się... Jedynie ta nocna gorączka, na razie obserwuje co i jak.

dZhdp1.png

‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ