STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdoczka
My też na 6 w1 i po pierwszym było ok .Ale życzę by u Was obeszło się bez żadnych powikłań.
I mnie gardło drapie trochę.
Znalazłam bardzo fajne podziekowania dla Chrzestnych ..miałam się w to nie bawic ale urzekły mnie,zamówiłam.
Małego zbudził ból brzuszka..dałam Espumisan i śpi na moim brzuchu...uziemiona zdjęcia szykowałam do wywołania kolejna partyjka;)
I w lesie z robota jestem ...znowu -
Seli
Dobrze,se Gabryś już nie gorączkuje. Mój jeszcze wczoraj rano miał gorączkę.
W ogóle wkurza mnie termometr bezdotykowy...ciągle innaczej wychodzi. Też mierzyłam w końcu w pupce elektronicznym.
Spacerek chyba po obiedzie zaliczymy.
Co na obiad robicie?
U mnie ziemniaczki,jajko sadzone i fasolka szparagowa z bułką tartą na masełku.
-
My byłyśmy na rotawirusach 1 dawce 3 dni temu zero reakcji ale za 3 tygodnie rotawirusy 2 dawka + 6w1 2 dawka. Mama nadzieje że obejdzie się bez skutków ubocznych
Co do wysypki trądziku czy jak to nazywają Emilce przeszło samo, na początku kombinowałam zmieniałam środki do prania, kosmetyki żeby w końcu wrócić do nich z powrotem bo trądzika nic konkretnego nie wywołało oprócz zbyt wysokiej temperatury. Położna mówiła że to mogą się stabilizować hormony i pewnie miała racje.
U mnie nadal problemy gazowe.Woda koperkowa polecana przez katepr nie pomagała. Espumisan nie pomaga. W aptece mi powiedziała że w Niemczech dawki espumisanu dozwolone są o wiele większe niż tu i żeby dawać więcej. Więc daje więcej ale na razie efekt marny Masowanie też nie pomaga niestety trochę popierdzi w kąpieli to jej lżej i tyle.
11.2017 - aniołek 8tc
-
Mi kiedyś pediatra polecał jakies rurki do odgazowywania dzieci ale nie znalazłam tego w aptekach może w sklepie medycznym
Może to coś takiego
. https://naszsmyk.pl/pl/p/Rurka-antykolkowa%2C-na-kolke%2C-na-wzdecia-u-niemowlat-5-szt/3185?gclid=CjwKCAjw-ZvlBRBbEiwANw9UWkkSU8ozJuXAlKtY1SYLSjTVMJW2eEH8A5Lfr6LHrcm8arU8PJyvvBoCb0EQAvD_BwE
Ale chyba nie jestem do końca przekonana . Ale w ostateczności. Narazie u nas tragedii nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 13:04
-
Też słyszałam o rurkach windi czy jakoś tak... Ale też średnio jestem do tego nastawiona....
-
Ona je około 600-700ml na dobę. Niestety większe ilości wylatują.
Ja Wam nie powiem jak było ze mną, bo urodziłam się w 30tc z wagą 1550g.
Ale to momentu rozpoczęcia leczenia tarczycy to byłam chuda zawsze, więc może ma to po mnie.
W domu raz lepiej, raz gorzej. Wczoraj mąż wziął wolne i po szczepieniu został z małą w domu, a ja pojechałam załatwiać różne sprawy.
M&M -
Hania tez przybiera niecałe 600g na miesiąc.. ale jest w 50 centylu i wszyscy mówią, ze jest duża i taka okrąglutka.. nie wyglada jakby niedojadała. Ostatnio lekarz mówiła, ze jest okej, zobaczymy co stwierdzi za trzy tygodnie. Aa urodziła się 3950 wiec sporo
Martoszka lubi tę wiadomość
-
No to po obiadku...chciałoby się iść na spacer a mały rozespał się w najlepsze ...no to kawka i czekam.
Lisa
A " Olinek Okrąglinek " to też ksywka mojego synka...śpiewam mu " Olinek Okrąglinek mamusi mały synek " taka jestem twórcza ..mam też parę innych hitów hehe
Seli, Magdoczka, Martoszka lubią tę wiadomość
-
Spacerek cudny....wiosna ...🌸🍀🌷🍃☀⛅
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4557bb5af9fb.jpg
Tatuś dziś ma wychodne a my z córa mamy babski wieczór
Miłego wieczorku wszystkim .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 10:13
Martoszka, Magdoczka lubią tę wiadomość
-
Lisa24 wrote:Hania tez przybiera niecałe 600g na miesiąc.. ale jest w 50 centylu i wszyscy mówią, ze jest duża i taka okrąglutka.. nie wyglada jakby niedojadała. Ostatnio lekarz mówiła, ze jest okej, zobaczymy co stwierdzi za trzy tygodnie. Aa urodziła się 3950 wiec sporoM&M
-
U mnie sama ruchliwa droga bez chodników no i łąki i las nad rzeką ale tam ciężko z wózkiem..
Kendy co do śpiewania to nie wiedziałam, ze potrafię tak wymyślać teksty piosenek na bierząco do wszystkich melodii
Ja miałam dzisiaj chwile dla siebie byłam w końcu na tym oczyszczaniu twarzy i masażu relaksacyjnym ah -
Oooo Lisa ale Ci dobrze:)
Tak mamy są bardzo kreatywne
To prawda tereny do spacerowania mam piękne...dużo zieleni,do lasu niedaleko,piękny duży park nad jeziorem .
Właśnie wróciliśmy z rodzinnego spacerku:). Jak fajnie zjeść na mieście ...wracasz najedzona i w kuchni porządek :)lubię to.
Rano porządki a teraz już laba w domku i kurowanko bo i mnie rozkłada,zaraziłam się od córki:/ -
My co wieczor mamy jazde maly placze od ok19 do 22 jak zbliza sie wiczor juz sie boje co mnie czeka naszenie lulanie nie pomaga co myslicie to moga buc kolki?https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
8485 wrote:My co wieczor mamy jazde maly placze od ok19 do 22 jak zbliza sie wiczor juz sie boje co mnie czeka naszenie lulanie nie pomaga co myslicie to moga buc kolki?
11.2017 - aniołek 8tc
-
U mas były kolki miedzy 3 a 5 tygodniem. Mały tak płakał przez równo 1,5 aż sie zanosił i nic nie pomagało, lulanie, suszarka, nic. Teraz też wieczorami płaczę ale to ewidentnie chce usnąć a nie może,i czasem wystarczy lulanie i śpiewanie kołysanek a czasami musi być suszarka.