X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka
    My też na 6 w1 i po pierwszym było ok .Ale życzę by u Was obeszło się bez żadnych powikłań.

I mnie gardło drapie trochę.

Znalazłam bardzo fajne podziekowania dla Chrzestnych ..miałam się w to nie bawic ale urzekły mnie,zamówiłam.

Małego zbudził ból brzuszka..dałam Espumisan i śpi na moim brzuchu...uziemiona zdjęcia szykowałam do wywołania kolejna partyjka;)

I w lesie z robota jestem ...znowu :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Dobrze,se Gabryś już nie gorączkuje. Mój jeszcze wczoraj rano miał gorączkę.
    W ogóle wkurza mnie termometr bezdotykowy...ciągle innaczej wychodzi. Też mierzyłam w końcu w pupce elektronicznym.

Spacerek chyba po obiedzie zaliczymy.
    Co na obiad robicie?
    U mnie ziemniaczki,jajko sadzone i fasolka szparagowa z bułką tartą na masełku.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byłyśmy na rotawirusach 1 dawce 3 dni temu zero reakcji ale za 3 tygodnie rotawirusy 2 dawka + 6w1 2 dawka. Mama nadzieje że obejdzie się bez skutków ubocznych :/

Co do wysypki trądziku czy jak to nazywają Emilce przeszło samo, na początku kombinowałam zmieniałam środki do prania, kosmetyki żeby w końcu wrócić do nich z powrotem bo trądzika nic konkretnego nie wywołało oprócz zbyt wysokiej temperatury. Położna mówiła że to mogą się stabilizować hormony i pewnie miała racje.

U mnie nadal problemy gazowe.Woda koperkowa polecana przez katepr nie pomagała. Espumisan nie pomaga. W aptece mi powiedziała że w Niemczech dawki espumisanu dozwolone są o wiele większe niż tu i żeby dawać więcej. Więc daje więcej ale na razie efekt marny :/ Masowanie też nie pomaga niestety trochę popierdzi w kąpieli to jej lżej i tyle.

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś pediatra polecał jakies rurki do odgazowywania dzieci ale nie znalazłam tego w aptekach może w sklepie medycznym

Może to coś takiego
    . https://naszsmyk.pl/pl/p/Rurka-antykolkowa%2C-na-kolke%2C-na-wzdecia-u-niemowlat-5-szt/3185?gclid=CjwKCAjw-ZvlBRBbEiwANw9UWkkSU8ozJuXAlKtY1SYLSjTVMJW2eEH8A5Lfr6LHrcm8arU8PJyvvBoCb0EQAvD_BwE

Ale chyba nie jestem do końca przekonana . Ale w ostateczności. Narazie u nas tragedii nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 13:04

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam o rurkach windi czy jakoś tak... Ale też średnio jestem do tego nastawiona.... :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet pediatra mi odradzała te rurki

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona je około 600-700ml na dobę. Niestety większe ilości wylatują.
    Ja Wam nie powiem jak było ze mną, bo urodziłam się w 30tc z wagą 1550g.
    Ale to momentu rozpoczęcia leczenia tarczycy to byłam chuda zawsze, więc może ma to po mnie.

W domu raz lepiej, raz gorzej. Wczoraj mąż wziął wolne i po szczepieniu został z małą w domu, a ja pojechałam załatwiać różne sprawy.

M&M
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania tez przybiera niecałe 600g na miesiąc.. ale jest w 50 centylu i wszyscy mówią, ze jest duża i taka okrąglutka.. nie wyglada jakby niedojadała. Ostatnio lekarz mówiła, ze jest okej, zobaczymy co stwierdzi za trzy tygodnie. Aa urodziła się 3950 wiec sporo

Martoszka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po obiadku...chciałoby się iść na spacer a mały rozespał się w najlepsze ...no to kawka i czekam.

Lisa
    A " Olinek Okrąglinek " to też ksywka mojego synka...śpiewam mu " Olinek Okrąglinek mamusi mały synek ;)" taka jestem twórcza ..mam też parę innych hitów hehe

Seli, Magdoczka, Martoszka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacerek cudny....wiosna ...🌸🍀🌷🍃☀⛅
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4557bb5af9fb.jpg

Tatuś dziś ma wychodne a my z córa mamy babski wieczór ;)
    Miłego wieczorku wszystkim .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 10:13

Martoszka, Magdoczka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Hania tez przybiera niecałe 600g na miesiąc.. ale jest w 50 centylu i wszyscy mówią, ze jest duża i taka okrąglutka.. nie wyglada jakby niedojadała. Ostatnio lekarz mówiła, ze jest okej, zobaczymy co stwierdzi za trzy tygodnie. Aa urodziła się 3950 wiec sporo
    Jestem zła na tego lekarza, bo przez niego też częściej było mm i pokarm zanikł. A waga rośnie tak samo.

M&M
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, jakie Ty masz piękne miejsca na spacery :-) U mnie to tylko beton..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sama ruchliwa droga bez chodników :/ no i łąki i las nad rzeką ale tam ciężko z wózkiem..

Kendy co do śpiewania to nie wiedziałam, ze potrafię tak wymyślać teksty piosenek na bierząco do wszystkich melodii :D

Ja miałam dzisiaj chwile dla siebie :) byłam w końcu na tym oczyszczaniu twarzy i masażu relaksacyjnym <3 ah

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Lisa ale Ci dobrze:)
    Tak mamy są bardzo kreatywne :):):)

To prawda tereny do spacerowania mam piękne...dużo zieleni,do lasu niedaleko,piękny duży park nad jeziorem .

Właśnie wróciliśmy z rodzinnego spacerku:). Jak fajnie zjeść na mieście ...wracasz najedzona i w kuchni porządek :)lubię to.

Rano porządki a teraz już laba w domku i kurowanko bo i mnie rozkłada,zaraziłam się od córki:/

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co wieczor mamy jazde maly placze od ok19 do 22 jak zbliza sie wiczor juz sie boje co mnie czeka naszenie lulanie nie pomaga co myslicie to moga buc kolki?

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    My co wieczor mamy jazde maly placze od ok19 do 22 jak zbliza sie wiczor juz sie boje co mnie czeka naszenie lulanie nie pomaga co myslicie to moga buc kolki?
    oj różnie to może być mogą być gazy mogą być kolki chociaż kolki to jest krzyk przez kilka godzin i lulanie nic by nie pomogło. U nas krzyk w okolicach wieczornych to zmęczenie. Chce zasnąć ale chciałaby jeszcze poszaleć albo nie może zasnąć a pada na nos :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wstaliśmy młoda ostatnio budzi się po 5 i jest krzyk bo się nudzi :P może zaraz padnie spać z powrotem

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas były kolki miedzy 3 a 5 tygodniem. Mały tak płakał przez równo 1,5 aż sie zanosił i nic nie pomagało, lulanie, suszarka, nic. Teraz też wieczorami płaczę ale to ewidentnie chce usnąć a nie może,i czasem wystarczy lulanie i śpiewanie kołysanek a czasami musi być suszarka.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest zmęczenie wieczorami. Najczęściej jak ojciec wchodzi do domu lub łazienki i trzaska drzwiami.

M&M
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawiłam Emilkę na chwilę na podłodze na macie kurier zapukał zbiegłam na dół, wróciłam a dziecka nie ma. Jakimś cudem przewróciła się z pleców na brzuch i wylądowała pod łóżkiem :D

Lisa24 lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ