X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda myśle, ze nie jest u Was tak złe bo urodziła się mniejsza, jest młodsza a i tak cięższa ;p żelazo na pewno pomogło, zreszta czytałam, ze przy niedoborze dziecko słabo przybiera. Jednak wczoraj wyżyliśmy i dalej jest 5600:/ załamałam się.. co prawda ostatnio była ważona przed kupą a teraz po (a robi co tydzień mniej więcej) ale to chyba nie zrobiłoby takiej różnicy :/ no nic zobaczymy co teraz powie lekarz. Tez się już zaczynam zastanawiac nad mm, wprowadzeniem jednej porcji ale wtedy pewnie już będzie szybka droga do skończenia kp :/ a szkoda :(( nie chce.
    U nas waga nigdy szaleńczo nie rosła, raczej dolna granica normy, ale była duża, w 50 centylu wiec ani my ani lekarz się tym nie przejmowaliśmy. Faktycznie u nas tez odkąd jest bardziej ruchliwa to ta waga słabiej rośnie.. ona ciagle rzuca nóżkami do góry i macha rączkami. Nie polezy 3 min w spokoju, chyba ze uśnie. Teraz tez już wiosłuje w łóżku

Kendy brawo dla Olafka :D proszę mu pogratulować od forumowej cioci :D

Spaceangel masakra, współczuje sytuacji z zębami. Nienawidzę dentysty :/ tzn moją lubię ale i tak nie lubię jak mi grzebie w buzi :D moja przyjaciółka tez ostatnio była i nie dała jej znieczulenia „bo karmi”, okazało się ze ma mega dziurę której nie było widać i doszła wiertłem praktycznie do samej miazgi. Myślała ze sobie paznokcie połamie z bolu na tym fotelu. Mnie od samych opowiadać słabo się robi ;O jak byłam mała (podstawówka) to miałam dużo nieprzyjemnych historii z dentystami

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamałam się :( patrzę teraz na siatkę centylową i spadła jeszcze bardziej :( najpierw z 50 na 25 a teraz jest pomiędzy 25 a 10.. no nic.. w poniedziałek szukam jakiegoś specjalisty bo to zaczyna źle wyglądać :(

klz99vvjhysycx8i.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa co się przejmujesz, moja jest między 3, a 10 cały czas.
    Zobaczymy jak teraz będzie na szczepieniu.

M&M
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka ale z tego co kojarzę to jest taka od początku, jest malutka a u nas spada w dół :( nie przybiera.. już chyba lepiej by było jakby była od początku na 10 ale się na nim utrzymywała
    Już sama nie wiem

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa Oli dziękuję cioci 😉

Z plecaków na brzuszek tez się już obraca :) a mama rozpływa sie z dumy patrząc na to 😍😍😍
    W ogóle ostatnio robi takie postępy. Dopiero co nieśmiało wyciągał rączkę po zabawkę ,nie umiejąc jeszcze jej dobrze chwycić a teraz tak pięknie się bawi. Kręci się na macie ,obraca,wygina,złapie ładnie zabawkę ,ściska ją,obraca obejrzy i dotknie z każdej strony. Wczoraj też dokładnie oglądał z czego jest mata dotykał drapał paluszkami.Wszystko tak bada,obserwuje .
    Teraz właśnie bawi się szeleszcząca książeczka ...ogląda,przewraca łapie drobne elementy z niej wystające.Wierzga nóżkami i rączkami ,łapie już nawet swoją stopę,gada do tych zabawek .Aż się łezka w oku kręci jak człowiek widzi jak własne dzieci rosną i nabywają nowych umiejętności ❤
    Tak mi było żal że on tak szybko rośnie ..ale jednak nie .niech rośnie zdrowo ,niewiem jak on to robi ale z każdym dniem jest coraz fajniejszy 😍😁

Lisa
    No szkoda. Myślałam że sytuacja idzie ku lepszemu. Wiesz ...po 3 mcu niby dzieci już mniej mogą przybierać ,bo i więcej się ruszają no ale jak nie przybrala nic( od kiedy,kiedy ostatni ważyłas?)..a też przecież rośnie .
    Lisa spokojnie ..może to chwilowe. Są wyjścia więc nie jest zle. Można wprowadzić mm czy potem szybciej rozszerzyć dietę.Tez na samą myśl o skończeniu kp serce mi ściska ale oswajam się z tym ..tłumacze sobie że to nie koniec świata . Może te niedobory w morfologii też mają tu wpływ.A kiedy masz kontrolę u pediatry ? I morfologię Hani?

Nas Oli nastraszył w nocy. W ogóle nocka kiepska...kręcił się wiercił....wkładał łapki do buźki tak że ulewal i charczalo mu w nosku i kaszlał. Już myśleliśmy że się przeziębił ..ale chyba nie . Ten nadmiar śliny chyba spowodował kaszel i to charczenie w nosku bo nic nie udaje się z noska wyciągnąć. I sporo kupek robi...a od dwóch dni nic nowego nie wprowadzam ,obserwuje go...zobaczymy.Wyglada na ząbkowanie ..

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest między 25 a 50 centylem. Wazymy się codziennie i szlu nie ma 10g dziennie...pewnie pediatra każe szybciej rozrzezyc dietę ale czytałam i sama już nie wiem co i tym wszystkim myśleć...w poniedziałek badania boję się na samą myśl..

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy nic przez 8 dni

Ruda to wydaje mi się, ze naprawdę nie jest złe. My ważymy go tydzień. 10g na dzień to 70 na tydzien.. u nas potrafi być 0 albo 30-50 na dwa tygodnie:( wiec jest różnica.. między 50 a 25 to norma, ale spadła coś? Wiesz jak była wcześniej ? Na którym centylu? Czy cały czas tak ?

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ja tez uwielbiam patrzeć na Hanię jak robi postępy :D wygina tymi rączkami na prawo i lewo, zabawki tez już poszły w ruch :)

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Kiedy macie kontrolę ?
    Rozumiem ,że się martwisz. Ciągle człowiek się martwi o te nasze kruszyki. Chcemy by było jak najlepiej. Trzymam mocno kciuki by udało się poprawic sytuację. Jeśli masz daleko do wizyty może przyspiesz czy umów się na poniedziałek gdzieś prywatnie.
    Są też różne preparaty i mleka specjalne dla dzieci które słabo przybierają więc sytuacja nie jest bez wyjścia 😚głową do góry 😊gdyby traciła na wadze to by było kiepsko ...w sumie 8 dni to też nie dużo może to co przybrała odrazu spalała ;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa jakby co mam dodatek do mleka specjalny. Prawie cale opakowanie. Jedna porcja dziennie jeszcze nie skonczy kp. To w duzej mierze w glowie siedzi matek ;) ja dawalam butle 1-3 razy dziennie na poczatku do ok 2 msc. Potem stwierdzilam, ze nie potrzebuje czasu...

A macie porobione bakterie? Pewnie tak... Ale kurcze, jakas przyczyna musi byc takiego spadku...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mm to naprawdę nic strasznego :-) Może warto wprowadzić np.2 butle dziennie? Do tego smoczek zbliżony do piersi, np. Avent natural.
    Mój jest na mm od 4 tygodnia życia i pięknie się rozwija. Możecie wybrać np. Nan Optipro Plus (nowa wersja), ona jest bez oleju palmowego i ma oligosacharyd jak w mleku matki.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bebilon hmf - to bez recepty, dodatek do mleka. Za koszt wysylki moge Ci wyslac. Mozesz sprobowac odciagnac i zagescic jej tym. My zurzylismy 5 saszetek bo ladnie przybieral.

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka
    A Ty jak zakończyłas karmienie ..naturalnie czy tabletkami ? Jeśli tak to jakimi ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, ja brałam Dostinex. Po pół tabletki przez 4 dni, żadnych skutków ubocznych.
    Jest jeszcze tańszy Bro.. coś tam, jego się bierze dłużej i podobno ma więcej skutków ubocznych.

Kendy lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, mm to naprawdę nic strasznego :-) Może warto wprowadzić np.2 butle dziennie? Do tego smoczek zbliżony do piersi, np. Avent natural.
    Mój jest na mm od 4 tygodnia życia i pięknie się rozwija. Możecie wybrać np. Nan Optipro Plus (nowa wersja), ona jest bez oleju palmowego i ma oligosacharyd jak w mleku matki.

Niby nic strasznego ale ja to rozumiem. Mi np. podoba sie karmienie, to jak latwo usypia na cycu, latwosc i szybkosc podania.

Kupilam te mleko nan. Mial nan w szpitalu i zdarzylo mi sie podac w domu jak wypil moje a braklo i nie bylo na szybko. Teraz tez nie chce mi sie odciagac ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 11:45

dZhdp1.png

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bromergon jest słaby.

U nas najlepsze w naszym nieszczęsnym kp było to, że leczylam wiele rzeczy by zajść w ciążę, również hiperprolaktynemię i leki brałam do 9tc, a mimo tej hiperki nie miałam mleka. Teraz oczywiście prl wywalona w kosmos, ale z lekami poczekam jeszcze, bo za długo brałam, a na ewentualne kolejne starania muszę poczekać.

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo lubię karmić piersią.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa, mam nadzieję że odkryjecie czemu Hania słabiej przybiera. Przecież była cięższa niż Zosia na starcie. A Zosia dziś ważyła 6630- strasznie odskoczyła. Niech Haniutka goni!
    Wiem że przyczyn może być milion, ostatnio czytałam artykuł o lekko za krótkim wędzidełku, dziecko niby przybierało, ale ssanie było ciut nieefektywne- ciągle za mało pobierało mleczka, aż metabolizm zwolnił.
    Zdiagnozowali dopiero jak dziecko miało ponad rok.
    Strasznie to skomplikowane, taki mały człowiek, a tak trudno dojść o co chodzi!

Nasza Zosia znów znienawidziła spacery. Dziś udało mi się ją wsadzić na śpiocha, to 1,5 h powłóczyłam się wkoło bloku. Ale wracałyśmy na syrenie, dobrze że spotkałam koleżankę i mi wózek dopchała do bloku, a ja z dzieckiem na rękach szłam obok...
    W ogole nie lubi leżeć na plecach, budzi się i od razu przekręt na brzuszek. Na początku się cieszyłam, teraz się zastanawiam czy to na pewno ok.
    Teraz też śpi na brzuchu, przekręciła się..

Pamiętacie jak część z nas leczyła poranione sutki? A teraz cieszymy się z karmienia :P haha, jakby ktoś mógł wtedy napisać, że karmienie będzie spoko to byśmy nie uwierzyły :P

Dziś wpłaciiśmy zaliczkę na dom!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 17:05

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jesteście kochane :*

Jutro pewnie pójdziemy na krew i do pediatry prywatnie bo i tak mieliśmy się zgłosić na kontrole.

Seli dziękuje bardzo <3 , skonsultuje to z pediatrą jeszcze i jak coś to będę pisać do Ciebie prywatnie

Elmuszka, Zosia pięknie przybrała, Hania powinna brać z niej przykład :D gratuluje zakupu domu, to kiedy przeprowadzka?

Wczoraj Hania była wieczorem na butli bo byliśmy na weselu i stwierdziłam, ze nie będę odmrażać mojego i aprobujemy, zobaczymy jak strawi po takiej przerwie i w ogóle. Zjadła 150, po godzinie 90 jeszcze i po 19 poszła spać. Chyba faktycznie wprowadzę jej jedna butelkę taz dziennie narazie.. i zapytam lekarza o ten dodatek od Seli. Mam nadzieje, ze uda nam się dostac jutro do niego

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa, a może Hania po prostu nie dojada? Słabo ciągnie albo coś? Bo 150 + 90 ml to bardzo dużo :) Musiała być głodna.
    Mój miesiąc starszy je 120-140 ml co 3h.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ