X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nigdy nic nie dostałam :/ poszłam zapytać o pampersy i Pani próbowała skanować moja kartę a rabat się nie nabijał :/ nie wiem dlaczego, sprawdzałam regulaminu wszystkie warunki spełniałam :/

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos maili z Rossmanna, właśnie dostałam maila, że mogę kupić obiadek Bobovita za 3 zł..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pampersy premium Care za 39,99 zł :P

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest niesamowite że mój syn i syn mojej przyjaciółki są tacy podobni i wizualnie i jak o nich opowiadamy to jej syn w wieku mojego podobnie się zachowywał,robił takie same postępy itd.zreszta sama to pamietam:)
    Masakra. W sumie nic dziwnego w podobnym czasie spłodzeni😋( na wiosnę),,obaj w grudniu urodzeni ( mój 21 grudzień,jej 22 grudzień)tylko rok i 1 dzień różnicy. Między córkami mamy też podobna różnice wieku...chodzą razem do klasy,przyjaźnią sie...takie zbiegi okoliczności :):):)
    Fajnie było pogadać przy kawce;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:31

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    My lozko bo pada, glowa mi peka dzis.

Posilki to co innego niz mleko. Poza tym lezaczek taki na polsiedzaco?/lezaco tez jest dla malego nie zdrowy. Dlatego jak cos to przejde do krzeselka.
    Co innego papka a co innego mleko...

Ja mam taka siateczke ale to jako gryzak a nie podwanie pokarmu. Duzo czytalam i mysle, ze poradzi sobie z tymi kawalkami.

A soku czy robionego samodzielnie czy nie to nie bede podawac. Sa takie wytyczne to i je przyjme - czemus trzeba zawierzyc. U nas tylko woda i piers.
    Krzesełko zdrowsze niż leżaczek?😏
    I spoko...Ty tak ja tak i gitara😊
    Ty czytasz analizujesz , ja czytam analizije ale każda wyciąga swoje wnioski...i prawidłowo :)👍

Elmuszka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Co masz za leżaczek dla Hani? Jakiej firmy..? Wygląda mi podobnie do naszego .
    Aaaa i bodziak o tatusiu wymiata 👌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:46

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Dziękujemy :))

Kendy, ona właśnie wyglada sobie bardzo dobrze i ma wałeczki na nóżkach i w ogóle ale to przybieranie jednak było sporo za małe no i zaczęła spadać z siatki.. no ale jak pisałam, ostatnio było lepiej i dzisiaj będziemy ją ważyć :)

Mi się ciagle włącza reklama kaszki Mamuka, widzialyscie? Podobno hiper ekstra eko bio wszystko 100% i bez żadnych niepotrzebnych dodatków ale nie sprawdzałam jeszcze składu dokładnie
    Nie widziałam i nie znalazłam takiej w necie. Dasz linka poczytam:)
    😂😂😂😂😂Przeczytałam kaszka " mamuśka" i takiej szukałam😂😂😂 brawo ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 16:00

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja wcale duzo tam nie kupowalam ;)

Za jakas godzine przyjdzie krzeselko! Jupiii!!

Musze sie przejsc dzis po paczki... i moze na zakupy mlodego wezme... choc jest dzis dramat z nim.
    Czyli zaczynasz dziś rozszerzanie diety ???😏

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabieram się za kompletowanie rzeczy do rozszerzania diety i zastanawiam się obecnie jakie łyżeczki kupić 🤔

M&M
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, synek chyba złapał katar :-( Świszczy mu w nosku.. Coś podawać czy tylko opróżniać nosek i czekać aż przejdzie?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Czyli zaczynasz dziś rozszerzanie diety ???😏

Moj zaraz skonczy pol roku ;) jeszcze 16 dni mamy ;p wiec zobaczymy.

Do jedzenia po prostu pozycja siedzaca jest lepsza.

Kendy Ty po prostu masz doswiadczenia z pierwszym dzieckiem. Ja sie ucze. Ty nie masz przekonania bo kiedys bylo inaczej, ja nie :p dlatego mi latwiej z nowosciami.
    Nam fizjo zabronila lezaczka w ogole, a krzeselko moze maz dzis zlozy :D

Magdoczka mozesz aromactiv baby albo masc majrankowa, zakrapiac. Mozna tez nasivin baby stosowac. Co tam uwazasz i "wyczujesz".

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ja zabieram się za kompletowanie rzeczy do rozszerzania diety i zastanawiam się obecnie jakie łyżeczki kupić 🤔

Ja mam canapol, babydream i z hipp oraz komplet tum tum - ladnie pije z bidona ich bo jest jak b.boxy.
    Podobno dobrze by byla lekko miekka i plaska w miare.

Martoszka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, synek chyba złapał katar :-( Świszczy mu w nosku.. Coś podawać czy tylko opróżniać nosek i czekać aż przejdzie?
    cebion 5-6 kropli i sól fizjo do noska i katarkiem wyciągnąć, jak ciężko mu się oddycha to maść majerankowa koło noska jak będzie gorzej to do lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 17:31

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Wyciągnęłam mu jakieś glutki i póki co spokój. Może mu mleczko podeszło, a ja panikuję.. No nic, będę obserwować.

Seli lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czesto gluty bo pyli wszystko i my po spacerach oboje zapchani...

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też do tego kichanie i kaszel moje koleżanki z małymi dziećmi dokładnie to samo dziadostwo teraz pyli na maksa

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy sucha skore... Mnie az boli. Nowosc w mojej alergii ;p

I krzeselko trzeba odeslac. Peknieta noga... Slabo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 19:30

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    No słabo...trudno nic nie zrobisz.

Że ja Seli starej daty😋😁??nie wiem czy to dlatego,że wychowywałam dziecko już parę lat temu. Ja też jestem otwarta na nowości i staram się nadąrzać za dziecięcymi trendami;) Są nowinki z którymi się zgadzam i je wprowadzam. Chodzi mi poprostu o to by w tym wszystkim zachować zdrowy rozsądek.Nowe nie zawsze znaczy lepsze .A nowinki i wytyczne się co chwile zmieniają :) Kto wie czy za parę lat nie będą zalecać by dziecku 3 miesięcznemu np na swędzące dziąsełka podać pałkę z kurczaka zamiast gryzaczka 😂😂😂 czy steka😋
    Niech każdy robi jak uważa. Grunt by zebrać informacje przemyślec i zdecydowac co komu pasuje:)

To od czego zaczniecie z Gabrysiem do jedzenia? Chyba też już nie możesz się doczekać co? To ważne wydarzenie w życiu dziecka i rodziców ;)

Łyżeczkę polecam silikonowa z akuku- świetna jest !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 21:07

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka pęknięta noga to raczej nie w transporcie się stało.. Ach, i weź tu kupuj takie drogie rzeczy..

Byłam w Rossmannie, kupiłam kilka słoiczków, łyżeczki mam z aventa, zobaczymy czy się sprawdzą, tylko o miseczce zapomniałam ;-)
    W przyszły weekend mały kończy 5 miesięcy i spróbujemy podać marchewkę :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka
    Fajnie 😊co dobrego kupiłaś?
    To czekamy na relacje jak Szymkowi smakowała ;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ