X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nigdy nic nie dostałam :/ poszłam zapytać o pampersy i Pani próbowała skanować moja kartę a rabat się nie nabijał :/ nie wiem dlaczego, sprawdzałam regulaminu wszystkie warunki spełniałam :/

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos maili z Rossmanna, właśnie dostałam maila, że mogę kupić obiadek Bobovita za 3 zł..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pampersy premium Care za 39,99 zł :P

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest niesamowite że mój syn i syn mojej przyjaciółki są tacy podobni i wizualnie i jak o nich opowiadamy to jej syn w wieku mojego podobnie się zachowywał,robił takie same postępy itd.zreszta sama to pamietam:)
    Masakra. W sumie nic dziwnego w podobnym czasie spłodzeni😋( na wiosnę),,obaj w grudniu urodzeni ( mój 21 grudzień,jej 22 grudzień)tylko rok i 1 dzień różnicy. Między córkami mamy też podobna różnice wieku...chodzą razem do klasy,przyjaźnią sie...takie zbiegi okoliczności :):):)
    Fajnie było pogadać przy kawce;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:31

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    My lozko bo pada, glowa mi peka dzis.

Posilki to co innego niz mleko. Poza tym lezaczek taki na polsiedzaco?/lezaco tez jest dla malego nie zdrowy. Dlatego jak cos to przejde do krzeselka.
    Co innego papka a co innego mleko...

Ja mam taka siateczke ale to jako gryzak a nie podwanie pokarmu. Duzo czytalam i mysle, ze poradzi sobie z tymi kawalkami.

A soku czy robionego samodzielnie czy nie to nie bede podawac. Sa takie wytyczne to i je przyjme - czemus trzeba zawierzyc. U nas tylko woda i piers.
    Krzesełko zdrowsze niż leżaczek?😏
    I spoko...Ty tak ja tak i gitara😊
    Ty czytasz analizujesz , ja czytam analizije ale każda wyciąga swoje wnioski...i prawidłowo :)👍

Elmuszka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Co masz za leżaczek dla Hani? Jakiej firmy..? Wygląda mi podobnie do naszego .
    Aaaa i bodziak o tatusiu wymiata 👌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:46

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Dziękujemy :))

Kendy, ona właśnie wyglada sobie bardzo dobrze i ma wałeczki na nóżkach i w ogóle ale to przybieranie jednak było sporo za małe no i zaczęła spadać z siatki.. no ale jak pisałam, ostatnio było lepiej i dzisiaj będziemy ją ważyć :)

Mi się ciagle włącza reklama kaszki Mamuka, widzialyscie? Podobno hiper ekstra eko bio wszystko 100% i bez żadnych niepotrzebnych dodatków ale nie sprawdzałam jeszcze składu dokładnie
    Nie widziałam i nie znalazłam takiej w necie. Dasz linka poczytam:)
    😂😂😂😂😂Przeczytałam kaszka " mamuśka" i takiej szukałam😂😂😂 brawo ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 16:00

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja wcale duzo tam nie kupowalam ;)

Za jakas godzine przyjdzie krzeselko! Jupiii!!

Musze sie przejsc dzis po paczki... i moze na zakupy mlodego wezme... choc jest dzis dramat z nim.
    Czyli zaczynasz dziś rozszerzanie diety ???😏

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabieram się za kompletowanie rzeczy do rozszerzania diety i zastanawiam się obecnie jakie łyżeczki kupić 🤔

M&M
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, synek chyba złapał katar :-( Świszczy mu w nosku.. Coś podawać czy tylko opróżniać nosek i czekać aż przejdzie?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Czyli zaczynasz dziś rozszerzanie diety ???😏

Moj zaraz skonczy pol roku ;) jeszcze 16 dni mamy ;p wiec zobaczymy.

Do jedzenia po prostu pozycja siedzaca jest lepsza.

Kendy Ty po prostu masz doswiadczenia z pierwszym dzieckiem. Ja sie ucze. Ty nie masz przekonania bo kiedys bylo inaczej, ja nie :p dlatego mi latwiej z nowosciami.
    Nam fizjo zabronila lezaczka w ogole, a krzeselko moze maz dzis zlozy :D

Magdoczka mozesz aromactiv baby albo masc majrankowa, zakrapiac. Mozna tez nasivin baby stosowac. Co tam uwazasz i "wyczujesz".

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ja zabieram się za kompletowanie rzeczy do rozszerzania diety i zastanawiam się obecnie jakie łyżeczki kupić 🤔

Ja mam canapol, babydream i z hipp oraz komplet tum tum - ladnie pije z bidona ich bo jest jak b.boxy.
    Podobno dobrze by byla lekko miekka i plaska w miare.

Martoszka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, synek chyba złapał katar :-( Świszczy mu w nosku.. Coś podawać czy tylko opróżniać nosek i czekać aż przejdzie?
    cebion 5-6 kropli i sól fizjo do noska i katarkiem wyciągnąć, jak ciężko mu się oddycha to maść majerankowa koło noska jak będzie gorzej to do lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 17:31

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Wyciągnęłam mu jakieś glutki i póki co spokój. Może mu mleczko podeszło, a ja panikuję.. No nic, będę obserwować.

Seli lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czesto gluty bo pyli wszystko i my po spacerach oboje zapchani...

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też do tego kichanie i kaszel moje koleżanki z małymi dziećmi dokładnie to samo dziadostwo teraz pyli na maksa

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy sucha skore... Mnie az boli. Nowosc w mojej alergii ;p

I krzeselko trzeba odeslac. Peknieta noga... Slabo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 19:30

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    No słabo...trudno nic nie zrobisz.

Że ja Seli starej daty😋😁??nie wiem czy to dlatego,że wychowywałam dziecko już parę lat temu. Ja też jestem otwarta na nowości i staram się nadąrzać za dziecięcymi trendami;) Są nowinki z którymi się zgadzam i je wprowadzam. Chodzi mi poprostu o to by w tym wszystkim zachować zdrowy rozsądek.Nowe nie zawsze znaczy lepsze .A nowinki i wytyczne się co chwile zmieniają :) Kto wie czy za parę lat nie będą zalecać by dziecku 3 miesięcznemu np na swędzące dziąsełka podać pałkę z kurczaka zamiast gryzaczka 😂😂😂 czy steka😋
    Niech każdy robi jak uważa. Grunt by zebrać informacje przemyślec i zdecydowac co komu pasuje:)

To od czego zaczniecie z Gabrysiem do jedzenia? Chyba też już nie możesz się doczekać co? To ważne wydarzenie w życiu dziecka i rodziców ;)

Łyżeczkę polecam silikonowa z akuku- świetna jest !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 21:07

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka pęknięta noga to raczej nie w transporcie się stało.. Ach, i weź tu kupuj takie drogie rzeczy..

Byłam w Rossmannie, kupiłam kilka słoiczków, łyżeczki mam z aventa, zobaczymy czy się sprawdzą, tylko o miseczce zapomniałam ;-)
    W przyszły weekend mały kończy 5 miesięcy i spróbujemy podać marchewkę :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka
    Fajnie 😊co dobrego kupiłaś?
    To czekamy na relacje jak Szymkowi smakowała ;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ