STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To jest niesamowite że mój syn i syn mojej przyjaciółki są tacy podobni i wizualnie i jak o nich opowiadamy to jej syn w wieku mojego podobnie się zachowywał,robił takie same postępy itd.zreszta sama to pamietam:)
Masakra. W sumie nic dziwnego w podobnym czasie spłodzeni😋( na wiosnę),,obaj w grudniu urodzeni ( mój 21 grudzień,jej 22 grudzień)tylko rok i 1 dzień różnicy. Między córkami mamy też podobna różnice wieku...chodzą razem do klasy,przyjaźnią sie...takie zbiegi okoliczności
Fajnie było pogadać przy kawce;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:31
-
Seli wrote:My lozko bo pada, glowa mi peka dzis.
Posilki to co innego niz mleko. Poza tym lezaczek taki na polsiedzaco?/lezaco tez jest dla malego nie zdrowy. Dlatego jak cos to przejde do krzeselka.
Co innego papka a co innego mleko...
Ja mam taka siateczke ale to jako gryzak a nie podwanie pokarmu. Duzo czytalam i mysle, ze poradzi sobie z tymi kawalkami.
A soku czy robionego samodzielnie czy nie to nie bede podawac. Sa takie wytyczne to i je przyjme - czemus trzeba zawierzyc. U nas tylko woda i piers.
I spoko...Ty tak ja tak i gitara😊
Ty czytasz analizujesz , ja czytam analizije ale każda wyciąga swoje wnioski...i prawidłowo 👍Elmuszka lubi tę wiadomość
-
Lisa24 wrote:Dziękujemy )
Kendy, ona właśnie wyglada sobie bardzo dobrze i ma wałeczki na nóżkach i w ogóle ale to przybieranie jednak było sporo za małe no i zaczęła spadać z siatki.. no ale jak pisałam, ostatnio było lepiej i dzisiaj będziemy ją ważyć
Mi się ciagle włącza reklama kaszki Mamuka, widzialyscie? Podobno hiper ekstra eko bio wszystko 100% i bez żadnych niepotrzebnych dodatków ale nie sprawdzałam jeszcze składu dokładnie
😂😂😂😂😂Przeczytałam kaszka " mamuśka" i takiej szukałam😂😂😂 brawo jaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 16:00
-
Kendy wrote:Czyli zaczynasz dziś rozszerzanie diety ???😏
Moj zaraz skonczy pol roku jeszcze 16 dni mamy ;p wiec zobaczymy.
Do jedzenia po prostu pozycja siedzaca jest lepsza.
Kendy Ty po prostu masz doswiadczenia z pierwszym dzieckiem. Ja sie ucze. Ty nie masz przekonania bo kiedys bylo inaczej, ja nie :p dlatego mi latwiej z nowosciami.
Nam fizjo zabronila lezaczka w ogole, a krzeselko moze maz dzis zlozy
Magdoczka mozesz aromactiv baby albo masc majrankowa, zakrapiac. Mozna tez nasivin baby stosowac. Co tam uwazasz i "wyczujesz". -
Martoszka wrote:Ja zabieram się za kompletowanie rzeczy do rozszerzania diety i zastanawiam się obecnie jakie łyżeczki kupić 🤔
Ja mam canapol, babydream i z hipp oraz komplet tum tum - ladnie pije z bidona ich bo jest jak b.boxy.
Podobno dobrze by byla lekko miekka i plaska w miare.Martoszka lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:Dziewczyny, synek chyba złapał katar Świszczy mu w nosku.. Coś podawać czy tylko opróżniać nosek i czekać aż przejdzie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 17:31
11.2017 - aniołek 8tc
-
U nas czesto gluty bo pyli wszystko i my po spacerach oboje zapchani...
-
My mamy sucha skore... Mnie az boli. Nowosc w mojej alergii ;p
I krzeselko trzeba odeslac. Peknieta noga... Slabo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 19:30
-
Seli
No słabo...trudno nic nie zrobisz.
Że ja Seli starej daty😋😁??nie wiem czy to dlatego,że wychowywałam dziecko już parę lat temu. Ja też jestem otwarta na nowości i staram się nadąrzać za dziecięcymi trendami;) Są nowinki z którymi się zgadzam i je wprowadzam. Chodzi mi poprostu o to by w tym wszystkim zachować zdrowy rozsądek.Nowe nie zawsze znaczy lepsze .A nowinki i wytyczne się co chwile zmieniają Kto wie czy za parę lat nie będą zalecać by dziecku 3 miesięcznemu np na swędzące dziąsełka podać pałkę z kurczaka zamiast gryzaczka 😂😂😂 czy steka😋
Niech każdy robi jak uważa. Grunt by zebrać informacje przemyślec i zdecydowac co komu pasuje:)
To od czego zaczniecie z Gabrysiem do jedzenia? Chyba też już nie możesz się doczekać co? To ważne wydarzenie w życiu dziecka i rodziców
Łyżeczkę polecam silikonowa z akuku- świetna jest !Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 21:07
-
Taka pęknięta noga to raczej nie w transporcie się stało.. Ach, i weź tu kupuj takie drogie rzeczy..
Byłam w Rossmannie, kupiłam kilka słoiczków, łyżeczki mam z aventa, zobaczymy czy się sprawdzą, tylko o miseczce zapomniałam
W przyszły weekend mały kończy 5 miesięcy i spróbujemy podać marchewkę