X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Marta ale właściwie jakie on ma problem z tymi pampersami
    Że niby za duże zawsze wymyślam. On by ją w 1 cały czas widział. No wg niego to jak ma podane przedziały wagowe to mam nie zmieniać dopóki nie dobije do tej górnej granicy. No, a że jest szczupła, a ma długi tułów to już nieważne.

M&M
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam małe ale jakoś całkiem idzie :D wkładek już praktycznie nie używam bo mi nie kapie.. ale jak przycisne brodawkę to leci :P

Kendy u mnie to samo :D ale dzielny z niego tata

Hani spadły płytki i morfologia trochę lepsza.. ale znowu Alat wyszedł podwyższony :( masakra. Mam nadzieje, ze w piątek dostaniemy się od lekarza bo dzisiaj się nie udało :/ nie jakoś mega wysoko ale jednak..

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka w sumie to faktycznie trochę absurd :D przecież te rozmiary się tak zakleszczaja, jedne są do 8kg a następny rozmiar już od 6 a nie od 8 :D ale facet to facet, jak uparty to nie pogadasz :P

Martoszka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak też nie kapie z piersi ale miewam takie napływy pokarmu. Wtedy jest takie mrowienie,sutki stają i wtedy leci. Też tak macie ?
    Albo gdy z jednej karmie wtedy zawsze z drugiej leci też samo.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa to dobrze że wyniki lepsze. A ten alat skonsultujesz. Spokojnie:)

Lisa a jak Ty się czujesz . Mnie od kilku dni mięśnie i kości bolą ...i dziś blizna po CC kuje...zmiana pogody?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 17:31

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też rozmiarówka pieluch poszła do góry babydream fun fit już 3 za małe, dada mieliśmy od kogoś 3 też za małe. Na noc ubieramy pampers premium care i 3 jeszcze dobre a tak to 4 lecą bo młoda jest bardzo długa. Powoli wyrasta z 68 na długości z kolei 74 są za szerokie :) Legginsy i spodnie już nosi 74 są trochę luźne na brzuszku ale to nie przeszkadza.
    Na lato mam body na ramiączkach 68/74 i muszę trochę rampersów kupić są bardzo praktyczne na lato

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle mąż mnie wczoraj strasznie wkurzył nosił małą po domu w samym pampersie mówię ubierz ją bo zimno a on na to "niech się hartuje" i teraz przez głupola młoda pokaszluje i się przez to budzi. Zamordować to za mało :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ja tez tak mam :D ale ostatnio rzadziej niż na początku :( ale przy karmieniu z drugiej raz leci a raz nie
    Czuje się dobrze chociaż wyszedł mi jakiś lekki stan zapalny.. ale ogólnie krew dobrze mi wyszła, jedynie cholesterol wysoki ;/ trzeba zacząć trzymać dietę.
    A powiem Ci, ze tez mnie rana czasami kłuje i tez zależy od dnia.. ale mam już wszędzie czucie wiec szybko wróciło. Moja siostra jest 13 lat po cc i nie wróciło jej czucie w całości.. ale tez miała dwie cc, a u Ciebie jak? Widzisz jakieś różnice między pierwsza a drugą cesarka? :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już tyle pampersow wypróbowaliśmy, ze głowa mała :D biedronkowe, lidlowe, z Tesco dwa rodzaje, z pampersa premium Care, baby dry, pure i pants czy jakoś tak, z rossmanna bambusowe, babydream zwykle i te fit&fun, jakieś bambino jeszcze i happy i możliwe, ze o czymś jeszvze zapomniałam :D

Ale najlepiej się sprawdzają jednak babydream fit&fun i bambusowe ale one drogie :P
    W Premium Care przyklejała się siateczka do pupy i się odbijała :(
    Dzisiaj kupiłam te Pure bo ma promocji ale i tak drogie i się zawiodłam, nic specjalnego i nawet nie maja jakieś super chłonności. Nie wiem czemu takie drogie.. już bambusowe taniej wychodzą chyba

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    Chyba tak już jest ..mamy chuchają i dmuchają a ojcowie hartują dzieciaki 😁😁😁

Lisa
    Różnice trochę widzę. Pierwsza CC lepsze znieczulenie nic nie czułam. Za to dłużej i ciężej dochodziłam do siebie po. Przy tej na stole operacyjnym rzeźnia ale po szybko doszłam do siebie. A drugi raz w tym samym miejscu byłam cięta więc blizna jedna ale teraz grubsza i czerwona jeszcze. Ogólnie jest ok ale nieraz ja czuję jak dziś. Ale że jak czucie nie wróciło ? Gdzie na bliźnie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 21:59

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Testerka pampersów...pokaźna kolekcja. 😊także w razie co to po opinie do Ciebie ??

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa mysmy tez troche pampersow testowali i wnioski jak u Ciebie- rossmann wygrywa. Dady moje dziecię notorycznie przesikuje... jeszcze pufies przetestuję :D

Wczoraj przyszly body i pajace od mamyginekolog, zobaczymy jak sie sprawdzą, bawełna ma być ponoć super jakości

Co do rozmiarów-68 ze smyka na styk,z h&m jeszcze ma luzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 07:09

Lisa24 lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Poczytałam sobie przy kawce wpis tej mamy fizjoterapeuty odnośnie spacerowek,..ciekawy.Rzeczowy.
    I poczytałam też o tym " pływaniu " dziecka bo akurat mój synek teraz tak robi :) Prawidłowo się rozwija :)

Jakie plany na dziś?
    U nas zimno, deszczowo siedzimy w domu. Popołudniu mam parę spraw autem i porzadki,ciasto,zakupy..
    Na obiad dziś gulasz z indyka z kaszą jęczmienną i korniszony.a u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 09:06

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy też chyba kwestia indywidualna. No ja się powtórzę z dada jestem zadowolona:) te ekstra soft na noc super. Wytrzymują całą noc i rano pupa sucha.
    Na dzień uzywamy ekstra Care i też spoko. Nawet przy ostatnim rozwolnieniu nie było odparzeń. Jedynie co to przy tych zwykłych dada nie bardzo.

I moje dziecko ewidentnie chce już na " wyższy level". Coraz bardziej rwie się do siadania. Jak tylko nadarzy się okazja się podnosi. Chwyta się czego się da nawet zapinki od leżaczka by się podciągnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 09:20

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy kawałek na bliźnie i Wokoło, porostu można ją tam np kłuć szpilka a ona nic nie czuje

Tak, chętnie podzielę sie opiniami na temat pampersow :D
    Czarnaiwi u nas się znowu kompletnie nie sprawdziły te z bambino bo chłonność mają okroponą, czasami zamiast się siku wchłonąć to wypływa i jest mokra a pamper suchy :P z Tesco tez nam się nie wprawdziły

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dady próbowaliśmy tych zwykłych bo dostałam próbki akurat. Może spróbuje tych extra soft i ekstra Care.. ale już 4 paczkę mówię sobie, ze to koniec eksperymentów i już tylko fit&fun bo tak to na zmianę z nimi zakładam żeby jakieś skończyć tylko :P

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Hania zostaje z tata a ja na duuuze zakupy spożywcze. W sobotę mamy gości, robię rodzinnego grilla urodzinowego, mam nadzieje , ze będzie ok :) ale sama najbliższa rodzina z obydwóch stron i razem z dziećmi prawie 30 osób :O wiec najbliższe dni zapowiadają się na najwyższych obrotach

klz99vvjhysycx8i.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Szczepienia nie było. Pozostawię to bez komentarza. Choć nie, mój mąż kolejny raz się przekonał, że ja mam rację często, a nie lekarze czy położne.

Mała waży 5800 i mierzy 63cm. Czyli waga cały czas na tym samym poziomie. Nie chce robić masy😂

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa powodzenia.

My mieliśmy poprawiny chrzcin w domu na 18 osób. O matko. A urodziny Misioliny to nie wiem jak będziemy robić, bo dużo nas przybędzie mam nadzieję przez 2 najbliższe lata.

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa my też grillujemy w sobotę i tez dziś zakupy. Także roboty współczuję ale życzę udanej imprezy i ładnej pogody nam😊

Ciężko dziś się ogarnąć ...synuś nie chce podrzemać...

Wasze dzieci też tak uwielbiają swoje odbicie w lustrze ? Mój bardzo :) narcyzek

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ