STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My do szklarskiej mieliśmy 4h i przespała tylko trzeba się zatrzymywać co 1,5-2h ma przerwę bo boli kręgosłup dzidziusia i z tego co czytałam u mamy ginekolog to po tym czasie notuje się spadki saturacji. Fotelik w ogóle nie jest ok.. to jest po prostu mniejsze zło bo ta pozycja jest tylko dla takiego maluszka w miarę bezpieczna i asekuracyjna przy uderzeniu samochodem.. ale do odpoczynku się nie nadaje. Z samochodu ciężko teraz zrezygnować dlatego są foteliki, a one powinny być przede wszystkim bezpieczne ale żeby były zdrowe to trzeba zachowac rozsądek jak właśnie postój o wyciągnięcie z niego dziecko po max 2h. W sumie jak gdziekolwiek jadę to biorę gondole, specjalnie szukałam jak najlżejszy i mały wózek, szybko składający się żeby było mi jak najłatwiej bo wszędzie poruszam się samochodem. No chyba ze zakupy plus jazda planuje na mniej niż 1,5h to jej już mie przekładam. Zreszta Hania nie lubi w tym siedzieć i jak w samochodzie jeszcze zdzierży bo coś szumi i się tłucze to w wózku max 30 min i płacz
Ale jak to jedyny sposób na spokojny spacer dla dziecko to godzina nie zaszkodz
My śpimy z taka delikatna niebieska lampką do kontaktu. Ostatnio kuzynka która ma już kilkunastoletnie dzieci mówiła mi, ze z mężem dalej śpią z tym światełkiem bo tak się przyzwyczaili, ze bez niej jest im za ciemno i im dziwnie wiec Rozwita nie jesteś sama
Ja lubię jeszcze bardzo bawełnę z Ewy Klucze ale kupujemy zazwyczaj na promocji -
My śpimy w ciemności i karmimy się też w ciemności Wystarczy mała lampka, a młody już robi oczy jak 5 zł i o spaniu nie ma mowy.
Kendy, ja też obstawiałam, że mój może już ponad 7 kg waży. Bo jak się ważę z nim na rękach, to wychodzi ok. 7 kg Ale sprawdziłam ostatnią wagę sprzed miesiąca i pół kilo w miesiąc. Pediatra powiedziała, że bardzo ładna waga, że teraz dzieci tak będą przybierać po ok.pół kg w miesiąc.
Kendy, spojrzałam na tego (chyba) kwiatka żółtego na macie i na pierwszy rzut oka zobaczyłam penisa O ja, zboczuch. Hehehe.
-
Seli, u nas 6600 i 68- spodnie już od dłuższego czasu, a bodziaki powoli wymieniam, zależy od modelu.
Pepco mi jakoś nie podchodzi, często rozmiary jakieś dziwne i rozciągają mi się spodnie. Te z disneya właśnie też. fajne wzory, tanio- szkoda
Magdoczka, kurcze, to jak z H&m mamy dobre teraz 68 to z C&A brać 74?!
Z tej Wawy to my wszędzie mamy daleko
CzarnaIwi- piękne masz dzieciaki! sama słodycz! musicie być ładnymi ludźmi skoro dzieci mają takie geny
Kendy, ale zabawek, nie można się nudzić
Rozwita, rzeczywiście, Lidlowe są spoko. Ale te co mam to rozmiar 62/68 i to kopertowe, które mi zupełnie nie podeszły. Bywają tam rozmary tylko 68? -
Elmuszka w Lidlu to chyba zależy od "kolekcji" ostatnio kupowałam rampersy i właśnie były jednowymiarowe A body na krótki rękaw już dwuwymiarowe tzn 74/80. W następny czwartek tj 23.05 mają być body na krótki rękaw takie normalne. Mnie kopertowe też wkurzają ale mała bardziej je woli bo ma jakąś awersje do ubranek zakładanych przez główkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 14:08
-
Z h&m sie czasem rozciagaja ;p
Martoszka my mamy 4... Maz nie komentuje ;p no chyba, ze "a niedawno nosil 0"... ;p
Opycham sie goframi :p rekomensuje sobie zle dni :p -
Tez lubię z lidla nie lubię rozwieszać i prasować kopertowych dlatego kupuje przez głowę zazwyczaj.. ale Hania nienawidzi się ubierać i dostaje szału przy ubieraniu przez głowę, ale cóż
My na 3 ale mąż jedyny komentarz jak u Seli:) on mi się do takich rzeczy nie wtrąca zazwyczaj.. raz tylko skomentował ubranie Hani na Wielkanoc, ze wyglada jak pisanka ale wszystkim innym się podobalo.. cóż.. było tematycznie
Czarnaiwi dzieci słodziaki i widać na pierwszy rzut oka, ze rodzeństwo
Elmuszka za niedługo będziecie mieć blisko w góry polecam Rabkę, super na spacery dla dzieci, uzdrowisko i 40 min od Krakowa
Seli nieeeeeee.. po co pisałaś o gofrach chyba muszę napisać do teściowej.. robi najlepsze gofry a ja nawet opiekacza nie mam. No a dupa rośnie xdSeli, Elmuszka lubią tę wiadomość
-
Ja w koncu chudne leki dzialaja. Ale ogolnie moje zdrowie to porazka... A ja juz kocham drugiego synka ;p jak glupia wierze, ze bedzie drugie... A jak dziewczynka to trzecie chce :p hahhaha
Moj fajnie zajmuje sie malym, i powtarza, ze jestem najlepsza mama, znam sie na tym co robie i mam nie myslec inaczej ;p jedyne co mnie wkurza w nim to to, ze skomentuje moje gotowanie ;p glownie slysze "tyle stopni?!" Albo "pilnujesz tego?", "cos sie strasznie gotuje". Ale to tyle, nie moze byc idealny
Ja w lidlu tez nakupilam rampersow
I teraz w domu ma tylko rampy, a na wyjscia dokladam cienki, bawelniany kombinezon plus skarpetki. -
A w ogóle to podziwiam te co potrafią karmić na leżąco. Nie dość że mam małe piersi i muszę się "wypinać" do młodej, to jeszcze zawsze się zaleję z drugiej piersi mimo stanika i wkładek.
Ostatnio spróbowałam spać bez stanika i gorzko pożałowałam- do wymiany była cała pościel
Lisa, Rabka blisko, Bieszczady, rodzina! czeeeekam!!!! -
Magdoczka wrote:My śpimy w ciemności i karmimy się też w ciemności Wystarczy mała lampka, a młody już robi oczy jak 5 zł i o spaniu nie ma mowy.
Kendy, ja też obstawiałam, że mój może już ponad 7 kg waży. Bo jak się ważę z nim na rękach, to wychodzi ok. 7 kg Ale sprawdziłam ostatnią wagę sprzed miesiąca i pół kilo w miesiąc. Pediatra powiedziała, że bardzo ładna waga, że teraz dzieci tak będą przybierać po ok.pół kg w miesiąc.
Kendy, spojrzałam na tego (chyba) kwiatka żółtego na macie i na pierwszy rzut oka zobaczyłam penisa O ja, zboczuch. Hehehe.
Chyba chodzi ci o to?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22322b41269c.jpg
To masz ulubiony lewek😊😏
A wiesz że ja jakoś nie wpadłam na to żeby się zważyc z małym😂😂jednak co dwie głowy to nie jedna. Zaraz zobaczę. -
Tak, to ta zabawka. Odwrócona wyglądała z daleka jak penis
Mój z kolei ma taką spiralę z głową kotka i ten kotek to jego ulubiona zabawka. Gada do niego, uśmiecha się
Mój to tak się zajmuje synkiem, jakby wychował już z trójkę dzieci Tylko czasem panikuje Z tym katarem, to już pierwszego dni kazał mi iść do lekarzaKendy lubi tę wiadomość
-
Elmuszka zabawek się trochę nazbierało jakoś nie wiem kiedy 😝to nie wszystkie.
My właśnie mamy ostatnia trójkę pampka i zakupione już czwórki w zapasie.
Też nie możemy się nadziwic jak szybko przeskakujemy na większy rozmiar . Nie ma co kupować za dużo opakowan na zapas.
Ciuszki mamy 74 i jakieś pojedyncze szt.68.
Body kopertowe miałam kilka sztuk jak był malutki. Teraz już ubieranie sprytnie idzie,nie lubię kopertowych już.
Ja bym zjadła czeeekooolaaade!
Jestem nałogowcem słodyczowym.
Mój w domu w dzień nosi body na długi plus dresy lub dresik komplet a śpi w samym bodziaku:)Ale Ty Seli pisałaś kiedyś że masz gorąco w domu. My mamy chłodniejsze mieszkanie na parterze.
Elmuszka
Też mam małe piersi ale karmie też na leżąco trzeba pilnować tej wkładki przy drugiej piersi ,bo ucieka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 16:37
-
Magdoczka wrote:Tak, to ta zabawka. Odwrócona wyglądała z daleka jak penis
Mój z kolei ma taką spiralę z głową kotka i ten kotek to jego ulubiona zabawka. Gada do niego, uśmiecha się
Mój to tak się zajmuje synkiem, jakby wychował już z trójkę dzieci Tylko czasem panikuje Z tym katarem, to już pierwszego dni kazał mi iść do lekarza
Ja też na mojego nie narzekam. Jest super tatą dla całej naszej trojki. Zajmuje się nimi z przyjnoscia i robi to świetnie. Nie ma rzeczy której by przy dziecku nie zrobił. Tylko ostatnio trochę się ze mnie śmieje..pouczam go ..(walczę z tym )" nie trzymaj go tak", " niesadzaj go tak bo to niezdrowo dla kręgosłupa " nie rób tak bo to nie zdrowo "..i tylko słyszę od niego " co znowu się naczytałas"...😂😂oszaleć ze mną można ,ale musze być wkurzająca tak sobie teraz myślę .😏taka prawda człowiek się naczyta i potem się okazuje że wszystko nie zdrowe.... Można zglupiec..
W kwestie ubioru dzieci mi się nie wcina.Ja kupuje ja ubieram:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 16:28