X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może raz się najada z piersi a raz nie ??

Zwazylismy dzisiaj Hanię.. 5800.. czyli od piątku przybrała 200g!:O butelka działa.. blyskawicznie

Seli, Elmuszka, ruda90, Martoszka, Magdoczka lubią tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie robaczki rozszerzające dietę i za Hanię.

My w czwartek mamy ostatnie szczepienie w tym roku. Ciekawe ile waży ten mój maluch.
    Kupiłam jej na to gorące lato z hm ubranka na 68 i wszystko za wielkie 😔.

Ruda może musisz zmienić butelkę. Moja lubi aventa, to były jej butelki od początku gdy karmilam jeszcze mieszanie. U dziadków ma canpol i nie umie z nich jeść, więc i tak musimy wozić swoje.
    zazdroszczę młoda mi już na długość wyrasta z 68 na lato już nie nałoży :D Z kolei założę 74 to na szerokość jak worek hehe na szczęście siostra mi kupiła 68/74 bodziaki na ramiączkach i rampersy na lato

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) nie ma szans, ze Was nadrobie..
    U nas wszystko ok, Julka to mała śmieszka, tyle je, spi, puszcza banki ze śliny, "gada" i sie smieje .
    W przyszly czwartek nasz pierwsy wyjazd i nocowanie poza domem. Troche sie tego boje.najgorzej ile wszystkiego trzeba z domu zabrac.

Elmuszka lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak piszecie że 68 czy 74 są na wasze brzdące za duże to zaczynam się zastanawiać czy nie trafiło mi się "dziecko gigant"... prababcia wczoraj kupiła sukieneczke do chrztu na 86, czekam aż przyjdzie paczka i już trzymam kciuki by młoda przez miesiąc z niej nie wyrosła...

Martoszka lubi tę wiadomość

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    zazdroszczę młoda mi już na długość wyrasta z 68 na lato już nie nałoży :D Z kolei założę 74 to na szerokość jak worek hehe na szczęście siostra mi kupiła 68/74 bodziaki na ramiączkach i rampersy na lato
    U nas właśnie długość jeszcze by przeszła, ale ta szerokość. Wszystko będzie spadać z tej dupki 😔

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    U nas wszystko ok, Julka to mała śmieszka, tyle je, spi, puszcza banki ze śliny, "gada" i sie smieje .
    W przyszly czwartek nasz pierwsy wyjazd i nocowanie poza domem. Troche sie tego boje.najgorzej ile wszystkiego trzeba z domu zabrac.
    My pojechaliśmy raz do moich rodziców na noc. Matko ledwo się do samochodu zmiescilismy. 4 osoby i pies 😉

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Odprowadziliśmy z Olim córkę na wyjazd. Pojechała na wycieczkę klasowa 😊Ale przejęta moja " mała"😍
    Ja się pięknie zorganizowałam rano by wyszykowac i siebie i dzieciaki. Także słowa uznania dla mnie : " Brawo ja" .
    I nagradzam się właśnie pączkiem i szklanka mleka😋

Fajnie się dzień zapowiada. Synek dosypia w wózku po porannym spacerku . Ja odpaliłam mój turbo- motorek i już mam chatę ogarniętą. Obiad na dziś mam więc cały dzień laba i zabawa z synkiem . Ale go wyniuńkam 😍😍😍😉

Wczoraj pierwszy raz wybraliśmy się na spacer z fotelikiem na stelażu od wózka. Polecam dla rozdarciuszków spacerowych. Oli miał super widoczność i spacerek był bardzo przyjemny. 😊Fajna alternatywa dla spacerówki .

Kaszlu już nie mamy,trochę katarek jeszcze meczy, dziąsełka masujemy,smarujemy.

Lisa
    Brawa dla Hani. Super wiadomość . Niech rośnie i się zdrowo zaokrągla. Dziś chyba wizyta i badania. 3 mamy kciuki z Olim za Hanię. :)

Czarnaiwi
    Fajnie ,że wróciłaś:) Zostań ma dłużej😊
    Pochwal się jak Julcia urosła.
    My wyjeżdżamy za 2 tygodnie nad morze.I to na 6 dni. Pakowanie mnie przeraża. Wczoraj przyszła wanienka turystyczna 👌 i namiocik plażowy...choć upałów nie zapowiadają ale to nic przyda się na cały sezon .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 09:21

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa, super że Hania przybiera :)
    Kendy, nie pomyslalam o foteliku, ale fajny pomysl :)

My zaraz idziemy do lekarza. Katarek nie minął i mały się za uszko drapie :-( Oby to nic poważnego :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka szczerze mówiąc mnie z tym fotelikiem też wczoraj olśniło😂😂😂i dobrze bo zaraz wyrośnie a to fajna opcja ale jednak na cieplejsze dni. Co gondola to gondola :) dziś zimno u nas. Nad morze też biorę gondole i fotelik będzie więc git .
    Powodzenia u lekarza,dobrych wieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:00

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Cześć CzarnaIwi, brakuje tu Ciebie! Zaglądnij od czasu do czasu. Jak dajesz radę z codziennością i dwójką dzieciaczków? Co z Waszym skradzionym autem? już nie ma nadziei?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auto juz pewnie dawno na czesci rozebrane, kupilismy nowe:)

Z dwojka dzieci latwo nie jest, ale dajemy rade, widok jak sie przytulaja wynagradza wszystko.

Kendy my tez zamowilismy taka skladana wanienke, bo w apartamencie tylko prysznic, a taka wanienka moze byc nawet jako basenik w lecie na balkonie :) synka jak byl maly kapalismy w zlewie w kuchni haha

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, a ile ma Twój synuś?
    Jaką macie wanienkę? boja zamówiłam na allegro taką silikonową z plastikowym brzegiem, ale okazała się tak ciężka i te plastikowe części miały ozdóbki misiowe- po co- żeby była szersza o 15 cm? :P mało turystyczne to było :P

Dziewczyny, a gdzie kupujecie bodziaki? My na 62 mieliśmy z h&m duży zestaw, ale trochę się rozciagnęły. Może macie jakieś fajne typy do około 20 zł/ sztukę?

Z fotelikiem to zaraz przyjdzie Seli i powie że to niezdrowe :P i w sumie będzie mieć rację, ale też rozważam z tym moim wyjcem, ostatnio spacery trwają 30 min :/

Chciałam też zapytać- czy Wasze dzieci pełzają? bo zostawiłam wczoraj Zosię w łóżeckzu na brzuchu i po kilku chwilach była po drugiej stronie... serio, potem ją nagrałam jak unosiła się na nadgarstkach, dźwigała pupe i jak dżdżownica posuwała się do przodu.
    Niby spoko, ale to chyba dużo za wcześnie na takie ruchy?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:13

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Auto juz pewnie dawno na czesci rozebrane, kupilismy nowe:)

Z dwojka dzieci latwo nie jest, ale dajemy rade, widok jak sie przytulaja wynagradza wszystko.

Kendy my tez zamowilismy taka skladana wanienke, bo w apartamencie tylko prysznic, a taka wanienka moze byc nawet jako basenik w lecie na balkonie :) synka jak byl maly kapalismy w zlewie w kuchni haha
    Właśnie też tak myślę że może też robić za basenik.
    Taaak widok tulącego się ,kochającego rodzeństwa cudowny...rozpływam się.😍.trzeba cieszyć oczy bo zaraz będzie " Mamo weź go ,psuje mi zabawę " :) choć narazie siostra tak zakochana w braciszku wymarzonym ,że nawet ciężko mi sobie wyobrazić taki scenariusz;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Czarna, a ile ma Twój synuś?
    Jaką macie wanienkę? boja zamówiłam na allegro taką silikonową z plastikowym brzegiem, ale okazała się tak ciężka i te plastikowe części miały ozdóbki misiowe- po co- żeby była szersza o 15 cm? :P mało turystyczne to było :P

Dziewczyny, a gdzie kupujecie bodziaki? My na 62 mieliśmy z h&m duży zestaw, ale trochę się rozciagnęły. Może macie jakieś fajne typy do około 20 zł/ sztukę?

Z fotelikiem to zaraz przyjdzie Seli i powie że to niezdrowe :P i w sumie będzie mieć rację, ale też rozważam z tym moim wyjcem, ostatnio spacery trwają 30 min :/

Chciałam też zapytać- czy Wasze dzieci pełzają? bo zostawiłam wczoraj Zosię w łóżeckzu na brzuchu i po kilku chwilach była po drugiej stronie... serio, potem ją nagrałam jak unosiła się na nadgarstkach, dźwigała pupe i jak dżdżownica posuwała się do przodu.
    Niby spoko, ale to chyba dużo za wcześnie na takie ruchy?!
    Hehe też mi to przeszło przez myśl...czasem strach się z czymś wychylić 😂Seli stoi na straży zdrowia i bezpieczeństwa naszych dzieci:) i fajnie ;)
    Może na długi spacer fotelik niekoniecznie ale na krótki czemu nie.
    Foteliki są od urodzenia więc chyba spełniają odpowiednie normy. I autem też się jeździ . I to wróżne trasy.
    A z kolei jeśli fotelik ok to czemu nie spacerówka już na półleżąco?;)

No wanienke mam właśnie misiowa...ale ja nie dźwigam nie wiem czy ciężka a mąż się nie skarżył :)
    Mój nie pełza.Ale kręci się na brzuchu :)
    Bodziaki mi z Pepco pasują. Te firmowe jakoś zauważyłam że się rozciągają bardzo. Co niektóre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:45

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja powiedziałam rodzicom, że może pojedziemy nad morze to o matko. Ale jak, w foteliku tyle godzin?! No ludzie. Całe dnie na macie, w leżaczku, łóżku i w gondoli, a fotelik tylko w samochodzie i na zakupy, bo mi się gondola nie mieści do samochodu, więc zakupy z dzieckiem sam na sam raz na miesiąc wychodzi. No ale to już wg nich za dużo w tym foteliku.

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka
    Zależy ile kto ma nad morze:)
    My jedziemy w 1-1,5 godz:)

Czarnaiwi
    A wy gdzie jedziecie ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywolana wy wyrodne madki!!! :p

Oby Wam te foteliki sie sprawdzily. Sa dzieci co tylko na rekach i tylko na chwile :p ale prawda taka, ze fotelik super nie jest, ma dawac bezpieczenstwo w podrozy... U mamyfizjoterapeuty wczoraj czytalam o spacerowkach. Fajny wpis. Ona mowila, ze jej dziecko juz w 4 miesiacu musialo zmienic gondole bo jej nienawidzilo od poczatku i co zrobic by bylo z najmniejsza szkoda ;) takze jak ktoras ciekawi...

U nas rozmiar 74 ;p i 7 kg :)
    Elmuszka u mnie w pepco pustki ale dla chlopaka, dla dziewczynek jest sporo ladnych rzeczy, c&a, smyk... ogolnie place ok 10-15 zl za sztuke. A i w lidlu kupuje tez.

U nas dramat nie pogoda... Mam plan zawiazac chuste i wyleciec do spozywczaka ale czy to mi wyjdzie... Gabolek ma zle dni dziaslowe, dopiero co pisalam, ze bylo lepiej... a zebow nie widac i nie bedzie pewnie szybko...

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Martoszka
    Zależy ile kto ma nad morze:)
    My jedziemy w 1-1,5 godz:)

Czarnaiwi
    A wy gdzie jedziecie ?
    No my 4 godziny mamy. Mieszkamy między Łodzią, a Warszawą😉

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    No my 4 godziny mamy. Mieszkamy między Łodzią, a Warszawą😉

Myslalam, ze z 8... ludzie jezdza za granice autem... w podroze i 10 godzinowe :p Najlepiej to zamknac sie w domu i nigdzie z dzieckiem nie jezdzic... Ja bym tam lapala okazje poki sie da jezdzic ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo fotelikow, gondoli.. Jutro ide z kolezanka i ona ma grudniowa corcie. Nie moga autem nigdzie jechac, gondoli tez nie moga uzywac... ;p ona tylko chusta.

W nocy spala na niej przy zapalonym swietle jedynie, a teraz podobno spi obok ale tez zapalone musi byc... Docencie jakie idealne dzieci mamy :D

dZhdp1.png

‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ