X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po lekarzu. Niby nic poważnego, no ale kazała odciągać, robić inhalacje i psikać gardełko. Tylko jak mu odciągać, jak on tak płacze :-(
    I mówi, że na dole dziąsełka rozpulchnione, więc też idą zęby ;) Ważymy 6765g :)

Elmuszka, mi podeszły bodziaki z C&A. Dobre jakościowo, po wielu praniach wyglądają jak nowe. Tylko chyba rozmiarówka ciut zaniżona, bo wyrasta z nich szybciej niż z innych.
    Mój nie pełza, ale obraca się w kółko i podnosi dupkę leżąc na brzuszku, tak jakby chciał pełzać.

Pogoda dramat. Połowa maja, a na termometrze 9 stopni. Wydaje mi się, że właśnie na spacerze w taką pogodę w zeszłym tygodniu mały złapał katar :(

My nad morze mamy 5h jazdy, w góry ze 6h jazdy :(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taką mamy wanienkę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6386244abd3.jpg

Synek ma 7 lat :)

teraz jedziemy do Krynicy, 1 lipca wyjeżdzamy na Chorwację, więc to dopiero będzie jazda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 11:38

Elmuszka, Lisa24 lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sali ja już tak przywykłam do spania przy lampce i szumisia że sama się wybudzam jak przestaje szumieć😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 11:52

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita wrote:
    Sali ja już tak przywykłam do spania przy lampce i szumisia że sama się wyruszam jak przestaje szumieć😂

Hahaha u nas szumis dawno nie uzywany, w sumie kilka razy tylko. Wczoraj chcialam odpalic to baterie siadly...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moje szczęścia, proszę nie cytować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 07:07

Seli, Kendy, Magdoczka, Martoszka, OlinkaO lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi ....cudne dzieciaki 😊

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna jest! Te oczka... Ja tu już przebieram w styczniówkach i szukam synowej xD hahahaha

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Śliczna jest! Te oczka... Ja tu już przebieram w styczniówkach i szukam synowej xD hahahaha
    😂😂😂😂

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi
    Chorwacja...czad. no to będzie wyprawa.
    Ja myślałam o Hiszpani...mam tam siostrę..ale może w przyszłym roku. Na pierwszy ogień tu blisko. Zobaczymy jak się synek spisze poza domem tyle czasu.

Seli
    Że gondoli i fotelika to ta córka koleżanki tak nie lubi???
    No to fakt nie mamy co narzekać . I my już jakiś czas śpimy bez światła.
    Szumis u nas też niespelnia swojego zadania ,tak jak myślałam ...ale to prezent ,sama bym nie kupiła. Ale ładny do tulenia ;)

Martoszka
    No 4 godziny to nie tak daleko.
    Ale ja się jednak cieszę ,że my mamy tak blisko,bo to też nieraz się uda ,że dzieć śpi a zabawić malucha takiego przez dłuższy czas utrzymując w foteliku to nie lada wyzwanie. A nasze maluchy śpią coraz mniej. Więc w sumie najlepszy czas na podróże to tak jak dziecko dużo śpi. Poza okresem noworodkowym,bo to taki czas w domu dla siebie tylko czyli po.miesiacu...tak optymalnie po mojemu 2-5 m-cy.Pozniej dziecko mniej śpi szybciej się nudzi i będzie trudniej ale też się da:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 12:05

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka
    Czyli Wy tak po środku. Nad morze daleko i w góry też. A gdzieś planujecie wyjechać na wakacje ?

Dobrze że nic poważnego się nie dzieje. Czyli uszko ok? A gardełko czerwone ?
    Ojjjj mój tez nie lubi czyszczenia noska...
    To nie waży dużo. Ja u mojego obstawiam 7- 7,5.
    Zimno ..u nas też paskudnie dlatego bawimy się w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 08:42

czarnaiwi, Martoszka, Magdoczka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spałam zawsze bez światła... Jakoś nie przyszło mi do głowy palić :P lampkę zapalałam delikatną do karmienia, wieczorem też mamy zapaloną lekko bo usypiam w naszym łózku bo karmię tylko na leżąco właściwie i go zostawiam tak bo mam widok na niego :P a potem przekładam do łóżeczka.

No ani fotelik, ani gondola... W sumie nie wiem nawet czy ona spacerówkę polubi :P ogólnie musi być non stop na rękach, dlatego ona ją cały dzień w chuście trzyma.

U nas pierwsza drzemka dopiero... Chyba nici z tego wyjścia do sklepu...
    Biorę się za ogarnianie i upiekę sernik bo jutro mamy gości. Na obiad chyba mielone... I ogórkową zrobię.

dZhdp1.png

• Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka ja córe ubieram w ubranka z Lidla, mają trochę zawyżoną rozmiarówke ale jakość bawełny jest super A cena za body z krótkim rękawem to jakoś 7zl. Mnie ubranka z pepco się kurczą i ta bawełna jakaś taka cienka...
    I swego czasu kupowałam też ubranka w Tesco z f&f ale tam z rozmiarami nie mogłam dojść do ładu więc dałam sobie spokój.

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pięknie dziś śpi. Rano pobudka o 5. ( Tak wstaje ostatnio ku.mojemu niezadowoleniu).
    Po 7 pospal dwie godziny. Potem zabawa i znowu drzemka :) chyba ta pogoda.

Ale takie noszenie w chuscie cały dzień choćby niewiadomo jak " prawidłowo "wiązana " to pewnie też nie zdrowo.
    A ogólnie koleżance współczuję . Dzieci już trochę ważą. Mój miał marudne wczoraj i żeby ogarnąć chatę wzięłam go w nosidełko...nie było tak lekko😉

Ja mam gości w piątek na noc. Zrobię te jajko sadzone ( ciasto) w końcu i ostatnio hit u nas w rodzinie...kaszanka w cieście naleśnikowym...pycha. I zrobię zdrowa sałatkę z winegretem moja ulubiona.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita wrote:
    Elmuszka ja córe ubieram w ubranka z Lidla, mają trochę zawyżoną rozmiarówke ale jakość bawełny jest super A cena za body z krótkim rękawem to jakoś 7zl. Mnie ubranka z pepco się kurczą i ta bawełna jakaś taka cienka...
    I swego czasu kupowałam też ubranka w Tesco z f&f ale tam z rozmiarami nie mogłam dojść do ładu więc dałam sobie spokój.
    F&F też spoko. Lubię gatunkowo ok.
    Czemu kurczą? A w ilu stopniach pierzesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 12:21

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy nie wiem co robię zle. Na szkole rodzenia mówili żeby prać w 60 bez prasowania albo w 40 z prasowaniem. I piorę w 40st bo i tak wszystko prasuje. Miałam początkowo pajacyki z pepco bo że smyka kosztowały chyba 30zl za sztukę A mała rośnie szybko i szkoda mi było tyle kasy. I te pajacyki miałam na 74 podczas gdy lidlowe nosiła 56 czy 62. A body z krótkim rękawem jak kupiłam niedawno 80 to po wypraniu okazało się że są mniejsze niż 74 i bardzo opinaja małej pieluche

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do jakości bawełny to wg mnie wszystko pobija next-uwielbiam!

u nas zapalona lampka była tylko w pierwszą noc po wyjściu ze szpitala, teraz uwielbiamy spać jak jest cieemno :) mamy whisbear -u nas sie sprawdza :)

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest moda na chustę, łatwo ją źle zawiązać... Nawet jak miało się doradcę. Ale i takie noszenie ciągłe na pewno nie jest dobre... Chodzi z nią do fizjo ale co ma zrobić? Jak jest permametny ryk piąty miesiąc? :P jej się nie dziwie. Też bym łapała się tego co się da.

Czarnaiwi my też mamy whishbeara - sprawdzał się, ale nie mamy problemu z zasypianiem.

Z pepco są lepsze i gorsze rzeczy, czasem to widać. Kolekcje disneya jakościowo bardzo dobre.

dZhdp1.png

• Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli Z tym wiązaniem masz rację. Ja w sumie korzystam tylko z 2x (bo zawiązać kieszonka czy kangur na parkingu mnie przerasta) i to tylko jak robię zakupy na tydzień sama. A i tak boję się że źle wiąże...

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piorę w 40 st i prasuje.
    Wsumie racja zależy co. Są gorsze i lepsze rzeczy w Pepco. Ale w sumie dzieci tak szybko rosną,że te ciuszki nie muszą być długowieczne a przepłacac też niewiadomo ile szkoda bo raz albo dwa ubierze i wyrasta. Przy mojej ilość ubranek zdarza się że ubiera max dwa razy coś albo i raz:) a zaraz zacznie się brudzenie przy jedzeniu .
    A może moje dziecko w cale tak szybko nie rośnie tylko tak jak mówisz Rozwita ubranka się kurczą😂

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Myslalam, ze z 8... ludzie jezdza za granice autem... w podroze i 10 godzinowe :p Najlepiej to zamknac sie w domu i nigdzie z dzieckiem nie jezdzic... Ja bym tam lapala okazje poki sie da jezdzic ;p
    No niestety, jestem w domu plus spacery 24h 6 dni w tygodniu, jedynie w soboty mogę zrobić szybkie zakupy. Ale wg moich rodziców to powinnam siedzieć i tak jak w klatce Gdybym w mieście mieszkała to by było łatwiej, a tak to pakuj tego robaka i stelaż do samochodu i tak się baw. Z resztą z nią nie wszędzie wjadę sama, choć kilka razy się udało. Jednak a tu jeden tu trzy czy pięć schodów do sklepu😔

M&M
‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ