X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po lekarzu. Niby nic poważnego, no ale kazała odciągać, robić inhalacje i psikać gardełko. Tylko jak mu odciągać, jak on tak płacze :-(
    I mówi, że na dole dziąsełka rozpulchnione, więc też idą zęby ;) Ważymy 6765g :)

Elmuszka, mi podeszły bodziaki z C&A. Dobre jakościowo, po wielu praniach wyglądają jak nowe. Tylko chyba rozmiarówka ciut zaniżona, bo wyrasta z nich szybciej niż z innych.
    Mój nie pełza, ale obraca się w kółko i podnosi dupkę leżąc na brzuszku, tak jakby chciał pełzać.

Pogoda dramat. Połowa maja, a na termometrze 9 stopni. Wydaje mi się, że właśnie na spacerze w taką pogodę w zeszłym tygodniu mały złapał katar :(

My nad morze mamy 5h jazdy, w góry ze 6h jazdy :(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taką mamy wanienkę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6386244abd3.jpg

Synek ma 7 lat :)

teraz jedziemy do Krynicy, 1 lipca wyjeżdzamy na Chorwację, więc to dopiero będzie jazda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 11:38

Elmuszka, Lisa24 lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sali ja już tak przywykłam do spania przy lampce i szumisia że sama się wybudzam jak przestaje szumieć😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 11:52

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita wrote:
    Sali ja już tak przywykłam do spania przy lampce i szumisia że sama się wyruszam jak przestaje szumieć😂

Hahaha u nas szumis dawno nie uzywany, w sumie kilka razy tylko. Wczoraj chcialam odpalic to baterie siadly...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moje szczęścia, proszę nie cytować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 07:07

Seli, Kendy, Magdoczka, Martoszka, OlinkaO lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi ....cudne dzieciaki 😊

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna jest! Te oczka... Ja tu już przebieram w styczniówkach i szukam synowej xD hahahaha

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Śliczna jest! Te oczka... Ja tu już przebieram w styczniówkach i szukam synowej xD hahahaha
    😂😂😂😂

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi
    Chorwacja...czad. no to będzie wyprawa.
    Ja myślałam o Hiszpani...mam tam siostrę..ale może w przyszłym roku. Na pierwszy ogień tu blisko. Zobaczymy jak się synek spisze poza domem tyle czasu.

Seli
    Że gondoli i fotelika to ta córka koleżanki tak nie lubi???
    No to fakt nie mamy co narzekać . I my już jakiś czas śpimy bez światła.
    Szumis u nas też niespelnia swojego zadania ,tak jak myślałam ...ale to prezent ,sama bym nie kupiła. Ale ładny do tulenia ;)

Martoszka
    No 4 godziny to nie tak daleko.
    Ale ja się jednak cieszę ,że my mamy tak blisko,bo to też nieraz się uda ,że dzieć śpi a zabawić malucha takiego przez dłuższy czas utrzymując w foteliku to nie lada wyzwanie. A nasze maluchy śpią coraz mniej. Więc w sumie najlepszy czas na podróże to tak jak dziecko dużo śpi. Poza okresem noworodkowym,bo to taki czas w domu dla siebie tylko czyli po.miesiacu...tak optymalnie po mojemu 2-5 m-cy.Pozniej dziecko mniej śpi szybciej się nudzi i będzie trudniej ale też się da:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 12:05

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka
    Czyli Wy tak po środku. Nad morze daleko i w góry też. A gdzieś planujecie wyjechać na wakacje ?

Dobrze że nic poważnego się nie dzieje. Czyli uszko ok? A gardełko czerwone ?
    Ojjjj mój tez nie lubi czyszczenia noska...
    To nie waży dużo. Ja u mojego obstawiam 7- 7,5.
    Zimno ..u nas też paskudnie dlatego bawimy się w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 08:42

czarnaiwi, Martoszka, Magdoczka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spałam zawsze bez światła... Jakoś nie przyszło mi do głowy palić :P lampkę zapalałam delikatną do karmienia, wieczorem też mamy zapaloną lekko bo usypiam w naszym łózku bo karmię tylko na leżąco właściwie i go zostawiam tak bo mam widok na niego :P a potem przekładam do łóżeczka.

No ani fotelik, ani gondola... W sumie nie wiem nawet czy ona spacerówkę polubi :P ogólnie musi być non stop na rękach, dlatego ona ją cały dzień w chuście trzyma.

U nas pierwsza drzemka dopiero... Chyba nici z tego wyjścia do sklepu...
    Biorę się za ogarnianie i upiekę sernik bo jutro mamy gości. Na obiad chyba mielone... I ogórkową zrobię.

dZhdp1.png

• Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka ja córe ubieram w ubranka z Lidla, mają trochę zawyżoną rozmiarówke ale jakość bawełny jest super A cena za body z krótkim rękawem to jakoś 7zl. Mnie ubranka z pepco się kurczą i ta bawełna jakaś taka cienka...
    I swego czasu kupowałam też ubranka w Tesco z f&f ale tam z rozmiarami nie mogłam dojść do ładu więc dałam sobie spokój.

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pięknie dziś śpi. Rano pobudka o 5. ( Tak wstaje ostatnio ku.mojemu niezadowoleniu).
    Po 7 pospal dwie godziny. Potem zabawa i znowu drzemka :) chyba ta pogoda.

Ale takie noszenie w chuscie cały dzień choćby niewiadomo jak " prawidłowo "wiązana " to pewnie też nie zdrowo.
    A ogólnie koleżance współczuję . Dzieci już trochę ważą. Mój miał marudne wczoraj i żeby ogarnąć chatę wzięłam go w nosidełko...nie było tak lekko😉

Ja mam gości w piątek na noc. Zrobię te jajko sadzone ( ciasto) w końcu i ostatnio hit u nas w rodzinie...kaszanka w cieście naleśnikowym...pycha. I zrobię zdrowa sałatkę z winegretem moja ulubiona.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita wrote:
    Elmuszka ja córe ubieram w ubranka z Lidla, mają trochę zawyżoną rozmiarówke ale jakość bawełny jest super A cena za body z krótkim rękawem to jakoś 7zl. Mnie ubranka z pepco się kurczą i ta bawełna jakaś taka cienka...
    I swego czasu kupowałam też ubranka w Tesco z f&f ale tam z rozmiarami nie mogłam dojść do ładu więc dałam sobie spokój.
    F&F też spoko. Lubię gatunkowo ok.
    Czemu kurczą? A w ilu stopniach pierzesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 12:21

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy nie wiem co robię zle. Na szkole rodzenia mówili żeby prać w 60 bez prasowania albo w 40 z prasowaniem. I piorę w 40st bo i tak wszystko prasuje. Miałam początkowo pajacyki z pepco bo że smyka kosztowały chyba 30zl za sztukę A mała rośnie szybko i szkoda mi było tyle kasy. I te pajacyki miałam na 74 podczas gdy lidlowe nosiła 56 czy 62. A body z krótkim rękawem jak kupiłam niedawno 80 to po wypraniu okazało się że są mniejsze niż 74 i bardzo opinaja małej pieluche

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do jakości bawełny to wg mnie wszystko pobija next-uwielbiam!

u nas zapalona lampka była tylko w pierwszą noc po wyjściu ze szpitala, teraz uwielbiamy spać jak jest cieemno :) mamy whisbear -u nas sie sprawdza :)

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest moda na chustę, łatwo ją źle zawiązać... Nawet jak miało się doradcę. Ale i takie noszenie ciągłe na pewno nie jest dobre... Chodzi z nią do fizjo ale co ma zrobić? Jak jest permametny ryk piąty miesiąc? :P jej się nie dziwie. Też bym łapała się tego co się da.

Czarnaiwi my też mamy whishbeara - sprawdzał się, ale nie mamy problemu z zasypianiem.

Z pepco są lepsze i gorsze rzeczy, czasem to widać. Kolekcje disneya jakościowo bardzo dobre.

dZhdp1.png

• Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli Z tym wiązaniem masz rację. Ja w sumie korzystam tylko z 2x (bo zawiązać kieszonka czy kangur na parkingu mnie przerasta) i to tylko jak robię zakupy na tydzień sama. A i tak boję się że źle wiąże...

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piorę w 40 st i prasuje.
    Wsumie racja zależy co. Są gorsze i lepsze rzeczy w Pepco. Ale w sumie dzieci tak szybko rosną,że te ciuszki nie muszą być długowieczne a przepłacac też niewiadomo ile szkoda bo raz albo dwa ubierze i wyrasta. Przy mojej ilość ubranek zdarza się że ubiera max dwa razy coś albo i raz:) a zaraz zacznie się brudzenie przy jedzeniu .
    A może moje dziecko w cale tak szybko nie rośnie tylko tak jak mówisz Rozwita ubranka się kurczą😂

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Myslalam, ze z 8... ludzie jezdza za granice autem... w podroze i 10 godzinowe :p Najlepiej to zamknac sie w domu i nigdzie z dzieckiem nie jezdzic... Ja bym tam lapala okazje poki sie da jezdzic ;p
    No niestety, jestem w domu plus spacery 24h 6 dni w tygodniu, jedynie w soboty mogę zrobić szybkie zakupy. Ale wg moich rodziców to powinnam siedzieć i tak jak w klatce Gdybym w mieście mieszkała to by było łatwiej, a tak to pakuj tego robaka i stelaż do samochodu i tak się baw. Z resztą z nią nie wszędzie wjadę sama, choć kilka razy się udało. Jednak a tu jeden tu trzy czy pięć schodów do sklepu😔

M&M
‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ