STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My po lekarzu. Niby nic poważnego, no ale kazała odciągać, robić inhalacje i psikać gardełko. Tylko jak mu odciągać, jak on tak płacze
I mówi, że na dole dziąsełka rozpulchnione, więc też idą zęby Ważymy 6765g
Elmuszka, mi podeszły bodziaki z C&A. Dobre jakościowo, po wielu praniach wyglądają jak nowe. Tylko chyba rozmiarówka ciut zaniżona, bo wyrasta z nich szybciej niż z innych.
Mój nie pełza, ale obraca się w kółko i podnosi dupkę leżąc na brzuszku, tak jakby chciał pełzać.
Pogoda dramat. Połowa maja, a na termometrze 9 stopni. Wydaje mi się, że właśnie na spacerze w taką pogodę w zeszłym tygodniu mały złapał katar
My nad morze mamy 5h jazdy, w góry ze 6h jazdy
-
taką mamy wanienkę:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6386244abd3.jpg
Synek ma 7 lat
teraz jedziemy do Krynicy, 1 lipca wyjeżdzamy na Chorwację, więc to dopiero będzie jazda...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 11:38
Elmuszka, Lisa24 lubią tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Rozwita wrote:Sali ja już tak przywykłam do spania przy lampce i szumisia że sama się wyruszam jak przestaje szumieć😂
Hahaha u nas szumis dawno nie uzywany, w sumie kilka razy tylko. Wczoraj chcialam odpalic to baterie siadly... -
a to moje szczęścia, proszę nie cytować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 07:07
Seli, Kendy, Magdoczka, Martoszka, OlinkaO lubią tę wiadomość
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Śliczna jest! Te oczka... Ja tu już przebieram w styczniówkach i szukam synowej xD hahahaha
-
Czarnaiwi
Chorwacja...czad. no to będzie wyprawa.
Ja myślałam o Hiszpani...mam tam siostrę..ale może w przyszłym roku. Na pierwszy ogień tu blisko. Zobaczymy jak się synek spisze poza domem tyle czasu.
Seli
Że gondoli i fotelika to ta córka koleżanki tak nie lubi???
No to fakt nie mamy co narzekać . I my już jakiś czas śpimy bez światła.
Szumis u nas też niespelnia swojego zadania ,tak jak myślałam ...ale to prezent ,sama bym nie kupiła. Ale ładny do tulenia
Martoszka
No 4 godziny to nie tak daleko.
Ale ja się jednak cieszę ,że my mamy tak blisko,bo to też nieraz się uda ,że dzieć śpi a zabawić malucha takiego przez dłuższy czas utrzymując w foteliku to nie lada wyzwanie. A nasze maluchy śpią coraz mniej. Więc w sumie najlepszy czas na podróże to tak jak dziecko dużo śpi. Poza okresem noworodkowym,bo to taki czas w domu dla siebie tylko czyli po.miesiacu...tak optymalnie po mojemu 2-5 m-cy.Pozniej dziecko mniej śpi szybciej się nudzi i będzie trudniej ale też się da:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 12:05
-
Magdoczka
Czyli Wy tak po środku. Nad morze daleko i w góry też. A gdzieś planujecie wyjechać na wakacje ?
Dobrze że nic poważnego się nie dzieje. Czyli uszko ok? A gardełko czerwone ?
Ojjjj mój tez nie lubi czyszczenia noska...
To nie waży dużo. Ja u mojego obstawiam 7- 7,5.
Zimno ..u nas też paskudnie dlatego bawimy się w domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 08:42
czarnaiwi, Martoszka, Magdoczka lubią tę wiadomość
-
Ja spałam zawsze bez światła... Jakoś nie przyszło mi do głowy palić lampkę zapalałam delikatną do karmienia, wieczorem też mamy zapaloną lekko bo usypiam w naszym łózku bo karmię tylko na leżąco właściwie i go zostawiam tak bo mam widok na niego a potem przekładam do łóżeczka.
No ani fotelik, ani gondola... W sumie nie wiem nawet czy ona spacerówkę polubi ogólnie musi być non stop na rękach, dlatego ona ją cały dzień w chuście trzyma.
U nas pierwsza drzemka dopiero... Chyba nici z tego wyjścia do sklepu...
Biorę się za ogarnianie i upiekę sernik bo jutro mamy gości. Na obiad chyba mielone... I ogórkową zrobię. -
Elmuszka ja córe ubieram w ubranka z Lidla, mają trochę zawyżoną rozmiarówke ale jakość bawełny jest super A cena za body z krótkim rękawem to jakoś 7zl. Mnie ubranka z pepco się kurczą i ta bawełna jakaś taka cienka...
I swego czasu kupowałam też ubranka w Tesco z f&f ale tam z rozmiarami nie mogłam dojść do ładu więc dałam sobie spokój. -
Mój pięknie dziś śpi. Rano pobudka o 5. ( Tak wstaje ostatnio ku.mojemu niezadowoleniu).
Po 7 pospal dwie godziny. Potem zabawa i znowu drzemka chyba ta pogoda.
Ale takie noszenie w chuscie cały dzień choćby niewiadomo jak " prawidłowo "wiązana " to pewnie też nie zdrowo.
A ogólnie koleżance współczuję . Dzieci już trochę ważą. Mój miał marudne wczoraj i żeby ogarnąć chatę wzięłam go w nosidełko...nie było tak lekko😉
Ja mam gości w piątek na noc. Zrobię te jajko sadzone ( ciasto) w końcu i ostatnio hit u nas w rodzinie...kaszanka w cieście naleśnikowym...pycha. I zrobię zdrowa sałatkę z winegretem moja ulubiona. -
Rozwita wrote:Elmuszka ja córe ubieram w ubranka z Lidla, mają trochę zawyżoną rozmiarówke ale jakość bawełny jest super A cena za body z krótkim rękawem to jakoś 7zl. Mnie ubranka z pepco się kurczą i ta bawełna jakaś taka cienka...
I swego czasu kupowałam też ubranka w Tesco z f&f ale tam z rozmiarami nie mogłam dojść do ładu więc dałam sobie spokój.
Czemu kurczą? A w ilu stopniach pierzesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 12:21
-
Kendy nie wiem co robię zle. Na szkole rodzenia mówili żeby prać w 60 bez prasowania albo w 40 z prasowaniem. I piorę w 40st bo i tak wszystko prasuje. Miałam początkowo pajacyki z pepco bo że smyka kosztowały chyba 30zl za sztukę A mała rośnie szybko i szkoda mi było tyle kasy. I te pajacyki miałam na 74 podczas gdy lidlowe nosiła 56 czy 62. A body z krótkim rękawem jak kupiłam niedawno 80 to po wypraniu okazało się że są mniejsze niż 74 i bardzo opinaja małej pieluche
-
co do jakości bawełny to wg mnie wszystko pobija next-uwielbiam!
u nas zapalona lampka była tylko w pierwszą noc po wyjściu ze szpitala, teraz uwielbiamy spać jak jest cieemno mamy whisbear -u nas sie sprawdza
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Teraz jest moda na chustę, łatwo ją źle zawiązać... Nawet jak miało się doradcę. Ale i takie noszenie ciągłe na pewno nie jest dobre... Chodzi z nią do fizjo ale co ma zrobić? Jak jest permametny ryk piąty miesiąc? jej się nie dziwie. Też bym łapała się tego co się da.
Czarnaiwi my też mamy whishbeara - sprawdzał się, ale nie mamy problemu z zasypianiem.
Z pepco są lepsze i gorsze rzeczy, czasem to widać. Kolekcje disneya jakościowo bardzo dobre. -
Ja też piorę w 40 st i prasuje.
Wsumie racja zależy co. Są gorsze i lepsze rzeczy w Pepco. Ale w sumie dzieci tak szybko rosną,że te ciuszki nie muszą być długowieczne a przepłacac też niewiadomo ile szkoda bo raz albo dwa ubierze i wyrasta. Przy mojej ilość ubranek zdarza się że ubiera max dwa razy coś albo i raz:) a zaraz zacznie się brudzenie przy jedzeniu .
A może moje dziecko w cale tak szybko nie rośnie tylko tak jak mówisz Rozwita ubranka się kurczą😂 -
Seli wrote:Myslalam, ze z 8... ludzie jezdza za granice autem... w podroze i 10 godzinowe :p Najlepiej to zamknac sie w domu i nigdzie z dzieckiem nie jezdzic... Ja bym tam lapala okazje poki sie da jezdzic ;pM&M