X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta kieszonka jest odstająca ale jak masz to fajnie .Myśle,że to dobry gadżet ;)Warto mieć :)

Wózek wygląda fajnie :) choć w cenie mojego 3w1😂

Slonko92
    Mój dopiero się uczy tych umiejętności ...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonko92 siostrzeniec męża teraz skończył 5 miesięcy o dopiero od jakiś dwóch tygodni chyba interesuje się obracaniem a wcześniej nie za bardzo wiec chyba nie masz czym się martwić ;) jedne dzieci zaczynają od boczków i powoli a drugie długo nic a potem od razu się obracają, daj mu może jeszcze trochę czasu

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby fajny gadzet ale moj zna sposob by go obejsc i pluje przez ramie ;p

No coz, zazwyczaj sie za jakosc placi. Za ten co mamy tez dalismy sporo. Ogolnie zal mi przechodzic na spacerowke dlatego tak zwlekam ;p

Milego wieczoru ja ide w tango! :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wiem, ze Ci to pisałam ale napisze jeszcze raz xd to mój wymarzony wózek, mieliśmy go kupić jako pierwszy ale ma słaba gondole :( wiec pewnie znowu będziemy mieć takie same wózki xD ale jak Ci o nim pisałam to nie byłaś przekonana :P mówiłam, se na żywo jest ekstra :D

Hania dzisiaj na butli.. tzn najpierw piers potem butla.. nie wiem jak to robi ale zjada z piersi teraz obydwóch i potem jeszcze z butli dzisiaj dojadła 150 a potem jeszvze 30 po 20 min. mam wyrzuty sumienia jeśli ją wcześniej „głodziłam”:( ale naprawdę nic na to nie wskazywało :( w ogóle mam wrażenie teraz ze mam dużo mniej mleka, nawet po nocy nie są jakieś pełne a jak się okazało, ze znowu nie przybiera to już w ogóle jeszcze gorzej :/

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą jakością to różnie bywa bo czasami jakoś ta sama a płaci się tylko za firmę niestety..

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No niby fajny gadzet ale moj zna sposob by go obejsc i pluje przez ramie ;p

No coz, zazwyczaj sie za jakosc placi. Za ten co mamy tez dalismy sporo. Ogolnie zal mi przechodzic na spacerowke dlatego tak zwlekam ;p

Milego wieczoru ja ide w tango! :D
    No jeśli się płaci za jakość to jeszcze spoko gorzej jak się płaci za firmę..a bywa i tak ;)Droższe nie zawsze znaczy lepsze.
    Ale miejmy nadzieję,że ten się wam fajnie sprawdzi i posłuży i będzie wart swojej ceny. :)
    Miłej zabawy .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa i mialas racje! Na zywo super jest :D

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, no ja właśnie zamówiłam te talerzyki i miseczki ze Skip Hop. Wzięłam pszczołę :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Widzisz...to jest minus karmienia piersią,że nigdy nie wiesz ile mleka masz,ile dziecko je...
    Może ściągnij na jedno karmienie i zobacz jak sytuacja .Już wiesz ile Hania potrafi zjeść dzięki podawaniu jej mm i teraz zobacz czy mleka swojego masz tyle.

Mój Oli jak je też rączka mu chodzi...mizia mnie tak fajnie albo trzyma kurczowo za bluzkę czy stanik .

Magdoczka
    Ładne :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak na złość padł system wyników online diagnostyki i nie mogę sprawdzic wyników 😭😭😭😭

Lisa jakie mm podajesz? Też bym podała ale mąż twierdzi że mam pokarm bo z piersi tryska...

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Lisa
    Widzisz...to jest minus karmienia piersią,że nigdy nie wiesz ile mleka masz,ile dziecko je...
    Może ściągnij na jedno karmienie i zobacz jak sytuacja .Już wiesz ile Hania potrafi zjeść dzięki podawaniu jej mm i teraz zobacz czy mleka swojego masz tyle.

Mój Oli jak je też rączka mu chodzi...mizia mnie tak fajnie albo trzyma kurczowo za bluzkę czy stanik .

Magdoczka
    Ładne :)

Laktatorem tyle nie sciagniesz co masz w piersi... to raczej nie ma porownania.

Wrocilam i w domu dziec spi, maz zadowolony i wygania mnie czesciej :D

dZhdp1.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was karmi mieszanie? Tzn trochę cyca trochę mm ? Jak to powinno wyglądać ? Czy to się wogole sprawdza ? Na wieczorem dałam małej cyca a później do Jacka prawie 100ml mm :\

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż kupił hipp comfort ale chciałabym przejsc na bebilon profutura bo nie ma oleju palmowego w składzie. Wcześniej jak dokarmilam zaraz po porodzie bo nie miałam po cc mleka to dostała w szpitalu enfamil ale on ma syrop glukozowa-fruktozowy jako pierwszy w składzie:/ ale dobrze je tolerowała.
    Dzisiaj karmiłam mieszanie.. na wieczór już nie chciała za bardzo cyca tylko patrzyła na butelkę bo sobie przygotowałam wcześniej bo męża nie było :/ mój błąd. Ogólnie zjadła dzisiaj z butli 150, 30 i na wieczór 120 wiec dużo :/ ciężko to widzę.. ale ogólnie podaje piers i potem proponuje jeszvze butle, dwa razy odmówiła, resztę przyjęła..

klz99vvjhysycx8i.png
  • Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa, moja córka bardzo dobrze przybierała na wadze przez pierwsze dwa miesiące, pozniej zaczęła odmawiać piersi, jak tylko kładłam ja w pozycji w której sie zwykle karmilysmy zaczynał sie koszmar - płacz, odwracanie główki, odpychanie sie, bicie rączkami po piersiach... na chwile pomagało karmienie zaraz po przebudzeniu, ale i to zaczęło jej przeszkadzać. Czasem bywaly lepsze dni, ale bardzo rzadko. Była przebadana - zdrowa jak rybka. Podanie pokarmu z butli tez zwykle kończyło sie fiaskiem. Nie dość ze przestała przybierać, to jeszcze jej waga zaczęła spadać. Myślałam ze sie wykończę psychicznie, cały dzien opierał sie ma karmieniu, zeby tylko zjadła. Przystawianie do cyca co chwile, podawanie butelki, najczęstszym pytaniem jakie słyszałam w ciagu dnia było „zjadła?”. Trwało to ok 1,5 miesiąca, az nagle pewnego dnia, tak z niczego, po prostu zaczęła jeść. Codziennie bałam sie ze ta bajka sie skończy, ale minął juz miesiąc, zaczęła ładnie przybierać, jest bardziej radosna, a ja w końcu moge cieszyć sie macierzyństwem. Twoja córeczka tez na pewno w końcu ustabilizuje swoje potrzeby i bedzie dobrze! :)

• Kendy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://kreatywnadzungla.pl/2019/05/macierzynstwo-nie-ma-instrukcji.html

Fajny wpis 😊

Elmuszka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki morfologii. Proszę o interpretację jeżeli ktoś się na tym zna :
    płytki krwi 666 norma 210-560
    RDW SO 36 norma 36.4-46
    PCT 0.7 norma 0.2-0.4
    Limfocyty 70.3 norma 20-70

Reszta parametrów w normie

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonko dziekuje bardzo za słowa wsparcia :*mam nadzieje, ze u nas tez skończy się wszystko jak u Was i będzie dobrze ;) Hania je ale mimo to nie przybiera :( i ciężko stwierdzić co może być przyczyna :( szkoda, ze nie udało się u Waszego maleństwa zdiagnozować przyczynę niechęci do jedzenia ale najważniejsze, ze minęło. Może u nas to nie przybieranie to tez tylko taki okres.. dzieci są takie wrażliwe na wszystko.

Kendy piękny tekst :) troche podbudowuje

Ruda płytki krwi w tym wieku o tyle mogą być podwyższone z tego co wiem a reszta odchyleń jest niewielka, nie powinny mieć znaczenia diagnostycznego wiec myśle ze jest okej :))
    U Hani jest nadpłytkowości ale ona miała płytki prawie 800 :(

klz99vvjhysycx8i.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lisa tak też właśnie wyczytałam z necie :) wczoraj Ala na noc zjadła 100 ml mm a dziś jak jej chciałam podać to nie chciała z butli :/ jak nauczyć dziecko pić Z butelki ?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie robaczki rozszerzające dietę i za Hanię.

My w czwartek mamy ostatnie szczepienie w tym roku. Ciekawe ile waży ten mój maluch.
    Kupiłam jej na to gorące lato z hm ubranka na 68 i wszystko za wielkie 😔.

Ruda może musisz zmienić butelkę. Moja lubi aventa, to były jej butelki od początku gdy karmilam jeszcze mieszanie. U dziadków ma canpol i nie umie z nich jeść, więc i tak musimy wozić swoje.

M&M
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednego dnia butelka jest ok na drugi dzień ble...nie kumam :D

‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ