X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilutek wrote:
    Moja niestety też wodą gardzi, jak widzi butelkę to łapczywie pociągnie, a potem jak już się skapnie, że to woda to takim brzydkim wzrokiem patrzy na mnie. Od wielkiego święta w nocy wypije czasami butle ale to pewnie jak jest pół przytomna 😊 jak rozrobie sok 2 do 1 z wodą to chętnie wypije. Wiem że zdrowsza woda ale cóż... Siłą w nią nie wleje. To samo przerabiałam z synkiem 8 lat temu, miałam całą kolekcję kubków przeróżnych firm i tak za nic nie chciał pić czystej wody. A potem jak poszedł do przedszkola i panie nalewały im wody do takich jednorazowych kubeczków to się nauczył i teraz lubi.
    To samo u mnie i z pierwszym dzieckiem i z drugim ...😂😂😂

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    A co to jest ta oszukana woda?😏
    Rozrobiona z mlekiem. Tak 100-120ml/ 1 miarka mleka

Kendy lubi tę wiadomość

M&M
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Mam dzisiaj doła.. Moje dziecko od kilku dni nie chce jeść.. Wmuszam mu co 2 godziny 40 ml mleka, a on i tak się wykręca i płacze. Już od jakiegoś czasu jadł rzadziej, bo co 4-5 h, a teraz to już nie wiem, co mam robić. Przez to wszystko w miesiąc przybrał niecale 250g. Wczoraj byliśmy na szczepieniu i pediatra nic złego nie widzi. Mamy podawać mięso i przemycać jakoś kaszkę. Ale jak? Jak on kaszki nie tknie, obiadku dziś więcej wypluł niż zjadł, a mleka nie chce..
    Moj przez ostatni miesiąc przytył tylko 100 gramów i tez sie martwię. Najgorsze jest to ze moj pediatra jest na urlopie, ale w czwartek juz powinien byc, musze isc do niego i zapytać co dalej. Moze wysepie jakieś skierowanie na badania - na pewno morfologię. Co jeszcze polecacie zrobic?
    Mam nadzieje ze teraz ta waga troche ruszy, bo zaczął jeść - wypija 4 razy 170 ml mleka (bebilon pepti), je kaszkę (90 ml wody, mleko, 3 miarki kaszki owsianej i owoce - albo maliny, albo banan, ostatnio brzoskwinie z jabłkiem mu daje) no i obiadek z mięskiem - jadł juz krolika i popróbował indyka. Indyk z hippa był the best - zjadł cały słoiczek, a z gerbera pluł i zamykał buzie :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Sewcia Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    My już po śniadaniu szykujemy się na drzemkę.

Magdoczka ja w te upały daję mleko w temperaturze pokojowej i chętnie zjada. Zjada małe ilości ale tak jadł zawsze. Robię zazwyczaj 120 a zostawia 30-60. Waga rośnie wiec chyba jest ok. Jego siostra też mało jadła dlatego się tym tak nie przejmuje. Mały teraz waży jakieś 6800.
    W ogóle moje dziecko je wszystko nie wybrzydza. Do niedobrego mleka przyzwyczaił i teraz wszystko inne jest pycha. Wodę chętnie pije i się denerwuje jak mu butelkę zabieram. A zabieram jak już się nią bawi i sobie gryzie.

Lisa w ogródku mam nornice, która mi podgryza warzywa. Jak siałam to mi nasiona zjadała i musiałam dosiewać. Niektóre warzywa są jeszcze ale większość zniknęła. Nie wiem czy to upał, nornica a może jeszcze coś innego.

Idziemy spać. Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 07:52

zem3px9i8rzosrkl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady :) Będę próbować różnych rozwiązań. Trochę mi się humor poprawił, bo o 3 nad ranem wypił aż 200 ml, tak ciągnął, że musiałam mu dorabiać :) Oby dziś był lepszy dzień.

Mega, OlinkaO lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas dziś upał zelżał, od razu chce się żyć :)
    jak tam u Was?
    Miłego dnia!

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    U nas niestety dalej upał, kolejny dzień bez spaceru... mała dalej jest niesamowicie marudna, widać że ją męczy ten ząb. Tyle dobrego że faktycznie gorączki nie ma i je normalnie.

Wczoraj fizjo dał nam zielone światło na spacerowke w pozycji pół leżącej. Rozłożona całkowicie na płasko nie ma sensu bo strasznie się mała wscieka. A gość stwierdził że jest na tyle duża i silna że można z gondoli zrezygnować. Na razie przechodzimy do spacerówki od kąpletu. A po wakacjach albo na przyszły rok kupimy jakąś "parasolke"

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz zamieniliśmy gondole na spacerówkę. W gondoli ryk bo nic nie widział. Kupiliśmy spacerówkę maxi cosi lara, zależało mi, zeby była lekka. Na miasto ok, ale to nie jest wózek terenowy.

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy jeszcze nie ściągnęliśmy części spacerowej (jest na strychu :))
    Olafek jak ładnie siedzi ;)
    Hania pierwszy raz jadła kaszkę i się obawiałam bo dużo z Was pisało, ze dzieci nie chciały a jej zasmakowało chyba najbardziej ze wszystkiego :D kompletnie ma nie moje smaki bo ja nie lubię w ogóle mleka za bardzo .. zup mlecznych, owsianej itd. Hani najmniej podchodzą owoce odziwo. Wodę tez lubi. Cieszy mnie to, może nie będzie mieć w przyszłości takich problemów ze słodyczami jak ja

Sewcia nornice paskudna sprawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 11:04

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

U nas nocka przespana, narazie po nowym emoliencie cudów nie ma ale przynajmniej swędzenie ją w nocy nie wybudzało i przespała od 22 do 7 rano. Teraz tez ma drzemke a ja dalej walcze z sokownikiem. Tata przywiózł kolejne owoce, szkoda ich więc robie soki ale mam już dosyć w tym upale.

Magdoczka, super że synek z mleczkiem nadrobił w nocy. Po prostu w dzień pewnie za goraco...

Miłego dnia dla wszystkich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 11:32

4k73pm2.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa nornice to nie u mnie😁

Ja walczę z kretami😡 ale na szczęście przez pomidory przeryły raz i dały sobie spokój. U mnie w sumie to będą tylko pomidory, marchewka, pietruszka, cebula, szparagi, rzodkiewka i dynia. Pozostałe szlak trafił, ani szpinak ani roszponka z rukolą nie powschodzily... tylko ja ziemię mam kiepską i może dlatego.

Ja zaczynam nastawiac się psychicznie na maliny, wiśnie i ogórki. Bo wszystkie słoiki mi przez zimę poszły i trzeba narobić zapasów 😊

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita, taak zorientowałam się i juz poprawiłam :D

A nam przyszedł z alli gadżet to pływania

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1b4b98282c4.jpg

Sewcia, Rozwita lubią tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Jak tam? Emilka śpi? Czy to nie było spanie na noc a drzemka?
    obudziła się o 22 a potem koło 3 i nie mogła zasnąć bo gorąco a jakiś dziad puszczał rap na całą parę aż do 5 i nawet okna nie można było otworzyć :/ zasnęła koło 4 i spała do 5:30 ale dziś już zaniosłam ją mamie do popilnowania bo byłam nieprzytomna :/ Próbowaliśmy ją kłaść później ale ona nie chce zrobić drzemki po 15 i potem o 18 jest już nieprzytomna. Dziś wyjdę po prostu z wózkiem koło 17 może się prześpi może da radę chociaż do 20

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa super ile dałaś?

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita wrote:
    Lisa nornice to nie u mnie😁

Ja walczę z kretami😡 ale na szczęście przez pomidory przeryły raz i dały sobie spokój. U mnie w sumie to będą tylko pomidory, marchewka, pietruszka, cebula, szparagi, rzodkiewka i dynia. Pozostałe szlak trafił, ani szpinak ani roszponka z rukolą nie powschodzily... tylko ja ziemię mam kiepską i może dlatego.

Ja zaczynam nastawiac się psychicznie na maliny, wiśnie i ogórki. Bo wszystkie słoiki mi przez zimę poszły i trzeba narobić zapasów 😊
    u mnie z kolei mszyca robale i ślimaki :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dzięki dziewczyny za rady :) Będę próbować różnych rozwiązań. Trochę mi się humor poprawił, bo o 3 nad ranem wypił aż 200 ml, tak ciągnął, że musiałam mu dorabiać :) Oby dziś był lepszy dzień.
    ano widzisz moja też nadrabia w nocy w dzień słabo ale na szczęście też wodę toleruje a to najważniejsze no i lubi warzywka dużo zjada myślę że objętość słoiczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 12:11

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zblendowałam kalafior brokuł marchew i pietruszkę troszkę rosołku do tego i odrobina soli kurcze tak szybko jadła że nie nadążałam ładować łyżki. Dobrze że mam na 2 dni. Widzę że każda z nas ma jakieś problemy jak nie zielone kupki, to niechęć do jedzenia, problemy ze skórą albo kiepski sen jak u mnie

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel u mnie robali i mszyc nie ma bo wszyscy sady pryskają. Nawet komarów nie jest tak dużo. Ale jak masz w warzywniaku mszyce to możesz się poratowac szarym mydłem. W domu rodzinnym tak ratowalam pomidory - trochę szarego mydła rozpuścić i spryskać. Ja mialam osobna butelke po plynie do okien. Kilka dni i mszyc nie ma

U mnie też ostatnio kiepsko śpi ale to chyba przez te zęby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 12:20

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Sewcia Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już porzeczki i wiśnie prawie dojrzałe. W weekend lub w przyszłym tygodniu będę musiała je przerobic bo później już nas nie ma. Z warzyw mam jeszcze buraczki, cebulę, fasolkę i pomidory. W zeszłym roku to pomidory pies zjadł wszystkie. W tym roku zagrodziłam dodatkowo może ocaleją.
    My już po spacerze, fajnie dzisiaj chłodniej można pospacerować.
    Lisa super gadżet a Ali też muszę sobie zamówić. Mamy to kółko żółte,jest fajne ale trochę zagłębokie dla Tymka. Wkłada rączki do środka koła i wpada w nie głębiej boję się że się wody napije.

zem3px9i8rzosrkl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .

Spijam już druga dziś kawkę. Dzień zaczęliśmy o 6. Zabawa w wyrku potem drzemka i teraz już druga drzemka. Dziś tak drzemie krótko,co go odłożę budzi się 😁wraca mój Oli 😂😂i znowu u mnie na rękach śpi...u mamy najlepiej.Jak go odkładam do łóżeczka budzi sie przestraszony szuka mnie wzrokiem z obrażona mina na mnie ,że śmiałam go odłożyc . Biorę go na ręce przytulam,patrzy mi w oczy i zasypia tak spokojnie ...uwielbiam to😍Chce ...proszę bardzo..widocznie tego potrzebuje.i tak siedzę i nic konkretnego jeszcze nie zrobiłam ..muszę mu zupkę ugotować ...jakiś obiad,ogarnąć co nie co..
    Wsuwał już dzisiaj jabłuszko z malinami.Ale mu smakowało,jak pięknie jadł z łyżeczki a jak zobaczył miseczke jak się ucieszył...tęsknił.Dwa dni był na samym mleku.

Magdoczka
    Super. Widzisz masz odpowiedź. Przez upały Szymuś nie ma apetytu.

Lisa
    Fajny gadżet :) myślałam o nim ;) ale najpierw musimy wypróbować kółko.

U nas dziś też chłodniej. Po takich upałach można by rzec że jesiennie😂
    Mi się jakoś nie chce na spacer...może pozniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 13:02

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ