STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Elmuszka wrote:Rozwita, śliczna córcia, ma śliczną buźkę, okrąglutką
Magdoczka, pierwze co mi się rzuciło w oczy to STOPY! czy Wy jesteście wysocy? bo mi się tu zapowiada WYSOKI CHŁOP
Ma mniejsze, to jakoś tak na zdjęciu wyszło Ja kurdupelek 160 cm, mąż wysoki.
-
Spaceangel, dobre dobre, długa jak miesiąc, chuda jak wypłata
Faktycznie, Emilka długa jest, ale przynajmniej są fałdki i buzia okrągła. A mój chudzielec wszędzie.
Dziś znów odmówił picia mleka, więc zrobiłam mu kaszkę Hippa na wodzie. I zjadł 120 ml tej obrzydliwej, bezsmakowej kaszki. Nie rozumiem mojego syna.Martoszka lubi tę wiadomość
-
No widzisz Magdoczka super. Ma swoje smaki inne niż Twoje 😂bywa
Spaceangel
Emilka laska 😊
Martoszka
Ten sam dylemat miałam...Nan się kończył wczoraj ...niby takie nic aaaa dylemat nieziemski. 😁 Chyba tylko Ty jako mama możesz podjąć najlepsza decyzję. 😊
-
Dzięki Dziewczyny, chyba za bardzo się stresuje... mąż mi powtarza że jakby tylko waga była wysoka to można by się było martwić ale ona też jest niesamowicie dluga. Body z pepco 80 już odstawiłam bo bardzo jej się opinaly na pampersie. Do chrztu miała już sukienkę na 86 tylko zwężana po bokach bo była za szeroka ale na długość ok.
Elmuszka ja jako dzieciak też byłam taką pyzą. Młoda ma śmieszne te pucki i nauczyła się uśmiechać tak że widać te dwa dolne zeby😁 wygląda wtedy komicznie😂
A jak nic nie boli to uśmiecha się przez 90% czasu więc mamy w domu niezły ubaw🤣🤣🤣 -
Space, fajna ta Twoja Emilka:) ja tam nie czuję klimatu że grube dziecko jest nie wiem, ładniejsze czy zdrowsze. Każde ma swoje tempo i urodę
Dzisiaj w przychodni spotkaliśmy mamę z córką 11 miesięczną, która waży tyle co Zosia, tamta dziewczynka to wcześniak no i co zrobią? nic! takie problemy jak my tu mamy z kupą czy wagą z ich perspektywy to żadne problemy
Magdoczka, no to ciekawe Jak dla mnie właśnie ty Szymon wygląda na takiego długasa jak Emilka Ładne ma włoski!
Rozwita no te ząbki to muszą być cudne
No a moja córcia... RACZKUJE! no nie byłam pewna co to za kocie ruchy, czy to przypadek, czy dziwne pełzanie, ale jak nic aczyna raczkować, nie kuma jeszcze naprzemienności ruchów, śmiesznie podciąga nogi... ale to chyba to -
Spaceangel zapowiada Ci sie córka modelka😉
Magdoczka Szymon faktycznie jest szczupły chłopcem i jak dziewczyny pisały ma bardzo długie nogi😊 czyżby koszykarz?
Fantazja mnie ponosi🤣 mała ma dziś dobry humor i mi się udziela😁
Elmuszka gratulacje dla Zosi! Super że się już przemieszcza😄 chociaż trochę Ci współczuję bo zacznie się pilnowanie wszystkiego do 50cm nad ziemia🤣🤣🤣 -
Magdoczka, Twój synek chyba przez to, ze nie ma tych charakterystycznych fałdków na nóżkach to wyglada na zdjęciu ma starszego, tak mi się wydaje mój najmłodszy siostrzeniec tez był taki szczupły, ale nie taki długi. I zawsze już był mega chudy i teraz ma 13 lat i jak go widziałam w bieliźnie termoaktywnej jak jechali na narty to nie mogłam uwierzyć, myślałam ze go w pasie dłońmi obejmę taki chyba ich urok
Hania zdecydowanie należy do tych lubiących jeść;P i jeszcze niczym nie pogardziła, wiec nie narzekam
Każde dziecko inne, ale wszystkie tak samo słodkie
Kendy haha ja właśnie tez się czaje na nową butelkę.. chociaż mąż mnie chyba z nią z domu wyrzuci bo już cała jedna szafka jest zajęta Hani butelkami 😂 ale kusi mnie z firmy MAM z odkręcanym dnem. Aaa przynajmniej wiem, ze Hania każdy smoczek przyjmie z tommee tippi Nam nie podeszła akurat.. bardzo się zasysało a probowalam na różne sposoby ;P i na szybko jak robiłam to zawsze musiałam ją złe zakręcić i wylać pół mleka -
A mój jeszcze podczas prób jedzenia wymyślił sobie, że to najlepszy moment na gadanie. Ja mu łyżeczkę do buzi, a ten gadać zaczyna. I robi jeszcze takie coś jak "pierdzenie" ustami, oczywiście z jedzeniem w buzi. Rozbryzguje wszędzie i ma z tego radochę.
Mi już zaczyna brakować sił. Dziecko nienajedzone, a wszystko wokół uwalone jedzeniem
Elmuszka, ile waży Zosia? Gratuluję raczkowania
Fajne jest to, że każde dziecko ma jakieś inne umiejętności Oli sam siedzi, Zosia raczkuje, mój pełza po całym mieszkaniu i włącza iRoombę, Hania pływa, a Laura ma ząbkiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 16:20
Lisa24, OlinkaO lubią tę wiadomość
-
Rozwita, korzystaj i raduj się jak Zośka nie marudzi to mi się chce tańczyć z nią na rękach, a jak jeczy to wydaje mi się 3 razy cięższa
Lisa, Hania za to JE! i śpi! także masz i Ty swoje WIELKIE powody do radości
Magdoczka 7600 dzisiaj. Przez 3 tyg nabrała tylko (?) 250 g, ale widocznie mniej jadła.
Miałam Ci jeszcze pisać tylko ciągle zapominałam- rzeczywiście fajne te body z C&A- w kolejnej "paczce" rozmiarowej dostanej od kogoś miałam właśnie te i są super. Gruba bawełna, nie rozciągają się. Ale rozmiarówka rzeczywiście dziwna, ominęłyby nas, gdybym jakiejś sukienki tam nie szukała.
Nie mam nic większego już dla Zosi, sprawdziło się to co mi bratowa mówiła- że jak dziecko zaczyna jeść to ciuszki się nadają do wyrzucenia, a nie do oddawania komuś. Muszę powoli kompletować 74-80
Co do raczkowania- to jest takie dziwne, nieporadne. No ale jak brzuch na górze i się przemieszcza, to jak to inaczej nazwać?
Lilutek, u nas ŁZS i czasem mam dość, nie wyobrażam sobie co przechodzice z AZS...
Co u SELI?! martwię się już!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 16:46
-
Magdoczka wrote:A mój jeszcze podczas prób jedzenia wymyślił sobie, że to najlepszy moment na gadanie. Ja mu łyżeczkę do buzi, a ten gadać zaczyna. I robi jeszcze takie coś jak "pierdzenie" ustami, oczywiście z jedzeniem w buzi. Rozbryzguje wszędzie i ma z tego radochę.
Mi już zaczyna brakować sił. Dziecko nienajedzone, a wszystko wokół uwalone jedzeniem
Elmuszka, ile waży Zosia? Gratuluję raczkowania
Fajne jest to, że każde dziecko ma jakieś inne umiejętności Oli sam siedzi, Zosia raczkuje, mój pełza po całym mieszkaniu i włącza iRoombę, Hania pływa, a Laura ma ząbkiM&M -
Elmuszka, ładna waga To przegoniła Szymonia, bo on tylko 7300 g.
Nie mam sposobu na to moje dziecko, więc jedziemy jutro do babci na parę dni 5h jazdy będzie, mam nadzieję, że młody da radę. To pierwsza jego podróż taka. Mamy wielkie pakowanie. Zmienimy otoczenie i zobaczymy
-
My już na wsi. Mały śpi ..mam chwilkę wytchnienia a dziś też padam marudny był i to pakowanie cały dzień dało mi do wiwatu.
Magdoczka pakowania niezazdroszcze ale wyjazdu udanego życzę .
Elmuszka
Gratulujemy,! Silna Zosieńka..Brawo .👏👏👏
Śmieszka fajna na zdjęciu 😀
I coś w tym jest,że dziecko w dobrym humorze jakieś lżejsze się wydaje ja jak z moim tancze mniej waży a jak go usypiam nieraz ręce mdleją ..😊
Tak zdolne wszystkie dzieci,każde nabywa nowych umiejętności ...tylko w różnych kolenosciach..😊
Też się martwie o Seli...długoo się nie odzywa...a razem się na dzieci czekało...i tak brakuje jej.
Seli wracaj do nas:)
Mój też ostatnio rączkę do buzi przy jedzeniu wsadza i potem wszystko brudzi dookoła i jeszcze śliniak gryzie 😂
A co do ciuszkow. Kupiłam dzisiaj super pakę ciuszkow na Olx same firmowki od 74 do 92.od letnich po jesienne jak nowe.W fajnej cenie .Także cieszę sie bo mamy zaopatrzenie na jakiś czas.
I w wózku nie pośpi...już u mnie na rekach bujamy się na hustawce ogrodowej 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 17:39
-
dziewczyny jest sens zmieniać mleko na 2 ? Porównałam składy i szczerze mówiąc jeżeli chodzi o nasz Bebilon z pronutra to różnice są naprawdę niewielkie i cena ta sama.Właśnie chciałam zrobić zapas na gemini i przypomniałam sobie że Emilka za 2 tygodnie kończy 6 miesięcy..
11.2017 - aniołek 8tc
-
I czas zainwestować chyba w silniejszy żel na ząbkowanie na razie mamy ziołowy ze szczoteczką który można stosować ile się chce ale chyba kupię dentinox ma w sobie lidokainę tą substancję znieczulająco miejscowo i można go stosować 2-3 razy dziennie ale ludzie piszą że naprawdę pomaga
11.2017 - aniołek 8tc