X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie 😉
    Ogólnie to bym chciała to czy tamto sobie kupić, ale mi szkoda kasy. Wolę Misialinie coś kupić, bo ona rośnie, a ja tylko w szerokości trochę.
    Ostatnio tak mi brzuch urósł, że aż się przeraziłam. Lepiej wyglądałam po porodzie, bo zeszło dużo wody i krwi ze mnie, niż teraz.

Spaceangel my mamy chicco polly 2 start i nam pasuje. Ma 4 stopnie regulacji podnóżka, 10 wysokości i kilka oparcia.

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Znowu fajna nocka.
    Tak mi się cudnie śpi z tym moim skarbem . On tak się tuli w nocy jak jego siostrzyczka. Pieszczoszki z tych moich dzieci 😊😍

Pogoda ładna,więc zbierzemy się na spacer i parę rzeczy muszę załatwić.

Martoszka
    Też mam jeszcze spory brzuch...ale cóż niewiele robię by się go pozbyć. Muszę wrócić do mojej zumby i na rower/ rolki z córką chodzić...koniecznie !!

Spaceangel
    Super,że pobyt się udał. 😊co tam pogoda ,ważne że mała zobaczyła nasze polskie morze i pooddychała jodem i spędziliście miło razem czas poza domem. Czas tylko dla siebie,bez obowiązków.
    My mamy ochotę znowu jechać...cos nam już w głowach świta😊

Jak dzieciaczki po szczepieniach ?

Magdoczka
    Jak się masz? Lepiej trochę ?? Wysyłamy z Olim przytulasy 😊

Mam gosci wieczorem.
    Podpowiedzcie coś na szybka łatwa przekąskę ...tyle fajnych przepisow widziałam a ciągle kiedy cos potrzeba to w głowie pustka. A chciałabym coś nowego też zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 08:03

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Nocka super przespana, Lilka zrobiła sobie 11 godzin przerwy w jedzeniu co przy jej wadze to akurat nie zaszkodzi 😃
    Czekam na kuriera z orzechami do prania i wybywam do rodzicôw bo mąż do pozna w pracy. Dzisiaj tez mają przyjść te ubranka. Narazie skórka w miarę ładna.
    Miłego dnia wszystkim

Kendy lubi tę wiadomość

4k73pm2.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilutek, pewnie masz zlotych rad na pęczki więc dorzucę jeszcze jedną 😉 kąpalas Malutką w nadmanganianie? My też mieliśmy problemy ze skórą -oczywiście nie aż tak poważne i o nadmanganianie całkiem zapomniałam, przypomniała mi moją mamą. I u nas jakby lepiej było po tym. Koleżanka też proponowana mi fenistil w kropelkach.
    Edit. A teraz myjemy się szarym mydłem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 08:14

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę polecić mydełko naturalne z nanosrebrem. Mam w płynie jest rewelacyjne używam na codzien do podmywania się od kiedy w ciąży dostałam grzybicy od tej pory zero infekcji. Kumpela stosuje u siebie na trądzik i u syna który ma nawroty łuszczycy pediatra jej poleciła jak go kąpie w nim codziennie to skóra wygląda o niebo lepiej

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Dzień dobry 😊
    Znowu fajna nocka.
    Tak mi się cudnie śpi z tym moim skarbem . On tak się tuli w nocy jak jego siostrzyczka. Pieszczoszki z tych moich dzieci 😊😍

Pogoda ładna,więc zbierzemy się na spacer i parę rzeczy muszę załatwić.

Martoszka
    Też mam jeszcze spory brzuch...ale cóż niewiele robię by się go pozbyć. Muszę wrócić do mojej zumby i na rower/ rolki z córką chodzić...koniecznie !!

Spaceangel
    Super,że pobyt się udał. 😊co tam pogoda ,ważne że mała zobaczyła nasze polskie morze i pooddychała jodem i spędziliście miło razem czas poza domem. Czas tylko dla siebie,bez obowiązków.
    My mamy ochotę znowu jechać...cos nam już w głowach świta😊

Jak dzieciaczki po szczepieniach ?

Magdoczka
    Jak się masz? Lepiej trochę ?? Wysyłamy z Olim przytulasy 😊

Mam gosci wieczorem.
    Podpowiedzcie coś na szybka łatwa przekąskę ...tyle fajnych przepisow widziałam a ciągle kiedy cos potrzeba to w głowie pustka. A chciałabym coś nowego też zrobić.
    spróbuj paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem jak ostatnio zrobiłam to zniknęły po kilku minutach i wszyscy byli zachwyceni do nich dorobiłam sos czosnkowy.http://meatmyday.pl/przekaska-na-sylwestra-paluszki-z-ciasta-francuskiego-z-boczkiem-i-posypkami/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 08:35

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin słyszałam o tych kąpielach tez i myśle ze po kolei będziemy próbować wszystkiego żeby w końcu trafić na coś odpowiedniego dla nas tylko my Lilke mamy kapać nie częściej niż co 3 dni bo woda podrażnia skore wiec u nas zaczym coś wypróbujemy to trwa i trwa ...
    A u Was co się dzieje ze skórką ze w szarym mydle musicie kąpać?

Spaceangel super ze wyjazd udany i ze córeczce się podobało ☺️ Słyszałam o nanosrebrze tylko to chyba dla ciut starszych jak nasze, przynajmniej tak mi się gdzieś obiło o uszy ale pewna nie jestem 😊

U nas tez pogoda super, od rana słoneczko i coraz cieplej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 09:31

4k73pm2.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    spróbuj paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem jak ostatnio zrobiłam to zniknęły po kilku minutach i wszyscy byli zachwyceni do nich dorobiłam sos czosnkowy.http://meatmyday.pl/przekaska-na-sylwestra-paluszki-z-ciasta-francuskiego-z-boczkiem-i-posypkami/
    Dziękuję. Spróbujemy

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten brzuch to albo tarczycowy albo od io.
    Miałam iść na kontrolę do gina i endo, ale same wizyty to ponad 300, więc chyba poczekam do następnego miesiąca.

M&M
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ja lubię robić tarte wytrawną, teraz robię szybko ciasto w thermomixie ale wcześniej jak nie miałam czasu to kupowałam gotowe, moja ulubiona jesy z kurczakiem, pieczarkami, serkiem camembert i orzechami włoskimi <3

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilutek wrote:
    Marin słyszałam o tych kąpielach tez i myśle ze po kolei będziemy próbować wszystkiego żeby w końcu trafić na coś odpowiedniego dla nas tylko my Lilke mamy kapać nie częściej niż co 3 dni bo woda podrażnia skore wiec u nas zaczym coś wypróbujemy to trwa i trwa ...
    A u Was co się dzieje ze skórką ze w szarym mydle musicie kąpać?

Spaceangel super ze wyjazd udany i ze córeczce się podobało ☺️ Słyszałam o nanosrebrze tylko to chyba dla ciut starszych jak nasze, przynajmniej tak mi się gdzieś obiło o uszy ale pewna nie jestem 😊

U nas tez pogoda super, od rana słoneczko i coraz cieplej.
    masz rację teraz spojrzałam że od 3 lat w sumie synek kumpeli to już starszak :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dołączamy do grona 6-cio miesięczniaków :)

074b30d49309.jpg

Martoszka, Magdoczka, OlinkaO, Sewcia, Marin lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Spaceangel 😉

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Dzięki ale już jestem po zakupach,następnym razem wypróbuję 😊.Dziś serwuje sałatkę z tortellini,nugetsy z dipami( to dzieci uwielbiają) ,takie mini zapiekanki część z pieczarkami i mozzarellą i bazylią a część z łososiem,serem feta i pietruszką świeża...tak sobie wymyśliłam i ten boczek z ciastem francuskim Spaceangel i słone przekąski i styka.
    Zaraz właśnie trzeba do kuchni. Ale póki co spacerujemy sobie parę ładnych godzinek i dopiero zasnął ...a tu trzeba wracać.
    Ale spacerek udany. Mały bujał się na hustawce,ale miał radoche,ja wypiłam kawkę w parku.,zjadł owocki z jogurtem. (Fajne Bobovity jogomi, bez cukru. )
    Teraz chwilę odsapne i wracamy.aaaa jeszcze muszę sobie kupić gruszkowe Somersby na wieczór ;)
    Kupiłam też ta kaszke 7 zbóż Bobovity ( fakt Lisa,bez cukru jest)

Spaceangel
    Najlepszego dla slicznej Emilki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 14:24

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj naj naj 😘 ale śliczna 😊

4k73pm2.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas znowu wysypka 😡 czyli chyba jednak jest tez na coś z mleka uczulona chociaż żaden pediatra tego nie obstawiał patrząc jak przybiera i ze kupki ładne były, nie wymiotowała. A jednak...
    Ja tez byłam pewna ze nie od mleka. Kurczę to Hipp nie, Nutramigenie nie ehhhh

Udało mi się ja uśpić, siedzę u rodziców w ogródku, pogoda super tylko ja nastrój mam do d....

Kendy udanej imprezki 🙂 ale pyszności robisz...a synek jaki zadowolony 😊

4k73pm2.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeee jeszcze nie idę do domu. Tu tak fajnie,pogoda cudna dziś. Lilutek posiedzimy razem. 😏
    A w domu armagedon pewnie. Dziś moje dziewczyny robią obiad 😂😂😂już młodsza dzwoniła zapytać jak odkurzacz opróżnić...bułkę tartą rozsypała 😊

Lilutek
    Kiepsko...co to może być...może faktycznie mleko ...
    Oby szybko udało się ustalić co...

U nas z kolei dziś piękna kupka😊
    Akurat gdy zakupy do domu przeniosłam...odrazu małego umyłam,przebrałam i dalej w długą 😉

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super ze kupka w końcu ok, czyli co kaszka jednak?
    A u nas jak zawsze jest rano tak dziś cisza, pewnie po mleku, także próba prowokacji nieudana, do wtorku musimy być na Nutramigenie a na wizycie we wtorek musza nam zmienić.

4k73pm2.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie dokonca jestem przekonana czy to kaszka....czy marchewka...nie wiem...także też śledztwo trwa😉
    Wczoraj z kolei zmartwiła mnie rybka na obiadek ,bo miał po niej cofki i ulewal ta rybka ..a dziś taka ładna kupka ..
    Napewno więcej picia daje ,to rozluźnia kupki..przewaznie sok jabłkowy Hippa z wodą.

Tatuś kupił synkowi stolik edukacyjny/jeździk/ pchacz. ...właśnie skręcił i się bawi ...to czas na kawkę 😊

Dziewczyny się spisały...obiad pycha. Muszę częściej tak wybywac ...😊a jaka piękna współpraca między nimi...ogólnie się bardzo kłócą 😊

Lilutek
    To jakie teraz mleko będziecie testowac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 15:50

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Space wszystkiego naj dla Emilki! Piękna z niej pannica😊

U nas marudzenia ciąg dalszy; ewidentnie zęby bo gryzakami szura po dziąsłach. I opanowała turlanie się. Co chwilę zbieram ja z płytek chociaż mata jest 180x180😥 i okazalo się że jutro szykuje mi się grill ale robię tylko karkowke, sałatkę i maselko czosnkowe. Na wiecej nie ma ani czasu ani chęci😐

3jvzdf9hctqf1jxh.png
‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ