X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie 😉
    Ogólnie to bym chciała to czy tamto sobie kupić, ale mi szkoda kasy. Wolę Misialinie coś kupić, bo ona rośnie, a ja tylko w szerokości trochę.
    Ostatnio tak mi brzuch urósł, że aż się przeraziłam. Lepiej wyglądałam po porodzie, bo zeszło dużo wody i krwi ze mnie, niż teraz.

Spaceangel my mamy chicco polly 2 start i nam pasuje. Ma 4 stopnie regulacji podnóżka, 10 wysokości i kilka oparcia.

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Znowu fajna nocka.
    Tak mi się cudnie śpi z tym moim skarbem . On tak się tuli w nocy jak jego siostrzyczka. Pieszczoszki z tych moich dzieci 😊😍

Pogoda ładna,więc zbierzemy się na spacer i parę rzeczy muszę załatwić.

Martoszka
    Też mam jeszcze spory brzuch...ale cóż niewiele robię by się go pozbyć. Muszę wrócić do mojej zumby i na rower/ rolki z córką chodzić...koniecznie !!

Spaceangel
    Super,że pobyt się udał. 😊co tam pogoda ,ważne że mała zobaczyła nasze polskie morze i pooddychała jodem i spędziliście miło razem czas poza domem. Czas tylko dla siebie,bez obowiązków.
    My mamy ochotę znowu jechać...cos nam już w głowach świta😊

Jak dzieciaczki po szczepieniach ?

Magdoczka
    Jak się masz? Lepiej trochę ?? Wysyłamy z Olim przytulasy 😊

Mam gosci wieczorem.
    Podpowiedzcie coś na szybka łatwa przekąskę ...tyle fajnych przepisow widziałam a ciągle kiedy cos potrzeba to w głowie pustka. A chciałabym coś nowego też zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 08:03

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Nocka super przespana, Lilka zrobiła sobie 11 godzin przerwy w jedzeniu co przy jej wadze to akurat nie zaszkodzi 😃
    Czekam na kuriera z orzechami do prania i wybywam do rodzicôw bo mąż do pozna w pracy. Dzisiaj tez mają przyjść te ubranka. Narazie skórka w miarę ładna.
    Miłego dnia wszystkim

Kendy lubi tę wiadomość

4k73pm2.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilutek, pewnie masz zlotych rad na pęczki więc dorzucę jeszcze jedną 😉 kąpalas Malutką w nadmanganianie? My też mieliśmy problemy ze skórą -oczywiście nie aż tak poważne i o nadmanganianie całkiem zapomniałam, przypomniała mi moją mamą. I u nas jakby lepiej było po tym. Koleżanka też proponowana mi fenistil w kropelkach.
    Edit. A teraz myjemy się szarym mydłem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 08:14

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę polecić mydełko naturalne z nanosrebrem. Mam w płynie jest rewelacyjne używam na codzien do podmywania się od kiedy w ciąży dostałam grzybicy od tej pory zero infekcji. Kumpela stosuje u siebie na trądzik i u syna który ma nawroty łuszczycy pediatra jej poleciła jak go kąpie w nim codziennie to skóra wygląda o niebo lepiej

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Dzień dobry 😊
    Znowu fajna nocka.
    Tak mi się cudnie śpi z tym moim skarbem . On tak się tuli w nocy jak jego siostrzyczka. Pieszczoszki z tych moich dzieci 😊😍

Pogoda ładna,więc zbierzemy się na spacer i parę rzeczy muszę załatwić.

Martoszka
    Też mam jeszcze spory brzuch...ale cóż niewiele robię by się go pozbyć. Muszę wrócić do mojej zumby i na rower/ rolki z córką chodzić...koniecznie !!

Spaceangel
    Super,że pobyt się udał. 😊co tam pogoda ,ważne że mała zobaczyła nasze polskie morze i pooddychała jodem i spędziliście miło razem czas poza domem. Czas tylko dla siebie,bez obowiązków.
    My mamy ochotę znowu jechać...cos nam już w głowach świta😊

Jak dzieciaczki po szczepieniach ?

Magdoczka
    Jak się masz? Lepiej trochę ?? Wysyłamy z Olim przytulasy 😊

Mam gosci wieczorem.
    Podpowiedzcie coś na szybka łatwa przekąskę ...tyle fajnych przepisow widziałam a ciągle kiedy cos potrzeba to w głowie pustka. A chciałabym coś nowego też zrobić.
    spróbuj paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem jak ostatnio zrobiłam to zniknęły po kilku minutach i wszyscy byli zachwyceni do nich dorobiłam sos czosnkowy.http://meatmyday.pl/przekaska-na-sylwestra-paluszki-z-ciasta-francuskiego-z-boczkiem-i-posypkami/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 08:35

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin słyszałam o tych kąpielach tez i myśle ze po kolei będziemy próbować wszystkiego żeby w końcu trafić na coś odpowiedniego dla nas tylko my Lilke mamy kapać nie częściej niż co 3 dni bo woda podrażnia skore wiec u nas zaczym coś wypróbujemy to trwa i trwa ...
    A u Was co się dzieje ze skórką ze w szarym mydle musicie kąpać?

Spaceangel super ze wyjazd udany i ze córeczce się podobało ☺️ Słyszałam o nanosrebrze tylko to chyba dla ciut starszych jak nasze, przynajmniej tak mi się gdzieś obiło o uszy ale pewna nie jestem 😊

U nas tez pogoda super, od rana słoneczko i coraz cieplej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 09:31

4k73pm2.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    spróbuj paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem jak ostatnio zrobiłam to zniknęły po kilku minutach i wszyscy byli zachwyceni do nich dorobiłam sos czosnkowy.http://meatmyday.pl/przekaska-na-sylwestra-paluszki-z-ciasta-francuskiego-z-boczkiem-i-posypkami/
    Dziękuję. Spróbujemy

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten brzuch to albo tarczycowy albo od io.
    Miałam iść na kontrolę do gina i endo, ale same wizyty to ponad 300, więc chyba poczekam do następnego miesiąca.

M&M
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ja lubię robić tarte wytrawną, teraz robię szybko ciasto w thermomixie ale wcześniej jak nie miałam czasu to kupowałam gotowe, moja ulubiona jesy z kurczakiem, pieczarkami, serkiem camembert i orzechami włoskimi <3

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilutek wrote:
    Marin słyszałam o tych kąpielach tez i myśle ze po kolei będziemy próbować wszystkiego żeby w końcu trafić na coś odpowiedniego dla nas tylko my Lilke mamy kapać nie częściej niż co 3 dni bo woda podrażnia skore wiec u nas zaczym coś wypróbujemy to trwa i trwa ...
    A u Was co się dzieje ze skórką ze w szarym mydle musicie kąpać?

Spaceangel super ze wyjazd udany i ze córeczce się podobało ☺️ Słyszałam o nanosrebrze tylko to chyba dla ciut starszych jak nasze, przynajmniej tak mi się gdzieś obiło o uszy ale pewna nie jestem 😊

U nas tez pogoda super, od rana słoneczko i coraz cieplej.
    masz rację teraz spojrzałam że od 3 lat w sumie synek kumpeli to już starszak :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dołączamy do grona 6-cio miesięczniaków :)

074b30d49309.jpg

Martoszka, Magdoczka, OlinkaO, Sewcia, Marin lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Spaceangel 😉

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Dzięki ale już jestem po zakupach,następnym razem wypróbuję 😊.Dziś serwuje sałatkę z tortellini,nugetsy z dipami( to dzieci uwielbiają) ,takie mini zapiekanki część z pieczarkami i mozzarellą i bazylią a część z łososiem,serem feta i pietruszką świeża...tak sobie wymyśliłam i ten boczek z ciastem francuskim Spaceangel i słone przekąski i styka.
    Zaraz właśnie trzeba do kuchni. Ale póki co spacerujemy sobie parę ładnych godzinek i dopiero zasnął ...a tu trzeba wracać.
    Ale spacerek udany. Mały bujał się na hustawce,ale miał radoche,ja wypiłam kawkę w parku.,zjadł owocki z jogurtem. (Fajne Bobovity jogomi, bez cukru. )
    Teraz chwilę odsapne i wracamy.aaaa jeszcze muszę sobie kupić gruszkowe Somersby na wieczór ;)
    Kupiłam też ta kaszke 7 zbóż Bobovity ( fakt Lisa,bez cukru jest)

Spaceangel
    Najlepszego dla slicznej Emilki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 14:24

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj naj naj 😘 ale śliczna 😊

4k73pm2.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas znowu wysypka 😡 czyli chyba jednak jest tez na coś z mleka uczulona chociaż żaden pediatra tego nie obstawiał patrząc jak przybiera i ze kupki ładne były, nie wymiotowała. A jednak...
    Ja tez byłam pewna ze nie od mleka. Kurczę to Hipp nie, Nutramigenie nie ehhhh

Udało mi się ja uśpić, siedzę u rodziców w ogródku, pogoda super tylko ja nastrój mam do d....

Kendy udanej imprezki 🙂 ale pyszności robisz...a synek jaki zadowolony 😊

4k73pm2.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeee jeszcze nie idę do domu. Tu tak fajnie,pogoda cudna dziś. Lilutek posiedzimy razem. 😏
    A w domu armagedon pewnie. Dziś moje dziewczyny robią obiad 😂😂😂już młodsza dzwoniła zapytać jak odkurzacz opróżnić...bułkę tartą rozsypała 😊

Lilutek
    Kiepsko...co to może być...może faktycznie mleko ...
    Oby szybko udało się ustalić co...

U nas z kolei dziś piękna kupka😊
    Akurat gdy zakupy do domu przeniosłam...odrazu małego umyłam,przebrałam i dalej w długą 😉

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super ze kupka w końcu ok, czyli co kaszka jednak?
    A u nas jak zawsze jest rano tak dziś cisza, pewnie po mleku, także próba prowokacji nieudana, do wtorku musimy być na Nutramigenie a na wizycie we wtorek musza nam zmienić.

4k73pm2.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie dokonca jestem przekonana czy to kaszka....czy marchewka...nie wiem...także też śledztwo trwa😉
    Wczoraj z kolei zmartwiła mnie rybka na obiadek ,bo miał po niej cofki i ulewal ta rybka ..a dziś taka ładna kupka ..
    Napewno więcej picia daje ,to rozluźnia kupki..przewaznie sok jabłkowy Hippa z wodą.

Tatuś kupił synkowi stolik edukacyjny/jeździk/ pchacz. ...właśnie skręcił i się bawi ...to czas na kawkę 😊

Dziewczyny się spisały...obiad pycha. Muszę częściej tak wybywac ...😊a jaka piękna współpraca między nimi...ogólnie się bardzo kłócą 😊

Lilutek
    To jakie teraz mleko będziecie testowac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 15:50

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Space wszystkiego naj dla Emilki! Piękna z niej pannica😊

U nas marudzenia ciąg dalszy; ewidentnie zęby bo gryzakami szura po dziąsłach. I opanowała turlanie się. Co chwilę zbieram ja z płytek chociaż mata jest 180x180😥 i okazalo się że jutro szykuje mi się grill ale robię tylko karkowke, sałatkę i maselko czosnkowe. Na wiecej nie ma ani czasu ani chęci😐

3jvzdf9hctqf1jxh.png
‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ