Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Lisa
    Jakie kapsułki ?

Do ekspresu na kapsułki :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    My po szczepieniu. No chyba wczoraj przez gorszy humor myślałam, że jest więcej.
    Mamy 6700g i 68cm.

Czyli Michalinka nie taka wielka, jak ją malowali :))

Martoszka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila nie zaszczepiona, we wtorek mam przyjechać bo dostała maść z antybiotykiem żeby jej te ranki podgoić i mamy po mału wracać na normalnego Hippa ze to na pewno nie przez mleko. I zobaczymy co bedzie. I mam kupić orzechy do prania 😳🤔 chyba zgłupieje przez to wszystko 🙄 ale ta pediatra jest bardzo dobra i mam do niej zaufanie. I mamy spróbować kąpieli w sodzie oczyszczonej.
    Waży 9700 😳😳😳🤪 nasza kruszyna 😂

Martoszka fajnie ze Wam się udało zaszczepić.

Martoszka lubi tę wiadomość

4k73pm2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taki okruszek mój. Teraz wracamy z Łodzi. Michały się o kupiły już do wiosny, mama jak zwykle nic. No ale matka to dresy i już jest ubrana.

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilutek to ładna waga.
    Koleżanka ta o dzień starsza od naszych też dziś była na szczepieniu to 8400 i 70cm.

M&M
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nocka taka sobie, były 4 pobudki. Ja przed 5 rano wstalam bo mielismy zamówienie na owoce A ja wolę rwac zanim pszczoły z uli powyłażą. Mąż się że mnie śmieje że miód kocham A pszczół nie cierpię.

Lilutek już myślałam że ja mam najcięższe dziecko na forum. A jak u Was z długością? Mam nadzieję że maść pomoże i będziecie mieli szczepienie z głowy. I ze corcia juz sie nie bedzie meczyc. My w środę mamy mieć ostatnie pneumokoki.

Też się muszę umówić do fryzjera na końcówki. Farbe poloze w domu bo jakoś nie ufam fryzjerkom co do koloru. A sama sobie krzywdy nie zrobię.😁 i może przy okazji jakąś regulacja brwi? Muszę to przemyśleć

Lisa u nas borówki wstrzymały kupkę na dzień. Dawalam młodej różne kombinacje z jabłkiem i dziś jakoś poszło. Więcej borówek solo z kasza nie dam tylko w jakimś duecie z innym owocem. Za bardzo się boje

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita Lila ma 79 cm

4k73pm2.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po szczepieniu, 7830g i 70cm.

Lilutek - a może Twoja Lila jest uczulona na metale i półmetale? Moja siostra tak ma i większość chemii, maści, leków, nawet w kroplówkach nie może przyjmować. To takie nietypowe uczulenie, a uciążliwe bo dużo substancji chemicznych ma w składzie jakiś metal/półmetal.

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka no właśnie pediatra sugeruje chemię lub metale, podana pierwsza miarka Hippa. Oby było ok 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 16:53

4k73pm2.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn to jedyny facet jakiego znam ,który nie marudzi na babskich zakupach 😍😆
    Był bardzo grzeczny trochę pospał,trochę się pobawił ..w sumie dał nam 4 godziny połazić.Szok😊pod domem zaczął marudzic dopiero. Kochany mój. Ale jego też obkupiołam i my dziewczyny też zaszalałyśmy😊

Martoszka u was też zakupy 😊
    Drobinką z Michalinki ale grunt ,że zdrowa.

Lilutek
    Szkoda ,że się nie udało zaszczepic😔 ale skoro lepiej poczekać .Oby antybiotyk pomógł.
    Spora dziewuszka. 😊Ale i długa:)

Olinka
    Super. Maksiu tak akurat wagowo chyba .
    Ciekawe ile u nas...w przyszłym tygodniu szczepienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 17:41

OlinkaO, Martoszka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Do ekspresu na kapsułki :)
    Widzisz obstawiałam że do prania 😊
    Bo ja ostatnio małemu zmieniłam lovelle na jelpa znalazłam w kapsułkach i się pochwalić chciałam 😊inny zapach ..czy lepszy...hmmm niewiem może ??

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ja od początku lecę na kapsułkach lovi i jelpy właśnie :D wygoda mega ale trochę drożej wychodzi

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilutek trzymam kciuki za sodę, mi pomogło jak byłam mała wiec może akurat.

Mi dzisiaj mąż zrobił niespodziane i wrócił z pracy o 12:) o 14 wysłał na zakupy ❤️ W końcu kupiłam jakas normalna bieliznę 😂 bo przecież dalej chodzę w tych do karmienia xd oczywiście tez smyk zaliczony :) i udało się kupić kapsułki do ekspresu :D kawka już wypita

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez to siedzenie w domu to zupełnie o siebie nie dbam. Dres, koszulka i już. I tak od poniedziałku do soboty, w niedzielę coś normalnego na tylek założę, bo do kościoła trzeba iść.
    A bielizna? Mam jeden dobry biustonosz na niedzielę, a reszta jest za mała, no ale po co matce jak a domu siedzi. A gacie za 5 zł z pepco. Tak się żyje.

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też zakupiłam dziś bieliznę a staniki do karmienia już wywalone. I szukałam też jakiejś ładnej sexi koszuli do spania . Mąż mnie tyle oglądał w luźnych sportowych albo tych do karmienia. No nie oszukujmy się sexem to z nich nie kipi😂😂😂😂
    Ale nie znalazłam takiej odpowiedniej. Same albo babcine albo znowu zawyzywajace ,całe z koronki... A jednak chce taką przyzwoita bym przy dzieciach mogła chodzić ...żadnej takiej ze smakiem nie znalazłam...o może na allegro...ale kupiłam też ładna bluzke wyjsciowa i buty puma czarne sportowe za 80 zł bo ostatnia para i mój rozmiar i gust. Więc super 😊"miszcz" okazji😁

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Kapsułki wygodniejsze też wolę ale z kolei do prania ręcznego nie nadają się...mam trochę lovelli w proszku, by coś namoczyć przed praniem.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy polecam koszule od mamaginekolog. Trzeba dac stowkw i "polowac" bo wyprzedzają się od razu ale są mega. Takiej jakości nigdy w sklepie nie znalazlam

Kendy lubi tę wiadomość

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ja przez to siedzenie w domu to zupełnie o siebie nie dbam. Dres, koszulka i już. I tak od poniedziałku do soboty, w niedzielę coś normalnego na tylek założę, bo do kościoła trzeba iść.
    A bielizna? Mam jeden dobry biustonosz na niedzielę, a reszta jest za mała, no ale po co matce jak a domu siedzi. A gacie za 5 zł z pepco. Tak się żyje.
    Nie mam nic przeciwko dresom i koszulce:) to też mój strój domowy 😊majtki z Pepco tez lubię 😂także spoko 😊👍

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po powrocie z nad morza :) Było super szkoda że zimno i wiatr :D Na szczęście wypoczęliśmy trochę chodziliśmy byliśmy na plaży w oceanarium codziennie w innej knajpce na obiad. Emilka zobaczyła morza a że fale były ogromne i hałaśliwe to się zacieszała. Całkiem dobrze spała w łóżeczku podróżnym mimo że materac miękki i totalnie do bani bo nie mogła się przewrócić na bok.Jak ona spała to my też, mąż zadowolony. Zwłaszcza że mieliśmy balkon na przeciwko morza i nawet przy zamkniętych okna było słuchać rozkoszny szum fal. Wczoraj byliśmy na jacuzzi i basenie bo w ośrodku był za darmo Emilka była zachwycona szalała 1,5 godziny a potem zjadła i od razu zasnęła i spała prawie 3 godziny szok :D
    Przy śniadaniu pierwszy raz posadziliśmy ją w krzesełku i bardzo ładnie siedziała sztywno od czasu do czasu się kiwała na boki ale była w miarę grzeczna bo wszystko widziała.
    Teraz jest etap na ciamkanie palucha u stopy fajnie to wygląda :) Niestety do siadania samodzielnego jeszcze jej bardzo daleko i jazda w spacerówce na pół płasko to jest horror.. o ile śpi albo widzi coś ciekawego (musi być cień) to jeszcze jest w miarę ale jak już słońce świeci a ona nie śpi to drze się wniebogłosy bo chce siedzieć a nie umie i tak cały spacer:/
    Dwie dolne jedynki wyszły całkowicie i nadal się ślini i marudzi mam wrażenie że idą górne ale póki co tylko ma lekko białawe dziąsła
    Nauczyła się podnosić mocno tyłek do góry jak leży na brzuchu i w ten sposób próbuje się przesuwać na razie do tyłu :P Umie też zmieniać kierunki przekręca się jak słyszy coś ciekawego, ma też teraz etap na takie śmieszne gwałtowne wdychanie powietrza i tak nie wiem jak to nazwać kwiczy? z zachwytem jak się jej coś podoba czasem się zakrztusi.
    Jedzenie mamy w miarę unormowane rano kaszka z owocem pod wieczór obiadek ale słoiczki niestety niezbyt jej smakują łosoś z warzywkami chyba nawet jej zaszkodził więc ze słoiczków to tylko owoce do kaszki.
    Ja od jakichś 2 miesięcy piorę ciuszki małej w normalnych kapsułkach takich jakie akurat mam persil, ariel itp i dodatkowo płuczę raz lub dwa jak są w odplamiaczu.
    Jakie polecacie krzesełka do karmienia? Chciałabym takie które ma podnóżek bo czytałam że po jakimś czasie wiszące nóżki drętwieją

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 20:32

OlinkaO lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę ubrań nakupowanych ale leżą w szafie a ja po domu chodzę w starej porozciąganej sukience :D Dobrze że jak nam się zechce poprzytulać to ubrania i tak zbędne :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ