X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Lisa
    Jakie kapsułki ?

Do ekspresu na kapsułki :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    My po szczepieniu. No chyba wczoraj przez gorszy humor myślałam, że jest więcej.
    Mamy 6700g i 68cm.

Czyli Michalinka nie taka wielka, jak ją malowali :))

Martoszka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila nie zaszczepiona, we wtorek mam przyjechać bo dostała maść z antybiotykiem żeby jej te ranki podgoić i mamy po mału wracać na normalnego Hippa ze to na pewno nie przez mleko. I zobaczymy co bedzie. I mam kupić orzechy do prania 😳🤔 chyba zgłupieje przez to wszystko 🙄 ale ta pediatra jest bardzo dobra i mam do niej zaufanie. I mamy spróbować kąpieli w sodzie oczyszczonej.
    Waży 9700 😳😳😳🤪 nasza kruszyna 😂

Martoszka fajnie ze Wam się udało zaszczepić.

Martoszka lubi tę wiadomość

4k73pm2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taki okruszek mój. Teraz wracamy z Łodzi. Michały się o kupiły już do wiosny, mama jak zwykle nic. No ale matka to dresy i już jest ubrana.

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilutek to ładna waga.
    Koleżanka ta o dzień starsza od naszych też dziś była na szczepieniu to 8400 i 70cm.

M&M
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nocka taka sobie, były 4 pobudki. Ja przed 5 rano wstalam bo mielismy zamówienie na owoce A ja wolę rwac zanim pszczoły z uli powyłażą. Mąż się że mnie śmieje że miód kocham A pszczół nie cierpię.

Lilutek już myślałam że ja mam najcięższe dziecko na forum. A jak u Was z długością? Mam nadzieję że maść pomoże i będziecie mieli szczepienie z głowy. I ze corcia juz sie nie bedzie meczyc. My w środę mamy mieć ostatnie pneumokoki.

Też się muszę umówić do fryzjera na końcówki. Farbe poloze w domu bo jakoś nie ufam fryzjerkom co do koloru. A sama sobie krzywdy nie zrobię.😁 i może przy okazji jakąś regulacja brwi? Muszę to przemyśleć

Lisa u nas borówki wstrzymały kupkę na dzień. Dawalam młodej różne kombinacje z jabłkiem i dziś jakoś poszło. Więcej borówek solo z kasza nie dam tylko w jakimś duecie z innym owocem. Za bardzo się boje

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwita Lila ma 79 cm

4k73pm2.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po szczepieniu, 7830g i 70cm.

Lilutek - a może Twoja Lila jest uczulona na metale i półmetale? Moja siostra tak ma i większość chemii, maści, leków, nawet w kroplówkach nie może przyjmować. To takie nietypowe uczulenie, a uciążliwe bo dużo substancji chemicznych ma w składzie jakiś metal/półmetal.

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka no właśnie pediatra sugeruje chemię lub metale, podana pierwsza miarka Hippa. Oby było ok 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 16:53

4k73pm2.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn to jedyny facet jakiego znam ,który nie marudzi na babskich zakupach 😍😆
    Był bardzo grzeczny trochę pospał,trochę się pobawił ..w sumie dał nam 4 godziny połazić.Szok😊pod domem zaczął marudzic dopiero. Kochany mój. Ale jego też obkupiołam i my dziewczyny też zaszalałyśmy😊

Martoszka u was też zakupy 😊
    Drobinką z Michalinki ale grunt ,że zdrowa.

Lilutek
    Szkoda ,że się nie udało zaszczepic😔 ale skoro lepiej poczekać .Oby antybiotyk pomógł.
    Spora dziewuszka. 😊Ale i długa:)

Olinka
    Super. Maksiu tak akurat wagowo chyba .
    Ciekawe ile u nas...w przyszłym tygodniu szczepienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 17:41

OlinkaO, Martoszka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Do ekspresu na kapsułki :)
    Widzisz obstawiałam że do prania 😊
    Bo ja ostatnio małemu zmieniłam lovelle na jelpa znalazłam w kapsułkach i się pochwalić chciałam 😊inny zapach ..czy lepszy...hmmm niewiem może ??

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ja od początku lecę na kapsułkach lovi i jelpy właśnie :D wygoda mega ale trochę drożej wychodzi

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilutek trzymam kciuki za sodę, mi pomogło jak byłam mała wiec może akurat.

Mi dzisiaj mąż zrobił niespodziane i wrócił z pracy o 12:) o 14 wysłał na zakupy ❤️ W końcu kupiłam jakas normalna bieliznę 😂 bo przecież dalej chodzę w tych do karmienia xd oczywiście tez smyk zaliczony :) i udało się kupić kapsułki do ekspresu :D kawka już wypita

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez to siedzenie w domu to zupełnie o siebie nie dbam. Dres, koszulka i już. I tak od poniedziałku do soboty, w niedzielę coś normalnego na tylek założę, bo do kościoła trzeba iść.
    A bielizna? Mam jeden dobry biustonosz na niedzielę, a reszta jest za mała, no ale po co matce jak a domu siedzi. A gacie za 5 zł z pepco. Tak się żyje.

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też zakupiłam dziś bieliznę a staniki do karmienia już wywalone. I szukałam też jakiejś ładnej sexi koszuli do spania . Mąż mnie tyle oglądał w luźnych sportowych albo tych do karmienia. No nie oszukujmy się sexem to z nich nie kipi😂😂😂😂
    Ale nie znalazłam takiej odpowiedniej. Same albo babcine albo znowu zawyzywajace ,całe z koronki... A jednak chce taką przyzwoita bym przy dzieciach mogła chodzić ...żadnej takiej ze smakiem nie znalazłam...o może na allegro...ale kupiłam też ładna bluzke wyjsciowa i buty puma czarne sportowe za 80 zł bo ostatnia para i mój rozmiar i gust. Więc super 😊"miszcz" okazji😁

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Kapsułki wygodniejsze też wolę ale z kolei do prania ręcznego nie nadają się...mam trochę lovelli w proszku, by coś namoczyć przed praniem.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy polecam koszule od mamaginekolog. Trzeba dac stowkw i "polowac" bo wyprzedzają się od razu ale są mega. Takiej jakości nigdy w sklepie nie znalazlam

Kendy lubi tę wiadomość

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ja przez to siedzenie w domu to zupełnie o siebie nie dbam. Dres, koszulka i już. I tak od poniedziałku do soboty, w niedzielę coś normalnego na tylek założę, bo do kościoła trzeba iść.
    A bielizna? Mam jeden dobry biustonosz na niedzielę, a reszta jest za mała, no ale po co matce jak a domu siedzi. A gacie za 5 zł z pepco. Tak się żyje.
    Nie mam nic przeciwko dresom i koszulce:) to też mój strój domowy 😊majtki z Pepco tez lubię 😂także spoko 😊👍

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po powrocie z nad morza :) Było super szkoda że zimno i wiatr :D Na szczęście wypoczęliśmy trochę chodziliśmy byliśmy na plaży w oceanarium codziennie w innej knajpce na obiad. Emilka zobaczyła morza a że fale były ogromne i hałaśliwe to się zacieszała. Całkiem dobrze spała w łóżeczku podróżnym mimo że materac miękki i totalnie do bani bo nie mogła się przewrócić na bok.Jak ona spała to my też, mąż zadowolony. Zwłaszcza że mieliśmy balkon na przeciwko morza i nawet przy zamkniętych okna było słuchać rozkoszny szum fal. Wczoraj byliśmy na jacuzzi i basenie bo w ośrodku był za darmo Emilka była zachwycona szalała 1,5 godziny a potem zjadła i od razu zasnęła i spała prawie 3 godziny szok :D
    Przy śniadaniu pierwszy raz posadziliśmy ją w krzesełku i bardzo ładnie siedziała sztywno od czasu do czasu się kiwała na boki ale była w miarę grzeczna bo wszystko widziała.
    Teraz jest etap na ciamkanie palucha u stopy fajnie to wygląda :) Niestety do siadania samodzielnego jeszcze jej bardzo daleko i jazda w spacerówce na pół płasko to jest horror.. o ile śpi albo widzi coś ciekawego (musi być cień) to jeszcze jest w miarę ale jak już słońce świeci a ona nie śpi to drze się wniebogłosy bo chce siedzieć a nie umie i tak cały spacer:/
    Dwie dolne jedynki wyszły całkowicie i nadal się ślini i marudzi mam wrażenie że idą górne ale póki co tylko ma lekko białawe dziąsła
    Nauczyła się podnosić mocno tyłek do góry jak leży na brzuchu i w ten sposób próbuje się przesuwać na razie do tyłu :P Umie też zmieniać kierunki przekręca się jak słyszy coś ciekawego, ma też teraz etap na takie śmieszne gwałtowne wdychanie powietrza i tak nie wiem jak to nazwać kwiczy? z zachwytem jak się jej coś podoba czasem się zakrztusi.
    Jedzenie mamy w miarę unormowane rano kaszka z owocem pod wieczór obiadek ale słoiczki niestety niezbyt jej smakują łosoś z warzywkami chyba nawet jej zaszkodził więc ze słoiczków to tylko owoce do kaszki.
    Ja od jakichś 2 miesięcy piorę ciuszki małej w normalnych kapsułkach takich jakie akurat mam persil, ariel itp i dodatkowo płuczę raz lub dwa jak są w odplamiaczu.
    Jakie polecacie krzesełka do karmienia? Chciałabym takie które ma podnóżek bo czytałam że po jakimś czasie wiszące nóżki drętwieją

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 20:32

OlinkaO lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę ubrań nakupowanych ale leżą w szafie a ja po domu chodzę w starej porozciąganej sukience :D Dobrze że jak nam się zechce poprzytulać to ubrania i tak zbędne :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ