STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
W zachodniopomorskim też" na dwor " ( albo na podwórko)choć pewnie jak i u nas żaden to dwór królewski tak i u Was żadne to pole rolnika 😁😂😂
Magdoczka
No niestety ...ale na ich własne życzenie..pogodziłam się z tym ,choć nieraz smutno...
Dziękuje za miłe słowa 😊
Mały marudek dał mi dziś w kość. W ogóle ciągle coś ..z jednego obowiązku w drugi ...i żadnej z 3 kaw dziś nie wypiłam na spokojnie...
Teraz już wykapany i robimy nasz rytuał z czasów noworodkowych...nieraz mu jeszcze tak robię ,że po kąpieli owijam go w samym pampku w milusi kocyk ...i tule..tylko teraz zamiast cycka butla...tylko teraz muszę patrzeć na niego , bo jak patrzę w telefon to właśnie okłada mnie po twarzy 😂😂😂to spadam ..książę karze😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 19:59
-
W Wielkopolsce wychodzimy „na dwór” „na podwórko” „na zewnątrz”
Mamy, zastanawiam się nad kupnem mm (jako dodatek do kaszek, dań na mleku itp). Które lepsze: Hipp combiotic 2, czy Bebilon 2 ? A może jeszcze inne?
Mąż jest tak wykończony tym nocnym budzeniem się i wiszeniem młodego na cycu (bo mimo wszystko budzi się i czuje go w łóżku i nie spi tak mocno), ze chce wprowadzić w nocy mu butelkę, żeby wiedział ze jak się obudzi to nie ma spania z rodzicami i memlania cyca, tylko jest butelka, może to go zmobilizuje żeby spać dłużej, bo nie będzie już cyca tylko butelka, a Maks się nie budzi na jedzenie tylko na „przytulaski” „bliskość”. Zobaczymy... może się uda.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Dzięki dziewczyny. Na szczęście oskrzela już czyste, ale w gardle coś dalej charczy.. nie ma żadnych objawow infekcji. Pediatra obstawia, ze to dalej przez ulewanie.. i powinno w ustać przy pionizacji, czyli jak zacznie siedzieć. Mamy robić 4 razy dziennie inhalacje z soli (a jak sobie da to nawet częściej).. jak nie będzie nic lepiej, to przyjść na kontrole pod koniec tygodnia.. bo takie gluty spowodowane ulewaniem tez mogą przejsc na oskrzela ale jestem dobrej myśli.
Lilutek to jesteśmy niedaleko siebie ja tez mieszkam na południe od Krakowa, ale jakieś 10 km. Oczywiście mówi się „na pole” ale po mieszkaniu 2 lat we Wrocławiu jakoś weszło mi „na zewnątrz”. Jak probowalam mówić „na dwór” to czułam się jakbym zdradzała cały swój rejon haha nie no dziwnie mi było.. wiec zostałam przy neutralnym „na zewnatrz”. Jak we Wrocławiu usłyszałam na uczelni cZy w pracy „na pole” to od razu pytałam z jakich okolic ktoś pochodzi;) sama na początku probowalam uparcie mówić „na pole” ale przy mojej pracy ciagle mam styczność z nowymi ludźmi i nie chciało mi się już tłumaczyć skąd jestemLilutek lubi tę wiadomość
-
Olinka trzymam kciuki, aby Maksius dał nam pospać
Elmuszka to prawda. Zobaczymy co będzie potem wiadomo, ze każde dziecko rozwija się swoim tempem ale Zosia to śmiga jak torpeda faktycznie Hania ogólnie bardziej stonowania niż kuzyni.. nie łatwo ją rozśmieszyć na całego ale za to posyła słodkie uśmiechy jej kuzyn to mały śmieszek, a kuzynka gaduła.
Hania tez wyciąga do mnie raczki, uwielbiam to i sie zawstydza. Ktoś do niej zagaduje, najpierw sle do tej osoby piękny słodki uśmiech a potem obraca sie do mnie i chowa główkę w ramionach słodziak.OlinkaO lubi tę wiadomość
-
Mój syn jest boski.😂 Jak dostaje sok obojętnie w jakiej butelce to poprostu wie ,że ma pić i pije a jak daje mu wode, butelkę traktuje jak gryzak ,bawi się smoczkiem....i o piciu nie ma mowy ,wygłupia się i cały mokry...
I jeszcze nie śpi urwis...nie zasnal przy mleczku jak to sobie wymyśliłam 😊
Ale tatuś bawi bąbla a ja robię ciacho ( Lisa ta straciatelle twoja😏 ) będzie jutro moim tortem urodzinowym...jak wyjdzie 😊
Maż się przyznał ,że też mi zamówił torta więc będzie alternatywa. I dostałam od męża super zestaw do latte i dobra kawę ( ja kawoszka więc prezent bomba )😊
Olinka
Przespanej nocki Wam życzę.
Lisa
Dobrze,że Hania ok. Prawda uśmieszek to ma boski ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 22:08
-
Witam z rana 🙂
Lisa fajnie, ze Hani nic nie ma ☺️ A pozwala Ci się bez problemu inhalować?
My dzisiaj mamy kolejne podejście do szczepienia, ale poprawy nie ma to myśle ze się nie uda, nic ta maść z antybiotykiem nie pomogła, wręcz przeciwnie. Wczoraj po kąpieli już nie smarowałam bo gorzej te ranki wyglądały. Noc w miarę spokojna, o 4 się przebudziła bo jej nosek troszkę przytykało. Włączyłam nawilżacz bo jakieś takie suche powietrze było. Ale jak już się przebudziła to nie zmarnowała pobudki tylko zjadła przy okazji 🙄😌
Miłego dnia wszystkim 😊 -
Magdoczka, ja u tego sprzedawcy kupowalam ciuszki juz 3 razy i byla to fajna jakosc. Widze ze ma te nakolanniki htps://allegro.pl/oferta/yo-nakolanniki-antyposlizgowe-do-raczkowania-abs-7897716132?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Kendy, sto lat! Przespanych wielu nocy, uśmiechu dzieciakow i morza milosci od męża:)
Lilutek, trzymam kciuki zeby sie udalo Lilke zaszczepic.
Skad jestes? Moja przyjaciolka byla u jakiejs magicznej pani alergolog w Krakowie, moge podpytac jakby co.
Tak sobie ostatnio wspominalam naszae ciaze- toksoplszmoza byla u Ciebie Space? Nagly porod Seli (zapamietalam Seli w ciazy jako czarnowidza..). czekanie na porod u mnie i u Lisy, mialysmy terminy dzien po dniu i tak urodzilysmy. Jak podziwialam Kendy ze daje rade w ciazy i ze starszymi dzieciakami... jak brzuszki wrzucalysmy tutaj
X lat temu bylam na forum slubnym i wiecie ze kilka znajomosci przenioslo sie do prawdziwego zycia? Mam tu W Warszawie po sasiedzku kolezanke, czasem sie spotykamy, we Wtoclawiu ile razy jestesmy to tez sie widzimy z cala rodzinka W. W rzeszowie mam super kolezanke. Tylko ze my przenioslysmy sie po jakims czasie na FB, swiadomie chcialysmy poznac swoje twarze, nazwiska.Magdoczka, Lisa24, Kendy lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja. Mamy teraz drzemkę więc jest chwila dla forum😊
Nasz wczorajszy wyjazd udał się w 100%, zalatwilismy wszystko co chcieliśmy A spacer to był szał. Moje dziecko nigdy nie było w większym mieście i była bardzo zaskoczona ilością ludzi na chodnikach🤣🤣 A tramwaje to był szal😆 ogólnie była bardzo grzeczna i chyba jej się podobało.
Ja jestem z pogranicza Małopolski i Śląska ale mieszkam w świętokrzyskim. I dalej uparcie wychodzę na pole. Jednak największym zaskoczeniem dla mnie był inny zwrot - ja całe życie chodziłam do lasu na borówki. A tutaj borówki to tylko amerykańskie A do lasu chodzi się na jagody. Chcialybyscie zobaczyć minę teściowej jak powiedzialam że idę na borówki A ona do mnie gdzie w lesie rosną amerykańskie bo ona też by poszla🤣🤣🤣
I dziewczyny jestem w szoku! Moje dziecko od wczoraj załapało o co chodzi ze skoczkiem! Przez 6 miesięcy w ogóle była ignorancja smoczka, traktowała to jak zabawkę i nie potrafiła ssać. A wczoraj eureka! I nie wiem co robić bo dałam jej taki 3-6m ale chyba pasuje kupić ten dla starszych dzieci nie? -
Kendy wszystkiego naj naj naj 😘
Elmuszka, jestem z okolic Oświęcimia, jeżeli byś mogła podpytać to pewnie, jak tu sobie nie będą potrafili poradzić to będziemy szukać wszędzie ☺️
Rozwita, fajnie ze wszystko udało się pozałatwiać, i ze córeczce wyjazd się spodobał. Co do smoczków to Lila ma takie 0-6 z Aventu i kupiłam jej teraz większe 6-18 i za nic ich nie chce. Te małe cały czas w obiegu a te duże leżą i czekają.Kendy lubi tę wiadomość
-
Lilutek ale numer! Ja właśnie jestem z Oświęcimia😃, mieszkałam tam prawie 15lat. Jak jeszcze powiesz że chodziłaś do "Konara" to padne🤣🤣 do piątku zostajemy przy tym mniejszym. Wtedy mam wizytę u gina to podskocze do sklepu i zobaczę jaka jest różnica w wielkości bo młoda zaakceptowała smoczek lovi
Kendy wszystkiego naj! Oby pospełniały Ci się wszystkie marzenia i plany poukladaly się według twoich oczekiwań😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 10:21
Kendy lubi tę wiadomość
-
Elmuszka tak u nas było tokso i teraz turlam się do lekarzy 200 km dalej na kontrole z tego powodu ale kij tam za darmo na nfz to bierę na szczęście młoda tylko preciwciała ode mnie załapała
U mnie smoczki 6-9 z lovi już wprowadziłam jakiś czas temu Emilce obojętnie ona jakoś nie tęskni za smoczkiem pociumka przed spaniem w nocy wypluwa w dzień jej dajemy jak jest marudna to trochę się uspokaja.
Przypomniałyście mi że muszę smoczki do butelek zmienić z 3-6 na 6+ kurde kolejne koszty.
Emilka dzisiaj przespała noc od 20 do 6 rano z jedną pobudką o 23 aż w szoku byłam i się sama przebudziłam koło 4 hehe
Jestem dziś zakopana w ciuchach młodej wszystkie 68 i mniejsze 74 idą na sprzedaż porządkuje i wyciągam ciuchy po siostrzenicy bo mam w workach od siostry z Anglii przysłane. Naprawdę świetnej jakości ciuchy tam mają. Legginsy moje dziecko nosi 9-12 tyle że w pasie luźne 😂
Wczoraj wieczorem zrobiłam tiramisu dzisiaj rano przychodzę a tam już połowy nie ma
Mąż mnie wczoraj zestresował od kilku dni czuje się okropnie jest mi słabo, głowa mnie boli, nie mam apetytu i jest mi nie dobrze.Kilka dni temu bolały mnie jajniki a on wieczorem do mnie " w ciąży jesteś fajnie, chłopak będzie" jakby mój wzrok zamrażał to z mojego męża zostałby sopel...
Kendy wszystkiego czego sobie wymarzysz dużo miłości i radości 🎂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 10:56
Kendy lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Space A Emilka nie ma problemu z przechodzeniem na smoczki o szybszym przepływie? Bo w sumie nie wiem czy dobrze robię bo moja ma butelki i smoczki z aventa. I kupiłam jakiś czas temu "3" ale strasznie się krztusiła. I "3" zakładam jak zageszczam jej kaszą mleko. A jak daje tylko mm to pije dalej z "2"-jek. Mam nadzieję że jej nie szkodzę...
-
Space możemy sobie ręce podac😂 ja wczoraj do męża że strasznie się wyperfumowal i aż mnie mdli od tego zapachu. A on że włączył mi się ciążowy psi węch i mała będzie mieć braciszka😊 i oczywiście przez cały dzień wkrecalam sobie objawy ciążowe... zobaczymy co mi powie gin w piątek i musimy przedyskutować jeszcze sprawe kolejnej ciazy
-
Rozwita wiesz co jak zmieniłam jej smoczki z 0-3 na 3-6 to też się parę razy zakrztusiła a potem załapała że łatwiej leci i tak nie ciągnęła. Szybszy przepływ to wygoda dla mnie i dla niej ja zauważyłam że Emilka się irytuje bo głodna a słabo leci ale każde dziecko jest inne. Może Twoja córcia nie potrzebuje szybszego przepływu nie sądzę żebyś tym jej szkodziła
11.2017 - aniołek 8tc
-
Lilutek, zależy od dnia.. ostatnio płakała dlatego tez te inhalacje ze sterydem były mało efektywne i poszło dalej od wczoraj robimy z ta solą i ładnie siedzi.. ale przy włączonym telewizorze. Przez cały dzień jesy wyłączony i raczej nie pozwalam jej oglądać, no ale przy inhalacji muszę ją czymś zająć wiec puszczam jakieś bajki i jest w miarę ok
Hania tez ma już smoczki 6+ z Dr Brown’s i muszę dokupić resztę. Ogólnie nie ma problemu z przejściem.. tak jak s tym, ze każda butelkę ma inna i 3 inne rodzaje smoczków wiec chyba ten typ tak ma, ze co się jej włoży do buzi to będzie ok.
Co do smoczków z lovi to jak przechodziliśmy z 0-3 na 3-6 to była mega różnica i bałam się jej go włożyć ze się zadławi ale nie miała żadnych problemów, wiec nie ma co się bać wizualnej różnicy
Czytałam kiedyś artykul, ze gorzej jak jest smoczek za duży ale jak za mały to ogólnie ok