STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdoczka, ja bym się z Tobą spotkała, tylko Zosia tak mało mobilna... może przyjedziecie do nas na Ursynów?
Szymcio fantastycznie siedzi! Super!
Co do rozszerzania diety to u nas słabo. Jedyny sposób to oblizywanie mojego palca... w ogole Zosiek nie umie załapać łyzeczki. Butelki też nie chce. Próbowałam dawać wodę, sok.. i nic...
Ale co rano miętosi ogórka, a ja mogę spokojnie zjeść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 10:31
spaceangel, OlinkaO lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny spokojnie każde dziecko po swojemu niektóre tylko mleko moja to by żarła tylko obiadki z kolei niektóre próbują siadać niektóre raczkować każde ma swoje cele Wczoraj moja mama spotkała siostrę żony mojego kuzyna ma chłopca młodszego od Emilki o tydzień i ta się wyżaliła że jej synek ma tylko jednego zęba a syn jej koleżanki w tym wieku to już 4 miał. Śmiać mi się zachciało że większych problemów dziewczyna nie ma
11.2017 - aniołek 8tc
-
Dzień dobry, u nas kolejny dzień paskudna pogoda, nawet na chwilkę nie da się wyjść przewietrzyć bo non stop deszcz😞 ale jutro już ma być dużo lepiej. Mała bryka w łóżeczku, zdobiła sobie długa drzemkę bo noc była masakryczna...
a dzisiaj zrobiła mi niespodziankę z kupa, dziadek był i nosił ja długo na rekach i zrobiła mu kupę a on nie poczuł 😳jak ja potem przewijalam to już miała takie poprzylepiane i rozwalcowane ze nie wiedziałam czym to zmyć i jak 😳😜😂 o taki prezencik z rana 😃 -
Dzień dobry.
A u nas pogoda cudna.
Zrobiłam sobie dzisiaj z córką wypad tylko we dwie na rowery. Super wycieczka.😊 Pojeździliśmy,poćwiczyłyśmy na siłowni i zajechaliśmy na obiad,na sałatkę żeby nie było ...zdrowo do konca😊choć i grzeszek mały był...lody obowiazkowo. Fajnie tak ,potrzebowałyśmy pobyć tylko we dwie❤. Przy małym Olim rzadko była okazja. Teraz jak nie karmie można się wyrwać na dłużej. Ze starsza też ostatnio byłam na kawce i zakupach....staram się dzielić na troje by żadne nie było zazdrosne.😊
Teraz spacerek z synkiem. 😊
Synuś leży zaciesza i pięknie sobie gada ma- ma...😍😍😍😍😍cudne to 😊😊😊😊💙
Ewidentnie zaliczam to jako jego pierwsze słowo ..😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 17:43
-
U nas dzisiaj cały dzień leje i w sumie dobrze wreszcie rośliny odżyją. Leniwy dzień Emilka sporo drzemała i zamiast ćwiczyć siadanie to ćwiczyła wstawanie u nas na rękach o dziwo stoi sztywno nogi prostuje. średnio nas to cieszy no ale cóż.. Emilka śpi mąż sobie gra na kompie a ja leżę w wannie. ehh od jutra już nie ma tak dobrze mąż wraca do pracy
11.2017 - aniołek 8tc
-
U nas taki dziwny dzień. Nie wiem czy przez tego wczorajszego grilla jesteśmy tak "wymięci" czy przez pogodę bo pół dnia było ładnie A potem burza... mała trochę marudzi ale chyba przez to że nie miała porządnej drzemki
Mała już doskonale opanowała turlanie i za każdym razem jak znajdzie się na płytkach słyszę pisk radosci🤣
Jutro czeka nas intensywny dzień bo jedziemy do krk. Mamy do załatwienia trochę spraw, trochę zakupów. Mąż musi kupić kilka rzeczy do biura A ja z małą chyba pójdę na spacer po bulwarach i na lody ze starowislnej. Nie byłam na nich odkąd się wyprowadzilam czyli już ponad 3 lata i w sumie trochę się za miastem stesknilam😊 -
U mnie mały wykapany,zasypia przy mleczku a ja porobiłam co miałam a na co sił brakło zostawiam na jutro i teraz relaks po aktywnym dniu 😊
Rozwita
Smacznych lodów jutro 😊
Magdoczka
Brawa dla Szymka za nowe umiejętności. 😊Idzie jak burza😊
Spaceangel
Mój już też trzymany pod paszki sztywno trzyma nogi ,prostuje ,staje na nich stabilnie i wspina się po mnie:)
W ogóle takie to już ruchliwe...co sobie upatrzy to do tego kroczy...😊trzymany na kolanach robi taki wygibasy...a już najbardziej jak wypatrzy w swojej okolicy pilota....tak nakombinuje ,nawygina się by osiągnąć swój cel....😊
W
Elmuszka
Całe szczęście,że nic się Zosi nie stało.
Już ruchliwe te nasze szkraby ..trzeba mieć oczy dookoła głowy .. Zosia z ogórem boska 😊
Dziś wsunął jarzynowa...ugotowałam przed rowerami ...tatuś karmił ..smakowała .mi w sumie też smakują te jego zupki...w porównaniu do słoiczków niebo i ziemia.
Aaaa i dziś kupka ładna.I była . Nie było kaszki a marchewka była..ale jeszcze to sprawdzam...
Ooo jednak nie zasypia tak jak to sobie wymyśliłam...😏
Hehe woła mnie..mama mama ...leży w łóżeczku i woła.,lecę ..rozpływam się ,😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 21:14
Elmuszka lubi tę wiadomość
-
Kendy wrote:U mnie mały wykapany,zasypia przy mleczku a ja porobiłam co miałam a na co sił brakło zostawiam na jutro i teraz relaks po aktywnym dniu 😊
Rozwita
Smacznych lodów jutro 😊
Magdoczka
Brawa dla Szymka za nowe umiejętności. 😊Idzie jak burza😊
Spaceangel
Mój już też trzymany pod paszki sztywno trzyma nogi ,prostuje ,staje na nich stabilnie i wspina się po mnie:)
W ogóle takie to już ruchliwe...co sobie upatrzy to do tego kroczy...😊trzymany na kolanach robi taki wygibasy...a już najbardziej jak wypatrzy w swojej okolicy pilota....tak nakombinuje ,nawygina się by osiągnąć swój cel....😊
W
Elmuszka
Całe szczęście,że nic się Zosi nie stało.
Już ruchliwe te nasze szkraby ..trzeba mieć oczy dookoła głowy .. Zosia z ogórem boska 😊
Dziś wsunął jarzynowa...ugotowałam przed rowerami ...tatuś karmił ..smakowała .mi w sumie też smakują te jego zupki...w porównaniu do słoiczków niebo i ziemia.
Aaaa i dziś kupka ładna.I była . Nie było kaszki a marchewka była..ale jeszcze to sprawdzam...
Ooo jednak nie zasypia tak jak to sobie wymyśliłam...😏
Hehe woła mnie..mama mama ...leży w łóżeczku i woła.,lecę ..rozpływam się ,😍
11.2017 - aniołek 8tc
-
Elmuszka dajesz takiego żywego zielonego ogórka?
Ja na obiad dałam dziś tą rybę morską z Hippa. jak otworzyłam słoiczek to odrazuu pomyślałam ze wcale nie będę dziecka do niej zmuszać, jak nie będzie chciał to nie. A tu niespodzianka-smakowało. Mam wrażenie ze moje dziecko jest w stsnie zjeść wszystko i w każdej ilości. -
Moja Lilka tez się aż trzęsie do pilota i telefonu 😁 a od wczoraj grzebie mi w organizerze przy przewijaku, wykrzywia się tak jak leży żeby tylko łapkę wsadzić i wyciągnąć opakowanie z wacikami albo paklanki ☺️ Łobuz mały ale jaki słodki 🙂
A dzisiaj przyjechali teściowie moi a oni rzadko są u nas raczej to cały czas wargę robiła i taka dziwna skupioną minę ☺️ Bo do tych drugich dziadków to jakby mogła to by sama leciała ale oni są na porządku dziennym 😊
Marin moja tez wszystko zje, nawet nutramigen jej smakował od początku 🙄
Kendy ale masz fajnie ze już mówi mama 😍 czekam na to z niecierpliwością
Elmuszka ale słodka Zosia 😍
Lilka narazie śpi spokojnie, oby noc ładnie przespała bo na wieczór znowu skórka była bardzo podrażniona. Sama nie wiem czy ta maść z antybiotykiem coś daje, nie bardzo widzę poprawę a wydaje mi się ze takie coś to raczej szybko działa. Pewnie znowu we wtorek nie zaszczepimy...jakbym miała już to szczepienie za sobą to byłby święty spokój a tak to mi to siedzi na głowie 😞
No nic uciekam spać bo zamiast się położyć jak Lila śpi to mi się nie chce a potem chodzę jak zombie 😁
Elmuszka, Kendy lubią tę wiadomość
-
Nie, Elmuszka, raczej nie, warzywo jak każde inne. Ogolnie to się sama zastanawiałam jak dbać dziecku ogórek, pomidor czy sałatę. Więc ogórek już wiem jak☺, pomidor tez tak pojdzie, myślę że i z papryką by się udalo. Teraz tylko kwestia sałaty. Jakies pomysly?
Mój Malec śpi, ja chyba zaraz zrobię to samo. Chyba idą kolejne zęby bo jest strasznie marudny i niespokojny w nocy. "Chodzi" po całym łóżku i jeczy. A w ciagu dnia robi 3 drzemki po 30 min. wczoraj o 5 byl juz wyspany😣 Już nie wyrabiam powoli. -
Dzień dobry.
Piję kawkę i patrzę na to moje dziecię jak się pięknie bawi i coraz bardziej mnie zaskakuje. Lubi wyzwania 😊im dalej do zabawki tym lepiej. Pięknie teraz z siadu by sięgnąć zabawkę wylądował na czworaka i na brzuchu. On odwrotnie na przekór jakimś tam schematom 😏
Lilutek
Nie dobrze,że nie ma poprawy . Też myślałam że ten antybiotyk załatwi sprawę. Może cały czas winowajcą jest w obiegu ...
Ogórka jeszcze nie dawałam. Pomidora surowego też nie. Tylko w zupie . Co do ogórka niby ciężkostrawne warzywo ale tak ciumkajac dziecko nie zje nie wiadomo ile,warzywo jak każde inne. 😉Jeśli Zosia lubi i wsuwa i nic jej nie jest to czemu nie.
Na sałatę nie mam pomysłu...
Też myślę jak Elmuszka że mogłaby się przyklejać ...chyba że w jakimś koktajlu...
Marin
Snu i odpoczynku i siły życzę.
U nas fajnie jest dalej się utrzymuje ,jak mleko dam ok 23 to śpi do rana 5-6.
Córa ma dziś koleżankę na noc..zaraz się ogarniamy i zabieram całe towarzystwo na spacer 😊
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 09:25
-
U nas też sałatę jakoś inaczej. Może zblendowac z ugotowanym ziemniakiem?
Jakby mój dzieć tak zrobił to bym powiedziała ze usiadl😉😁
Kendy, u nas zupełnie odwrotnie, jak tylko coś wypadnie z ręki to jest ryk i spina, całe ciało prężyElmuszka lubi tę wiadomość