X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka, ja bym się z Tobą spotkała, tylko Zosia tak mało mobilna... może przyjedziecie do nas na Ursynów?
    Szymcio fantastycznie siedzi! Super! :)

Co do rozszerzania diety to u nas słabo. Jedyny sposób to oblizywanie mojego palca... w ogole Zosiek nie umie załapać łyzeczki. Butelki też nie chce. Próbowałam dawać wodę, sok.. i nic...
    Ale co rano miętosi ogórka, a ja mogę spokojnie zjeść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 10:31

spaceangel, OlinkaO lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka, właśnie my też tak mało mobilni na co dzień.. :( Jedynie w weekend czasem uda się gdzieś wyskoczyć, jak mąż jest..

Ja mojemu ostatnio też tak dałam ogórka, to odgryzł dwa kawałki i wypluł. A ja się przestraszyłam się, że się zadławi.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie każde dziecko po swojemu niektóre tylko mleko moja to by żarła tylko obiadki z kolei :D niektóre próbują siadać niektóre raczkować każde ma swoje cele :D Wczoraj moja mama spotkała siostrę żony mojego kuzyna ma chłopca młodszego od Emilki o tydzień i ta się wyżaliła że jej synek ma tylko jednego zęba a syn jej koleżanki w tym wieku to już 4 miał. Śmiać mi się zachciało że większych problemów dziewczyna nie ma :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas kolejny dzień paskudna pogoda, nawet na chwilkę nie da się wyjść przewietrzyć bo non stop deszcz😞 ale jutro już ma być dużo lepiej. Mała bryka w łóżeczku, zdobiła sobie długa drzemkę bo noc była masakryczna...
    a dzisiaj zrobiła mi niespodziankę z kupa, dziadek był i nosił ja długo na rekach i zrobiła mu kupę a on nie poczuł 😳jak ja potem przewijalam to już miała takie poprzylepiane i rozwalcowane ze nie wiedziałam czym to zmyć i jak 😳😜😂 o taki prezencik z rana 😃

4k73pm2.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    A u nas pogoda cudna.
    Zrobiłam sobie dzisiaj z córką wypad tylko we dwie na rowery. Super wycieczka.😊 Pojeździliśmy,poćwiczyłyśmy na siłowni i zajechaliśmy na obiad,na sałatkę żeby nie było ...zdrowo do konca😊choć i grzeszek mały był...lody obowiazkowo. Fajnie tak ,potrzebowałyśmy pobyć tylko we dwie❤. Przy małym Olim rzadko była okazja. Teraz jak nie karmie można się wyrwać na dłużej. Ze starsza też ostatnio byłam na kawce i zakupach....staram się dzielić na troje by żadne nie było zazdrosne.😊

Teraz spacerek z synkiem. 😊
    Synuś leży zaciesza i pięknie sobie gada ma- ma...😍😍😍😍😍cudne to 😊😊😊😊💙
    Ewidentnie zaliczam to jako jego pierwsze słowo ..😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 17:43

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj cały dzień leje i w sumie dobrze wreszcie rośliny odżyją. Leniwy dzień Emilka sporo drzemała i zamiast ćwiczyć siadanie to ćwiczyła wstawanie u nas na rękach o dziwo stoi sztywno nogi prostuje. średnio nas to cieszy no ale cóż.. Emilka śpi mąż sobie gra na kompie a ja leżę w wannie. ehh od jutra już nie ma tak dobrze mąż wraca do pracy :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Rozwita Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas taki dziwny dzień. Nie wiem czy przez tego wczorajszego grilla jesteśmy tak "wymięci" czy przez pogodę bo pół dnia było ładnie A potem burza... mała trochę marudzi ale chyba przez to że nie miała porządnej drzemki

Mała już doskonale opanowała turlanie i za każdym razem jak znajdzie się na płytkach słyszę pisk radosci🤣

Jutro czeka nas intensywny dzień bo jedziemy do krk. Mamy do załatwienia trochę spraw, trochę zakupów. Mąż musi kupić kilka rzeczy do biura A ja z małą chyba pójdę na spacer po bulwarach i na lody ze starowislnej. Nie byłam na nich odkąd się wyprowadzilam czyli już ponad 3 lata i w sumie trochę się za miastem stesknilam😊

3jvzdf9hctqf1jxh.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały wykapany,zasypia przy mleczku a ja porobiłam co miałam a na co sił brakło zostawiam na jutro i teraz relaks po aktywnym dniu 😊

Rozwita
    Smacznych lodów jutro 😊

Magdoczka
    Brawa dla Szymka za nowe umiejętności. 😊Idzie jak burza😊

Spaceangel
    Mój już też trzymany pod paszki sztywno trzyma nogi ,prostuje ,staje na nich stabilnie i wspina się po mnie:)
    W ogóle takie to już ruchliwe...co sobie upatrzy to do tego kroczy...😊trzymany na kolanach robi taki wygibasy...a już najbardziej jak wypatrzy w swojej okolicy pilota....tak nakombinuje ,nawygina się by osiągnąć swój cel....😊
    W
    Elmuszka
    Całe szczęście,że nic się Zosi nie stało.
    Już ruchliwe te nasze szkraby ..trzeba mieć oczy dookoła głowy .. Zosia z ogórem boska 😊

Dziś wsunął jarzynowa...ugotowałam przed rowerami ...tatuś karmił ..smakowała .mi w sumie też smakują te jego zupki...w porównaniu do słoiczków niebo i ziemia.

Aaaa i dziś kupka ładna.I była . Nie było kaszki a marchewka była..ale jeszcze to sprawdzam...

Ooo jednak nie zasypia tak jak to sobie wymyśliłam...😏

Hehe woła mnie..mama mama ...leży w łóżeczku i woła.,lecę ..rozpływam się ,😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 21:14

Elmuszka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    U mnie mały wykapany,zasypia przy mleczku a ja porobiłam co miałam a na co sił brakło zostawiam na jutro i teraz relaks po aktywnym dniu 😊

Rozwita
    Smacznych lodów jutro 😊

Magdoczka
    Brawa dla Szymka za nowe umiejętności. 😊Idzie jak burza😊

Spaceangel
    Mój już też trzymany pod paszki sztywno trzyma nogi ,prostuje ,staje na nich stabilnie i wspina się po mnie:)
    W ogóle takie to już ruchliwe...co sobie upatrzy to do tego kroczy...😊trzymany na kolanach robi taki wygibasy...a już najbardziej jak wypatrzy w swojej okolicy pilota....tak nakombinuje ,nawygina się by osiągnąć swój cel....😊
    W
    Elmuszka
    Całe szczęście,że nic się Zosi nie stało.
    Już ruchliwe te nasze szkraby ..trzeba mieć oczy dookoła głowy .. Zosia z ogórem boska 😊

Dziś wsunął jarzynowa...ugotowałam przed rowerami ...tatuś karmił ..smakowała .mi w sumie też smakują te jego zupki...w porównaniu do słoiczków niebo i ziemia.

Aaaa i dziś kupka ładna.I była . Nie było kaszki a marchewka była..ale jeszcze to sprawdzam...

Ooo jednak nie zasypia tak jak to sobie wymyśliłam...😏

Hehe woła mnie..mama mama ...leży w łóżeczku i woła.,lecę ..rozpływam się ,😍
    kendy to u mnie to samo pilot i telefon potrafi mostek zrobić żeby dosięgnąć :D a w laptopa to mi wali z całej siły :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też miłość do pilota :) Do tego sam włącza telewizor, bo ten przycisk czerwony taki fajny ;) A jak zobaczy, że trzymam telefon, to wyrywa mi z ręki.
    Fajne te nasze dzieciaczki - co zobaczą, to muszą to mieć :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka dajesz takiego żywego zielonego ogórka?
    Ja na obiad dałam dziś tą rybę morską z Hippa. jak otworzyłam słoiczek to odrazuu pomyślałam ze wcale nie będę dziecka do niej zmuszać, jak nie będzie chciał to nie. A tu niespodzianka-smakowało. Mam wrażenie ze moje dziecko jest w stsnie zjeść wszystko i w każdej ilości.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lilka tez się aż trzęsie do pilota i telefonu 😁 a od wczoraj grzebie mi w organizerze przy przewijaku, wykrzywia się tak jak leży żeby tylko łapkę wsadzić i wyciągnąć opakowanie z wacikami albo paklanki ☺️ Łobuz mały ale jaki słodki 🙂
    A dzisiaj przyjechali teściowie moi a oni rzadko są u nas raczej to cały czas wargę robiła i taka dziwna skupioną minę ☺️ Bo do tych drugich dziadków to jakby mogła to by sama leciała ale oni są na porządku dziennym 😊

Marin moja tez wszystko zje, nawet nutramigen jej smakował od początku 🙄

Kendy ale masz fajnie ze już mówi mama 😍 czekam na to z niecierpliwością

Elmuszka ale słodka Zosia 😍

Lilka narazie śpi spokojnie, oby noc ładnie przespała bo na wieczór znowu skórka była bardzo podrażniona. Sama nie wiem czy ta maść z antybiotykiem coś daje, nie bardzo widzę poprawę a wydaje mi się ze takie coś to raczej szybko działa. Pewnie znowu we wtorek nie zaszczepimy...jakbym miała już to szczepienie za sobą to byłby święty spokój a tak to mi to siedzi na głowie 😞

No nic uciekam spać bo zamiast się położyć jak Lila śpi to mi się nie chce a potem chodzę jak zombie 😁

Elmuszka, Kendy lubią tę wiadomość

4k73pm2.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin, tak, daję surowego, myślisz, że mógłby zaszkodzić?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, Elmuszka, raczej nie, warzywo jak każde inne. Ogolnie to się sama zastanawiałam jak dbać dziecku ogórek, pomidor czy sałatę. Więc ogórek już wiem jak☺, pomidor tez tak pojdzie, myślę że i z papryką by się udalo. Teraz tylko kwestia sałaty. Jakies pomysly?
    Mój Malec śpi, ja chyba zaraz zrobię to samo. Chyba idą kolejne zęby bo jest strasznie marudny i niespokojny w nocy. "Chodzi" po całym łóżku i jeczy. A w ciagu dnia robi 3 drzemki po 30 min. wczoraj o 5 byl juz wyspany😣 Już nie wyrabiam powoli.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan na dziś -nie zwariować😁 Oby jeszcze 6 godzin i wróci tata☺

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sałatę to chyba bym się bała dać bo ona się przyklei gdzieś do podniebienia i dziecko sobie nie poradzi. Aprzynajmniej moja Zocha jeszcze na pewno do tego nie dojrzała.
    Z papryką nieźle szło ale bodziaki do wyrzucenia jakby co ;)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też czasem mam takie dni że wyczekuje 16:00. Powodzenia Łączę się w bólu z niewyspaniem

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Piję kawkę i patrzę na to moje dziecię jak się pięknie bawi i coraz bardziej mnie zaskakuje. Lubi wyzwania 😊im dalej do zabawki tym lepiej. Pięknie teraz z siadu by sięgnąć zabawkę wylądował na czworaka i na brzuchu. On odwrotnie na przekór jakimś tam schematom 😏

Lilutek
    Nie dobrze,że nie ma poprawy . Też myślałam że ten antybiotyk załatwi sprawę. Może cały czas winowajcą jest w obiegu ...

Ogórka jeszcze nie dawałam. Pomidora surowego też nie. Tylko w zupie . Co do ogórka niby ciężkostrawne warzywo ale tak ciumkajac dziecko nie zje nie wiadomo ile,warzywo jak każde inne. 😉Jeśli Zosia lubi i wsuwa i nic jej nie jest to czemu nie.
    Na sałatę nie mam pomysłu...
    Też myślę jak Elmuszka że mogłaby się przyklejać ...chyba że w jakimś koktajlu...
    Marin
    Snu i odpoczynku i siły życzę.
    U nas fajnie jest dalej się utrzymuje ,jak mleko dam ok 23 to śpi do rana 5-6.

Córa ma dziś koleżankę na noc..zaraz się ogarniamy i zabieram całe towarzystwo na spacer 😊

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 09:25

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to jest siedzenie czy jeszcze się nie cieszyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 16:30

Marin, Martoszka, Kendy, Lisa24, OlinkaO lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też sałatę jakoś inaczej. Może zblendowac z ugotowanym ziemniakiem?
    Jakby mój dzieć tak zrobił to bym powiedziała ze usiadl😉😁
    Kendy, u nas zupełnie odwrotnie, jak tylko coś wypadnie z ręki to jest ryk i spina, całe ciało pręży

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ