X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kimberly Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 00:01

malami.91 lubi tę wiadomość

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam na przyklad ten artykul:
    http://szpinakrobibleee.pl/lista-pierwszych-pokarmow-raczki-dla-dziecka-finger-foods-dla-blw/

Kimberly, katepr lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr to czekam na recenzje wózka :D jeszcze myśle nad joie ale valco baby bardziej mi się podoba, zwłaszcza ten w wersji trend

Hania je wszystko, papki i w ciagu dnia jak coś jem to daje jej do raczki, np. Ogórka, arbuza, banana, chrupke. A dawałyscie paprykę? Zastanawiam się czy takie niemowle może

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 00:19

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kimberly Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 00:01

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam paprykę w słupku do lizania, nawet podeszło. Tylko uwaga- bodziaki się nie sprały :P

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    I ja czasem zaglądam ,😊

Dawałam paprykę też do polizania w słupku.
    I daje twarde warzywa w pasku( marchew,papryka,ogórek) ale bardziej do polizania ,pomasowania dziąsełek.
    Jeśli chodzi o jedzenie to u nas papki. A jak w całości to w siateczce .Obiadki Gotuje i blenduje.Owoce do kaszki rozgniatam,tre. Moje dziecko nie ma ząbków . Więc czekam z podawaniem kawałków. A na blw nie mam nerwów...martwiłabym się ,że się zakrztusi ,bo przecież nie pogryzie...

Wczoraj robiłam dla nas leczo ale trochę obawiałam się podać paprykę więc mały miał taki mix : cukinia,batat,marchew i pietruszka i było pycha 😊

Elmuszka
    Poczytałam ten artykuł. Fajny. 😊
    Może powolutku spróbuję z jakimś miękkim warzywem...choć trochę sceptycznie jestem nastawiona póki nie ma zębów. Nie jestem pewna czy poradzi sobie i będzie wiedział jaki kawałek może połknąć a który jest za duzy.
    A za smakowaniem i poznawaniem różnych struktur i konsystencji i tym by dziecko miało wybor. Jestem ! Ja często robię osobno każda rzecz. Jest przy tym więcej roboty niż przy zupce gdzie wszystko wrzucam do garnuszka i razem się gotuje. Ale mały ma kilka różnych rzeczy i poznaje każdy smak osobno. Co prawda zblendowane lub rozgniecione, niektóre w siateczce owoce drobne czy w kawałku czy suchuy chleb,chrupek w całości...więc zna różne już struktury i konsystencję :)
    Przydatna też informacja ,że można podawać wiele przypraw byle nie sól. Do tej pory dawałam tylko ziele angielskie i listek ale może warto wzbogacić potrawy o zioła czy nawet paprykę słodka.,kurkumę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 09:37

Elmuszka, Kimberly lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa ja mialam joie przy starszaku. Baaaardzo mi odpowiadał jednak valco jest jeszcze lepszy, juz czuje ze sunie a nie jedzie hehe joie tez halasowal dosc a valco jest cichy. To pierwsze takie plusy. Niewiem tylko czy Ali sie spodoba bo ona jeszcze nie siedzi nawet z podparciem wiec na plasko musze ja wsadzic calkiem. W ogole probuje siadac a leci na twarz lub plecy, martwi mnie to bo starszy jak raczkowal i uczyl sie siadac to juz siedzial porządnie sam a ona nawet sie nie podeprze..

Lisa24 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co to jest papryka w słupku? 🤔

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w ogóle nie chce połykać kawałków. Ugryzie kawałek arbuza albo banana, pociumka w buzi i wypluwa.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, a co to jest papryka w słupku? 🤔
    Pokrojoną wzdłuż na pasek czyli tak zwany słupek 😊

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Pokrojoną wzdłuż na pasek czyli tak zwany słupek 😊

Aaaaaa 😂😂😂
    Już myślałam, że to jakiś nowy gadżet 🙊🙈

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Mój w ogóle nie chce połykać kawałków. Ugryzie kawałek arbuza albo banana, pociumka w buzi i wypluwa.
    To masz bezpiecznie. Obawiam się że mój łasuch może łykać wszystko " jak leci " 😊
    Dlatego właśnie to rodzic we wszystkim musi mieć ostatnie zdanie ,bo najlepiej zna swoje dziecko i jego możliwości.
    Nic nie jest dla każdego...nie da się schematami ..zaleceniami. Trzeba samodzielnie dopasowywać. Dla jednych dzieci blw będzie ok a dla innych niebezpieczne. :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Aaaaaa 😂😂😂
    Już myślałam, że to jakiś nowy gadżet 🙊🙈
    Nic dziwnego 😁gadżetów nie brakuje ...😊coraz ich więcej i nowości też różnych...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Hej.
    I ja czasem zaglądam ,😊

Dawałam paprykę też do polizania w słupku.
    I daje twarde warzywa w pasku( marchew,papryka,ogórek) ale bardziej do polizania ,pomasowania dziąsełek.
    Jeśli chodzi o jedzenie to u nas papki. A jak w całości to w siateczce .Obiadki Gotuje i blenduje.Owoce do kaszki rozgniatam,tre. Moje dziecko nie ma ząbków . Więc czekam z podawaniem kawałków. A na blw nie mam nerwów...martwiłabym się ,że się zakrztusi ,bo przecież nie pogryzie...

Wczoraj robiłam dla nas leczo ale trochę obawiałam się podać paprykę więc mały miał taki mix : cukinia,batat,marchew i pietruszka i było pycha 😊

Elmuszka
    Poczytałam ten artykuł. Fajny. 😊
    Może powolutku spróbuję z jakimś miękkim warzywem...choć trochę sceptycznie jestem nastawiona póki nie ma zębów. Nie jestem pewna czy poradzi sobie i będzie wiedział jaki kawałek może połknąć a który jest za duzy.
    A za smakowaniem i poznawaniem różnych struktur i konsystencji i tym by dziecko miało wybor. Jestem ! Ja często robię osobno każda rzecz. Jest przy tym więcej roboty niż przy zupce gdzie wszystko wrzucam do garnuszka i razem się gotuje. Ale mały ma kilka różnych rzeczy i poznaje każdy smak osobno. Co prawda zblendowane lub rozgniecione, niektóre w siateczce owoce drobne czy w kawałku czy suchuy chleb,chrupek w całości...więc zna różne już struktury i konsystencję :)
    Przydatna też informacja ,że można podawać wiele przypraw byle nie sól. Do tej pory dawałam tylko ziele angielskie i listek ale może warto wzbogacić potrawy o zioła czy nawet paprykę słodka.,kurkumę...

Właśnie ja mam te same obawy co do metody BLW.

Ale zacznę rozszerzać i zobaczymy jak to pójdzie, najpierw i tak papki będę podawać ale może od 7 miesiąca spróbuje coś do raczki dać ale na początku chyba jak mąż będzie w domu żebym była spokojniejsza 😉

Artykuł rzeczywiście ciekawy, wydrukuje go sobie 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić, jestem bardzo dumna z mojego skarba, pojechaliśmy wózkiem po owoce i wędlinę na pobliski plac i jechał w wózku prawie godzinę i większość na plecach, dopiero ostatnie 5min dałam go na brzuszek, wytrzymałby jeszcze dłużej ale dojechaliśmy do domu wiec usiedliśmy na ławeczce 😊😊

961l20mmezoojidp.png
  • Kimberly Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 00:02

• Kimberly Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 00:02

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimberly, w jednym z wpisow na tym blogu który wrzuciłam wcześniej bylo napisane że jeżeli sama jesteś w stanie rozgnieść jedzenie między językiem a górną wargą, to dziecko tym bardziej sobie poradzi:)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimberly wrote:
    Paulina, super! 😁

U nas też mały sukces, bo pierwszy spacer w spacerówce się udał :D Udało mi się przełożyć małą śpiącą do wózka, nie obudziła się nawet jak siłowałam się z pasami 🙈 A potem jak się obudziła w parku, to była zadowolona, że wszystko widzi :) mimo tego, że nie była na siedząco, tylko półleżąco. I też zdążyłam zrobić zakupy bez wrzasków :D

Gratulujemy 😊 może powoli przyzwyczaja się nasze maluchy do wózków 😊 ciekawe kiedy my spróbujemy spacerówkę

Kimberly lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Kimberly Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 00:03

‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ