X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kimberly Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 00:01

malami.91 lubi tę wiadomość

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam na przyklad ten artykul:
    http://szpinakrobibleee.pl/lista-pierwszych-pokarmow-raczki-dla-dziecka-finger-foods-dla-blw/

Kimberly, katepr lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr to czekam na recenzje wózka :D jeszcze myśle nad joie ale valco baby bardziej mi się podoba, zwłaszcza ten w wersji trend

Hania je wszystko, papki i w ciagu dnia jak coś jem to daje jej do raczki, np. Ogórka, arbuza, banana, chrupke. A dawałyscie paprykę? Zastanawiam się czy takie niemowle może

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 00:19

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kimberly Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 00:01

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam paprykę w słupku do lizania, nawet podeszło. Tylko uwaga- bodziaki się nie sprały :P

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    I ja czasem zaglądam ,😊

Dawałam paprykę też do polizania w słupku.
    I daje twarde warzywa w pasku( marchew,papryka,ogórek) ale bardziej do polizania ,pomasowania dziąsełek.
    Jeśli chodzi o jedzenie to u nas papki. A jak w całości to w siateczce .Obiadki Gotuje i blenduje.Owoce do kaszki rozgniatam,tre. Moje dziecko nie ma ząbków . Więc czekam z podawaniem kawałków. A na blw nie mam nerwów...martwiłabym się ,że się zakrztusi ,bo przecież nie pogryzie...

Wczoraj robiłam dla nas leczo ale trochę obawiałam się podać paprykę więc mały miał taki mix : cukinia,batat,marchew i pietruszka i było pycha 😊

Elmuszka
    Poczytałam ten artykuł. Fajny. 😊
    Może powolutku spróbuję z jakimś miękkim warzywem...choć trochę sceptycznie jestem nastawiona póki nie ma zębów. Nie jestem pewna czy poradzi sobie i będzie wiedział jaki kawałek może połknąć a który jest za duzy.
    A za smakowaniem i poznawaniem różnych struktur i konsystencji i tym by dziecko miało wybor. Jestem ! Ja często robię osobno każda rzecz. Jest przy tym więcej roboty niż przy zupce gdzie wszystko wrzucam do garnuszka i razem się gotuje. Ale mały ma kilka różnych rzeczy i poznaje każdy smak osobno. Co prawda zblendowane lub rozgniecione, niektóre w siateczce owoce drobne czy w kawałku czy suchuy chleb,chrupek w całości...więc zna różne już struktury i konsystencję :)
    Przydatna też informacja ,że można podawać wiele przypraw byle nie sól. Do tej pory dawałam tylko ziele angielskie i listek ale może warto wzbogacić potrawy o zioła czy nawet paprykę słodka.,kurkumę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 09:37

Elmuszka, Kimberly lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa ja mialam joie przy starszaku. Baaaardzo mi odpowiadał jednak valco jest jeszcze lepszy, juz czuje ze sunie a nie jedzie hehe joie tez halasowal dosc a valco jest cichy. To pierwsze takie plusy. Niewiem tylko czy Ali sie spodoba bo ona jeszcze nie siedzi nawet z podparciem wiec na plasko musze ja wsadzic calkiem. W ogole probuje siadac a leci na twarz lub plecy, martwi mnie to bo starszy jak raczkowal i uczyl sie siadac to juz siedzial porządnie sam a ona nawet sie nie podeprze..

Lisa24 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co to jest papryka w słupku? 🤔

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w ogóle nie chce połykać kawałków. Ugryzie kawałek arbuza albo banana, pociumka w buzi i wypluwa.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, a co to jest papryka w słupku? 🤔
    Pokrojoną wzdłuż na pasek czyli tak zwany słupek 😊

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Pokrojoną wzdłuż na pasek czyli tak zwany słupek 😊

Aaaaaa 😂😂😂
    Już myślałam, że to jakiś nowy gadżet 🙊🙈

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Mój w ogóle nie chce połykać kawałków. Ugryzie kawałek arbuza albo banana, pociumka w buzi i wypluwa.
    To masz bezpiecznie. Obawiam się że mój łasuch może łykać wszystko " jak leci " 😊
    Dlatego właśnie to rodzic we wszystkim musi mieć ostatnie zdanie ,bo najlepiej zna swoje dziecko i jego możliwości.
    Nic nie jest dla każdego...nie da się schematami ..zaleceniami. Trzeba samodzielnie dopasowywać. Dla jednych dzieci blw będzie ok a dla innych niebezpieczne. :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Aaaaaa 😂😂😂
    Już myślałam, że to jakiś nowy gadżet 🙊🙈
    Nic dziwnego 😁gadżetów nie brakuje ...😊coraz ich więcej i nowości też różnych...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Hej.
    I ja czasem zaglądam ,😊

Dawałam paprykę też do polizania w słupku.
    I daje twarde warzywa w pasku( marchew,papryka,ogórek) ale bardziej do polizania ,pomasowania dziąsełek.
    Jeśli chodzi o jedzenie to u nas papki. A jak w całości to w siateczce .Obiadki Gotuje i blenduje.Owoce do kaszki rozgniatam,tre. Moje dziecko nie ma ząbków . Więc czekam z podawaniem kawałków. A na blw nie mam nerwów...martwiłabym się ,że się zakrztusi ,bo przecież nie pogryzie...

Wczoraj robiłam dla nas leczo ale trochę obawiałam się podać paprykę więc mały miał taki mix : cukinia,batat,marchew i pietruszka i było pycha 😊

Elmuszka
    Poczytałam ten artykuł. Fajny. 😊
    Może powolutku spróbuję z jakimś miękkim warzywem...choć trochę sceptycznie jestem nastawiona póki nie ma zębów. Nie jestem pewna czy poradzi sobie i będzie wiedział jaki kawałek może połknąć a który jest za duzy.
    A za smakowaniem i poznawaniem różnych struktur i konsystencji i tym by dziecko miało wybor. Jestem ! Ja często robię osobno każda rzecz. Jest przy tym więcej roboty niż przy zupce gdzie wszystko wrzucam do garnuszka i razem się gotuje. Ale mały ma kilka różnych rzeczy i poznaje każdy smak osobno. Co prawda zblendowane lub rozgniecione, niektóre w siateczce owoce drobne czy w kawałku czy suchuy chleb,chrupek w całości...więc zna różne już struktury i konsystencję :)
    Przydatna też informacja ,że można podawać wiele przypraw byle nie sól. Do tej pory dawałam tylko ziele angielskie i listek ale może warto wzbogacić potrawy o zioła czy nawet paprykę słodka.,kurkumę...

Właśnie ja mam te same obawy co do metody BLW.

Ale zacznę rozszerzać i zobaczymy jak to pójdzie, najpierw i tak papki będę podawać ale może od 7 miesiąca spróbuje coś do raczki dać ale na początku chyba jak mąż będzie w domu żebym była spokojniejsza 😉

Artykuł rzeczywiście ciekawy, wydrukuje go sobie 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić, jestem bardzo dumna z mojego skarba, pojechaliśmy wózkiem po owoce i wędlinę na pobliski plac i jechał w wózku prawie godzinę i większość na plecach, dopiero ostatnie 5min dałam go na brzuszek, wytrzymałby jeszcze dłużej ale dojechaliśmy do domu wiec usiedliśmy na ławeczce 😊😊

961l20mmezoojidp.png
  • Kimberly Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 00:02

• Kimberly Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 00:02

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimberly, w jednym z wpisow na tym blogu który wrzuciłam wcześniej bylo napisane że jeżeli sama jesteś w stanie rozgnieść jedzenie między językiem a górną wargą, to dziecko tym bardziej sobie poradzi:)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimberly wrote:
    Paulina, super! 😁

U nas też mały sukces, bo pierwszy spacer w spacerówce się udał :D Udało mi się przełożyć małą śpiącą do wózka, nie obudziła się nawet jak siłowałam się z pasami 🙈 A potem jak się obudziła w parku, to była zadowolona, że wszystko widzi :) mimo tego, że nie była na siedząco, tylko półleżąco. I też zdążyłam zrobić zakupy bez wrzasków :D

Gratulujemy 😊 może powoli przyzwyczaja się nasze maluchy do wózków 😊 ciekawe kiedy my spróbujemy spacerówkę

Kimberly lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Kimberly Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 00:03

‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ