X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięliśmy leżaczek do wanienki z myślą ze prysznic będzie wyższy i da radę się nalać trochę wody ale niestety jest płaski 🥴
    Kupiliśmy najprostsza wanienkę tutaj i czy zmieści się do samochodu zobaczymy 😄

961l20mmezoojidp.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, już odliczam :) jeszcze równe 5 tygodni..

My na wyjeździe kąpaliśmy Hanię pod prysznicem i teraz tez sobie kupiłam taki leżaczek do wanienki i jak jestem sama i nie chce mi się nalewać wody to wkładam go pod prysznic (nie mam brodzika, same płytki) i leje Hanię woda ze słuchawki a ona się śmieje bo pryska jej na buźkę ;P w szklarskiej mieliśmy basen, wiec prosto po basenie, jak wróciliśmy do pokoju, wchodziłam z nią na rękach pod prysznic i mąż nam pomagał ogarnąć bo bałam się ze mi się wyslizgnie z jednej ręki. Daliśmy radę, ale to były właśnie tylko 3 noce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 00:11

klz99vvjhysycx8i.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mogliśmy kurczę spróbować pod prysznicem 🤔

961l20mmezoojidp.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimberly wrote:
    Oo, Kendy, bo Ty chyba z północy Polski jesteś? To powodzenia w podróży! Obyście sprawnie dotarli do celu! No i też udanego wypoczynku 😊
    Tak północny zachód.😊Bardzo dziękuję.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wanienkę turystyczna silikonowa i składa się na płasko. Fajne rozwiązanie bo też w lato robi za basenik na powietrzu:)
    W domu używamy zwykłej plastikowej. Ale czasem zdarza mi się też kąpać z małym na rękach . Ale wtedy fakt pomoc męża niezbędna 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 09:04

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kimberly Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 00:12

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki leżaczek 😊

https://m.ceneo.pl/71574359;pla?se=H2HMsiLk6RLXyICAFdNYk_UL_WUc7rQs&gclid=Cj0KCQjwp5_qBRDBARIsANxdcil0C4AMClPEZ_uTke5awnJyRBsM9jtREp1CMEc8APIIyoAlOu0rSSYaAuPmEALw_wcB#tab=click

Kimberly lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu tak cicho? Myślałam że będę miała co czytać z dwóch dni a tu nic!
    Część na urlopach ale co z resztą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 13:28

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kimberly Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 00:13

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj wieczór wróciliśmy do domu, próbujemy się przedstawić na tryb codzienności chodź to ciężkie bo na wyjeździe było cudownie. Mały spisał się na medal 😊 oczywiście dla niego to było bardzo dużo wrażeń. Nawet zdobył swój pierwszy „szczyt” Palenice 😉 idąc do góry nie spał w chuście rozglądal się, na gorze szalał krzyczał z radości piszczał, a schodząc padł i spał sobie a mama musiała iść 2 razy wolniej bo ostrożniej żeby nie poślizgnąć się 😄 to ja musiałam go wnieść na ta górę i znieść bo mąż ma problemy z kolanem i właśnie idzie do lekarza we wtorek zobaczymy co to będzie. Oczywiście proponował mimo wszystko ze go wniesie ale dla kolana to za duże obciążenie tak w górę w dol wiec dałam radę 😊

Dobrze ze mąż ma jeszcze tydzień wolnego

I niestety większość osób przeniosła się na fb a szkoda 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 10:54

961l20mmezoojidp.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina fajnie że urlop udany. No i brawo za Palenice!!
    Kimberly, tak kawka, to dobry pomysł zwłaszcza że dziecię śpi :)
    My niestety kiblujemy w domu. Mąż ma teraz więcej pracy więc zostawia nas na 10-11 godzin i wraca wypruty. Mam nadzieję ze wypali nam urlop we wrzesniu

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin a planujecie gdzieś wyjechać czy zostajecie w domu? Moj normalnie pracuje 10-21 wiec wiem co czujesz z ilością godzin w pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 13:51

Marin lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Kimberly Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 00:14

Marin lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimberly wrote:
    My z kolei "zdobyliśmy" Jaworzynę :p "zdobyliśmy", czyli wjechaliśmy kolejką na górę ;p Mała zaczęła zasypiać w tej gondoli i na szczycie sobie pospała :) ale w drodze powrotnej już się rozglądała i podobało jej się :)
    A do szarej rzeczywistości wracamy jutro. Przed kolejnym wyjazdem chcę koniecznie kupić nosidło! :) zwł, że mała, mam nadzieję, zacznie nieďługo siadać..

Paulina, super, że Twój mąż ma jeszcze urlop! Nawet w domu to jednak co innego jak nie trzeba zostawać samej :) Podziwiam, że tak dałaś radę schodzić z tą chustą. Ale z kolanami nie ma żartów, więc też na Twoim miejscu bym wolała sama dźwigać ten słodki ciężar :D

No i Marin, mam nadzieję, że Wam się uda z urlopem! Dobrze sobie podładować baterie raz na jakiś czas :)

My czekamy teraz aż mała wstanie z drzemki i idziemy na jakiś obiad.

Było ciężko ale byłam z siebie dumna ze mi się udało 😊 mąż nas asekurował 😊
    To super gratuluje Jaworzyna 😁 pierwsze szczytu zdobyte przez nasze maluchy, od czegoś trzeba zacząć 😊
    My mamy nosidło od siostry ale chyba mu jeszcze nie wygodnie bo spróbowaliśmy tak z ciekawości na próbę i raczej się buntował w nim, za bardzo wpada w niego pewnie go coś gniotło

Kimberly lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Kimberly Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Marin Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Marin a planujecie gdzieś wyjechać czy zostajecie w domu? Moj normalnie pracuje 10-21 wiec wiem co czujesz z ilością godzin w pracy
    Miał być wyjazd ale dopiero dziś Pan mąż się określił z terminem więc nic nie rezerwowane. Właściwie to i nie mam nic na oku. Bywało już tak u nas (planowanie nie jest moja mocna strona) ale teraz we troje spontan to chyba nie najlepszy pomysl.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Miał być wyjazd ale dopiero dziś Pan mąż się określił z terminem więc nic nie rezerwowane. Właściwie to i nie mam nic na oku. Bywało już tak u nas (planowanie nie jest moja mocna strona) ale teraz we troje spontan to chyba nie najlepszy pomysl.

Może uda wam się coś znaleść na ostatnia chwile 😊 ja mogę polecić Szczawnicę 😉

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimberly wrote:
    Może za mały jeszcze :) A jakie macie? Ja myślę o Tuli.

Tez tak mi się wydaje ze jest za mały 🙂 my mamy takie

https://lovecarry.pl/pl/p/Nosidelko-Ergonomiczne-LoveCarry-Air-Chwile-Szczescia/80

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 22:59

961l20mmezoojidp.png
  • Kimberly Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dzisiaj była pobudka ok 5.40 😁
    Rzeczywiście te Tula wyglądają fajnie ale cena rzeczywiście jeszcze wyższa 😉 nie wiek czy mogę polecić bo jesce niestety nieużywany tego naszego. My dzisiaj byliśmy w Zawoji na 1 dzień u mojej cioci. I wyjechaliśmy przy pierwszej drzemce niestety mały obudził się po przeniesieniu do fotelika, ok 25min jechał bawiąc się i jak zaczął marudzić to zatrzymaliśmy się na stacji, mały szybko zasnął na rękach (był juz bardzo zmęczony) i ruszyliśmy i dojechaliśmy na miejsce w 40min i mały jeszcze spał ponad 30min i czekaliśmy z nim w samochodzie żeby się nie obudził i pospal sobie 😄i dopiero jak wstał wyszliśmy 😊

A jutro czeka nas wielki dzień mały kończy 6 miesięcy i zaczynamy rozszerzać dietę 😊

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ