STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Polecam nosidło kinderkraft Milo, Adaś jeszcze nie siedzi. Ale mieliśmy noszenie próbne porządny, fajny materiał.
Byliśmy dzisiaj na rybkach, tata sobie łowił a my bawiliśmy sie na kocyku.i Matka się spaliła na rakaKimberly lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie o rozszerzanie diety 😊 dzisiaj podałam małemu dynie ze słoiczka jutro tez mu ja podam. I tak około 3 tygodnie planuje warzywa podawać, czy tylko x1 dziennie mu podawać? Jak po 2 tygodniach sprowadzę owoce to tego dnia tylko owoc czy wtedy 2 posiłki warzywo i owoc? Potem znowu będę wprowadzać kaszki i jak wtedy? Może to pytanie wydaje się głupie ale robię to pierwszy raz i naprawdę nie wiem 🙄
Ale dzisiaj bulo fajnie jedząc dynie 😄 pozwoliliśmy mu się całemu upaprać grzebał rączka w łyżeczce brał mi łyżeczkę cały był brudny buzia body nawet tata ktory go trzymał na kolanach 😁 i popił woda z 2 łyki -
Tak, razem z warzywami dałam na 20min.schab był sklepany, więc cienki i tak z 1cm szerokości. Więc nie potrzebował dużo czasu.
Ale młody zdecydowanie bardziej lubi pieczone udka lub mielone wieprzowe/indycze z parowara. Dzisiaj robie pierwszy raz kasze zobaczymy czy zje.
Kimberly ale możesz dać wiekszy kawalek na dłużej może będzie bardziej soczysty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 16:17
Kimberly lubi tę wiadomość
-
Kimberly wrote:Ale dzisiaj bulo fajnie jedząc dynie 😄 pozwoliliśmy mu się całemu upaprać grzebał rączka w łyżeczce brał mi łyżeczkę cały był brudny buzia body nawet tata ktory go trzymał na kolanach 😁 i popił woda z 2 łyki
U nas też przy papkach mała jest caaała ubabrana xD i chętniej je jak może wsadzić rękę do miski albo właśnie wziąć sama łyżeczkę. Ale najchętniej to jednak te kawałki..
Aha i polecam tego bloga: http://szpinakrobibleee.pl/rozszerzanie-diety-niemowlat/
I jeszcze na fb jest taka grupa o tej samej nazwie, można zadawać pytania i dużo ciekawego się dowiedzieć [/QUOTE]
Dziękuje poczytam sobie 😊 -
Zrobiłam bulgur na sypko, ale większego zainteresowania nie było,czytałam że trzeba podawać nawet jak dziecko narazie jej nie je bo z czasem sie nią zainteresuje i będzie ćwiczyć jedzenie.
Na śniadanie wczoraj były za to placki z kaszy mannej z bananem -
Paulina, ja podawałam najpierw same warzywa raz dziennie. A później było raz dziennie wprowadzone już warzywo i na podwieczorek nowy owoc - papkę z jabłka czy gruszki albo kawałek arbuza w siateczce.
Dziewczyny, może ustawicie sobie na dole suwaczki z wiekiem Waszych dzieciaczków? będzie łatwiej się utożsamiać
-
Wchodzisz na stronę np. suwaczki.com i tam krok po kroku stawarzasz sobie wszystko. Potem wchodzisz tu na ustawienia i tam masz okienko-podpis na forum i tam wklejasz link z suwaczkiemchyba jakoś tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 13:19
-
Muszę się Wam pochwalić że mój lobuziak z dnia na dzień zaskakuje mnie coraz bardziej. Jest już taki kumaty. A zwiercony że o matko. Dopiero co nauczył się raczkowac do tylu a już zasuwa do przodu jak przecinak. Dziś lapal się za ławę i chciał stawać na nóżki. Trochę to hamuje w tym wszystkim bo nie staje na całej stopie tylko na paluszkach, myślę że może jest za wcześnie.
-
Marin wrote:Maksio pewnie miał niezłą frajdę w kuleczkach
Oj tak dopóki jakieś dzieci nie weszły i zaczęły krzyczeć i rzucać piłeczkami i mały wystraszył się i zaczął płakać ale tata szybko zareagował i wyciągnął go zanim się rozpłakał na dobre 😊