STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To u nas drzemki są zazwyczaj 4, wczoraj i dzisiaj 5 🤔 czasami się zdarza chodź chyba bardzo rzadko ze 3, ale łącznie śpi w dziennie 3-4godz wiec te drzemki trwają najczęściej 40-60min 😉 teraz mały chodzi spać ok 18-19 i wstaje ok 6
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 17:41
-
Wszystkiego najlepszego dla solenizantowi ❤️
Pięknie stoją, szok! Hania narazie tylko pełza do tylu ;( ale nie pospieszam jej, niech idzie swoim tempem.
Tez nam się marzy taki basenik z kuleczkami ❤️Jeszcze w ciąży oglądałam takie śliczne.. ale nie mamy gdzie dać salon i tak jest już cały w rzeczach Hani.. ale zastanawiamy się z mężem czy nie złożyć w sypialni naszego łóżka i zrobić pokój tylko dla Hani a my przeniesiemy się spać do salonu na kanapę.. wtedy moglibyśmy wpakować jej wszystkie rzeczy tam. Z drugiej strony będę tęsknić za naszym wygodnym łóżkiem
A nam przez ostatnią noc wyszedł ząbek -
Paulina9191 wrote:I biedny przespał zakupy 😊 a chociaż coś ciekawego go minęło czy jednak warto byki przespać ten czas?
Lisa, Tomek tez na początku chodził do tyłu aż tu nagle po kilku dniach dwa "kroczki" do przodu a następnego dnia jak burza poszedł.
Ogólnie zastanawiam się jak on to robi, że uczy sie tak dosc szybko tych nowych rzeczy,bo przeciez większość czasu przebywa na rękach no ewentualnie w wózku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 21:40
-
Marin u nas jest cofanie od jakiś 2 tygodni i nie chce dalej ruszyć. Podnosi ręce i nogi do góry i myśli, ze przybliży sie do wybranej zabawki siłą perswazji a jak nie pomaga to zaczyna krzyczec.. czytałam, ze niby to „pływanie” to normalny etap w rozwoju ale trochę to już trwa. Ma jeszvze chwile czasu wiec staram się nie panikować
W sumie mnie pocieszyłas bo Hania tez ostatnio dużo spędza czasu na rękach i myślałam, ze może dlatego nie idzie do przodu, bo nie ćwiczy -
Marin wrote:Jak Hania to przeszła?
Myśle, ze nie możemy narzekać. Bardzo się sliniła i wszystko gryzła. Przez 3 dni robiła 4-5 kupek na dobę a normalnie robi 1. Ostatnią noc często się budziła ale nie płakała tylko chciała na ręce i wtedy od razu odpływała, a jak się ją odkładało to po 10 min znowu od początku. Ogólnie momentami byla marudna, ale nie płakała, nie goraczkowala, wiec oby tak dalej. -
Moj tez bezzębny i przemieszcza się po macie jak dżdżownica, jakiś tak buzie daje do podłogi, ręce na łokciach i ciągnie do przodu całe ciało 😆 na bujaczku w polsiedzacej pozycji musimy zakładać szelki (dotychczas tylko dol mu zapisaliśmy) bo łobuz odgina się do przodu jakby chciał usiąść i łamie się w pół 😁
-
Kimberly wrote:O, to powodzenia w prowadzniu sklepu! 😊
A my dzisiaj byliśmy na pobraniu krwi. W celu kontrolnej morfologii plus żelazo. Był płacz 😭 Ale przynajmniej nie było kolejki, bo wszyscy powyjeżdżali.
My od wyjścia ze szpitala po porodzie nie robiliśmy żadnych badań kontrolnych z krwi 🤔 czy każdy powinien zrobić?
Biedactwo na szczescie już po, dobrze ze szybko poszło i malutka nie musiała długo czekać -
Kimberly wrote:No to ładnie! Ciekawe jak w nocy pośpi..
Ja nigdy sama nie kąpałam :o Jak tego dokonałaś? Jakoś z leżaczkiem? Ja sama wykąpię chyba dopiero jak mała zacznie siedzieć w wanience 🙈
Tak z leżaczkiem 😊 mały czekał w bujaczku w łazience jak szykowałam kąpiel potem do wanienki z leżaczkiem i później ręcznik zarzuciłam sobie na ramie i małego na niego położyłam okrylam i powycieralam w pokoju na kanapie 😊
W nocy spał od 19 do 6 ale ile razy się budził to nie wiem bo biorę go na karmienie i zasypiam momentalnie i jak przebudze się to do odkładam, czasem chyba przebudzam się szybko a czasem po 2 godzinach 😁 a czasem nie zdążę suw obudzić przed kolejnym karmieniem i potem znowu zasypiam 😁 ostatnio od 2 do 6 spał na mnie bo co go karmiłam to zasypiałamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 08:19