X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam 200 a dla ciężarnych jest 190 :p także... Niewielka zmiana :P

a karty ciąży jeszcze nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 13:13

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak ceny sa podobne.. Zdzieraja za 15 min wizyty :(

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no.. u mnie to jakieś 30 min zawsze

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 120 zl płace

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    ja tez się zle czułam ale moja dibetolog twierdzi że odstawnie często powoduje poronienia więc ona nie odstawia, ale kazała mi podpisać zgodę że zgadzam sie leczyć mimo ze w polsce tak sie nie leczy , że biore odpowiedzialnośc i tak sie zastanawiam czy może ktos jeszcze sie leczy.
    Ja w poprzedniej ciąży brałam metwormine i to w bardzo dużej dawce bo miałam cukrzycę ciazowa tak leczą w UK młodą ma już 5 lat jest zdrowa i pyskata

Seli lubi tę wiadomość

• vanja Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Okres spóźnia mi się 3 dni, ale z testowaniem postanowiłam poczekać do dnia matki. A na razie podczytuję co u Was z myślą, że być może dołączę do styczniowych mamuś :)

Sylwunis, marcelcia, Marciiik, Olaa86, Asia8787 lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Vanja, powodzenia w takim razie :)

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ Ale do znajomego lekarza. W każdej chwili mogę do niego zadzwonić. W pierwszej chodziłam prywatnie do połowy ciąży. Jak się zaczęły problemy było już niesympatycznie. Teraz na NFZ nie narzekam. Tylko muszę swoje wiedzieć w poczekalni.

Co do metforminę biorę 3x 500 A wizyty u diabetolog nam jak narazie co 3 tygodnie. Zresztą w poprzedniej miałam cukrzycę ciężarnych i się kułam więc słabo wspominam.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja NFZ źle wspominam :P

dZhdp1.png

• cotton Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelcia Jezu Ty to siw tez biedna nastresujesz... Kurde nie mozemy wszystkie bez problemow dojsc do szczealiwych finałów?

Ja juz w poczekalni, ale mam stresa. U mnie za wizyte 150 zl.
    Pierwsza ciaze prowadzialam w moim miescie na nfz i bylam bardzo zadowolona, pozniej niestety zlikwidowali poradnie dla kobiet,myslalam, ze mnie szlag trafi. Poprzednia ciaza tez na nfz i tez wszystko fajnie,dopiero jak ja stracilam to zaczelam sie zastanawiac czy babka nie zlekcewazyla mojej szyjki w 16 tyg -28mm.
    Tak wiec róznie to bywa.

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ do Zastępcy ordynatora porodówki gdzie chcę rodzić i jest najlepszym lekarzem pod słońcem dziś mi skacze ciśnienie ale pogoda plus początek ciąży robi swoje

• sallvie Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna sie stres za godzine wizyta !!

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ciągle zastanawiam czy iść sprawdzić do ordynatora właśnie.. chociaż to tylko dla mojego spokoju.. brzuch mnie lekko pobolewa w okolicy pępka (ma któraś takie bóle)? Nie leci ze mnie tak jak ostatnio.. bardziej tylko wypadło to "mięso" i teraz jakieś tam ciemnobrunatne krwawienie jest.. ale delikatne..

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Oj laski jojczycie jak stare babcie aż ciekawa jestem jak będzie Was bolało po 35tyg ciaży. Wtedy to jest co nosić i wszystko boli :p już przestać marudzić mi tu i się cieszyć a nie krzyż kregoslup a któraś nawet udo bolało no co Wy :p

Marcelcia dziwnie to zabrzmiało ze coś wypadło. Ale co? Skrzep?

Mnie w pierwszej ciazy nic nie bolalo podczas chodzenia. Do 40 tc w pracy trzymalam tempo. A przypiminam ze brzuch mialam ogromny bo przybralam 30kg. Jedynie w pozycji lezacej bylo ciezko z przewracaniem sie... ale maz przewracal ogra na drugi bok :-)

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam bóli...

Dziewczyny za wizyty trzymam kciuki :)

dZhdp1.png

• czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    Cotton kochana jak tam u Ciebie ?
    Ja tez zle spalam siku mnie budzi 4 razy w nocy jakos nie mam snow w poprzedniej ciazy snilo mi sieco chwila a teraz nie. ogolnie to o 21 juz filmu ni nic innego nie moge obejzec bo usypiam ha ha i to jeszcze z dwiema drzemka w ciagu dia :):).

ja we wtorek bylam na usg i dzis juz bym poleciala zobaczyc czy wszytsko ok i czy dzidzi rosni. bylabym spokojniejsza... chyba tak czeste usg nam nie szkodzi co?? jakie macie zdanie na ten temat?

W pierwszej ciazy przez 1 trym mialam ok 2 usg w tygodniu a potem 2 w miesiacu. Uwazam ze nie szkodzi :-) tak tez twierdzila moja siostra lekarka.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Ja też nie. A że nie mam żadnych obowiązków, to sobie wymyślam. I w ogóle dzisiaj wymyśliłam, że pójdę do lidla po borówki, bo są przecenione, a mam ostatnio fazę. Z tej okazji zrobiłam makijaż i kręcę loki na wstążki. Po prostu sikam sama z siebie.

haha rozwaliłaś mnie :) Przypomniało mi się jak współlokatorka na studiach, zakochana w prowadzącym przed jego zajęciami kręciła sobie loki i w ogóle się odstawiała. A po studiach jak to wspominałyśmy to mnie ochrzaniła jak mogłam ją w takich weselnych lokach wypuszczać z mieszkania jak głupią :)

010i3e3k3szwmdsp.png
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki Bety, więcej nie będę jej robić, nie ma sensu

22.05 7623
    24.05 14998

:D

Seli, Kobobo, olkakarolka, Zośkaaa, MonaLiza, Marciiik lubią tę wiadomość

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba męża wyciągnę na randkę :P wieczorem.

Zabukowałam nam wakacje! Jupi ;D co prawda nad morzem polskim a nie włochy ale co tam,, nie chce się denerwować wyjazdem za granicą w późnym miesiącu ciąży :P

Sylwunis, olkakarolka, Marciiik lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Specjalna :) jako wspomagający pracuje obecnie.

Seli ja tez jestem wspomgajacym :) obecnie mam klase 7 :)

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ