X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam 200 a dla ciężarnych jest 190 :p także... Niewielka zmiana :P

a karty ciąży jeszcze nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 13:13

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak ceny sa podobne.. Zdzieraja za 15 min wizyty :(

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no.. u mnie to jakieś 30 min zawsze

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 120 zl płace

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    ja tez się zle czułam ale moja dibetolog twierdzi że odstawnie często powoduje poronienia więc ona nie odstawia, ale kazała mi podpisać zgodę że zgadzam sie leczyć mimo ze w polsce tak sie nie leczy , że biore odpowiedzialnośc i tak sie zastanawiam czy może ktos jeszcze sie leczy.
    Ja w poprzedniej ciąży brałam metwormine i to w bardzo dużej dawce bo miałam cukrzycę ciazowa tak leczą w UK młodą ma już 5 lat jest zdrowa i pyskata

Seli lubi tę wiadomość

• vanja Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Okres spóźnia mi się 3 dni, ale z testowaniem postanowiłam poczekać do dnia matki. A na razie podczytuję co u Was z myślą, że być może dołączę do styczniowych mamuś :)

Sylwunis, marcelcia, Marciiik, Olaa86, Asia8787 lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Vanja, powodzenia w takim razie :)

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ Ale do znajomego lekarza. W każdej chwili mogę do niego zadzwonić. W pierwszej chodziłam prywatnie do połowy ciąży. Jak się zaczęły problemy było już niesympatycznie. Teraz na NFZ nie narzekam. Tylko muszę swoje wiedzieć w poczekalni.

Co do metforminę biorę 3x 500 A wizyty u diabetolog nam jak narazie co 3 tygodnie. Zresztą w poprzedniej miałam cukrzycę ciężarnych i się kułam więc słabo wspominam.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja NFZ źle wspominam :P

dZhdp1.png

• cotton Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelcia Jezu Ty to siw tez biedna nastresujesz... Kurde nie mozemy wszystkie bez problemow dojsc do szczealiwych finałów?

Ja juz w poczekalni, ale mam stresa. U mnie za wizyte 150 zl.
    Pierwsza ciaze prowadzialam w moim miescie na nfz i bylam bardzo zadowolona, pozniej niestety zlikwidowali poradnie dla kobiet,myslalam, ze mnie szlag trafi. Poprzednia ciaza tez na nfz i tez wszystko fajnie,dopiero jak ja stracilam to zaczelam sie zastanawiac czy babka nie zlekcewazyla mojej szyjki w 16 tyg -28mm.
    Tak wiec róznie to bywa.

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ do Zastępcy ordynatora porodówki gdzie chcę rodzić i jest najlepszym lekarzem pod słońcem dziś mi skacze ciśnienie ale pogoda plus początek ciąży robi swoje

• sallvie Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna sie stres za godzine wizyta !!

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ciągle zastanawiam czy iść sprawdzić do ordynatora właśnie.. chociaż to tylko dla mojego spokoju.. brzuch mnie lekko pobolewa w okolicy pępka (ma któraś takie bóle)? Nie leci ze mnie tak jak ostatnio.. bardziej tylko wypadło to "mięso" i teraz jakieś tam ciemnobrunatne krwawienie jest.. ale delikatne..

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Oj laski jojczycie jak stare babcie aż ciekawa jestem jak będzie Was bolało po 35tyg ciaży. Wtedy to jest co nosić i wszystko boli :p już przestać marudzić mi tu i się cieszyć a nie krzyż kregoslup a któraś nawet udo bolało no co Wy :p

Marcelcia dziwnie to zabrzmiało ze coś wypadło. Ale co? Skrzep?

Mnie w pierwszej ciazy nic nie bolalo podczas chodzenia. Do 40 tc w pracy trzymalam tempo. A przypiminam ze brzuch mialam ogromny bo przybralam 30kg. Jedynie w pozycji lezacej bylo ciezko z przewracaniem sie... ale maz przewracal ogra na drugi bok :-)

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam bóli...

Dziewczyny za wizyty trzymam kciuki :)

dZhdp1.png

• czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    Cotton kochana jak tam u Ciebie ?
    Ja tez zle spalam siku mnie budzi 4 razy w nocy jakos nie mam snow w poprzedniej ciazy snilo mi sieco chwila a teraz nie. ogolnie to o 21 juz filmu ni nic innego nie moge obejzec bo usypiam ha ha i to jeszcze z dwiema drzemka w ciagu dia :):).

ja we wtorek bylam na usg i dzis juz bym poleciala zobaczyc czy wszytsko ok i czy dzidzi rosni. bylabym spokojniejsza... chyba tak czeste usg nam nie szkodzi co?? jakie macie zdanie na ten temat?

W pierwszej ciazy przez 1 trym mialam ok 2 usg w tygodniu a potem 2 w miesiacu. Uwazam ze nie szkodzi :-) tak tez twierdzila moja siostra lekarka.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Ja też nie. A że nie mam żadnych obowiązków, to sobie wymyślam. I w ogóle dzisiaj wymyśliłam, że pójdę do lidla po borówki, bo są przecenione, a mam ostatnio fazę. Z tej okazji zrobiłam makijaż i kręcę loki na wstążki. Po prostu sikam sama z siebie.

haha rozwaliłaś mnie :) Przypomniało mi się jak współlokatorka na studiach, zakochana w prowadzącym przed jego zajęciami kręciła sobie loki i w ogóle się odstawiała. A po studiach jak to wspominałyśmy to mnie ochrzaniła jak mogłam ją w takich weselnych lokach wypuszczać z mieszkania jak głupią :)

010i3e3k3szwmdsp.png
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki Bety, więcej nie będę jej robić, nie ma sensu

22.05 7623
    24.05 14998

:D

Seli, Kobobo, olkakarolka, Zośkaaa, MonaLiza, Marciiik lubią tę wiadomość

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba męża wyciągnę na randkę :P wieczorem.

Zabukowałam nam wakacje! Jupi ;D co prawda nad morzem polskim a nie włochy ale co tam,, nie chce się denerwować wyjazdem za granicą w późnym miesiącu ciąży :P

Sylwunis, olkakarolka, Marciiik lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Specjalna :) jako wspomagający pracuje obecnie.

Seli ja tez jestem wspomgajacym :) obecnie mam klase 7 :)

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ