X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cotton, żyjesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz wizytę 4czerwca i jak będzie ok to dostanę kartę ciąży więc czekam

• Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja miałam już i tak odejść z tej szkoły i jestem na l4 do wtorku. Koleżanka mówi, że dzieci się poryczały :P a ja tęsknie za moimi łobuzami.

Moi jeszcze nie wiedza - wiedza ze mnie z nimi w 8 klasie nie bedzie doa ide na wychowawczy :) o ciazy to jeszcze nikt nie wie :) oprocz.meza oczywiście... czekam do pierwszej wizyty u gina i po niej nede.rozmawiac z, dyrekcja

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia_tcv wrote:
    Ja mam teraz wizytę 4czerwca i jak będzie ok to dostanę kartę ciąży więc czekam

To tak jak ja :) o ktorej godzinie masz? I ktory bedziesz miec wowczas tc?

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    No ja wlasnie mam z nią kontakt i powiem ci że to moim zdaniem jest bandytyzm że tak postępują. U mnie kreski blade wychodzą i nawet sprawdzić nie mogę boję się że może pozamaciczna albo coś nie tak a oni na to jak nie ma krwawien to trzeba czekać To ja już wolę kasę na bilet wydać i sprawdzić co się tam dzieje będę w 8tc więc jak coś będzie nie tak nie mam zamiaru czekać kolejnych 5 żeby coś z tym zrobic

No wlasnie... A to wiele szkod moze narobic...

Rub45 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Gratulacje udanych wizyt.
    A ja od 6 pracowalam, teraz ganiam sie z synkiem i jeszcze na wieczorny meeting sluzbowy musze wyjsc. Kto wie czy przed polnoca wroce.

Ps. Czy sa tu w ogole jakies Warszawianki?

Ja z Warszawy :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    Rub45 jak dobrze ze jest ktos z UK tez! jesli moge spytac gdzie mieszkasz? ja w Londynie juz od 4 lat i nawet nie jestem zarejestrowana u zadnego GP, na sama mysl o wizycie z midwife zoladek mi sie zaciska ze stresu, nigdy nie korzystalam z tutejszej opeiki zdrowotnej zawsze latalam do Polski.. :/ kompletnie nie ogarniam jak to wszystko tutaj dziala :(

Kochana ja mieszkam na południu w hrabstwie Dorset na totalnym zadupiu hehe właśnie przeprowadzam się do większego miasta. Musisz zarejestrować się w klinice tam gdzie mieszkasz wyznaczeniu sobie wizytę do polożnej bo to trwa zanim się z tobą skontaktuja. Pierwsza wizyta na której jest wywiad do 10tyg ciąży mają czas na zorganizowanie ci usg między 12-14tc i pobranie krwi na test papa i inne jak morfologia przeciwciała itd...
    Ty jesteś w dobrej sytuacji w Londynie i okolicach są polskie kliniki nie musisz jeździć do Pl usg jest dość drogiebchyba w okolicy 100£ ale może cię wyjść taniej niż lot do Pl więc warto rozważyć na przyszłość. Koło mnie nie ma żadnej polskiej kliniki więc dlatego lecę do Pl.
    To moja 3 cia ciaza tu wiecbjuz jestem obcykana ;-) Jak coś to pytaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa86 wrote:
    To tak jak ja :) o ktorej godzinie masz? I ktory bedziesz miec wowczas tc?
    To będzie 6 tydz i 6dzień i mam na 16.10 jak będzie ok to dostanę już kartę ciąży bo lekarz ostatni powiedział że ciąża jest ale za wcześnie na badania i zakładanie karty do 4 czerwca mam brać wszystkie leki dużo leżeć i odpoczywać

• Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia_tcv wrote:
    To będzie 6 tydz i 6dzień i mam na 16.10 jak będzie ok to dostanę już kartę ciąży bo lekarz ostatni powiedział że ciąża jest ale za wcześnie na badania i zakładanie karty do 4 czerwca mam brać wszystkie leki dużo leżeć i odpoczywać

To u mnie bedzie 7t2d wiec podobnie... ale o 19.00

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam z mezem na randce ;) milo bylo ale juz ledwo zipie. Masakra ;p jest ok caly dzien a potem lapie mnie mega sennosc, lzy leca buntujac sie przed snem. Plecy juz tez bola jak nie wiem... dobrze, ze w ciagu dnia jest lepiej.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Bylam z mezem na randce ;) milo bylo ale juz ledwo zipie. Masakra ;p jest ok caly dzien a potem lapie mnie mega sennosc, lzy leca buntujac sie przed snem. Plecy juz tez bola jak nie wiem... dobrze, ze w ciagu dnia jest lepiej.

To na tym etapie normalne ja też kładę się ostatnio wcześniej bo czuję że już mi się chce spać
    ...ale w dzień jakiś daje radę hehe
    Ps: gratuluję randki z ukochanym. Myślę że to ważne aby w tym wszystkim nie zapomnieć o drugiej połowie

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    To na tym etapie normalne ja też kładę się ostatnio wcześniej bo czuję że już mi się chce spać
    ...ale w dzień jakiś daje radę hehe
    Ps: gratuluję randki z ukochanym. Myślę że to ważne aby w tym wszystkim nie zapomnieć o drugiej połowie

Ja nie bede walczyc z tym tylko spac ;) choc mecza mnie moje glupie sny.

A tak, trzeba korzystac z tych chwil jak jeszcze mozemy egoistycznie byc tylko dla siebie ;) bo potem takie wyjscia beda utrudnione.

dZhdp1.png

• cotton Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Cotton, żyjesz?
    Dzięki,zyje zyje:)
    Widziałam moje maleństwo z pulsujacym serduszkiem<3
    Skad plamienia niewiadomo,zadnego krwiaczka ani nic nie ma. Lekarka mówiła, ze jak jeszcze zarodek nie jest dobrze zagniezdzony,to niektore kobiety moga miec takie plamienia nawet do okolic 12 tygodnia. Pytalam czy w razie takich sytuacji dzwonic czy jechac do szpitala. Powiedziala, ze moge dzwonic,a do szpitala nie ma co jechac, bo tam jeszcze brzuch niepotrzebnie pougniataja,a i tak nic więcej nie dadzą oprocz duphatonu czy luteiny. Do szpitala wtedy,gdy krwawienie jest mocne,przypominajace miesiaczke, z jakimis skrzepami czy bólem brzucha. Troszke sie uspokoilam i modle sie, zeby to wszystko sie juz nie powtórzyło.
    Nastepna wizyta 18.06,oby dzidzia rosla zdrowo!

Gratuluje pozostałych udanych wizyt i witam nowe przyszle Mamusie:)

Marciiik, MonaLiza, Asia8787, Rub45, toyotarav4, olkakarolka, Sanka, Solane lubią tę wiadomość

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa86 wrote:
    To u mnie bedzie 7t2d wiec podobnie... ale o 19.00
    No to się będziemy wspierać Dziewczyny ja was pocieszę mam3 dzieci najstarsze 9lat najmłodsze 4lata wstaje już o 6 według młodego 2 dzieci wyprawiam do szkoły z młodym siedzę w domu z rana pralka prania potem sprzątanie spacer i zakupy potem obiad dziewczyny wracają ze szkoły jedzą obiad i mają godzinę na bajki a ja czas na ogarnięcie po obiedzie potem lekcje z nimi chwila rozmowy z tatą czas i na zabawę a ja mam czas na ściągnięcie prania o zrobienie kolacji a następnie umyć położyć dzieci potem prasuje składam pranie żeby nie robić zaległości koło 9 rozmawiam z mężem a potem mam czas dla siebie teraz to czas naspanie bo nic mi się nie chce. Zawsze powtarzam sobie że mogło być gorzej no teraz pewnie nie będzie łatwiej już czasem zamiast spaceru wolę drzemkę z małym hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 19:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton świetnie uspokoiłaś nas

Kobobo lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia_tcv wrote:
    Noto się będziemy wspierać Dziewczyny ja was pocieszę mam3 dzieci najstarsze 9lat najmłodsze 4lata wstaje już o 6 według młodego 2 dzieci wyprawiam do szkoły z młodym siedzę w domu z rana pralka prania potem sprzątanie spacer i zakupy potem obiad dziewczyny wracają ze szkoły jedzą obiad i mają godzinę na bajki a ja czas na ogarnięcie po obiedzie potem lekcje z nimi chwila rozmowy z tatą czas i na zabawę a ja mam czas na ściągnięcie prania o zrobienie kolacji a następnie umyć położyć dzieci potem prasuje składam pranie żeby nie robić zaległości koło 9 rozmawiam z mężem a potem mam czas dla siebie teraz to czas naspanie bo nic mi się nie chce. Zawsze powtarzam sobie że mogło być gorzej no teraz pewnie nie będzie łatwiej już czasem zamiast spaceru wolę drzemkę z małym hehe

Spora rodzinka ;) wiele zadan.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Dzięki,zyje zyje:)
    Widziałam moje maleństwo z pulsujacym serduszkiem<3
    Skad plamienia niewiadomo,zadnego krwiaczka ani nic nie ma. Lekarka mówiła, ze jak jeszcze zarodek nie jest dobrze zagniezdzony,to niektore kobiety moga miec takie plamienia nawet do okolic 12 tygodnia. Pytalam czy w razie takich sytuacji dzwonic czy jechac do szpitala. Powiedziala, ze moge dzwonic,a do szpitala nie ma co jechac, bo tam jeszcze brzuch niepotrzebnie pougniataja,a i tak nic więcej nie dadzą oprocz duphatonu czy luteiny. Do szpitala wtedy,gdy krwawienie jest mocne,przypominajace miesiaczke, z jakimis skrzepami czy bólem brzucha. Troszke sie uspokoilam i modle sie, zeby to wszystko sie juz nie powtórzyło.
    Nastepna wizyta 18.06,oby dzidzia rosla zdrowo!

Gratuluje pozostałych udanych wizyt i witam nowe przyszle Mamusie:)

To dobre wiadomosci ;)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spora rodzinka M 1200km od domu ale 2021roku już będziemy razem

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia_tcv wrote:
    Spora rodzinka M 1200km od domu ale 2021roku już będziemy razem

Ojaaa... to daleko. A gdzie do 21 roku... Podziwiam, ze tak w sumie sama sie zajmujesz. Ja nie ukrywam, licze bardzo na meza po porodzie bo sama nie dam rady, w takim sensie, ze tez bede potrzebowac chwili dla siebie czasem.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wiem że wiele mam tego potrzebuje i ja rozumiem ale ja jestem samolubem i nie jest dobre bo wsparcie jest bardzo ważne

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ