X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) piatunio! Za trzy dni wizyta, stresuje sie i boje... A piersi mnie bola dzis, ze masakra :/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koobo, olinka gratuluję fasolinki :-)

OlinkaO, Kobobo lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Zastanawiam się dlaczego mój gin wczoraj nie powiedział mi o ilości uderzeń serduszka. Wprawdzie wspominał że w tym gabinecie ma słaby sprzęt ale jakoś mi się smutno zrobiło . W poniedziałek idę jeszcze do drugiego na kontrolę mam nadzieję że mi powie i że wszystko będzie dobrze.

Cotton uff :) super wieści !
    Marcelcia życzę Ci żeby teraz było już tylko dobrze.
    Nie martw się, ja też nie wiem ale grunt że bije <3 i wszystko jest ok, ja mam wizytę 1.6 u mojego już ginekologa.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem ile bije serducho, wiem, ze bije ;)

Spotkanie z porcelana na czczo - okropnie... czuje, ze dzis taki mocno objawowy dzien.
    Nie wiem o co chodzi ale jednego dnia mam mase objawow, wymioty, mdlosci, sennosc, bol plecow, piersi... a innego prawie caly dzien nic tylko na wieczor plecy...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Sanka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Już się cieszyłam że mdłości mi odpuściły a tu wczoraj wieczorem taki mnie pawik dopadł że do teraz boli mnie żołądek. Spać mi się chce przeokrutnie, mimo tego że codziennie ucinam sobie ok 1-2h drzemkę i kładę się spać wcześnie to i tak z rana jestem nieprzytomna :/

Gratuluję wszystkim które zobaczyły wczoraj serduszka i witam nowe koleżanki :)

Czerwona_róża, ja też jestem z Warszawy :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hej ;) piatunio! Za trzy dni wizyta, stresuje sie i boje... A piersi mnie bola dzis, ze masakra :/
    U ciebie to chyba już była wizyta serduszkowa a na tą z mierzenie wszystkiego to chyba jeszcze za wcześnie bo robią 12-14tc idziesz tak poprostu podejrzeć czy coś się dzieje czy masz jakieś wskazania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 07:51

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    U ciebie to chyba już była wizyta serduszkowa a na tą z mierzenie wszystkiego to chyba jeszcze za wcześnie bo robią 12-14tc idziesz tak poprostu podejrzeć czy coś się dzieje czy masz jakieś wskazania?

Mam tak wyznaczona przez lekarza ;) serduszkowa robilam na nfz i nie mam karty ciazy. Ide z wynikami, zmierzy mi malenstwo na to chwile i sprawdzi czy jest ok ;) stresuje sie mimo wszystko bo mam glupie sny. Dzis byl temat "pepowina" i mialam dziwny pepek jakby to byla moja a nie dziecka ;p

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dzień dobry :)
    Już się cieszyłam że mdłości mi odpuściły a tu wczoraj wieczorem taki mnie pawik dopadł że do teraz boli mnie żołądek. Spać mi się chce przeokrutnie, mimo tego że codziennie ucinam sobie ok 1-2h drzemkę i kładę się spać wcześnie to i tak z rana jestem nieprzytomna :/

Gratuluję wszystkim które zobaczyły wczoraj serduszka i witam nowe koleżanki :)

Czerwona_róża, ja też jestem z Warszawy :)

A mnie za to z rana dzis... a jak zoladek boli to moze cos zjadlas nie dobrego?

dZhdp1.png

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mam tak wyznaczona przez lekarza ;) serduszkowa robilam na nfz i nie mam karty ciazy. Ide z wynikami, zmierzy mi malenstwo na to chwile i sprawdzi czy jest ok ;) stresuje sie mimo wszystko bo mam glupie sny. Dzis byl temat "pepowina" i mialam dziwny pepek jakby to byla moja a nie dziecka ;p
    ...a to super bo myślałam że coś się dzieje i dlatego idziesz
    Powodzenia....

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    ..a to super bo myślałam że coś się dzieje i dlatego idziesz

Nie, tamten nie widzial serducha. Bylam jak byl sam pecherzyk, a do tego macica jest tak ulozona, ze ciezko zmierzyc. Wydaje mi sie, ze od kilku dni zmienila polozenie i jest "normalnie" :p pokaze wyniki badan, powiem, ze wracam do pracy itp. U niego czesto sa wizyty w ciazy jesli wczesniej byly problemy. Wiec albo bede u niego co 2-3 tygodnie albo raz na miesiac ;p zobaczymy. Na prenatalne to mysle, ze 22.06 pojde.

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:) Ja idę na wizytę w poniedziałek, do drugiego doktorka. Robię tak ponieważ jednego mam z kliniki daleko. A drugiego chcę mieć tu na miejscu pod ręką z mojego szpitala. I tak w sumie nie wiem czy mu powiedzieć, że chodzę jednocześnie do kliniki. Wcześniej mu mówiłam, że zaczęłam szukać pomocy gdzieś dalej. Ostatnio na wizycie zwykły gin powiedział, że nie zna się na sterydach i nie przepisuje. A ja wiedziałam, że będe musiała brać sterydy i dlatego pojechałam do kliniki i biorę je. Więc chyba zwykły gin powinien o tym wiedzieć co? Czy nic nie mówić i chodzić jakby nigdy nic?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Dzień doberek:) Ja idę na wizytę w poniedziałek, do drugiego doktorka. Robię tak ponieważ jednego mam z kliniki daleko. A drugiego chcę mieć tu na miejscu pod ręką z mojego szpitala. I tak w sumie nie wiem czy mu powiedzieć, że chodzę jednocześnie do kliniki. Wcześniej mu mówiłam, że zaczęłam szukać pomocy gdzieś dalej. Ostatnio na wizycie zwykły gin powiedział, że nie zna się na sterydach i nie przepisuje. A ja wiedziałam, że będe musiała brać sterydy i dlatego pojechałam do kliniki i biorę je. Więc chyba zwykły gin powinien o tym wiedzieć co? Czy nic nie mówić i chodzić jakby nigdy nic?

Nie wiadomo jak postapi, bo moze sie obrazi :p ja mialam powiedziec swojemu o wizycie na nfz a dziewczyny z forum i te co do niego chodza mowia, ze absolutnie nie ;p bo od razu mnie wywali ;p a ja mysle nad drugim lekarzem.

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie wiadomo jak postapi, bo moze sie obrazi :p ja mialam powiedziec swojemu o wizycie na nfz a dziewczyny z forum i te co do niego chodza mowia, ze absolutnie nie ;p bo od razu mnie wywali ;p a ja mysle nad drugim lekarzem.
    No i nie wiem co zrobić. Pewnie w ostatniej chwili zdecyduję co począć.
    A z jakiego powodu myślisz o drugim lekarzu?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    No i nie wiem co zrobić. Pewnie w ostatniej chwili zdecyduję co począć.
    A z jakiego powodu myślisz o drugim lekarzu?

Bo chce rodzic w innym szpitalu niz ten co przyjmuje mnie teraz ;p

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki.... Ja dzisiaj na badaniach z krwi +krzywa cukrowa.
    Seli też nie mogę się doczekać poniedziałku, choć już stres tak samo mnie zjada!

Rub45, toyotarav4, Kobobo lubią tę wiadomość

• Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!! Dziś mój wielki dzień i pierwsza wizyta o 12.40 :)
    Która dziś też wizytuje?
    Trzymam za nas wszystkie kciuki. Emocje nie do opisania :)

Zaraz po wizycie idę do pracy, więc pewnie dopiero wieczorem dam znać.
    Cudownego dnia dla nas wszystkich:)

Rub45, Kobobo, sallvie lubią tę wiadomość

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Ja dzis na 10:40 wizyta. Wrocilam niedawno z nocki przespie sie godzinke no i zobaczymy. Fatalnie sie czuje przez choróbsko

Trzymam kciuki za reszte wizytujacyh dziś i za badania! :)

Rub45, Asia8787, sallvie lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki.... Ja dzisiaj na badaniach z krwi +krzywa cukrowa.
    Seli też nie mogę się doczekać poniedziałku, choć już stres tak samo mnie zjada!

Chyba tak będzie przy każdej wizycie :P co ile robisz krzywą?

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Hej hej. Ja dzis na 10:40 wizyta. Wrocilam niedawno z nocki przespie sie godzinke no i zobaczymy. Fatalnie sie czuje przez choróbsko

Trzymam kciuki za reszte wizytujacyh dziś i za badania! :)

pracujesz i to przeziębiona? nie chcesz l4? :)

Powodzenia na wizytach :)

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy krzywa cukrowa to standard? Mi na razie dał skierowanie na sama glukoze. Ale ja w sumie biore metforminę już, więc może dlatego.

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ