STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Crisperss witaj
Rub45 trzymam kciuki żeby testy się myliły...Rub45 lubi tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Rub, przy zasniadzie to ten elektroniczny by zwariował, wtedy miałabyś hcg pewnie już ponad 300tys.
Mam nadzieję, że te Twoje testy to kwestia ich niedokladnosci, a dzidzia dzielnie rośnie w brzuszku!
Dziękuję za słowa pocieszenia tak jak napisałam wszystko wyjaśni się w czerwcu bo tak bym musiała do połowy lipca czekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 10:11
-
Sylwunis wrote:My też za 3 dni mamy wizytę, pierwsza u mojego ginekologa i mam nadzieję, że serduszkowa.
To na poniedziałek jest nas trochęSylwunis lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Ja tez nie wiem ile bije serducho, wiem, ze bije
Spotkanie z porcelana na czczo - okropnie... czuje, ze dzis taki mocno objawowy dzien.
Nie wiem o co chodzi ale jednego dnia mam mase objawow, wymioty, mdlosci, sennosc, bol plecow, piersi... a innego prawie caly dzien nic tylko na wieczor plecy...
-
Minie Black wrote:Dziewczyny trzymajcie kciuki.... Ja dzisiaj na badaniach z krwi +krzywa cukrowa.
Seli też nie mogę się doczekać poniedziałku, choć już stres tak samo mnie zjada! -
MonaLiza wrote:Czy krzywa cukrowa to standard? Mi na razie dał skierowanie na sama glukoze. Ale ja w sumie biore metforminę już, więc może dlatego.
-
Seli wrote:pracujesz i to przeziębiona? nie chcesz l4?
Powodzenia na wizytach
Jeszcze 2 dyżury i mam urlop długi, chce jeszcze kaske za niego wziąć :p l4 po urlopie
Zaraz się zbieram do lekarza aaa
A krzywa cukrowa to standard tylko troszke później się ją robiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 10:21
-
anika82 wrote:ja mam tak samo, jeden dzień mogę wszystko robić a jednego nawet wstac nie mogę. najgorzej jest rano i wieczorem. a od wymiotów, a dokładniej hamowania, to tak mi boli żoładek. jeszcze musze pilnować cukry bo mi spadaja i musze jeść po takich akcjach. błędne koło
eh, a czemu taka karuzela? kurdę ;/ zaraz z domu wychodzę i mam nadzieję, że nie będę zdychaćc -
toyotarav4 wrote:Czesc mamuski mnie z rana dzis po zaaplikowaniu luteinki jakis taki kawowy jednorazowy sluzik. nie wie ale teraz jest oki chodz stres juz mega. odrobine tego bylo ale bylo.
dziewczyny ktore sa na metformonie jak nalezy badac cukier czy sa jaies inne zasady przy braniu metforminy??
,a powiedzcie jak u Was z przytulankiem z mezusiami cos działacie czy niekoniecznie.. bo ja sie naczytalam ze pry braniu heparyny to moze byc mocno niebezpiecznie bo moga pekac naczynka i moze byc krwawienie??
My od poczatku ciazy raz. -
nick nieaktualnyKurczę, naskrobałam posta i mi się przeglądarka wyłączyła...
Ja jestem koszmarnie zmęczona, nie mam siły na nic. Wczoraj udało mi się drzemnąć z córeczką, ale dziś raczej to już nie wyjdzie. Poza tym właściwie brak objawów. Czasem jest mi nieco niedobrze, ale tylko czasem. I może jeszcze głodna robię się w sekundę i muszę zjeść natychmiast.
Co do lekarzy... Ja mam jednego. Córkę rodziłam w "obcym" szpitalu, jedyne co, to byłam tam na szkole rodzenia. Nikt nie traktował mnie gorzej ze względu na brak lekarza prowadzącego w szpitalu. Wiem, odważna byłam:) serio wszyscy byli bardzo uprzejmi, pomocni, naprawdę pobyt na położnictwie wspominam bardzo dobrze. -
Marciiik wrote:Kurczę, naskrobałam posta i mi się przeglądarka wyłączyła...
Ja jestem koszmarnie zmęczona, nie mam siły na nic. Wczoraj udało mi się drzemnąć z córeczką, ale dziś raczej to już nie wyjdzie. Poza tym właściwie brak objawów. Czasem jest mi nieco niedobrze, ale tylko czasem. I może jeszcze głodna robię się w sekundę i muszę zjeść natychmiast.
Co do lekarzy... Ja mam jednego. Córkę rodziłam w "obcym" szpitalu, jedyne co, to byłam tam na szkole rodzenia. Nikt nie traktował mnie gorzej ze względu na brak lekarza prowadzącego w szpitalu. Wiem, odważna byłam:) serio wszyscy byli bardzo uprzejmi, pomocni, naprawdę pobyt na położnictwie wspominam bardzo dobrze.
To albo mialas farta albo dobry szpital... ja sie cholernie boje ;p -
Ja narzekałam na brak mdłości od kilku dni a od wczoraj znowu mam ich powrót, przychodzą falami, czasami mam wrażenie, że zaraz zwymiotuję ale jednak ani razu się nie zdarzyło, za to piersi mnie bardzo bolą i wieczorem zasypiam ze zmęczenia w ciągu minuty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 10:43
-
Sylwunis wrote:Ja narzekałam na brak mdłości od kilku dni a od wczoraj znowu mam ich powrót, przychodzą falami, czasami mam wrażenie, że zaraz zwymiotuję ale jednak ani razu się nie zdarzyło, za to piersi mnie bardzo bolą i wieczorem zasypiam ze zmęczenia w ciągu minuty
Polecam zel z AA w rosmanie, mnie bola przeokropnie i zel duzo pomaga -
nick nieaktualnyNo ja mam lekarza w szpitalu ale już na pierwszej wizycie powiedziałam że jak donoszę ciąże to cc tylko w razie zagrożenia życia mojego lub dziecka w żadnym innym wypadku i nawet ze względu na ostatnia cesarkę chce i tak rodzić naturalnie
Sylwunis lubi tę wiadomość
-
gosia_tcv wrote:No ja mam lekarza w szpitalu ale już na pierwszej wizycie powiedziałam że jak donoszę ciąże to cc tylko w razie zagrożenia życia mojego lub dziecka w żadnym innym wypadku i nawet ze względu na ostatnia cesarkę chce i tak rodzić naturalnie
Ja nie wiem, boje sie ogolnie komplikacji, rozcinania krocza itp. Chcialabym by ktos w razie czego czuwal i dobrze zadecydowal. -
Dziewczyny ja jutro ide na 11 na usg, ale opricz tego mam ogromną nadzieję, ze dostane jakies leki przeciwwymiotne... od pon wymiotuje... wczoraj 6 razy. Dzis juz 2. Co zjem, co sie napije paw. Zaczynam się juz mega martwic ta czestotliwoscia wciskam w siebie wode zeby sie nie odwodnić. Dramat...Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
Julcia 18.01.2019
mommytobe
-
Koteczkowa wrote:Hej wam ! może jestem tu za wcześnie bo nie mam jeszcze potwierdzonej ciąży ale co tam
Ja tez nie mam potwierdzonej - wizyta dopiero 4.06 bede wówczas w 7t2dSzymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy to trzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475