STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MonaLiza wrote:Czy krzywa cukrowa to standard? Mi na razie dał skierowanie na sama glukoze. Ale ja w sumie biore metforminę już, więc może dlatego.
Glukoza na czczo jest obowiazkowa na poczatku. Krzywa dopiero pozniej. Zleca sie ja raczej jak ktos ma wskazania.MonaLiza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Minie Black wrote:Nianie bym nie robiła, ale cukier ostatnio mi wyszedł na czczo ponad 100 no i dostałam skierowanie od razu....
Dzisiaj rewelacja 74 z rana miejmy nadzieję, że w tej ciąży cukrzyca mi odpuści!
A bierzesz mete? Bo podobno krzywa sie powtarza 2 tyg po odstawieniu mety. -
Asia8787 wrote:Dzień dobry!! Dziś mój wielki dzień i pierwsza wizyta o 12.40
Która dziś też wizytuje?
Trzymam za nas wszystkie kciuki. Emocje nie do opisania
Zaraz po wizycie idę do pracy, więc pewnie dopiero wieczorem dam znać.
Cudownego dnia dla nas wszystkich:)
trzymm kciukiAsia8787 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Minie Black wrote:Nianie bym nie robiła, ale cukier ostatnio mi wyszedł na czczo ponad 100 no i dostałam skierowanie od razu....
Dzisiaj rewelacja 74 z rana miejmy nadzieję, że w tej ciąży cukrzyca mi odpuści!Kobobo lubi tę wiadomość
Nowy początek -
Minie Black wrote:Nigdy nie brałam problemy z cukrem generalnie mi się zaczynają ok 5 minut po zrobieniu testu ciążowego
Rub robiłaś kolejny raz test elektroniczny?
O ja, ale wiesz co i jak to Fabi to ogarnie mysle -
Czesc mamuski mnie z rana dzis po zaaplikowaniu luteinki jakis taki kawowy jednorazowy sluzik. nie wie ale teraz jest oki chodz stres juz mega. odrobine tego bylo ale bylo.
dziewczyny ktore sa na metformonie jak nalezy badac cukier czy sa jaies inne zasady przy braniu metforminy??
,a powiedzcie jak u Was z przytulankiem z mezusiami cos działacie czy niekoniecznie.. bo ja sie naczytalam ze pry braniu heparyny to moze byc mocno niebezpiecznie bo moga pekac naczynka i moze byc krwawienie??
My od poczatku ciazy raz. -
marcelcia wrote:JA mam naczczo 102 zwykle i od razu zakwalifikowal mnie na cukrzycę ciążowa. Dzisiaj mialam 84! ale jem wszystko z niskim indeksem
Ja 87 i troche mnie to martwi choc ja z cukrem nie mialam problemu a z insulina. -
toyotarav4 wrote:Czesc mamuski mnie z rana dzis po zaaplikowaniu luteinki jakis taki kawowy jednorazowy sluzik. nie wie ale teraz jest oki chodz stres juz mega. odrobine tego bylo ale bylo.
dziewczyny ktore sa na metformonie jak nalezy badac cukier czy sa jaies inne zasady przy braniu metforminy??
,a powiedzcie jak u Was z przytulankiem z mezusiami cos działacie czy niekoniecznie.. bo ja sie naczytalam ze pry braniu heparyny to moze byc mocno niebezpiecznie bo moga pekac naczynka i moze byc krwawienie??
My od poczatku ciazy raz.
My w sumie regularnie, bywa codziennie a czasem dzien przerwy, ale u mnie ani przeciwskazan nie bylo ani nie biore nic takiego. -
jakie macie zalecenia od doktorkow na badania co Wam zlecaja bo ja nie chcialam jeszcze aby zakladal mi karte i narazie sie wstrzymalam tez ze zleceniem na badania. dopiero na nast wizycie 5 czerwca...
Ja Wam powiem e w pierwszej ciazy mialam aktywna toxoplazmoze i bralam antybiotyk od 7 ego tygodnia do konca ciazy... wiec badajcie to cholertwo jak najszybciej... mi wyszla awidnosc toxo aktywna no i musilam brac rovamycyne -
Ja bralam i odstawilam powoli w ciazy.
Ja badalam toxo, rozyczke, morfologia, mocz, hiv, hcv, hbs, wr wszystko wyszlo jak nalezy .nawet dawno takiej ladnej morfologii nie mialam ;p -
Cześć dziewczyny większość z Was pewnie zna się ze strony "staraczek"...
Mam na imię Agnieszka i obecna ciąża jest moją 7. Początki były trudne. 5 wczesnych poronień w ciągu 3lat. W marcu 2017r urodziłam wyczekiwaną córeczkę Gabrysię. Młoda ma 14mscy. Kolejne planowaliśmy za rok-dwa a tu taki psikus od losu.
Trzy różne testy pokazały dwie krechy jak byk! Także obstawiam na 99% ciążę... mimo zabezpieczeń które zawiodły. W poniedziałek mam wizytę u ginekologa.
PozdrawiamSylwunis, Marciiik, Asia8787, Olaa86, Malamii26 lubią tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Nigdy nie brałam
Rub robiłaś kolejny raz test elektroniczny?
No niestety robiłam zaraz 7 tydzień u mnie się zacznie a elektroniczny pokazuje to samo co z przed 10 dni 2-3tydz to odpowiada 4-5td normalnie
Cóż czekam na wizyte w czerwcu u polskiego giń nie chce czekać do 13tc na wieści w uk
...na pocieszenie trochę ściemniał test zwykły sikany ale z drugiej nie wiem czy to dobrze może to zaśniad? Powiem że nie chce za bardzo tego roztrzasac bo chyba zwariuję -
nick nieaktualnyRub, przy zasniadzie to ten elektroniczny by zwariował, wtedy miałabyś hcg pewnie już ponad 300tys.
Mam nadzieję, że te Twoje testy to kwestia ich niedokladnosci, a dzidzia dzielnie rośnie w brzuszku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 09:44
Rub45 lubi tę wiadomość
-
Witaj Crisperss. Jak się udało donosić córeczkę, przez tyle poronień zapewne jakies leki brałaś? Powodzenia w obecnej ciąży:)
Ja mam skierowanie na : morfologia, mocz, VDRL, glukoza, TSH, HBs antygen, anty HCV, toxoplazmoza, anty HIV.
Ale ide w poniedziałek jeszcze do gina i zobaczymy co on mi da i zrobię badania we wtorek.