X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Czy krzywa cukrowa to standard? Mi na razie dał skierowanie na sama glukoze. Ale ja w sumie biore metforminę już, więc może dlatego.

Glukoza na czczo jest obowiazkowa na poczatku. Krzywa dopiero pozniej. Zleca sie ja raczej jak ktos ma wskazania.

MonaLiza lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki.... Ja dzisiaj na badaniach z krwi +krzywa cukrowa.
    Seli też nie mogę się doczekać poniedziałku, choć już stres tak samo mnie zjada!
    Oczywiście trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nianie bym nie robiła, ale cukier ostatnio mi wyszedł na czczo ponad 100 no i dostałam skierowanie od razu....
    Dzisiaj rewelacja 74 z rana :) miejmy nadzieję, że w tej ciąży cukrzyca mi odpuści!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczkowa, miło Cię tu widzieć!

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Nianie bym nie robiła, ale cukier ostatnio mi wyszedł na czczo ponad 100 no i dostałam skierowanie od razu....
    Dzisiaj rewelacja 74 z rana :) miejmy nadzieję, że w tej ciąży cukrzyca mi odpuści!

A bierzesz mete? Bo podobno krzywa sie powtarza 2 tyg po odstawieniu mety.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia8787 wrote:
    Dzień dobry!! Dziś mój wielki dzień i pierwsza wizyta o 12.40 :)
    Która dziś też wizytuje?
    Trzymam za nas wszystkie kciuki. Emocje nie do opisania :)

Zaraz po wizycie idę do pracy, więc pewnie dopiero wieczorem dam znać.
    Cudownego dnia dla nas wszystkich:)

trzymm kciuki

Asia8787 lubi tę wiadomość

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A bierzesz mete? Bo podobno krzywa sie powtarza 2 tyg po odstawieniu mety.
    Nigdy nie brałam :) problemy z cukrem generalnie mi się zaczynają ok 5 minut po zrobieniu testu ciążowego ;)

Rub robiłaś kolejny raz test elektroniczny?

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    JA mam naczczo 102 zwykle i od razu zakwalifikowal mnie na cukrzycę ciążowa. Dzisiaj mialam 84!:) ale jem wszystko z niskim indeksem

Kobobo lubi tę wiadomość

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Nigdy nie brałam :) problemy z cukrem generalnie mi się zaczynają ok 5 minut po zrobieniu testu ciążowego ;)

O ja, ale wiesz co i jak to Fabi to ogarnie mysle ;)

dZhdp1.png

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czesc mamuski mnie z rana dzis po zaaplikowaniu luteinki jakis taki kawowy jednorazowy sluzik. nie wie ale teraz jest oki chodz stres juz mega. odrobine tego bylo ale bylo.

dziewczyny ktore sa na metformonie jak nalezy badac cukier czy sa jaies inne zasady przy braniu metforminy??
    ,a powiedzcie jak u Was z przytulankiem z mezusiami cos działacie czy niekoniecznie.. bo ja sie naczytalam ze pry braniu heparyny to moze byc mocno niebezpiecznie bo moga pekac naczynka i moze byc krwawienie??
    My od poczatku ciazy raz.

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    JA mam naczczo 102 zwykle i od razu zakwalifikowal mnie na cukrzycę ciążowa. Dzisiaj mialam 84!:) ale jem wszystko z niskim indeksem

Ja 87 i troche mnie to martwi choc ja z cukrem nie mialam problemu a z insulina.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    Czesc mamuski mnie z rana dzis po zaaplikowaniu luteinki jakis taki kawowy jednorazowy sluzik. nie wie ale teraz jest oki chodz stres juz mega. odrobine tego bylo ale bylo.

dziewczyny ktore sa na metformonie jak nalezy badac cukier czy sa jaies inne zasady przy braniu metforminy??
    ,a powiedzcie jak u Was z przytulankiem z mezusiami cos działacie czy niekoniecznie.. bo ja sie naczytalam ze pry braniu heparyny to moze byc mocno niebezpiecznie bo moga pekac naczynka i moze byc krwawienie??
    My od poczatku ciazy raz.

My w sumie regularnie, bywa codziennie a czasem dzien przerwy, ale u mnie ani przeciwskazan nie bylo ani nie biore nic takiego.

dZhdp1.png

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

jakie macie zalecenia od doktorkow na badania co Wam zlecaja bo ja nie chcialam jeszcze aby zakladal mi karte i narazie sie wstrzymalam tez ze zleceniem na badania. dopiero na nast wizycie 5 czerwca...

Ja Wam powiem e w pierwszej ciazy mialam aktywna toxoplazmoze i bralam antybiotyk od 7 ego tygodnia do konca ciazy... wiec badajcie to cholertwo jak najszybciej... mi wyszla awidnosc toxo aktywna no i musilam brac rovamycyne

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja 87 i troche mnie to martwi choc ja z cukrem nie mialam problemu a z insulina.
    Ja mam problemy przy IO.. Wczesniej brałam leki ale skończyły mi sie przed ciąża i już brać nie mogę.. Wiec sie mocno pilnuje

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam i odstawilam powoli w ciazy.

Ja badalam toxo, rozyczke, morfologia, mocz, hiv, hcv, hbs, wr wszystko wyszlo jak nalezy ;).nawet dawno takiej ladnej morfologii nie mialam ;p

dZhdp1.png

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) większość z Was pewnie zna się ze strony "staraczek"...
    Mam na imię Agnieszka i obecna ciąża jest moją 7. Początki były trudne. 5 wczesnych poronień w ciągu 3lat. W marcu 2017r urodziłam wyczekiwaną córeczkę Gabrysię. Młoda ma 14mscy. Kolejne planowaliśmy za rok-dwa a tu taki psikus od losu.
    Trzy różne testy pokazały dwie krechy jak byk! Także obstawiam na 99% ciążę... mimo zabezpieczeń które zawiodły. W poniedziałek mam wizytę u ginekologa.

Pozdrawiam

Sylwunis, Marciiik, Asia8787, Olaa86, Malamii26 lubią tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Nigdy nie brałam :)

No niestety robiłam zaraz 7 tydzień u mnie się zacznie a elektroniczny pokazuje to samo co z przed 10 dni 2-3tydz to odpowiada 4-5td normalnie
    Cóż czekam na wizyte w czerwcu u polskiego giń nie chce czekać do 13tc na wieści w uk
    ...na pocieszenie trochę ściemniał test zwykły sikany ale z drugiej nie wiem czy to dobrze może to zaśniad? Powiem że nie chce za bardzo tego roztrzasac bo chyba zwariuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub, przy zasniadzie to ten elektroniczny by zwariował, wtedy miałabyś hcg pewnie już ponad 300tys.
    Mam nadzieję, że te Twoje testy to kwestia ich niedokladnosci, a dzidzia dzielnie rośnie w brzuszku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 09:44

Rub45 lubi tę wiadomość

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Crisperss. Jak się udało donosić córeczkę, przez tyle poronień zapewne jakies leki brałaś? Powodzenia w obecnej ciąży:)

Ja mam skierowanie na : morfologia, mocz, VDRL, glukoza, TSH, HBs antygen, anty HCV, toxoplazmoza, anty HIV.

Ale ide w poniedziałek jeszcze do gina i zobaczymy co on mi da i zrobię badania we wtorek.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Gratulacje udanych wizyt.
    A ja od 6 pracowalam, teraz ganiam sie z synkiem i jeszcze na wieczorny meeting sluzbowy musze wyjsc. Kto wie czy przed polnoca wroce.

Ps. Czy sa tu w ogole jakies Warszawianki?

Warszawa się wita :)

w57v9n73n742fstj.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ