STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj jechałam do lekarza z sercem na dłoni... strach niebywały, ale zobaczyłam i usłyszałam bijące serduszko. Ciąża wg USG 7t1d (wczoraj), do OM różnica -3 dni (młodsza), ale ja miałam owulację zamiast w 14 dc to w 21 dc, czyli tydzień póżniej, więc od owulacji jest ok. 4 dni starsza. Czyli +/- błąd pomiaru jest ok. A serduszko biło 140 uderzeń na minutę. Piękne przeżycie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/130254d6d4e5.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 20:00
sallvie, Seli, Marciiik, Yammi, Tosia2323, Asia8787, Rub45, Paulcia28, Sanka, MonaLiza, Solane, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
gosia_tcv wrote:Seli wiem że wiele mam tego potrzebuje i ja rozumiem ale ja jestem samolubem i nie jest dobre bo wsparcie jest bardzo ważne
Samolubem, ale jednak tata w zyciu dzieci jak i maz w Twoim jest na pewno wazny i jakby nie bylo tesknisz, my bylismy zwiazkiem na odleglosc i tak sobie czasem mysle o tamtych czasach, ze fajnie, przetrwalismy ale nie chcialabym tego nigdy powtarzac -
OlinkaO wrote:Wczoraj jechałam do lekarza z sercem na dłoni... strach niebywały, ale zobaczyłam i usłyszałam bijące serduszko. Ciąża wg USG 7t1d (wczoraj), do OM różnica -3 dni (młodsza), ale ja miałam owulację zamiast w 14 dc to w 21 dc, czyli tydzień póżniej, więc od owulacji jest ok. 4 dni starsza. Czyli +/- błąd pomiaru jest ok. A serduszko biło 140 uderzeń na minutę. Piękne przeżycie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/130254d6d4e5.jpg
FasoleczkaOlinkaO lubi tę wiadomość
-
Cotton uff.. Cieszę się... Ja tak poszperałam po necie troszkę... Zdjęcia skrzepów krwi i myślę ze to albo moj krwiak poszedł sobie albo jego część.. Byl duży skrzep jakoes 3x5cm jak nie więcej.. Brzuch nie boli ale odczuwam w macicy tępy ból, taki troche jak po czyszczeniu. Mam nadzieję, że poszedł sobie precz!! I ze dzidzi nic nie jest...modle sie o to..
Marciiik lubi tę wiadomość
Nowy początek -
Ja dziś znowu zaliczyłam drzemkę z synkiem. Próbuje wszystko zrobić z rana i po spacerze, że jak mu dam zupkę to od razu sprzątam i idziemy spać. Dziś po godzinie się obudziłam ale byłam ledwo żywa i zasnęłam na kolejną godzinkę.
Ja chodzę na wizyty na NFZ. Pierwszą ciążę też prowadziłam u tej lekarki tylko połówkowe USG robiłam gdzie indziej. W tej przychodni przyjmuje również prywatnie i koszt 100 zł. Na NFZ terminy są na dwa miesiące do przodu więc mam już umówioną wizytę w maju, czerwcu i lipcu.
Na USG genetyczne też się już zapisałam do specjalisty na początek lipca.
My też w połowie lipca jedziemy nad polskie morze. Akurat z teściami, no ale cóż. Przynajmniej pobędą trochę z wnukiem. Mamy zarezerwowany domek w Jastrzębiej Górze
O ciąży wie tylko m, mojej rodzinie już wciskam kit że nową pracę zaczynam jednak od lipca a nie od czerwca. A tak serio to musiałam odmówić i będę mieć anulowane wypowiedzenie w starej firmie. Na razie nie chcemy nikomu nic mówić. Gorzej z teściami bo oni się martwią jak ja mam z nimi na wakacje jechać jak mam mieć nową pracę więc kto mi da urlop.
-
Dziewczyny to jeszcze ja sie pochwale po moim wieczornym usg. Jest fasolka jest serduszko mi dla odmiany +2 dni względem tego co wg OM. Jestem w 7t3d. Maleństwo ma 1,22 cm i serduszko bije 151/min.
Niesamowite uczucie!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 20:30
Malamii26, Yammi, sallvie, marcelcia, Tosia2323, Asia8787, Paulcia28, OlinkaO, Sanka, Sylwunis, Solane, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Zastanawiam się dlaczego mój gin wczoraj nie powiedział mi o ilości uderzeń serduszka. Wprawdzie wspominał że w tym gabinecie ma słaby sprzęt ale jakoś mi się smutno zrobiło . W poniedziałek idę jeszcze do drugiego na kontrolę mam nadzieję że mi powie i że wszystko będzie dobrze.
Cotton uff super wieści !
Marcelcia życzę Ci żeby teraz było już tylko dobrze. -
Monaliza nie nakrecaj sie kochana na te uderzenia serduszka bo zaraz sie jeszcze naczytasz ze za slabo albo za mocno bije i bedzie niepotrzebny stres. Serduszko bije I to najwazniejsze nie wazne ile !!
Ja wam powiem ze po dzisiejszej wizycie jestem taka podekscytowana.
Ciaza byla co prawda nie planowana na razie ale koniec koncow to jestem przeszczesliwa ze los zaplanowal za nas. Jak zobaczylam ten maly punkcik na ekranie to poczulam sie jak dwa lata temu na pierwszej wizycie z coreczka radosc i lzy w oczach.
Chociaz ciaza dalej jest dla mnie abstrakcja i chyba bedzie poki nie poczuje pierwszych ruchow, jakichs prawdziwych objawow albo mi brzuch nie uswiadomi ze jest w nim lokatorPaulcia28, Sylwunis lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualnyWłaśnie szwagierka dzwoniła że chce wpaść na piwo oczywiście my takie alkoholiczki że pijemy tylko zero i jabłko mięta ale odmówiłam może we wrześniu na urodziny męża się skuszę na pewno nie wcześniej hehe tylko miałam problem z wykręceniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 21:24
-
sallvie wrote:Monaliza nie nakrecaj sie kochana na te uderzenia serduszka bo zaraz sie jeszcze naczytasz ze za slabo albo za mocno bije i bedzie niepotrzebny stres. Serduszko bije I to najwazniejsze nie wazne ile !!
Ja wam powiem ze po dzisiejszej wizycie jestem taka podekscytowana.
Ciaza byla co prawda nie planowana na razie ale koniec koncow to jestem przeszczesliwa ze los zaplanowal za nas. Jak zobaczylam ten maly punkcik na ekranie to poczulam sie jak dwa lata temu na pierwszej wizycie z coreczka radosc i lzy w oczach.
Chociaz ciaza dalej jest dla mnie abstrakcja i chyba bedzie poki nie poczuje pierwszych ruchow, jakichs prawdziwych objawow albo mi brzuch nie uswiadomi ze jest w nim lokator
Minie Black lubi tę wiadomość
-
Olinka i Kobobo gratulacje!
Ale to musi być uczucieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 21:41
Kobobo, OlinkaO lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualnyMonaLiza wrote:No właśnie się nie naczytam bo nie powiedział ile jest uderzeń A ja nie spytałam bo nie wiedziałam że byłby w stanie już to podać.
MonaLiza, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Przypadkowo polubiłam. Chciałam zacytować i Ci powiedzieć, że część lekarzy nie bada fhr na tak wczesnym etapie, bo są przypuszczenia, że fale mogą niekorzystnie wpływać na płód.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny