STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
anika82 wrote:To może i ja się dołączę. Podczytuje Was już jakiś czas. termin om 3.01 z usg tydzień później. To moja druga ciąża. pierwsza z przygodami ale szczęśliwie rozwiązana. mam nadzieję że teraz będzie trochę łatwiej. 11 maja widziałam juz na usg fasolkę i bicie sreca-140. a że jestem panikara po tygodniu zrobiłam betę i wyszła ponad 78tys więc chyba ok. co do dolegliwości to straszne mdłości i ból żołądka i co jakiś czas pobolewania brzucha. rzed ciążą zmagałam się z io i hiperinsulemią prze co długo nie mogłam zajść w ciążę. teraz jestem na metforminie i duphastonie. czy ktos jeszcze cały czas przyjmuje metforminę? pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
-
Czy juz wy wszystkie po pierwszej wizycie? Ja pierwsza bede miec dopiero 4.06 i ciagle zastanawiam sie czy wszystko ok czy zobacze serduszko itp... jeszcze tyllleeee dni do wizytySzymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy to trzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475 -
Olaa86 wrote:Seli ja tez jestem wspomgajacym obecnie mam klase 7
Ja miałam już i tak odejść z tej szkoły i jestem na l4 do wtorku. Koleżanka mówi, że dzieci się poryczały a ja tęsknie za moimi łobuzami. -
nick nieaktualnySeli wrote:Ja miałam już i tak odejść z tej szkoły i jestem na l4 do wtorku. Koleżanka mówi, że dzieci się poryczały a ja tęsknie za moimi łobuzami.
Ja też nauczycielka Dałam L4 z prośbą, żeby dyrekcja nikomu nie mówiła, ale oczywiście już pół szkoły huczy. Poziom plotkarstwa jak zawsze powyżej milionaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 15:33
-
isto wrote:Ja też nauczycielka Dałam L4 z prośbą, żeby dyrekcja nikomu nie mówiła, ale oczywiście już pół szkoły huczy. Poziom plotkarstwa jak zawsze powyżej miliona
ja też powiedziałam dyrekcji i sekretariat się podjarał jak zaniosłam l4 ale dzieciom mówiłam już wcześniej bo to plany odejścia były nie związane z ciążą, jestem na zastępstwie i tak umowa mi się kończy. -
nick nieaktualnySeli wrote:ja też powiedziałam dyrekcji i sekretariat się podjarał jak zaniosłam l4 ale dzieciom mówiłam już wcześniej bo to plany odejścia były nie związane z ciążą, jestem na zastępstwie i tak umowa mi się kończy.
O kurczaki... I co teraz, chyba można jakoś zrobić tak, żeby ZUS Cię przejął, mimo, że to zastępstwo? -
isto wrote:O kurczaki... I co teraz, chyba można jakoś zrobić tak, żeby ZUS Cię przejął, mimo, że to zastępstwo?
Tak, ZUS przejmie, niby dyrka ku mojemu zaskoczeniu powiedziała, że w tej sytuacji spróbują mi dać nową umowę ale to taki gest od serca, że aż nie uwierzę póki nie dostanęRub45, Olaa86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySeli wrote:Tak, ZUS przejmie, niby dyrka ku mojemu zaskoczeniu powiedziała, że w tej sytuacji spróbują mi dać nową umowę ale to taki gest od serca, że aż nie uwierzę póki nie dostanę
Chyba żartujesz Daj mi do niej numer Mi w poprzedniej szkole obiecywali umowę 3 lata... ta... -
isto wrote:Chyba żartujesz Daj mi do niej numer Mi w poprzedniej szkole obiecywali umowę 3 lata... ta...
No ja jej powiedziałam, że starałam się, że miałam problemy zdrowotne i idę na l4 i chciałam poinformować bo taka a nie inna sytuacja, a ona, że super, że mam odpoczywać, po czym złapała mnie jeszcze na ostatniej godzinie i pyta się o umowę, ja mówię, że wiem, że ciężko z miejscem, że pewnie nie będzie... a ona, że postarają się wszystko zrobić by było u mnie l4 to norma w szkole... albo branie urlopu na wakacje w środku roku szkolnego... ale dyrka się zmienia już nie będzie takiego luzu, szkoła może lepsza będzie i co po niektórzy zaczną pracować... Może mieć wywalone bo ona robi protokoły jeszcze i może mi da stanowisko. Dlatego też wracam na te 3 tygodnie w czerwcu, mam dużo wycieczek, chce pożegnać dzieciaki. Zobaczę co mi powiedzą na odchodne -
Olaa86 wrote:Czy juz wy wszystkie po pierwszej wizycie? Ja pierwsza bede miec dopiero 4.06 i ciagle zastanawiam sie czy wszystko ok czy zobacze serduszko itp... jeszcze tyllleeee dni do wizyty
-
Rub45 wrote:Ja będę miała pierwsza wizytę 11 czerwca i tylko dlatego że lecę specjalnie do Pl bo mi testy wychodzą cały czas blade a tu to zlewają....
To jest właśnie straszne, że tak późno patrzą... Czytałam na innym wątku, że Katti czekała do 12 tc z hakiem a okazało się, że dziecko zatrzymało się na 6tc... a wcześniejsze ciążę bez problemu, zero wcześniej poronień itp. więc była spokojniejsza... Ale ja bym nigdy chyba tyle nie potrafiła czekać... A potem nie daj boże jakieś zapalenie czy coś... -
O 12 miałam wizytę jednak udało mi się wejść wcześniej do gabinetu
Synek dawał popalić dlatego dopiero teraz chwale się moją kropeczka. Kolejna wizyta 14.06
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad5063907468.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 16:21
sallvie, mommytobe, katepr, Seli, MonaLiza, natalaa_aa, Asia8787, Malamii26, Rub45, Kobobo, Zyziaa, cotton, Marciiik, Tosia2323, olkakarolka, Solane lubią tę wiadomość
-
I ja juz po wizycie.
Niestety zdjecia nie dostalam ale dzidzia na swoim miejscu. Piekny pecherzyk.
Za 3 tygodnie 15.06 wizyta juz zeby zobaczyc dzidzie
Macica I wszystko w jak najlepszym porzadku. Nic tylko sie cieszyc
Seli, MonaLiza, natalaa_aa, Asia8787, Rub45, Kobobo, Malamii26, Zyziaa, cotton, Marciiik, Tosia2323, olkakarolka, Solane lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
hej dziewczyny chcialabym tak niesmialo do was dolaczyc..
nie znam co prawda terminu porodu, jeden kalkulator oblicza koncowke stycznia, drugi koncowke lutego, ja sobie zalozylam ze to bedzie 31.01.2019, ale to sie jeszcze okaze
mieszkam w UK i tutaj z tak wczesna ciaza narazie nic sie nie robi, pierwsze USG najwczesniej w 10 tygodniu.. ale to nic bo za 3 tygodnie lece do Polski i mam juz umowiona wizyte na 18.06, wiec mysle ze wtedy juz bedzie cos widac konkretnie..Rub45, Kobobo, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Seli wrote:To jest właśnie straszne, że tak późno patrzą... Czytałam na innym wątku, że Katti czekała do 12 tc z hakiem a okazało się, że dziecko zatrzymało się na 6tc... a wcześniejsze ciążę bez problemu, zero wcześniej poronień itp. więc była spokojniejsza... Ale ja bym nigdy chyba tyle nie potrafiła czekać... A potem nie daj boże jakieś zapalenie czy coś...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 17:26
-
Jonesey wrote:
mieszkam w UK i tutaj z tak wczesna ciaza narazie nic sie nie robi, pierwsze USG najwczesniej w 10 tygodniu.. ale to nic bo za 3 tygodnie lece do Polski i mam juz umowiona wizyte na 18.06, wiec mysle ze wtedy juz bedzie cos widac konkretnie..
Ps też lecę do Pl sprawdzić co i jak
-
Rub45 jak dobrze ze jest ktos z UK tez! jesli moge spytac gdzie mieszkasz? ja w Londynie juz od 4 lat i nawet nie jestem zarejestrowana u zadnego GP, na sama mysl o wizycie z midwife zoladek mi sie zaciska ze stresu, nigdy nie korzystalam z tutejszej opeiki zdrowotnej zawsze latalam do Polski.. kompletnie nie ogarniam jak to wszystko tutaj dziala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 17:30