X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    To może i ja się dołączę. Podczytuje Was już jakiś czas. termin om 3.01 z usg tydzień później. To moja druga ciąża. pierwsza z przygodami ale szczęśliwie rozwiązana. mam nadzieję że teraz będzie trochę łatwiej. 11 maja widziałam juz na usg fasolkę i bicie sreca-140. a że jestem panikara po tygodniu zrobiłam betę i wyszła ponad 78tys więc chyba ok. co do dolegliwości to straszne mdłości i ból żołądka i co jakiś czas pobolewania brzucha. rzed ciążą zmagałam się z io i hiperinsulemią prze co długo nie mogłam zajść w ciążę. teraz jestem na metforminie i duphastonie. czy ktos jeszcze cały czas przyjmuje metforminę? pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
    Moja endokrynolog kazała brać do końca 1 trymestru 2x750. Jak wczoraj gadałamz ginekologiem, to powiedział, że był ostatnio na jakimś ich zjeździe gdzie mówili, że już nie szkodliwe i że można spokojnie stosować. Wspomniał tylko żeby zapytać endo czy może trochę zmniejszyć.

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ja 120 zl płace
    Też 120 a zawsze jestem tak zadowolona z wizyty, że choćby 200 brał to bym do niego chodziła ;)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy juz wy wszystkie po pierwszej wizycie? Ja pierwsza bede miec dopiero 4.06 i ciagle zastanawiam sie czy wszystko ok czy zobacze serduszko itp... jeszcze tyllleeee dni do wizyty

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa86 wrote:
    Seli ja tez jestem wspomgajacym :) obecnie mam klase 7 :)

Ja miałam już i tak odejść z tej szkoły i jestem na l4 do wtorku. Koleżanka mówi, że dzieci się poryczały :P a ja tęsknie za moimi łobuzami.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wizytę place 130 zł, na każdej jest poglądowe USG. Pełne USG z opis lekarz robi 3 razy podczas ciąży i wtedy jest to koszt 200 zl.

w57v9n73n742fstj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja miałam już i tak odejść z tej szkoły i jestem na l4 do wtorku. Koleżanka mówi, że dzieci się poryczały :P a ja tęsknie za moimi łobuzami.

Ja też nauczycielka :) Dałam L4 z prośbą, żeby dyrekcja nikomu nie mówiła, ale oczywiście już pół szkoły huczy. Poziom plotkarstwa jak zawsze powyżej miliona ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 15:33

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Ja też nauczycielka :) Dałam L4 z prośbą, żeby dyrekcja nikomu nie mówiła, ale oczywiście już pół szkoły huczy. Poziom plotkarstwa jak zawsze powyżej miliona ;)

ja też powiedziałam dyrekcji i sekretariat się podjarał jak zaniosłam l4 :P ale dzieciom mówiłam już wcześniej bo to plany odejścia były nie związane z ciążą, jestem na zastępstwie i tak umowa mi się kończy.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja też powiedziałam dyrekcji i sekretariat się podjarał jak zaniosłam l4 :P ale dzieciom mówiłam już wcześniej bo to plany odejścia były nie związane z ciążą, jestem na zastępstwie i tak umowa mi się kończy.

O kurczaki... I co teraz, chyba można jakoś zrobić tak, żeby ZUS Cię przejął, mimo, że to zastępstwo?

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    O kurczaki... I co teraz, chyba można jakoś zrobić tak, żeby ZUS Cię przejął, mimo, że to zastępstwo?

Tak, ZUS przejmie, niby dyrka ku mojemu zaskoczeniu powiedziała, że w tej sytuacji spróbują mi dać nową umowę ale to taki gest od serca, że aż nie uwierzę póki nie dostanę :P

Rub45, Olaa86 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak, ZUS przejmie, niby dyrka ku mojemu zaskoczeniu powiedziała, że w tej sytuacji spróbują mi dać nową umowę ale to taki gest od serca, że aż nie uwierzę póki nie dostanę :P

Chyba żartujesz :D Daj mi do niej numer :D Mi w poprzedniej szkole obiecywali umowę 3 lata... ta...

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Chyba żartujesz :D Daj mi do niej numer :D Mi w poprzedniej szkole obiecywali umowę 3 lata... ta...

No ja jej powiedziałam, że starałam się, że miałam problemy zdrowotne i idę na l4 :P i chciałam poinformować bo taka a nie inna sytuacja, a ona, że super, że mam odpoczywać, po czym złapała mnie jeszcze na ostatniej godzinie i pyta się o umowę, ja mówię, że wiem, że ciężko z miejscem, że pewnie nie będzie... a ona, że postarają się wszystko zrobić by było :P u mnie l4 to norma w szkole... albo branie urlopu na wakacje w środku roku szkolnego... ale dyrka się zmienia już nie będzie takiego luzu, szkoła może lepsza będzie i co po niektórzy zaczną pracować... Może mieć wywalone bo ona robi protokoły jeszcze i może mi da stanowisko. Dlatego też wracam na te 3 tygodnie w czerwcu, mam dużo wycieczek, chce pożegnać dzieciaki. Zobaczę co mi powiedzą na odchodne :)

dZhdp1.png

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa86 wrote:
    Czy juz wy wszystkie po pierwszej wizycie? Ja pierwsza bede miec dopiero 4.06 i ciagle zastanawiam sie czy wszystko ok czy zobacze serduszko itp... jeszcze tyllleeee dni do wizyty
    Ja będę miała pierwsza wizytę 11 czerwca i tylko dlatego że lecę specjalnie do Pl bo mi testy wychodzą cały czas blade a tu to zlewają....

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Ja będę miała pierwsza wizytę 11 czerwca i tylko dlatego że lecę specjalnie do Pl bo mi testy wychodzą cały czas blade a tu to zlewają....

To jest właśnie straszne, że tak późno patrzą... Czytałam na innym wątku, że Katti czekała do 12 tc z hakiem a okazało się, że dziecko zatrzymało się na 6tc... a wcześniejsze ciążę bez problemu, zero wcześniej poronień itp. więc była spokojniejsza... Ale ja bym nigdy chyba tyle nie potrafiła czekać... A potem nie daj boże jakieś zapalenie czy coś...

dZhdp1.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 12 miałam wizytę jednak udało mi się wejść wcześniej do gabinetu :)
    Synek dawał popalić dlatego dopiero teraz chwale się moją kropeczka. Kolejna wizyta 14.06
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad5063907468.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 16:21

sallvie, mommytobe, katepr, Seli, MonaLiza, natalaa_aa, Asia8787, Malamii26, Rub45, Kobobo, Zyziaa, cotton, Marciiik, Tosia2323, olkakarolka, Solane lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja juz po wizycie.
    Niestety zdjecia nie dostalam ale dzidzia na swoim miejscu. Piekny pecherzyk.
    Za 3 tygodnie 15.06 wizyta juz zeby zobaczyc dzidzie :)
    Macica I wszystko w jak najlepszym porzadku. Nic tylko sie cieszyc :)

Seli, MonaLiza, natalaa_aa, Asia8787, Rub45, Kobobo, Malamii26, Zyziaa, cotton, Marciiik, Tosia2323, olkakarolka, Solane lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny chcialabym tak niesmialo do was dolaczyc.. :)
    nie znam co prawda terminu porodu, jeden kalkulator oblicza koncowke stycznia, drugi koncowke lutego, ja sobie zalozylam ze to bedzie 31.01.2019, ale to sie jeszcze okaze :)

mieszkam w UK i tutaj z tak wczesna ciaza narazie nic sie nie robi, pierwsze USG najwczesniej w 10 tygodniu.. :/ ale to nic bo za 3 tygodnie lece do Polski i mam juz umowiona wizyte na 18.06, wiec mysle ze wtedy juz bedzie cos widac konkretnie.. :)

Rub45, Kobobo, Marciiik lubią tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To jest właśnie straszne, że tak późno patrzą... Czytałam na innym wątku, że Katti czekała do 12 tc z hakiem a okazało się, że dziecko zatrzymało się na 6tc... a wcześniejsze ciążę bez problemu, zero wcześniej poronień itp. więc była spokojniejsza... Ale ja bym nigdy chyba tyle nie potrafiła czekać... A potem nie daj boże jakieś zapalenie czy coś...
    No ja wlasnie mam z nią kontakt i powiem ci że to moim zdaniem jest bandytyzm że tak postępują. U mnie kreski blade wychodzą i nawet sprawdzić nie mogę boję się że może pozamaciczna albo coś nie tak a oni na to jak nie ma krwawien to trzeba czekać To ja już wolę kasę na bilet wydać i sprawdzić co się tam dzieje będę w 8tc więc jak coś będzie nie tak nie mam zamiaru czekać kolejnych 5 żeby coś z tym zrobic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 17:26

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:

mieszkam w UK i tutaj z tak wczesna ciaza narazie nic sie nie robi, pierwsze USG najwczesniej w 10 tygodniu.. :/ ale to nic bo za 3 tygodnie lece do Polski i mam juz umowiona wizyte na 18.06, wiec mysle ze wtedy juz bedzie cos widac konkretnie.. :)
    Witaj ja też mieszkam w UK w moim hrabstwie najwcześniejsze usg pomiędzy 12-14tc więc łączę się w bólu oczekiwania
    Ps też lecę do Pl sprawdzić co i jak

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 jak dobrze ze jest ktos z UK tez! jesli moge spytac gdzie mieszkasz? ja w Londynie juz od 4 lat i nawet nie jestem zarejestrowana u zadnego GP, na sama mysl o wizycie z midwife zoladek mi sie zaciska ze stresu, nigdy nie korzystalam z tutejszej opeiki zdrowotnej zawsze latalam do Polski.. :/ kompletnie nie ogarniam jak to wszystko tutaj dziala :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 17:30

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt.
    A ja od 6 pracowalam, teraz ganiam sie z synkiem i jeszcze na wieczorny meeting sluzbowy musze wyjsc. Kto wie czy przed polnoca wroce.

Ps. Czy sa tu w ogole jakies Warszawianki?

Sanka, Solane lubią tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ