X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_82 wrote:
    Ja progesteron miałam ponad 50. Podczas usg nie było jeszcze widać zarodka w 7tyg. Podobno ciaza może być młodsza. Zastanawiam się tylko czy jednak gdyby się okazało, ze zarodek się nie pojawi to duphaston zahamuje samoistne poronienie .... i trzeba będzie łyżeczkować. Wiem trochę to pesymistyczne myślenie ale jestem po takim doświadczeniu.
    Wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tyg.

Wtedy by kazali odstawić dupka, a był pęcherzyk, albo ciałko żółte? Ja byłam i był pęcherzyk 11 mm a tydzień później już zarodek 5 mm z serduchem a pęcherzyk prawie 3 cm :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wtedy by kazali odstawić dupka, a był pęcherzyk, albo ciałko żółte? Ja byłam i był pęcherzyk 11 mm a tydzień później już zarodek 5 mm z serduchem a pęcherzyk prawie 3 cm :)

Pęcherzyk 13mm i ciałko żółte . Zarodka nie było jeszcze a to bylo wczoraj.
    Jeszcze mnie tylko nurtuje jedna rzecz, bo wizytę mam za 2 tyg a czy do tego czasu mogłoby dojść do samoistnego poronienia podczas brania duphastonu czy to zahamuje ?

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_82 wrote:
    Jeszcze mnie tylko nurtuje jedna rzecz, bo wizytę mam za 2 tyg a czy do tego czasu mogłoby dojść do samoistnego poronienia podczas brania duphastonu czy to zahamuje ?

Nie wiem... Choć jak jest ciałko żółte to będzie i zarodek :) ja też miałam czekać dwa tyg ale bałam się, że nie zobaczę nic bo u mnie pusty pęcherzyk był więc poszłam do innego ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam badania genetyczne na trombo... jakich ja badań nie robiłam... chyba wszystkie przeszłam

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_82 wrote:
    Malo kiedy dochodzi do poronienia jak zarodek sie nie rozwinie. Chociaż ja ronilam 4-5 tydzien samoistnie na luteine i krwawienia dostawałam...

Nowy początek <3
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Podobno drugi lzejszy niz pierwszy ;)

Podobno tak ale ja jakoś nie wierzę w te wszystkie zabobony, statystyki itp haha :)
    Na razie najważniejsze żeby maluszki zdrowo rosły potem będziemy się martwiły o porody :)

Marciiik lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciazy poroniłam w 12 tygodniu ciazy.... ciąża się nie rozwijała...

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Podobno tak ale ja jakoś nie wierzę w te wszystkie zabobony, statystyki itp haha :)
    Na razie najważniejsze żeby maluszki zdrowo rosły potem będziemy się martwiły o porody :)

dokładnie :)

dZhdp1.png

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salivie ja byłam marcówką 2017... Ty kwietniówką

sallvie lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale beznadzieja... ostatnie dwa posty ucielo mi w drugiej linijce

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Ale beznadzieja... ostatnie dwa posty ucielo mi w drugiej linijce

Podobno stosowanie emotek z komórki tak sprawia, że ucina.

Crisperss lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam na trombofilię ale u mnie to była formalność ja na pewno postaram nie świrować te nasze obecne bóle to pestka z tym co nas czeka tak samo latanie do łazienki pewnie nie jedna zauważyła że częściej ma potrzebę oddawania moczu ale taki urok że najpierw martwi się maleństwem w brzuchu a potem w życiu ja przy braniu duphastanu i luteiny najpóźniej poroniłam w 5 miesiącu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 18:09

• katepr Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja rozumiem Twoje obawy ale właśnue po to się nacina też żeby główka długo nie stała w kroku a po drugie no żeby nie popękać na maksa. Co do cc wcale nie jest tak kolorowo powikłania są może rzadziej ale o wiele gorsze dla dziecka niż te po fizjologii które są częstsze a mniej poważne. W tych czasach już nikt nie czeka niewiadomo ile z cieciem cesarskim musisz zaufać personelowi i uwierzyć że zdecyduje dobrze teraz jak cos tylko jest nie tak to tną i już :)
    A i rzadko kiedy dziecko sie klinuje w polowie kanalu rodnego. zazwyczaj wcale glowka nie wchodzi w kanał . Bo jak w kanale rodnym się zaklinuje to niestety cc nic nie da...nie da sie wyjac dziecka przez brzuch ktore już jest w kanale ;) także wtedy trzeba się spiąć i słuchać położnych :)
    Moj poród był w miare szybki o 3 skurcze mnie obudzily, po 4 wody poszly ogarnelam.sie na spokojnie prysznic itd o 7 bylam w szpitalu a o 10:30 urodziłam . Bez zzo ani niczego także do przeżycia :p
    Aha blizny nie czuje wcale mimo że miałam rozejście rany i goiła się bardzo długo...chyba to boli tylkojakies super czułe kobity :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 18:25

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli ja rozumiem Twoje obawy ale właśnue po to się nacina też żeby główka długo nie stała w kroku a po drugie no żeby nie popękać na maksa. Co do cc wcale nie jest tak kolorowo powikłania są może rzadziej ale o wiele gorsze dla dziecka niż te po fizjologii które są częstsze a mniej poważne. W tych czasach już nikt nie czeka niewiadomo ile z cieciem cesarskim musisz zaufać personelowi i uwierzyć że zdecyduje dobrze teraz jak cos tylko jest nie tak to tną i już :)
    A i rzadko kiedy dziecko sie klinuje w polowie kanalu rodnego. zazwyczaj wcale glowka nie wchodzi w kanał . Bo jak w kanale rodnym się zaklinuje to niestety cc nic nie da...nie da sie wyjac dziecka przez brzuch ktore już jest w kanale ;) także wtedy trzeba się spiąć i słuchać położnych :)
    Moj poród był w miare szybki o 3 skurcze mnie obudzily, po 4 wody poszly ogarnelam.sie na spokojnie prysznic itd o 7 bylam w szpitalu a o 10:30 urodziłam . Bez zzo ani niczego także do przeżycia :p
    Aha blizny nie czuje wcale mimo że miałam rozejście rany i goiła się bardzo długo...chyba to boli tylkojakies super czułe kobity :p

jaką mam pewność, że nie jestem super czułą :P ? Kto wie jak mnie zszyją itp.
    Boje się po prostu.

dZhdp1.png

• WiolaB Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki cieszmy się ciążami, módlmy się o zdrowy rozwój maluchów, a na lęk o porodzie jeszcze przyjdzie czas.
    Ja tak w pierwszej ciąży miałam, a nacieszyłam się tylko 5 dni odkąd się dowiedziałam. Zanim tak naprawdę uwierzyłam było już po wszystkim.
    Dlatego teraz zero wybiegania w przyszłość - maksymalnie do kolejnej wizyty, nie kupuje niczego, nie przyjmuje od znajomych rodziny żadnych rzeczy dla dziecka.. po prostu boje się, że mogę zapeszyć.. Myślę tylko o tym co jest tu i teraz :)

Seli, Sylwunis, Kobobo, sallvie, Paulcia28, Malamii26 lubią tę wiadomość

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziewczyny co to moze byc taki bardzo bardo delikatny brazowy luz jest go malo ale pkazuje sie na papierku?

i jeszcze czy jezeli dzieje sie cos zle z dzidzi to czy luteina jest w stanie zachamowac czy mimo wszytsko wsytepuje krwawienie??
    Jakos sie stresuje tym sluzem.

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    jaką mam pewność, że nie jestem super czułą :P ? Kto wie jak mnie zszyją itp.
    Boje się po prostu.
    Seli a jak Ci ładnie nie zszyje brzucha i blizna będzie babrać a potem zostanie ci ogromna blizna podobne ryzyko

• sallvie Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Salivie ja byłam marcówką 2017... Ty kwietniówką

O proszę a z którego marca masz maleństwo ? :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli to jest brązowa krew to nie ma się czym martwić,ale zawsze warto to skonsultować być może potrzebujesz luteiny,ja biorę duphaston i luteiny bo niestety mam plamienia działa na pewno tylko nie wiem po jakim czasie .Co do plamienia to jest to normalne bo macica się oczyszcza i wychodzi stara krew.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba się nie uspokoje,aż do wizyty bo ciągle coś nie tak albo plamienie tu znów marudzenie że żadnych objawów kompletnie nie mam nawet mdłości :/

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ