STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia_82 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was bierze duphaston ?
Jak Wasze samopoczucie ?
Bo ja już nie wiem czy kręci mi się w głowie od ciazy czy od duphastonu ....
Mysle, ze od ciazy. Ja biore 3x2, wczesniej na nim nic nie czulam a od testu mam mdlosci, zawroty glowy i bol mega piersi ;p -
Hej dziewczynki nareszcie weekend
Widziałam, że piszecie o porodach.
Ja córkę urodziłam sn
Zaczęło się od odejścia wód o 1:30 w nocy.
Do godziny 11:10 bezczynnie leżałam bez żadnego najmniejszego skurczu i postępu akcji.
Zgodziłam się na podanie oxy która zadziałała od pierwszej kropli i która wcale nie sprawiła że bóle porodowe były nie do zniesienia jak to się naczytałam.
O godzinie 13:10 było pełne rozwarcie a o 13:25 córa była na świecie.
Miałam poród bez gazu i zzo.
Miałam jedynie lekkie nacięcie.
Mam nadzieję, że drugi poród będzie choć odrobinę łagodny jak pierwszyKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
WiolaB wrote:Nam lekarka mówiła że możemy się kochać, ale mąż się boi że za wcześnie i jeszcze chce poczekać ale chcieć mamy oboje hehe
Moj sie troche bal ale ochota przewyzszyla wszystko ;pWiolaB, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
sallvie wrote:Hej dziewczynki nareszcie weekend
Widziałam, że piszecie o porodach.
Ja córkę urodziłam sn
Zaczęło się od odejścia wód o 1:30 w nocy.
Do godziny 11:10 bezczynnie leżałam bez żadnego najmniejszego skurczu i postępu akcji.
Zgodziłam się na podanie oxy która zadziałała od pierwszej kropli i która wcale nie sprawiła że bóle porodowe były nie do zniesienia jak to się naczytałam.
O godzinie 13:10 było pełne rozwarcie a o 13:25 córa była na świecie.
Miałam poród bez gazu i zzo.
Miałam jedynie lekkie nacięcie.
Mam nadzieję, że drugi poród będzie choć odrobinę łagodny jak pierwszy
Podobno drugi lzejszy niz pierwszy -
nick nieaktualnyKasia_82 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was bierze duphaston ?
Jak Wasze samopoczucie ?
Bo ja już nie wiem czy kręci mi się w głowie od ciazy czy od duphastonu ....
Ja biorę 3x1 duphaston prócz tego luteine dopochwową też mi się w głowie kręciło ale nie wiem od czego to ja to wg nie mam żadnych objawów prócz bolących cycków czy to normalne.? -
nick nieaktualny
-
Evell wrote:Ja biorę 3x1 duphaston prócz tego luteine dopochwową też mi się w głowie kręciło ale nie wiem od czego to ja to wg nie mam żadnych objawów prócz bolących cycków czy to normalne.?
Normalne. Moga jeszcze przyjsc objawy a mozesz isc gladko z nimi -
nick nieaktualny
-
Seli wrote:Mysle, ze od ciazy. Ja biore 3x2, wczesniej na nim nic nie czulam a od testu mam mdlosci, zawroty glowy i bol mega piersi ;p
Wow ! Końska dawka ja biorę 2x1
Właśnie nie miałam taki zawrotów ani mdłości, duphaston biorę od 3 dni.
Dzisiaj pojawiły się zawroty głowy. Jestem w 6,3 tyg według usg 5tydzien. -
Koteczkowa wrote:Ja teraz mam ochotę na niego prawie cały czas I tak tygryskujemy całymi dniami
To najlepsze ja bylam zla bo malo czulam mimo staran i ulubionych pozycji, cos nie stykalo. Potem cos sie zmienilo, wydaje mi sie, ze ulozenie tej macicy... i jest boskoKoteczkowa, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
marcelcia wrote:Zlapal mnie bol 6/10 po stronie maleństwa.. Zaden gin dzisiaj nie przyjmuje
Zgadzam sie z evell - jedz dzo szpitala i to od razuSzymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy to trzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475 -
Kasia_82 wrote:Wow ! Końska dawka ja biorę 2x1
Właśnie nie miałam taki zawrotów ani mdłości, duphaston biorę od 3 dni.
Dzisiaj pojawiły się zawroty głowy. Jestem w 6,3 tyg według usg 5tydzien.
No wlasnoe nie wiem po co... bo ani plamien ani niczego nie bylo ;p no ale powiedzial, ze juz teraz lepiej nie zmieniac tak dupka. A proga mialam na poziomie 26 -
marcelcia wrote:Kobitki, szpital nie jest miejscem dla mnie jesli ma się skończyć.. Wole w domu.. Przy kochanym mężczyźnie.. Nie sama
Jak uwazasz, znasz siebie, wiesz jaka jest sytuacja i co mozesz... -
nick nieaktualnymarcelcia wrote:Kobitki, szpital nie jest miejscem dla mnie jesli ma się skończyć.. Wole w domu.. Przy kochanym mężczyźnie.. Nie sama
Ale to nie o to chodzi,czy ty chcesz poprostu niech cie tylko zbadają napewno nie będziesz tam sama,wez męża ,zbadają cie i będziesz spokojna i może do domu wrócisz jeszcze dziś . -
Seli wrote:No wlasnoe nie wiem po co... bo ani plamien ani niczego nie bylo ;p no ale powiedzial, ze juz teraz lepiej nie zmieniac tak dupka. A proga mialam na poziomie 26
Wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tyg.