X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia_tcv wrote:
    Seli a jak Ci ładnie nie zszyje brzucha i blizna będzie babrać a potem zostanie ci ogromna blizna podobne ryzyko

Jedna blizne juz mam i przezylam cos podobnego do cc bo wycieli mi jajnik i przydatki, nie mialam dlugo cewnika, nic sie nie saczylo. Bylo dobrze. Dlatego tu mam odrobine podglad na sytuacje jak moge czuc sie po cc.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    dziewczyny co to moze byc taki bardzo bardo delikatny brazowy luz jest go malo ale pkazuje sie na papierku?

i jeszcze czy jezeli dzieje sie cos zle z dzidzi to czy luteina jest w stanie zachamowac czy mimo wszytsko wsytepuje krwawienie??
    Jakos sie stresuje tym sluzem.
    Plamienia implantacyjne, pozbywanie resztek krwi z macicy może dojść też po stosunku lub po Usg bo okolice intymne w ciąży są delikatne i podatne na podrażnienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia_tcv wrote:
    Plamienia implantacyjne, pozbywanie resztek krwi z macicy może dojść też po stosunku lub po Usg bo okolice intymne w ciąży są delikatne i podatne na podrażnienie
    W 7 tyg ciąży to już dawno jest po interpelacji, chociaż może się myle ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Implantacji miało być przepraszam .

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, że ciąża potrafi być nawet młodsza o dwa tygodnie (taki są podobno normy), u mnie z tydzień pewnie jest młodsza. Może masz bardziej ukrwioną macice i tak coś się jeszcze sączy, albo ziarenko trafiło na naczynko? Ciężko powiedzieć.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów krwawilam.. Ogolnie mialam kryzys.. Zaden gin dzisiaj nie przyjmował.. Wrocilam do domu i dostalam krwawienia.. Mam wrazenie ze szyjka otwarta... Popłakałam sobie z moim partnerem, mam dość ciąży, serio. To moje ostatnie podejście bo ile można.. Dziś we mnie złość, bóle chwilowe, płacz, żal, zazdrość, smutek, niepokój, zrezygnowanie. Ogólnie mam dość i tyle. Co ma być to będzie, leżę do tego wtorku, jak dostane bóli to trudno, taki mój los.

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelcia a od ilu lat się starasz? Nie myślałaś o adopcji?

dZhdp1.png

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Marcelcia a od ilu lat się starasz? Nie myślałaś o adopcji?
    Pierwszy raz poroniłam jak mialam 19 lat, potem z mężem 7 razy, teraz druga ciąża z partnerem... Wiesz.. Myślałam, ale wg lekarzy wszystko jest ok.. Tersz piękne wyniki, wszystko super rosło ale musiał sie zrobić jeb*** krwiak i wszystko popsuć

Nowy początek <3
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to już 11 lat.. W październiku mam wizytę u immunologa

Nowy początek <3
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Jeżeli to jest brązowa krew to nie ma się czym martwić,ale zawsze warto to skonsultować być może potrzebujesz luteiny,ja biorę duphaston i luteiny bo niestety mam plamienia działa na pewno tylko nie wiem po jakim czasie .Co do plamienia to jest to normalne bo macica się oczyszcza i wychodzi stara krew.

to krew napewno nie tylko doslownie slaba kawa z mlekiemi malo aczkolwiek jest

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Implantacji miało być przepraszam .
    Fakt mój błąd sugerowałam się swoją osobą

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Czyli to już 11 lat.. W październiku mam wizytę u immunologa

To bardzo dlugo... My myslelismy, w sumie ja czasem nadal mysle, czy kiedys nie "dobierzemy" jakiegos dzieciatka i nie damy domu, rodziny.

dZhdp1.png

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chce.. Ale mialam nadzieję, że uda mi się swoje.

Nowy początek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia może to nic złego może wszystko będzie ok leż odpoczywaj a partner niech Ci zrobi melisę

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Ja bardzo chce.. Ale mialam nadzieję, że uda mi się swoje.

Mam nadzieje, ze nic straconego. Nie dziwie sie, ze po tylu stratach nie dajesz rady psychicznie...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    to krew napewno nie tylko doslownie slaba kawa z mlekiemi malo aczkolwiek jest

Ma prawo być, ja miałam wszystkie kolory tęczy, na jakichś lekach jesteś?

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze dzisiaj mu powiedziałam ze to moja ostatnia ciąża, ze adoptujemy i nie będziemy sie stresować

Nowy początek <3
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po 1 wizycie, ale tak ja mówiłam zdecydowanie za wcześnie, pęcherzyk ciążowy rośnie, kolejna wizyta 15 czerwca :)

Sylwunis, Rub45, Paulcia28, katepr lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dopiero mam czas, zaraz będę nadrabiać forum, ale najpierw szybciutko pokażę Wam mojego groszka:)
    Mamy serduszko <3 :) Tak się cieszę, oby tak dalej!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87c8b5e1699d.jpg

Sylwunis, MonaLiza, Evell, wisienka94, Rub45, Paulcia28, Kobobo, lilly., Marciiik, Solane, Sanka lubią tę wiadomość

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny ;)

dZhdp1.png

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ