X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Ja właśnie mam 3 krwotok w tym tygodniu. Jak któraś ma dobre nerwy i sie nie boi widoku to skrzep ktory wyleciał dzisiaj.. Jakieś 6cmx7cm
    https://zapodaj.net/624618e7ea391.jpg.html

Mi sie nie otwiera link :(
    Trzymaj sie dzielnie

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Ja właśnie mam 3 krwotok w tym tygodniu. Jak któraś ma dobre nerwy i sie nie boi widoku to skrzep ktory wyleciał dzisiaj.. Jakieś 6cmx7cm
    Marcela, ja rozumiem, że to forum i każdy może co mu się podoba, ale cholera jasna, na prawdę będziesz dodawać zdjęcia tego co z Ciebie wylatuje?! Wszystkie jesteśmy kobietami, ale to już jest jak dla mnie duża przesada.
    Niektóre z nas przechodziły straty ciąż i mnie osobiście dodawanie takich treści mocno urazilo, bo wybacz, ale skojarzenia mam tylko jedne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 21:34

Paulina_2603, MonaLiza, nadziejastru, Malamii26, Isia86, Paulcia28, Aga9090 lubią tę wiadomość

• czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Powiem Ci, że ja się z Tobą nie zgodzę. Sam ginekolog mi powiedział, że macica jest powiększona jak na conajmniej 4 miesiąc i to efekt szybkiej ciąży po stracie.
    Poza tym myślę, że każda kobieta, która już była w ciąży umie odróżnić brzuch ciążowy od wzdęć :D

Moj tez nie wyglada na wzdety. Wiem ze kropek malutki ale macica i narzady sie rozluzniaja i wypychaja brzuch. Ja duza cwiczylam 2x w tyg z trenerem. Rozmiar xs a teraz naprawde brzuch na wierzchu. Ale po rekach i udach tez widze ze woda sie zatrzymala. Trudno. Raz to przeszlam i bylo super... nawet z tyloma extra kg. Uwielbialam byc w ciazy. Szczegolnie na koncowce

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelcia przeginasz trochę... Nigdy nie wpadlabym na taki absurdalny pomysł, aby wrzucać link do zdjęcia tego co ze mnie wyleciało.
    Skoro masz krwiaka to wiadomo że w jakiś sposób musi się on opróżnić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 18:45

MonaLiza, Minie Black, Malamii26, Paulcia28, Kitkat lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Moj tez nie wyglada na wzdety. Wiem ze kropek malutki ale macica i narzady sie rozluzniaja i wypychaja brzuch. Ja duza cwiczylam 2x w tyg z trenerem. Rozmiar xs a teraz naprawde brzuch na wierzchu. Ale po rekach i udach tez widze ze woda sie zatrzymala. Trudno. Raz to przeszlam i bylo super... nawet z tyloma extra kg. Uwielbialam byc w ciazy. Szczegolnie na koncowce

Ja przed ciaza tez cwiczylam, 3 razy w tygodniu silka ;) po 50 min cwiczen. Nie powiem bym byla jakas mega wysportowana ale jakas tam forme lapalam. Choc moglam sie bardziej przylozyc, bola mnie plecy czesto i czuje, ze to bylo za malo ;p teraz sie podpytam gina czy moge cos pocwiczyc lekkiego.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam jesli urazilam kogos, usunęłam post. Nie wrzucalam zdjęcia tylko link, nie każdy musial otwierać. Postu nie ma. Jeszcze raz przepraszam

Nowy początek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Przepraszam jesli urazilam kogos, usunęłam post. Nie wrzucalam zdjęcia tylko link, nie każdy musial otwierać. Postu nie ma. Jeszcze raz przepraszam
    Nie chodzi o to, czy to było zdjęcie, czy link. Internet przyjmie wszystko. Chodzi raczej o poczucie własnej godności i szacunku do samego siebie. Nie potrafię zrozumieć JAK ktokolwiek może wpaść na pomysł zamieszczania takich rzeczy. Zrozumiałabym gdyby sytuacja miała miejsce na portalu na nastolatek, ale tu? Gdzie są same dojrzałe kobiety?

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie masz rację... Są dojrzałe kobiety, ale są też trolle... Już nie jedno na tym forum widziałam :/

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Minie masz rację... Są dojrzałe kobiety, ale są też trolle... Już nie jedno na tym forum widziałam :/

Serio?... w sensie... trollowac poronienia? Nie wiem jak chorym czlowiek musialby byc by pisac takie rzeczy dla zabawy. Mysle, ze niektorzy po prostu nie radza sobie z pewnymi sytuacjami i probuja tu jakos to "ogarnac"... A przynajmniej chce w to wierzyc ;p ze to nie trollowanie bo to byloby meeega chore.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie się zaczęły mdłości, co gorsza, całodniowe, a w tamtej ciąży tylko rano miałam... oby to było chwilowe :) co do brzucha to tez mi zaczal dziwnie juz odstawac ;-) synek własnie poszedl juz spac na noc, wiec matka ma "wolne" :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    u mnie się zaczęły mdłości, co gorsza, całodniowe, a w tamtej ciąży tylko rano miałam... oby to było chwilowe :) co do brzucha to tez mi zaczal dziwnie juz odstawac ;-) synek własnie poszedl juz spac na noc, wiec matka ma "wolne" :)

O to wczesnie zasnal;D
    ja narzekalam na lekkie mdlosci a teraz mam wymioty takze tego ;p nie ma narzekac ;) choc tez wiecej zaczelam jesc przy wymiotach. Male porcje, rozne ale czesciej . Bo tak to pusty zoladek ciagle...

dZhdp1.png

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no 19 to jego pora spania, za to pobudka 5/6 :D ale jak jest mąż to wolę właśnie taką wersje bo mamy całe wieczory dla siebie ;) chyba, że jest w delegacji, to wtedy wole przetrzymac jakkolwiek to mozliwe małego do około 21 i wtedy do 6/7 spimy :) wszystko zalezy od sytuacji :D tez jem wiecej teraz... i ogolnie wole takie normalne jedzenie, a słodycze jakos w ogole na mnie wrazenia nie robia, moga nie istniec :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Paulina_2603 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Serio?... w sensie... trollowac poronienia? Nie wiem jak chorym czlowiek musialby byc by pisac takie rzeczy dla zabawy. Mysle, ze niektorzy po prostu nie radza sobie z pewnymi sytuacjami i probuja tu jakos to "ogarnac"... A przynajmniej chce w to wierzyc ;p ze to nie trollowanie bo to byloby meeega chore.
    Uwierz mi, że na tym forum to nie nowość... Pozostaje mieć tylko nadzieję, że wszystkie tu jesteśmy ze sobą szczere...

17CDp1.png lcZRp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj mdłości, bol brzucha i delikatne plamienie :( już mam tego dosyć. Znowu się stresuje czy wszystko jest ok. Od dwóch tygodni co jakiś czas mam lekkie plamienie

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może macie te plamienia np. po cytologii? mi gin mówił, że mogą wystąpić własnie po pobieraniu, teraz na wizycie własnie mi pobierał, łatwo mówić, żeby sie nie stresować, sama mysle, czy aby na pewno wszystko ok, bo przeciez wg om juz powinien byc na usg widoczny zarodek, a go nie było... wszystko sie okaze za na kolejnej wizycie

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez moge nie jesc nic slodkiego ;) owoce, warzywa... i raczej lekkie dania. Ja zupelnie do czegos innego jestem przyzwyczajona ;)

Paulina to przerazajace - serio.

Tosia - podobno poki nie ma zywej krwi i mocnego krwawienia jest dobrze. Trzynam kciuki

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam teraz pobieranej cytologii bo mam aktualna

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wymioty nie opuszczają od pon. Schudlam już 3kg :/ mam nadzieje ze nie beda mnie trzymać do końca 1 trymestru :(

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lekarz niby tez mi mówił ze jest wszystko ok, ale jednak strasznie mnie to stresuje. Do tego jeszcze brzuch boli

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje wymiotów. U mnie dopiero drugi dzień mdłości a już mam dosyć

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ