STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nadziejastru wrote:a może macie te plamienia np. po cytologii? mi gin mówił, że mogą wystąpić własnie po pobieraniu, teraz na wizycie własnie mi pobierał, łatwo mówić, żeby sie nie stresować, sama mysle, czy aby na pewno wszystko ok, bo przeciez wg om juz powinien byc na usg widoczny zarodek, a go nie było... wszystko sie okaze za na kolejnej wizycie
Ja mialam robiona w pazdzierniku wiec teraz mi nie pobierano. Dziewczyny tu raczej maja problemy z krwiakami. -
Tosia2323 wrote:A u mnie dzisiaj mdłości, bol brzucha i delikatne plamienie już mam tego dosyć. Znowu się stresuje czy wszystko jest ok. Od dwóch tygodni co jakiś czas mam lekkie plamienie❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*] -
Paulina ma rację z tymi trollami ostatnio tu na belly była akcja że założycielka kwietniowek 2018 okazała się trollem i cała ciążę udawała.Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualny
-
sallvie wrote:Paulina ma rację z tymi trollami ostatnio tu na belly była akcja że założycielka kwietniowek 2018 okazała się trollem i cała ciążę udawała.
No co Ty?... ale po co? Naprawde po co cos takiego ludzie robia?... -
Seli wrote:No co Ty?... ale po co? Naprawde po co cos takiego ludzie robia?...
Szczerze to wydaje mi się że albo jakieś nastolatki tak dla beki sobie wypisują bo znajdują takie forum albo są to kobiety faktycznie po przejściach które na siłę piszą żeby poczuć się jak w ciąży w której być nie mogą bo tak psychika działa.Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
No różne akcje były, zazwyczaj później się przenosi gdzieś już w bardziej tajne miejsce forum i wtedy jest "bezpieczniej" mimo, ze kazdy tak czy siak może kogoś udawać, nie da się tego uniknąć, taki jest ten internetowy świat
-
sallvie wrote:Szczerze to wydaje mi się że albo jakieś nastolatki tak dla beki sobie wypisują bo znajdują takie forum albo są to kobiety faktycznie po przejściach które na siłę piszą żeby poczuć się jak w ciąży w której być nie mogą bo tak psychika działa.
Ehh... zapominam, ze w internecie nie ma granic... -
Laski dziecko w 7/8 tyg jest blisko spojenia łonowego a nie tam gdzie wystający np u Ciebie Seli brzuch. Moze sie wyluzował i dlatego tak Ci sterczy :p Przypomnisz sobie moje slowa jak poczujesz powiekszająca sie macice wychodzącą znad spojenia łonowego bo to powiekszona macica tworzy ciazowy brzuszek a nie jelita jelita sa zgniecione nad macicą :p
Minie nigdy nie słyszałam żeby macica byla powiekszona 3xbardziej niż wiek zarodka...obys w terminie nie miała ogromnego brzuchola ale nie neguje bo niewiem jak jest po poronieniach w sumie z macicą
Marcelcia to pozostało Ci leżeć...
Masakra z tymi trollami ja tez slyszalam o takim przypadku
Przepraszam dlugo sie nie odzywalam bo najpierw intensywny dzien a dzis w pracy od rana do wieczora, u mnie bez zmian gardło bolii
Kolezankom z pracy dziś powiedziałam a jutro jade do szefostwa..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 20:36
Kitkat, Sanka, Asia8787 lubią tę wiadomość
-
katepr wrote:Laski dziecko w 7/8 tyg jest blisko spojenia łonowego a nie tam gdzie wystający np u Ciebie Seli brzuch. Moze sie wyluzował i dlatego tak Ci sterczy :p Przypomnisz sobie moje slowa jak poczujesz powiekszająca sie macice wychodzącą znad spojenia łonowego bo to powiekszona macica tworzy ciazowy brzuszek a nie jelita jelita sa zgniecione nad macicą :p
Minie nigdy nie słyszałam żeby macica byla powiekszona 3xbardziej niż wiek zarodka...obys w terminie nie miała ogromnego brzuchola ale nie neguje bo niewiem jak jest po poronieniach w sumie z macicą
Marcelcia to pozostało Ci leżeć...
Masakra z tymi trollami ja tez slyszalam o takim przypadku
Przepraszam dlugo sie nie odzywalam bo najpierw intensywny dzien a dzis w pracy od rana do wieczora, u mnie bez zmian gardło bolii
Kolezankom z pracy dziś powiedziałam a jutro jade do szefostwa..
Ja mam dziwnie ulozona macice, to czulam od zagniezdzenia jest wyzej, jakby ponad linia majtek to na pewno bo czuje a i lekarze na usg to mowili. O jakis jej powiekszeniu nic mi nie wiadomo. Mam nadzieje, ze brzuch spadnie jutro ;p choc mowie... Twardy jest. Nie jest tez rozlany po bokach jak przy wzdeciu i zatrzymaciu wody. Rece mam dosc szczuple i nie czuje sie "rozpulchniona" ani wzdeta... Podpytam o to jutro lekarza bo moze to jelita albo od zoladka po wymiotach... -
katepr wrote:Tu bardzo ładnie widać jak macica się powiększa
https://naforum.zapodaj.net/b9a90bffe619.png.html
To wedlug tego to dopiero po 16 tygodniu powinno byc cokolwiek widac :p
-
Onana36 wrote:Dziewczyny jak wasza temperatura ciała? Dla mnie jest zimno wieczorem a temperatura w okolicach 37,5 od kilku dni.
Nie powiem bo nie mierze ale spie pod koldra i dwoma kocami ;p -
Onana36 wrote:Mój mąż się śmieje że dusi się w pokoju z gorąca a ja w ciepłej pidżamie i nakrywam się kołdrą.
Moj ma swoja koldre a ja swoje warstwy ;p mam tez grube skarpety... na dworze nadal jakies 25 stopni jest a ja w lozku opatulona nie wiem o co chodzi ale tak mam od paru dni po terminie @ i nie ustepuje ;p w ciagu dnia nie czuje zimna. A na takie upaly moglabym -
Przerażajace z tymi trollami!
Mi też było zimno a dziś nagle doszedł ogromny ból gardła i kichanie. W przeszłości często miałam anginę i teraz boli podobnie, ciężko się nawet ślinę przełyka, więc obawiam się czy mnie nie wzięło, tym bardziej że w pierwszym trymestrze angina jest podobno niebezpieczna
Jutro mam wizytę u ginekologa, ale rano chyba zawitam jeszcze do internisty żeby obejrzał gardło.
Czy któraś z Was miała ból gardła / grypę / anginę na początku ciąży?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja mierze temp ale strasznie skacze. Ogólnie ok 36,7-37. Zdarza się i 36,4. W ciągu dnia jak robię kilka razy pod rząd to skacze. Przed ciąża nie miałam nawet 36,6 tylko mniej. Nawet poniżej 36.
A co do trolli to jestem w szoku. Ale coz w Internecie wszystko możliwe. Ja dziś miałam lekkie nudności i często mam zgage. -
Ja odpukac nawet nie czuje alergii... bo jakby mi do tego wszystkiego doszly czerwone i placzace slipia, katar po pas i wysypka to nie wiem ;p
-
Macica jest niziutko jeszcze. Odstajace brzychy to jelita i wzdęcia.
Proszę was... jeszcze sie naogladacie brzuchola. Butów nie będziecie mogły włożyć a o depilacji w miejscach intymnych zapomnicie... lusterko przyjdzie z pomocą. Akurat za tym nie tęsknię.
Przypomnicie sobie moje słowa jak w 12 tc pojdziecie na usg prenetalne, odkryjecie brzuszek a lekarz zjedzie głowicą usg na linię włosów łonowych. To dopiero zdziwienie będzie. Hahaha...
Czasem zdarza się ze prenetalne usg robią nawet dopochwowo bo przez brzuch nie widać za wiele. Także tego... nie nakrecajcie się że już widaćSanka, Kobobo, Bisia, Isia86 lubią tę wiadomość