X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Mnie od początku pobolewa brzuch jak na @. Ale ja to biorę jako dobry znak i normalny objaw ciąży. O której masz wizytę? Któraś z Was też ma dziś wizytę oprócz mnie i Seli?

Minnie na pewno :) bo nawet idziemy do tego samego gina :P

nie, mnie nie boli właśnie tak jak na okres... Pobolewało koło terminu @ a teraz to takie coś innego.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż tak nie umiem określić tego bólu. Ale wydaje mi się podobny właśnie jak na @. Czasem coś zakłuje. Wcześniej mnie kuło np jak kichnęłam, albo podczas wstawania. Teraz jakby mniej. Fioła mam na punkcie piersi, chciałabym zeby bolały a wydaje mi się, że mniej bolą. Albo człowiek juz sie przyzwyczaił do tego bólu:) Najmniej bola jak leżę.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniej raz mnie bolą, raz mocniej... Teraz ten brzuch, ale to on boli nie cały czas, tak od wczoraj, tylko wczoraj bardziej podbrzusze a dziś ponad pępkiem.... pod żebra podchodzi. I nie wiem... Dobrze, że dziś wizyta to się wypytam o wszystko.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Kciuki za dzisiejsze wizyty! Liczymy na zdjęcia Waszych sporych dzieciaczkow! :)

WiolaB, mnie czasem się zdarzy pobolewanie ledzwi, bardzo delikatne, ale mam torbiel na prawym jajniku i to moze byc ona.

Marcela, serio przechodzisz samą siebie. Chyba Minie Black pisała już o tym, ze sporo kobiet tu poronilo, a skrzepy z niczym więcej się nie kojarzą, mnie również, a w tak radosnym i oczekiwanym przeze mnie momencie jak ciąża, nie chciałabym przypominać sobie o skrzepach, ani tym bardziej ich oglądać (mimo, ze linku nie otwieralam). Zastanów się zanim cos wstawisz tu z szacunku do samej siebie i dla nas. Nawet nie wiem co jeszcze tu dopisać bo ręce mi opadły gdy zobaczylam wpis.

Co do trolli, dziewczyny, juz wiele rzeczy tu się zdarzylo :) Naprawdę.

Wczoraj dostałam od teściowej pyszną sałatkę, objadlam się, ze aż bolał mnie żołądek. Przez godzinę się powstrzymywalam (zresztą jak po kazdym posilku wczoraj) od wymiotow, ale w trakcie mycia zębów znów poszlo... A ja nad ta porcelaną z żalem i słowami "tylko nie sałatka" :D Naprawde uwielbiam sałatkę warzywna, na śniadanko tez chcę ja zjeść, ale otworzyłam właśnie oczy i już mnie mdli.
    Bardzo mnie ciekawi jak duzy jest mój maluch. A wizyta w środę dopiero o 21:20! Zeswiruje przez caly dzień.

Seli, MonaLiza, Paulcia28 lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na spokojnie śniadanko łyknęłam :D dziś mimo niewyspania to jest dobrze :P

Zrobię sobie smoothie z ananasa, mango i banana :D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, ja też poproszę! Ale sałatkę i tak muszę wepchnąć, mam straszną ochotę na nią :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Ooo, ja też poproszę! Ale sałatkę i tak muszę wepchnąć, mam straszną ochotę na nią :)

hahaha :D będzie dużo :D i lemoniadę zaraz naszykuję bo kupiłam taki "baniak" z kranikiem :)

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, a Twoja ciąża wypadła na mlodsza na pierwszym usg? Bo gdzies tam mi sie mignelo cos o 7tc?

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Seli, a Twoja ciąża wypadła na mlodsza na pierwszym usg? Bo gdzies tam mi sie mignelo cos o 7tc?

No on nie potrafił tego dokładnie określić bo widział tylko pęcherzyk, potem byłam u innego to niby była o tydzień młodsza ale... Też wydaje mi się, że źle zmierzona. Według om na pewno nie jest bo ja mam 29 dniowy cykl ten i owulacje miałam 18dc. Tylko kwestia jest doprecyzołwania ile :P może dziś mi powie, ostatnio powiedział, że dokładność to będzie dopiero na prenatalnych bo dzieci potrafią nadrobić itp.

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce mi się pracować. Nic mi się nie chce. Chcałabym tylko zobaczyć mojego motylka z bijacym serduszkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 09:40

Kobobo, Sylwunis, Paulcia28 lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, zazdroszcze wam tych wizyt juz i kciuki trzymam. Ja dopiero w tym tyg pojde poinformowac GP o ciązy , tu w UK pierwszy usg robia dopiero w 13 tyg wiec dlatego sie nie spiesze , zreszta nie tak dawno zorientowalam sie o ciazy bo mnie zaskoczyla , pozytywnie ale zaskoczyla

toyotarav4, Rub45, Paulcia28 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Tosia dziękuje za odpowiedź. Dwa tygodnie, ale Cię mocno trzymało!
    Super, że mimo to wszystko się dobrze rozwija :)
    A co brałaś za lekarstwa?

Wszystkich nazw już noe pamietam ale na pewno theraflu,tabcin, rozne tabletki na gardło,krople do nosa. Jeszcze w 27 dc wzielam rano a za chwile coś mnie podkusiło żeby zrobić test a tam dwie kreski

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak sie robi te suwaczki ? 2 lata mnie tu nie bylo i zapomnialam

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    hej dziewczyny, zazdroszcze wam tych wizyt juz i kciuki trzymam. Ja dopiero w tym tyg pojde poinformowac GP o ciązy , tu w UK pierwszy usg robia dopiero w 13 tyg wiec dlatego sie nie spiesze , zreszta nie tak dawno zorientowalam sie o ciazy bo mnie zaskoczyla , pozytywnie ale zaskoczyla[/QU

tak tam na wszytsko czekac ale deczekasz sie trzymamy kciuki. czy mozesz napisac do mnie na priva mam male pytanko

bereda11 lubi tę wiadomość

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly ja aktualnie jestem chora dziecko mnie zaraziło jakimś wirusem. Na gardło biore tantum verde i na noc paracetamol bo tak mnie boli. Nic oprócz paracetamolu w sumie nie można chyba że trzeba by antybiotyk no to lepiej go wziąć .

Seli ja też poproszę smoothie skąd jesteś dasz radę dowieźć nad morze? :D na którą wizyte masz?

Ja dziś idę ostatni raz do pracy na noc :) ide kanapke sobie zrobić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 10:00

Rub45 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam nawet power :) po śniadanku ogarniam mieszkanko i jakiś obiad zrobię.

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No on nie potrafił tego dokładnie określić bo widział tylko pęcherzyk, potem byłam u innego to niby była o tydzień młodsza ale... Też wydaje mi się, że źle zmierzona. Według om na pewno nie jest bo ja mam 29 dniowy cykl ten i owulacje miałam 18dc. Tylko kwestia jest doprecyzołwania ile :P może dziś mi powie, ostatnio powiedział, że dokładność to będzie dopiero na prenatalnych bo dzieci potrafią nadrobić itp.

Tak tak. Skoro mialas późniejszą owulacje to moze być różnica tych kilku dni. Ja od razu na wejsciu u ginki jej powiedzialam, ze wedlug moich obserwacji mialam pozno owu bo 19-20dc. A ginka na to: " rozumiem, czyli moze byc mala rozbieżność". No i moj maluszek jest o 5 dni młodszy :) Suwaczek tez sobie poprawilam bo wedlug OM dziś mam 9+3, a wedlug USG 8+5. Zobaczymy w środę, czy maluszek cos nadrobil :) no i absolutnie nie kazała się przejmować tym, ze jest mlodszy :)
    Do grudnia pracowalam w takim malym sklepiku w mojej miejscowosci, co rano tam chodzę i właśnie kobietka, z ktora pracowałam i ktora bardzo mi kibicuje stwierdziła, ze inaczej wygladam na twarzy jak na chłopca ;)
    Ach te zabobony :) Ale jesli zgadla to bardzo sie cieszę, zawsze chcialam najpierw chlopca, ale oczywiście co bedzie to bedzie byle zdrowe.

P.S. Męczę sałatkę :D

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Lilly ja aktualnie jestem chora dziecko mnie zaraziło jakimś wirusem. Na gardło biore tantum verde i na noc paracetamol bo tak mnie boli. Nic oprócz paracetamolu w sumie nie można chyba że trzeba by antybiotyk no to lepiej go wziąć .

Seli ja też poproszę smoothie skąd jesteś dasz radę dowieźć nad morze? :D na którą wizyte masz?

Ja dziś idę ostatni raz do pracy na noc :) ide kanapke sobie zrobić :D

Nad morze chętnie pojadę :D hahahaha jestem z Wrocławia :P a wizyta 14.30 - myślałam, że na 14... Ale przyszło powiadomienie, że na 14.30 :P stresika mam.

katepr lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    dziewczyny jak sie robi te suwaczki ? 2 lata mnie tu nie bylo i zapomnialam

Wejdź np.na suwaczki.com i tam krok po kroku wybierasz sobie wszystko :)

bereda11 lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Tak tak. Skoro mialas późniejszą owulacje to moze być różnica tych kilku dni. Ja od razu na wejsciu u ginki jej powiedzialam, ze wedlug moich obserwacji mialam pozno owu bo 19-20dc. A ginka na to: " rozumiem, czyli moze byc mala rozbieżność". No i moj maluszek jest o 5 dni młodszy :) Suwaczek tez sobie poprawilam bo wedlug OM dziś mam 9+3, a wedlug USG 8+5. Zobaczymy w środę, czy maluszek cos nadrobil :) no i absolutnie nie kazała się przejmować tym, ze jest mlodszy :)
    Do grudnia pracowalam w takim malym sklepiku w mojej miejscowosci, co rano tam chodzę i właśnie kobietka, z ktora pracowałam i ktora bardzo mi kibicuje stwierdziła, ze inaczej wygladam na twarzy jak na chłopca ;)
    Ach te zabobony :) Ale jesli zgadla to bardzo sie cieszę, zawsze chcialam najpierw chlopca, ale oczywiście co bedzie to bedzie byle zdrowe.

P.S. Męczę sałatkę :D

No zawsze jest jakaś różnica, rzadko się zdarza by było tak jak według OM :) ja się nie przejmuje, nawet lepiej bo nie wypadałoby na 1.03 tylko później :P Ja tak zakładam, że mam 7+2/4 dziś

dZhdp1.png

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ