STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MonaLiza wrote:Mnie od początku pobolewa brzuch jak na @. Ale ja to biorę jako dobry znak i normalny objaw ciąży. O której masz wizytę? Któraś z Was też ma dziś wizytę oprócz mnie i Seli?
Minnie na pewno bo nawet idziemy do tego samego gina
nie, mnie nie boli właśnie tak jak na okres... Pobolewało koło terminu @ a teraz to takie coś innego. -
Ja aż tak nie umiem określić tego bólu. Ale wydaje mi się podobny właśnie jak na @. Czasem coś zakłuje. Wcześniej mnie kuło np jak kichnęłam, albo podczas wstawania. Teraz jakby mniej. Fioła mam na punkcie piersi, chciałabym zeby bolały a wydaje mi się, że mniej bolą. Albo człowiek juz sie przyzwyczaił do tego bólu:) Najmniej bola jak leżę.
-
Mniej raz mnie bolą, raz mocniej... Teraz ten brzuch, ale to on boli nie cały czas, tak od wczoraj, tylko wczoraj bardziej podbrzusze a dziś ponad pępkiem.... pod żebra podchodzi. I nie wiem... Dobrze, że dziś wizyta to się wypytam o wszystko.
-
Cześć dziewczyny!
Kciuki za dzisiejsze wizyty! Liczymy na zdjęcia Waszych sporych dzieciaczkow!
WiolaB, mnie czasem się zdarzy pobolewanie ledzwi, bardzo delikatne, ale mam torbiel na prawym jajniku i to moze byc ona.
Marcela, serio przechodzisz samą siebie. Chyba Minie Black pisała już o tym, ze sporo kobiet tu poronilo, a skrzepy z niczym więcej się nie kojarzą, mnie również, a w tak radosnym i oczekiwanym przeze mnie momencie jak ciąża, nie chciałabym przypominać sobie o skrzepach, ani tym bardziej ich oglądać (mimo, ze linku nie otwieralam). Zastanów się zanim cos wstawisz tu z szacunku do samej siebie i dla nas. Nawet nie wiem co jeszcze tu dopisać bo ręce mi opadły gdy zobaczylam wpis.
Co do trolli, dziewczyny, juz wiele rzeczy tu się zdarzylo Naprawdę.
Wczoraj dostałam od teściowej pyszną sałatkę, objadlam się, ze aż bolał mnie żołądek. Przez godzinę się powstrzymywalam (zresztą jak po kazdym posilku wczoraj) od wymiotow, ale w trakcie mycia zębów znów poszlo... A ja nad ta porcelaną z żalem i słowami "tylko nie sałatka" Naprawde uwielbiam sałatkę warzywna, na śniadanko tez chcę ja zjeść, ale otworzyłam właśnie oczy i już mnie mdli.
Bardzo mnie ciekawi jak duzy jest mój maluch. A wizyta w środę dopiero o 21:20! Zeswiruje przez caly dzień.Seli, MonaLiza, Paulcia28 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Ja dziś na spokojnie śniadanko łyknęłam dziś mimo niewyspania to jest dobrze
Zrobię sobie smoothie z ananasa, mango i bananaPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Zośkaaa wrote:Ooo, ja też poproszę! Ale sałatkę i tak muszę wepchnąć, mam straszną ochotę na nią
hahaha będzie dużo i lemoniadę zaraz naszykuję bo kupiłam taki "baniak" z kranikiem -
Zośkaaa wrote:Seli, a Twoja ciąża wypadła na mlodsza na pierwszym usg? Bo gdzies tam mi sie mignelo cos o 7tc?
No on nie potrafił tego dokładnie określić bo widział tylko pęcherzyk, potem byłam u innego to niby była o tydzień młodsza ale... Też wydaje mi się, że źle zmierzona. Według om na pewno nie jest bo ja mam 29 dniowy cykl ten i owulacje miałam 18dc. Tylko kwestia jest doprecyzołwania ile może dziś mi powie, ostatnio powiedział, że dokładność to będzie dopiero na prenatalnych bo dzieci potrafią nadrobić itp. -
hej dziewczyny, zazdroszcze wam tych wizyt juz i kciuki trzymam. Ja dopiero w tym tyg pojde poinformowac GP o ciązy , tu w UK pierwszy usg robia dopiero w 13 tyg wiec dlatego sie nie spiesze , zreszta nie tak dawno zorientowalam sie o ciazy bo mnie zaskoczyla , pozytywnie ale zaskoczyla
toyotarav4, Rub45, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylilly. wrote:Tosia dziękuje za odpowiedź. Dwa tygodnie, ale Cię mocno trzymało!
Super, że mimo to wszystko się dobrze rozwija
A co brałaś za lekarstwa?
Wszystkich nazw już noe pamietam ale na pewno theraflu,tabcin, rozne tabletki na gardło,krople do nosa. Jeszcze w 27 dc wzielam rano a za chwile coś mnie podkusiło żeby zrobić test a tam dwie kreski -
bereda11 wrote:hej dziewczyny, zazdroszcze wam tych wizyt juz i kciuki trzymam. Ja dopiero w tym tyg pojde poinformowac GP o ciązy , tu w UK pierwszy usg robia dopiero w 13 tyg wiec dlatego sie nie spiesze , zreszta nie tak dawno zorientowalam sie o ciazy bo mnie zaskoczyla , pozytywnie ale zaskoczyla[/QU
tak tam na wszytsko czekac ale deczekasz sie trzymamy kciuki. czy mozesz napisac do mnie na priva mam male pytankobereda11 lubi tę wiadomość
-
Lilly ja aktualnie jestem chora dziecko mnie zaraziło jakimś wirusem. Na gardło biore tantum verde i na noc paracetamol bo tak mnie boli. Nic oprócz paracetamolu w sumie nie można chyba że trzeba by antybiotyk no to lepiej go wziąć .
Seli ja też poproszę smoothie skąd jesteś dasz radę dowieźć nad morze? na którą wizyte masz?
Ja dziś idę ostatni raz do pracy na noc ide kanapke sobie zrobić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 10:00
Rub45 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś mam nawet power po śniadanku ogarniam mieszkanko i jakiś obiad zrobię.
-
Seli wrote:No on nie potrafił tego dokładnie określić bo widział tylko pęcherzyk, potem byłam u innego to niby była o tydzień młodsza ale... Też wydaje mi się, że źle zmierzona. Według om na pewno nie jest bo ja mam 29 dniowy cykl ten i owulacje miałam 18dc. Tylko kwestia jest doprecyzołwania ile może dziś mi powie, ostatnio powiedział, że dokładność to będzie dopiero na prenatalnych bo dzieci potrafią nadrobić itp.
Tak tak. Skoro mialas późniejszą owulacje to moze być różnica tych kilku dni. Ja od razu na wejsciu u ginki jej powiedzialam, ze wedlug moich obserwacji mialam pozno owu bo 19-20dc. A ginka na to: " rozumiem, czyli moze byc mala rozbieżność". No i moj maluszek jest o 5 dni młodszy Suwaczek tez sobie poprawilam bo wedlug OM dziś mam 9+3, a wedlug USG 8+5. Zobaczymy w środę, czy maluszek cos nadrobil no i absolutnie nie kazała się przejmować tym, ze jest mlodszy
Do grudnia pracowalam w takim malym sklepiku w mojej miejscowosci, co rano tam chodzę i właśnie kobietka, z ktora pracowałam i ktora bardzo mi kibicuje stwierdziła, ze inaczej wygladam na twarzy jak na chłopca
Ach te zabobony Ale jesli zgadla to bardzo sie cieszę, zawsze chcialam najpierw chlopca, ale oczywiście co bedzie to bedzie byle zdrowe.
P.S. Męczę sałatkę
katepr wrote:Lilly ja aktualnie jestem chora dziecko mnie zaraziło jakimś wirusem. Na gardło biore tantum verde i na noc paracetamol bo tak mnie boli. Nic oprócz paracetamolu w sumie nie można chyba że trzeba by antybiotyk no to lepiej go wziąć .
Seli ja też poproszę smoothie skąd jesteś dasz radę dowieźć nad morze? na którą wizyte masz?
Ja dziś idę ostatni raz do pracy na noc ide kanapke sobie zrobić
Nad morze chętnie pojadę hahahaha jestem z Wrocławia a wizyta 14.30 - myślałam, że na 14... Ale przyszło powiadomienie, że na 14.30 stresika mam.katepr lubi tę wiadomość
-
bereda11 wrote:dziewczyny jak sie robi te suwaczki ? 2 lata mnie tu nie bylo i zapomnialam
Wejdź np.na suwaczki.com i tam krok po kroku wybierasz sobie wszystkobereda11 lubi tę wiadomość
Zośkaaa wrote:Tak tak. Skoro mialas późniejszą owulacje to moze być różnica tych kilku dni. Ja od razu na wejsciu u ginki jej powiedzialam, ze wedlug moich obserwacji mialam pozno owu bo 19-20dc. A ginka na to: " rozumiem, czyli moze byc mala rozbieżność". No i moj maluszek jest o 5 dni młodszy Suwaczek tez sobie poprawilam bo wedlug OM dziś mam 9+3, a wedlug USG 8+5. Zobaczymy w środę, czy maluszek cos nadrobil no i absolutnie nie kazała się przejmować tym, ze jest mlodszy
Do grudnia pracowalam w takim malym sklepiku w mojej miejscowosci, co rano tam chodzę i właśnie kobietka, z ktora pracowałam i ktora bardzo mi kibicuje stwierdziła, ze inaczej wygladam na twarzy jak na chłopca
Ach te zabobony Ale jesli zgadla to bardzo sie cieszę, zawsze chcialam najpierw chlopca, ale oczywiście co bedzie to bedzie byle zdrowe.
P.S. Męczę sałatkę
No zawsze jest jakaś różnica, rzadko się zdarza by było tak jak według OM ja się nie przejmuje, nawet lepiej bo nie wypadałoby na 1.03 tylko później Ja tak zakładam, że mam 7+2/4 dziś