STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ta ledwo dupsko tam zmieścił, ostatecznie rozwalił karton ale w nim spał
No musimy... Ja myślę, że babka wiedziała co nam daje, roczny, spokojny i przyjazny ogólnie ale... Co wyjdę z domu to jest wszystko ubabrane, a najgorzej było w sobotę. Ja padnięta po tym weselu, wymiotuje itp. chce się położyć a tam pościel... mąż spierał itp. bo ja bym chyba padła tam dodatkowo od smrodu. Wczoraj za to do wanny tyle razy narobił, że już nienadążyłam sprzątać ;/ -
MonaLiza wrote:Jakie śliczne kociaki Same kocury tutaj ? Ja mam 2 pasy beagle śpią z nami w łóżku oczywiście po mojej stronie. Już się przyzwyczaiłam spać na śledzia albo powykrecana w chińskie "S"
Co do temp to mnie ona jak jest wyższa podtrzymuje właśnie na duchu.
Wiadomo, ze gdy jest wyższa, to się cieszymy. Ale zdarzy sie taki dzień jak dziś, ze z jakiegoś głupiego powodu spadnie i co? I jesteś zdenerwowana i nic więcej
Czasem lepiej nie wiedzieć wszystkiego. Im mniej wiesz tym lepiej śpisz A tempka w ciąży może zachowywać się różniebereda11 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Seli wrote:Ta ledwo dupsko tam zmieścił, ostatecznie rozwalił karton ale w nim spał
No musimy... Ja myślę, że babka wiedziała co nam daje, roczny, spokojny i przyjazny ogólnie ale... Co wyjdę z domu to jest wszystko ubabrane, a najgorzej było w sobotę. Ja padnięta po tym weselu, wymiotuje itp. chce się położyć a tam pościel... mąż spierał itp. bo ja bym chyba padła tam dodatkowo od smrodu. Wczoraj za to do wanny tyle razy narobił, że już nienadążyłam sprzątać ;/
Może to nie jest pocieszające, ale już lepiej, ze do wanny niz na pościel
MonaLiza wrote:Jakie śliczne kociaki Same kocury tutaj ? Ja mam 2 pasy beagle śpią z nami w łóżku oczywiście po mojej stronie. Już się przyzwyczaiłam spać na śledzia albo powykrecana w chińskie "S"
Co do temp to mnie ona jak jest wyższa podtrzymuje właśnie na duchu.
ja chciałam psa mam kota hehehe w ogóle ja psiarą byłam... zawsze psy... maine coony mi się podobały bo były inne i mój kocur jest taki psiowaty bardzo -
Zośkaaa wrote:Może to nie jest pocieszające, ale już lepiej, ze do wanny niz na pościel
dokładnie -
Kobobo ja się wczoraj trochę przeciążyłam bo grilla rodzinnego miałam i ambitnie chciałam wszystko przygotować, ale na spokojnie bez przesady. No i chyba się przeciążyłam. Zazwyczaj dużo leże, a wczoraj cały dzień na nogach. Do tego wizyta u teściowej, która swoją drogą nie bardzo mnie akceptuje chociaż jesteśmy już z mężem ponad 9 lat razem, a prawie 3 po ślubie i ja niestety nie mam co liczyć na smakowite sałateczki teściowej
Zośkaaa mi też wywróżono chłopaka, też bym się bardzo cieszyła gdyby się sprawdziło, ale nie to jest najważniejsze tylko żeby donosić i urodzić zdrowego dzidziusia.
Zazdroszczę Wam dziewczynki dzisiejszych wizyt mi przypadło czekać do 15 czerwca, ale wierzę że wszystko jest dobrze
Widzę, że tu dużo kocich mam Ja jestem psiom mamą od 7 miesięcy mam kochanego łobuza maltańczyka. I może ktoś wierzy lub nie ale to dzięki tej małej białej kuleczce zawdzięczam ten naturalny cud. Bo głowa się oczyściła, zajęłam się pielęgnacją niesfornego kudłacza i zaszłam w ciąże przed zabiegiem laparoskopii na który miałam się zgłosić po miesiączce, a miesiączka nie przyszła Czy u Was też były takie niespodziewane momenty zajścia, mimo mocnej walki o fasolke?Zośkaaa, Paulcia28, Asia8787 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD
Ponad 2 lata walki.
-
Seli wrote:ja chciałam psa mam kota hehehe w ogóle ja psiarą byłam... zawsze psy... maine coony mi się podobały bo były inne i mój kocur jest taki psiowaty bardzo
To ja, siostra, rodzice kociarze. Od zawsze mieliśmy kota. Ale w pewnym momencie mój wujek miał udar i pieska rasy white highland terrier albo west white highland terrier? Takie małe biale to jest
No i po tym udarze ciężko juz bylo mu z nim wychodzic bo rehabilitacja itd.no i moi rodzice ja teraz. Sa zakochani w niej, jest tak mądra, zabawna i pocieszna, ze nie wyobrażają sobie gdyby miało jej nie byc
U nas miał być głównie Zargaś i mówiliśmy "to wasz wnuk!" nawet przez moment już się przyzwyczaili to miał kupowane zabawki od dziadków A tu jednak się zdecydowaliśmy. Bardzo się bałam bo... po liceum miałam chyba biochemiczną i po operacji miesiąc. Ale babka co mnie wtedy leczyła totalnie nic nie zelcała, nie sprawdzała, nawet nie wiedziałam co to beta dokładnie... Jedynie testy, pozytywne a potem okres i już brak drugiej krechy. Przeżywałam to okropnie. Teraz się oczytałam i przygotowałam się do tego.
-
Kobobo, dla mnie mega zaskoczeniem byla styczniowa ciąża, która niestety stracilam i ta obecna, w ktora zaszlam chwilkę później bo w marcu.
W ubiegłym roku bardzo rzadko miałam owulacje, w styczniu wyjechalam na narty, przed wyjazdem przytulanki, owulki oczywiscie sie nie spodziewalam. Na nartach wiadomo - wysilek, mróz, troszke alkoholu, a fasola dała rade, na krotko ale dala rade.
Teraz chcialam zacząć sie diagnozowac dokladniej skąd te poronienia, zdazylam zrobic tylko mutacje w kierunku trombofilii i celiakii i nic wiecej jeszcze pisalan z prosba o wydanie wynikow wcześniej bo test robilam w poniedzialek a wyniki mialy.byc w piątek.
Ogólnie zawsze gdy miałam problem z pecherzem w okolicy owulacji to na monitoringu sie okazywalo, ze jej nie bylo. No i teraz tez mialam i juz mówię do M, ze po ptakach bo mialam problem z pecherzem i owu pewbie nie bylo. A tu niespodzianka
bereda11 wrote:hej dziewczyny, zazdroszcze wam tych wizyt juz i kciuki trzymam. Ja dopiero w tym tyg pojde poinformowac GP o ciązy , tu w UK pierwszy usg robia dopiero w 13 tyg wiec dlatego sie nie spiesze , zreszta nie tak dawno zorientowalam sie o ciazy bo mnie zaskoczyla , pozytywnie ale zaskoczyla
Ja tez mieszkam w UK poczekamy razem
bereda11 lubi tę wiadomość
-
Zośkaaa wrote:To ja, siostra, rodzice kociarze. Od zawsze mieliśmy kota. Ale w pewnym momencie mój wujek miał udar i pieska rasy white highland terrier albo west white highland terrier? Takie małe biale to jest
No i po tym udarze ciężko juz bylo mu z nim wychodzic bo rehabilitacja itd.no i moi rodzice ja teraz. Sa zakochani w niej, jest tak mądra, zabawna i pocieszna, ze nie wyobrażają sobie gdyby miało jej nie byc
Mój piesiak mamę namówiłam na tą rasę 10 lat temu został z rodzicami bo już staruszek taki i do mamy przyzwyczajony, ale charakterny! Potrafi focha strzelić, że hej za to bardzo lubi wszelkie zwierzęta, dbał o szynszyle, świnki, mojego kota lubi bo się odwiedzają Ale mój mu dokucza ;/ -
Dziewczyny z UK, jestescie dla mnie mega dzielne. Ja bym nie wyrobila tyle czasu w oczekiwaniu na pierwsze usg...
Seli, bereda11, Paulcia28 lubią tę wiadomość
Seli wrote:Mój piesiak mamę namówiłam na tą rasę 10 lat temu został z rodzicami bo już staruszek taki i do mamy przyzwyczajony, ale charakterny! Potrafi focha strzelić, że hej za to bardzo lubi wszelkie zwierzęta, dbał o szynszyle, świnki, mojego kota lubi bo się odwiedzają Ale mój mu dokucza ;/
Czyli nie tylko Megi (tak sie wabi) uwielbia inne zwierzęta kot moich rodzicow tez odwiedza, karmia go, w sumie jest sasiadki ale juz przyzwyczail sie do moich rodzicow bo.wiadomo, ze pojdzie tam gdzie jesc daja. A Megi bardzo sie nim opiekuje, gdy mama wychodzi na spacer z Megi to kotek z nimi tez wszedzie idzie.
Brat ma chomika to Megi tez siedzi przy klatce i jest zainteresowana
A focha też sobie lubi strzelic. Idzie wtedy za fotel albo do innego pokojuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 11:07
Zośkaaa wrote:Czyli nie tylko Megi (tak sie wabi) uwielbia inne zwierzęta kot moich rodzicow tez odwiedza, karmia go, w sumie jest sasiadki ale juz przyzwyczail sie do moich rodzicow bo.wiadomo, ze pojdzie tam gdzie jesc daja. A Megi bardzo sie nim opiekuje, gdy mama wychodzi na spacer z Megi to kotek z nimi tez wszedzie idzie.
Brat ma chomika to Megi tez siedzi przy klatce i jest zainteresowana
u nas jest Kovu ale potrafi nawet głaskać mieliśmy królika zwariowanego to też z nim biegał jak szalony po domu, szynszyle i nie pozwolił im niszczyć mebli, bo one zawsze chciały obgryzać a on nie pozwalał, epicki -
Seli wrote:u nas jest Kovu ale potrafi nawet głaskać mieliśmy królika zwariowanego to też z nim biegał jak szalony po domu, szynszyle i nie pozwolił im niszczyć mebli, bo one zawsze chciały obgryzać a on nie pozwalał, epicki
Bardzo mądra rasa
Zośkaaa wrote:Bardzo mądra rasa
Tak tylko chorowita... nam się trafił dobry "egzemplarz", miał problemy trochę ale jedno, porządniejsze leczenie i jest ok do tej pory. Koleżanka kupiła parę lat temu westa i nie żył nawet roku, albo potrafią być powykrzywiane bo hodowcy podobno modyfikują je jakoś. -
Zośkaaa wrote:Dziewczyny z UK, jestescie dla mnie mega dzielne. Ja bym nie wyrobila tyle czasu w oczekiwaniu na pierwsze usg...
no nie mamy wyjscia ,w pierwszej ciazy bylam na usg w 7 tyg bo akurat hylam w pl na weselu mojej siostry , teraz trzeba czekacWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 11:19