STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiola u mnie ciąża z zaskoczenia. W 19dc byłam na cytologii i gin przy okazji powiedział że jest jajko na sprawnym jajniku. Ale tego dnia mój mąż poszedł wcześniej spać i dostal później zrype że zmarnował jajeczko A tu proszę zresztą ja już miałam skierowanie na laparoskopie bo miałam wykonać przed in vitro. Były już wizyty w klinikach dot. In vitro A tu mój motylek przyszedł do mnie sam wcześniej niespodziewanie
Paulcia28, WiolaB, bereda11, Tosia2323, mersiak lubią tę wiadomość
-
Seli wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82dd3f7ff114.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f247911b297d.jpgDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Seli wrote:Tak tylko chorowita... nam się trafił dobry "egzemplarz", miał problemy trochę ale jedno, porządniejsze leczenie i jest ok do tej pory. Koleżanka kupiła parę lat temu westa i nie żył nawet roku, albo potrafią być powykrzywiane bo hodowcy podobno modyfikują je jakoś.
No Megi czesto ma zatkane gruczoly przy pupie, nie może się wtedy wyróżnić. I czasem stawy w tylnych nóżkach ja bolą, ale gdy ma podgonic auto to nagle przestają ja boleć i leci jak strzała, także sie smiejemy ze ze stawami leci w kulki
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
bereda11 wrote:no nie mamy wyjscia ,w pierwszej ciazy bylam na usg w 7 tyg bo akurat hylam w pl na weselu mojej siostry , teraz trzeba czekac
No ja w pierwszej ciazy to byłam na usg dopiero w 18tc bo mi lekarz zle obliczył a raczej mnie nie słuchał bo powiedziałam ze ciaza jest juz starsza a on to potraktował tak jakbym przyszła zaraz po @ i pozytywnym teście ciążowym. Wiec jak poszłam na pierwsze usg to w panikę wpadli.
Teraz wiem ze do GP nie ma co iść tylko od razu do położnej sie zapisywać bo i tak pierwsza wizytę to zrobi ok 10-go tc. Jak wiadomo tu wszystko trwabereda11 lubi tę wiadomość
-
Rub45 wrote:No ja w pierwszej ciazy to byłam na usg dopiero w 18tc bo mi lekarz zle obliczył a raczej mnie nie słuchał bo powiedziałam ze ciaza jest juz starsza a on to potraktował tak jakbym przyszła zaraz po @ i pozytywnym teście ciążowym. Wiec jak poszłam na pierwsze usg to w panikę wpadli.
Teraz wiem ze do GP nie ma co iść tylko od razu do położnej sie zapisywać bo i tak pierwsza wizytę to zrobi ok 10-go tc. Jak wiadomo tu wszystko trwa
O matko... szacun dla Was naprawde!Paulcia28 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Seli wrote:No zawsze jest jakaś różnica, rzadko się zdarza by było tak jak według OM ja się nie przejmuje, nawet lepiej bo nie wypadałoby na 1.03 tylko później Ja tak zakładam, że mam 7+2/4 dziś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 11:32
Seli lubi tę wiadomość
Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
Julcia 18.01.2019
mommytobe
-
A ja wróciłam od ortopedy, diagnoza rwa kulszowa, dostałam masaże i bandaż-pas ciążowy taki na miarę bo przecież urosne wkrótce. Poza tym innym lekarz niż ginekolog to boi się cokolwiek u kobiety w ciąży robić bo to za duże ryzyko fajnie się zaczyna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 11:33
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
mommytobe wrote:U mnie om od usg roznilo sie tylko 1 dzien ale i tak dr zapisala ta samą date i tu i tu hehe. Jestem chyba rzadkością
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 11:36
mommytobe lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Mommy możlwie
MonaLiza - my się szykowaliśmy do adopcji bo w 10dc cyklu lekarz stwierdził, że wszystko bez sensu, że przy takim shgb to i in vitro się nie utrzyma
Paulcia - rozpieszczony to i daje czadu, a oba to już w ogóle ale w końcu poszły spać a ja mam maseczkę i na włosach i na twarzy Leżę sobie, szybciej zleci do wizyty.Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Można dołączyć? To moja druga ciąża. Mamy już 1,5 roczną córeczkę i teraz czekamy na drugiego maluszka. Termin z OM wychodzi mi na 19.01., ale to się pewnie jeszcze troszkę zmieni. Co do pierwszego USG, to UK nie ma co narzekać. Ja mieszkam w NO i tutaj pierwsze i ostatnie USG wykonują pomiędzy 18 a 22 tc. To jest dopiero masakra! Przyjmiecie mnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 11:55
Rub45, Sylwunis, Paulcia28, Zośkaaa, sallvie lubią tę wiadomość
-
bereda11 wrote:no wlasnie nie do GP tylko pielegniarki powinnam isc , kurcze nie pamietam juz za bardzo jak to bylo w pierwszej ciazy chyba pielegniarka a pozniej polozna
No nie wiem jak u ciebie ale tu to do położnej pielęgniarka nie jest od ciązy wiec nic ci nie zrobi. Położna (midwife) zajmuje sie cąłą ciążą umów sie w swoje klinice na wizyte. Ok 10tc spotka sie z toba zrobi wywiad pobierze krew, zbada cisnienie i spróbuje posłuchać czy znajdzie serduszko (sprawdza detektorem tętna wiec we wczesnej ciazy albo ułożonej na tylnej scianie macicy przy otyłości moze byc problem ze znalezieniem wiec nie panikuj jak cos) sprawdza ci ciśnienie i umówi na usg w szpitalu miedzy 12-14tc.bereda11 lubi tę wiadomość
-
Mila83 wrote:Cześć dziewczyny. Można dołączyć? To moja druga ciąża. Mamy już 1,5 roczną córeczkę i teraz czekamy na drugiego maluszka. Termin z OM wychodzi mi na 19.01., ale to się pewnie jeszcze troszkę zmieni. Co do pierwszego USG, to UK nie ma co narzekać. Ja mieszkam w NO i tutaj pierwsze i ostatnie USG wykonują pomiędzy 18 a 22 tc. To jest dopiero masakra! Przyjmiecie mnie?
Jasne i tak bedziesz czekac czy na wlasna reke cos robisz? Bardzo dlugo sie czeka...Mila83 lubi tę wiadomość
-
Mila83 wrote:Cześć dziewczyny. Można dołączyć? To moja druga ciąża. Mamy już 1,5 roczną córeczkę i teraz czekamy na drugiego maluszka. Termin z OM wychodzi mi na 19.01., ale to się pewnie jeszcze troszkę zmieni. Co do pierwszego USG, to UK nie ma co narzekać. Ja mieszkam w NO i tutaj pierwsze i ostatnie USG wykonują pomiędzy 18 a 22 tc. To jest dopiero masakra! Przyjmiecie mnie?
Kochana witaj....Mila83 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, ja w weekend się odcięłam, także było co nadrabiać. Dzisiaj pierwsza wizyta u mojego lekarza 16:55 bardzo się denerwuję. Mam nadzieję, że serduszko już bije.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 11:59
Rub45, Seli lubią tę wiadomość
-
Witaj Mila ja tez wczoraj dopiero dolaczylamMila83 lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Jasne i tak bedziesz czekac czy na wlasna reke cos robisz? Bardzo dlugo sie czeka...
Oni mają tutaj zupełnie inne podejście niestety. Idę prywatnie do ginekolga, ale dopiero 15.06. Niestety nie mieli wczesniej terminów, a do domu (czyt. PL) nie mam na razie możliwości pojechać. Muszę jakoś wytrzymać. Najgorsze jest to, że nie mam żadnych objawów prócz braku miesiączki i tak mnie czasami głupie myśli nachodzą, no ale z tego co widzę, to nie ja jedna mam takie obawy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 12:07
-
Mi juz akumulatory siadaja i leze a jutro do pracy... Kurcze tak patrze to nawet nie ma kiedy wziac l4... bo niepelne 3 tyg pracy mi zostaly. Od 4.06 do 22.06... z czym 21 i 22 to rozdawanie dyplomow a 5.06 to dzien dziecka wiec zajec nie ma... totalny luzik juz....
Paulcia28 lubi tę wiadomość