STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
WiolaB wrote:O jaaa ale piękne ja jeszcze takiego ysg w tak wczesnej ciazy nie widzialsm, ale czas
Moja ginka na każdej wizycie strzela focie w 3DPaulcia28 lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
toyotarav4 wrote:czy cos jeszcze mozna zrobic ?? moze powinna mi zwiekszyc dawke skoro to bialko takie niskie. dziwni mnie to ze przed ciaza bylo ponad norme a teraz takie niskie ?? czy taki niski poziom bialka moze spowodowac poronienie ? czy co moze sie zlego zadziacDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyU mnie różnie z zastrzykami, bywa, że trudno mi się wbić i to jest nieprzyjemne, tak samo zdarza się, że piecze i szczypie po.
Ale ja mam inne pytanie - wywaliłam dzisiaj 6 stów w aptece i czuję, że niedługo zamieszkam pod mostem.
Czy ja mogę iść z moją receptą 100%, żeby mi ją ktoś przepisał? Tylko dokąd? Do lekarza pierwszego kontaktu? Też mam pakiet w lux medzie, ale nie chcę chodzić tam do gina, bo nie będę się denerwować na usg podwójnie. Czy to jest jedyne wyjście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 21:04
-
isto wrote:U mnie różnie z zastrzykami, bywa, że trudno mi się wbić i to jest nieprzyjemne, tak samo zdarza się, że piecze i szczypie po.
Ale ja mam inne pytanie - wywaliłam dzisiaj 6 stów w aptece i czuję, że niedługo zamieszkam pod mostem.
Czy ja mogę iść z moją receptą 100%, żeby mi ją ktoś przepisał? Tylko dokąd? Do lekarza pierwszego kontaktu? Też mam pakiet w lux medzie, ale nie chcę chodzić tam do gina, bo nie będę się denerwować na usg podwójnie. Czy to jest jedyne wyjście?Nowy początek -
nick nieaktualny
-
Ja mam też refundację i płace 3,20 zł za opakowanie Neoparinu. Też mam czasami problemy z wbiciem igły. Raz idzie ładnie, a czasami się męczę
-
Paulcia28 wrote:U mnie już w lutym wyszło za niskie białko i wapń i tydzień temu przyszły ponowne wyniki i niestety potwierdziły ze mam problem z krzepliwoscia krwi, póki co biorę Aspiryne 100mg i mam nadzieję że w piątek doktorek da zastrzyki z heparyna to będę spokojniejsza .może nie będzie tak źle
ja wlasnie biore poki nie bylam w ciazy mialam 134 a teraz po heparynie 6 masakra jak spadlo. mialam robione wszystkie badania nie stweirdzono zespolu nie mam trombofili immunolog zapisala mi heparyne zapobiegawczo bo bardzo duzo razy poronilam... przed ciaza bylo okey. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, według mnie juz sama ciąża uprawnia do refundacji na heparyne. Isto szukaj innego gina albo nie wiem, podpytaj czemu nie masz na to refundacji... Ja dziś dostałam znów recepte na neoparin i mam refundacje, na lutke też, jednak Duphaston pocisnal po kieszeni...Łącznie zostawilam 253zl w aptece i juz myslalam, ze padne gdy uslyszalam kwotę, a gdzie dopiero 600zl...
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Zośkaaa wrote:Dziewczyny, według mnie juz sama ciąża uprawnia do refundacji na heparyne. Isto szukaj innego gina albo nie wiem, podpytaj czemu nie masz na to refundacji... Ja dziś dostałam znów recepte na neoparin i mam refundacje, na lutke też, jednak Duphaston pocisnal po kieszeni...Łącznie zostawilam 253zl w aptece i juz myslalam, ze padne gdy uslyszalam kwotę, a gdzie dopiero 600zl...
. U mnie wskazaniem do refundacji jest mutacja mthfr pai oraz problemy z bialkiem.Minie Black lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
toyotarav4 wrote:ja wlasnie biore poki nie bylam w ciazy mialam 134 a teraz po heparynie 6 masakra jak spadlo. mialam robione wszystkie badania nie stweirdzono zespolu nie mam trombofili immunolog zapisala mi heparyne zapobiegawczo bo bardzo duzo razy poronilam... przed ciaza bylo okey.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
isto wrote:U mnie mthfr. Nie ma opcji, żebym zmieniła lekarza, bo tylko temu ufam i jeśli nie ma wyjścia, to będę bulić tą ciężką forsę.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
MonaLiza wrote:Chyba się mylisz. Sama ciąża to żaden powód do podawania heparyny A tym bardziej z refundacją. Przecież nie jazda kobieta bierze heparyne w ciąży. To nie kwas foliowy
. U mnie wskazaniem do refundacji jest mutacja mthfr pai oraz problemy z bialkiem.
No być może się mylę, ale naprawdę przeciez moglby zrobić ta refundacje... Przeciez to ogromne pieniądze...
Isto, moze idz do rodzinnego i powiedz, ze Twoj gibekolog ma urlop, a potrzebujesz zastrzyki bo musisz brac w ciąży i zobaczysz czy zapisze Ci na refundacje...
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
nick nieaktualnyZ mthfr bywa różnie. Ja mam zaświadczenie od hematologa, że wymagam heparyny ze względu na pai, VR2 i białko S. Na zaświadczeniu jest napisane, że zgodnie z wytycznymi jest to wskazanie do stosowania i uprawnia do refundacji. Każdy lekarz (nawet dentysta
), który ma podpisaną umowę z NFZ na refundację może mi wypisać teraz potrzebny lek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 21:55
MonaLiza lubi tę wiadomość
-
Witam się wieczorową porą.
Cały dzień zalatana. Rano do pracy zawieźć zaświadczenie i L4. Zachowanie i mina szefowej bezcenna. Od razu oddałam wypowiedzenie, które w tej sytuacji staje się nieważne.
Potem szybkie zakupy i w samo południe huśtałam mojego ancymona. Nie chciał zejść z huśtawki więc gdy już miałam dosyć słońca z płaczem zabrałam go do mieszkania. Zdrzemnęłam się z nim trochę, potem drugie danie i kierunek przychodnia. Byłam u mojego rodzinnego i niestety nie może mi wypisać skierowania na te badania. Tylko TSH mi dał, bo resztę co mógł to mi dała moja gin.
Chce te badania zrobić przed kolejną wizytą więc nie będę się o nie wykłócała z moją lekarką. Umówiłam się do przychodni niedaleko mnie do jakiejś innej gin na nfz na wtorek, może ona mi wypisze skierowanie na te badania. A jak nie będzie chciała to pokaże jej to obwieszczenie ministra, które tu wrzucone było.
Uśpiłam małego przed 20 i z miła chęcią poszłabym z nim wtedy spać ale m nie ma a trzeba było ogarnąć kuchnie i się wykąpać. Jak wstałam to tak mnie mdliło że masakra. Już wymiotować mi się chciało. Rano czasami też tak mam i muszę szybko coś zjeść więc na szybkiego kanapki robiłam. Jadłam je i nie mało bym zwymiotowała ale po jakimś czasie przeszło. Za to mnie kłuje coś przy lewej piersi. Myślałam że się nie wykąpie tak czasami mocno zakuło.
Dobra zbieram się do spania. Dobranoc