STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Yammi wrote:Witam się wieczorową porą.
Cały dzień zalatana. Rano do pracy zawieźć zaświadczenie i L4. Zachowanie i mina szefowej bezcenna. Od razu oddałam wypowiedzenie, które w tej sytuacji staje się nieważne.
Potem szybkie zakupy i w samo południe huśtałam mojego ancymona. Nie chciał zejść z huśtawki więc gdy już miałam dosyć słońca z płaczem zabrałam go do mieszkania. Zdrzemnęłam się z nim trochę, potem drugie danie i kierunek przychodnia. Byłam u mojego rodzinnego i niestety nie może mi wypisać skierowania na te badania. Tylko TSH mi dał, bo resztę co mógł to mi dała moja gin.
Chce te badania zrobić przed kolejną wizytą więc nie będę się o nie wykłócała z moją lekarką. Umówiłam się do przychodni niedaleko mnie do jakiejś innej gin na nfz na wtorek, może ona mi wypisze skierowanie na te badania. A jak nie będzie chciała to pokaże jej to obwieszczenie ministra, które tu wrzucone było.
Uśpiłam małego przed 20 i z miła chęcią poszłabym z nim wtedy spać ale m nie ma a trzeba było ogarnąć kuchnie i się wykąpać. Jak wstałam to tak mnie mdliło że masakra. Już wymiotować mi się chciało. Rano czasami też tak mam i muszę szybko coś zjeść więc na szybkiego kanapki robiłam. Jadłam je i nie mało bym zwymiotowała ale po jakimś czasie przeszło. Za to mnie kłuje coś przy lewej piersi. Myślałam że się nie wykąpie tak czasami mocno zakuło.
Dobra zbieram się do spania. DobranocDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualny
-
isto wrote:Wyszła mi tylko jedna mutacja, no i mam dodatnie ana.
Byłam kiedyś u hematolog i ona powiedziała, że nie jest ani na tak, ani na nie jeśli chodzi o heparynę.
Biorę neoparin co 2 dni. -
Angela92 wrote:Kocham to forum... Dzięki wam człowiek jest dużo spokojniejszy ❤️
Też stosowałam krople i tabletki prenalen.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 23:38
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Cześć dziewczyny. Ale duuuzo super wieści!!! Gratuluję wszystkim udanych wizyt. U nas póki co też wszystko okey, serce bije jak dzwon
Macie jakieś przeczucia co do płci? Ja na 99% wiem,że będzie druga dziewczynka ) jakoś tak baaaardzo podobnie czułam się z Gosią w ciąży i stąd moje przeczucia
Jeśli chodzi o badania prenatalne. To powiem Wam,że mi pappa życie uratowała... Także no różnie bywa akurat, usg wyszło fatalne jeśli chodzi o współczynnik NT, na Szczęście test z krwi zdecydowanie polepszył rokowania małej
Co do amnipunlcji to bardzo się dziwię,że któraś z Was (rub chyba nie pamiętam dokładnie) zakłada,że będzie ją robić... Mam nadzieję tylko,że to przemyślany wybór,bo odpowiedzialność spoooora
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 06:04
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm ) -
Hej dziewczyny!
Pytałam wczoraj ginki co myśli o Pappie. Powiedziala, ze zawsze w jakiś sposob z USG daje to pewniejszy obraz ale jeśli np.(odpukac) dziecko bedzie poważnie chore i nie bedziemy chcieli kontynuowac tej ciąży, to wynik Pappa jest wtedy najwazniejsza podstawa by ja przerwac...
Oczywiście nawet nie myślę, ze będzie chore i nawet nie rozmawialiśmy z M co byśmy zrobili. W razie czego mam sie zastanowic i dała mi skierowanie tez na Pappe.
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
MonaLiza wrote:Mi się wydaje że będzie chłopiec ponieważ słodycze mogłyby dla mnie nie istnieć a na co dzień bardzo lubię
Tak o tych badaniach prenatalnych myślę co jeśli wszystkie wyniki wychodzą zle ?
Ja nie mam zadnych zachcianek, jem wszystko, nie mam takiego czegos, ze "o, ale bym sobie zjadla", no moze mialam dwa razy, raz na lody włoskie, a drugi raz gdy zobaczylam reklame Toffefe, a gdy juz za dużo zjem to mi sie uruchamia odruch wymiotny
Ja nie mam koszmarow. Teraz rzadko mi się cokolwiek śni. Kiedyś miałam taki sny i często też koszmary że filmy nieźle można by kręcić
Oby nam dziewczyny badania prenatalne powychodzily dobre! Oby wszystkie wychodziły dobrze ! Ja się ostatnio jakoś nieco uspokoilam że swoim stresem choć ciągle myślę czy jest wszystko ok. Wierzę że tak jest i będzie. -
MonaLiza wrote:Mi się wydaje że będzie chłopiec ponieważ słodycze mogłyby dla mnie nie istnieć a na co dzień bardzo lubię
Tak o tych badaniach prenatalnych myślę co jeśli wszystkie wyniki wychodzą zle ?
Jest również nifty i harmony, które nie niosą żadnego ryzyka, ale kosztują...14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm ) -
anika82 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Czy którejś z Was leci krew z nosa? Dodatkowo mam non stop katar praktycznie to pierwszy objaw ciąży.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
anika82 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Czy którejś z Was leci krew z nosa? Dodatkowo mam non stop katar praktycznie to pierwszy objaw ciąży.
Ja też sporadycznie zauważam nitki krwi na chusteczce, a zatkany nos mam codziennie od rana, ale to całkiem normalneKobobo lubi tę wiadomość
Hej kobietki:) Właśnie dziś was znalazłam Jestem w 9 tygodniu i też termin mam na styczeń dokładnie 5.01 . To moja pierwsza ciąża dlatego czytam wszystko i wszędzie , bo doświadczenie mam zerowe Staraliśmy się chwile bo za drugim razem już zaskoczyło postaram się przeczytać jak najwięcej waszych wpisów, ale 166 stron to troche duzo
mersiak, Sylwunis, wisienka94, sallvie, Malamii26, Kobobo lubią tę wiadomość
-
Zośkaaa wrote:Hej dziewczyny!
Pytałam wczoraj ginki co myśli o Pappie. Powiedziala, ze zawsze w jakiś sposob z USG daje to pewniejszy obraz ale jeśli np.(odpukac) dziecko bedzie poważnie chore i nie bedziemy chcieli kontynuowac tej ciąży, to wynik Pappa jest wtedy najwazniejsza podstawa by ja przerwac...
Oczywiście nawet nie myślę, ze będzie chore i nawet nie rozmawialiśmy z M co byśmy zrobili. W razie czego mam sie zastanowic i dała mi skierowanie tez na Pappe.
Kurczę... Ja jakby było coś nie tak to chciałabym przerwać... Rozmawialiśmy z mężem o tym dużo... Może jednak zrobię je ;/ bo miałam plan tylko usg...
Ja czuję, że to będzie córcia, mimo że mam nawet ładną buśkę, i jem dużo słonych i kwaśnych rzeczy ale moja mama i mną i bratem jadła słone więc sama nie wierzy w zabobony -
seli ja też myślę że będzie druga córka.
Chociaż wszystko mi jedno co będzie tak na prawdę
W pierwszej ciąży nakręciliśmy się na synka i jak w 27 tygodniu dowiedziałam się płeć i że będzie córka to poczułam się jakby mi zabrali synka którego nigdy tak na prawdę nie było. No ale 27 tygodni żyłam w przekonaniu że to syn. Potem miałam tylko 10 tygodni żeby się oswoić z myślą że to jednak córkaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs